За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 102

• 27 847
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Щом е за рамка трябва да се захване за нея. Иначе пада и детето е на пода заедно с преградата. На Икея има такава, която се захваща за самото легло, но трябва да се види размера. По спомен не е особено висока обаче.

# 601
Здравейте, с какви дрешки спят бебоците на това време?

# 602
Такава рамка имаме и ние. Ползвахме я на легло, което беше с матрак върху подматрачна рамка. Сега сме с легло с повдигащ механизъм и не можем да я ползваме, защото матракът е плътно до рамката и не влиза преградата.

# 603
Ето значи има различни... Благодаря, ще разглеждам още.

# 604
Каква мога да пия, докато кърмя за болки в гърлото освен чай. Защото изобщо не помага. От няколко дена бях с хрема, днеска и гърлото много ме заболя. 😐

# 605
Каква мога да пия, докато кърмя за болки в гърлото освен чай. Защото изобщо не помага. От няколко дена бях с хрема, днеска и гърлото много ме заболя. 😐
Аз ползвам тантум верде таблетки за смучене. Дори и в момента от 2 дни не съм ок и ползвам, преди това също ми се е налагало.

# 606
На мен ми препоръчаха Фитолор спрей, подходящ при кърмене

# 607
И аз знам , че за повдигаш механизъм не става преградата.

# 608

Аз обличам боди с къс ръкав, пижама и пролетен спален човал 1 tog. В стаята е 22-23 градуса. Понякога вместо чувалче слагам одеалце.

# 609
На 22.5гр спи без завивка и само по пижама.

# 610
Целогодишно спи с пижама и едно одеало.

# 611
  • София
Не мислите ли че не е ОК без никаква завивка?
Едното ми дете е на 6 м и спи с боди, ританки, и още едно като гащеризонче +тънко одеялце
Голямото на 5г спи с тениска и зимна пижама
В стаята ни е 19градуса най-много 20 лятото

# 612
И защо да не е Ок? Винаги предлагам завивка и се изритва. Достатъчно е топло, за да я навличам с 5 ката дрехи и завивки. Като новородена спеше с ромпър и тънка пеленка, докато започна да си я избутва сама (родена е средата на октомври).
У дома подобни температури от 19-20гр няма никога.
Лятото е около 24-25гр денонощно и съответно спи само по тениска.

# 613
Не мислите ли че не е ОК без никаква завивка?
Едното ми дете е на 6 м и спи с боди, ританки, и още едно като гащеризонче +тънко одеялце
Голямото на 5г спи с тениска и зимна пижама
В стаята ни е 19градуса най-много 20 лятото

На Северния полюс ли живеете?

# 614
Моето спи с пижамка, босо без чорапи и с чувалче. В стаята е не повече от 21 градуса.

Благодаря за предложенията за обувки и сандали!

Имам друг въпрос относно съня - както казах детето е на 14 месеца, но малко преди годинка мина на една дневна дрямка. Имало е дни, в които е заспивало за втора такава, но това е било много рядко , само ако първата е била кратка поради някаква причина.
От доста време вече си има утвърден режим, който спазвам стриктно, обаче все си мисля, че не съм нагласила нещата точно. Нямам притеснения, че не спи достатъчно, напротив спи доста, но интервалите на будуване ми се струват дълги и на моменти се преуморява, особено сега когато се движи много.
Режимът е следния:
Става в 9:00/9:30, доста често и в 10. На обяд заспива в 14:00 като най-често спи час и половина, понякога и повече, но рядко. Вечер в 21:00 е заспало и никога не се буди до сутринта. Заспива бързо и без проблем.
Втория интервал е дълъг, знам, като цяло издържа, но има моменти доста често става кисело. Общия сън на денонощие е най-често 14 часа, което знам, че е добре, обаче не е ли малко да спи по веднъж? Като говоря с майки на връстници, че и по-големи още си спят по 2 пъти. Може би заради това, че става по-късно, няма как да спи 2 пъти, ама при нас изобщо не се получава с ранно ставане. Всяко събуждане преди 9 е ужас, мрънкане, вижда се че му се спи още и затова ако се случи да се събуди преди 9 винаги го приспивам отново, само че понякога отнема по 1 час приспиването…

Общи условия

Активация на акаунт