🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 771
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Ех, Чефи, 😍 направи ме много щастлива с този подробен разказ.

И за снимките благодаря, да си спомним любимите места, които изглеждат още по- красиви в присъствието на една красива жена. 💕💞

# 106
  • Варна
Чефко, чок тешекюр едерим!
Скрит текст:
Не знам доколко ще е удачно да отидем с децата. Обаче все някой ден, ако не е сега... Аз телешко не обичам, ама пък може да отразим по един бургер. И децата не ядат такива неща... щот' още им спестявам храни тип "фаст", но може да прегрешим, ако ни уйдиса.
Надявам се, че локацията и съотношението цена:условия на хотела са изяснили защо го избираме вече пета година.
Ти поведе хорото на съфорумците, които ще го посетим в близко време. Дано всички са доволни и си изкарат според или над очакванията.
За себе си се надявам просто да успеем да отидем и децата да са добре, защото и малката се поразболя леко...

Лимана, кога планирате да потеглите?
И ние стартираме от Варна... надявам се, призори.

# 107
Лимана, кога планирате да потеглите?
И ние стартираме от Варна... надявам се, призори.
Имаме “утежняващи обстоятелства” и по-рано от 8ч едва ли ще тръгнем.
Лек път и приятно изкарване.

# 108
Не мога да си намеря втората част на HGS картата (нищо чудно да съм я изхвърлила...) и не знам дали мога да заредя само като им напиша/кажа номера. Има ли някой идея дали става така?

# 109
  • Русе
Не мога да си намеря втората част на HGS картата (нищо чудно да съм я изхвърлила...) и не знам дали мога да заредя само като им напиша/кажа номера. Има ли някой идея дали става така?
А каква е тази втора част? Защо нямам спомен? Ние заредихме оня ден на пункт на Ptt с малкия талон на колата.

# 110
Даваха нещо като талонче или карта преди, но щом може само с талон е добре. Лошото е, че колата е с втори HGS стикер, заради счупено предно стъкло, като при смяната на стъклото не са сложили стикера, та купувах нов и не съм сигурна кой ще заредят. Но ще си запиша номера и при зареждане ще им кажа точно кой искам да заредят. Да видим какво ще стане Simple Smile

# 111
  • Бургас / UK
Пепелче, Благодаря за хубавите думи!

Беличке, предполагам, че няма да има проблем , че сте с децата. И изобщо не си мисли , че бургерите са фаст фууд, нямат нищо общо. Аз ядох Локум бургер( има го в менюто, което качих) прясно изпечено телешко месо , с карамелизиран лук и чедър и отделно пържени картофки , но ужасно вкусни бяха с някаква мн приятна подправка . Аз изобщо не съм месоядна  и рибоядна , но това беше най-вкусния бургер , който съм хапвала. И последно да напиша, че сигурно станах досадна с този Нусрет, има ресторант на Галата порт, даже препоръчвам, ако някой иска , там да отиде. Гледката към Босфора е безценна . Следващия път сме там😀
Хотела , за цената и локацията, е топ попадение. Персонала много любезен , стаите чисти . Повече от това ,на мен лично ,не ми трябва. Няма нужда да хвърлям по 100 евро и повече на вечер , цял ден да обикалям по улиците и за едно спане да казвам , че съм била в незнамкойси хотел. По -добре да ги давам за вкусна храна и да си създавам спомени.

# 112
  • Варна
Чефко, имах предвид, че не са яли бургери, по принцип, защото засега им спестявам този вид храна, а на ресторант рядко ни се получава ходене..
 нещо като веднъж годишно... набързо и без тях.
Иначе не очаквам тези на Нусрет да са такъв тип. Едни по-големи деца, които са хапвали вече бургери от стандартния тип, биха проявили интерес, докато малките не знаят за какво иде реч...

Оценката и коментарът ти за хотела се припокриват 1:1 с моите. Радвам се, че сте доволни!
Последното ти изречение отговаря на нашето виждане за нещата.

Лимана, като се има предвид колко е часът, на мен спане тази нощ не ми се очертава. Ако знаете какво правя... освен последни щрихи към багажа... проверявам контролни...
Та, след час и нещо вдигам бандата и се надявам да не ви дочакаме на границата, колкото и нелюбезно да звучи.
Леко и приятно и на Вас!

# 113
Трети ден сме вече в истанбул
Както винаги е шарен' пъстър' ароматен'гостоприемен
Обиколихме доста места' времето е приятно за разходки
Само съжалявам' че отидохме до Юскадар' толкова народ не бях виждала на едно място' а мислех че в азиатската част ще е по-спокойно
Та може би поради тазипричина ще пропуснем и къдакой.
Утре пътуваме наобратно . С метро автобуси сме. Някой да подскаже срещу коя спирка на метро линия беше техния офис и колко далеч е от мол форум? На автогара байрампаша пише в билета' това Есенлер ли е или друга?

# 114
Инвизибъл😍, моля те, разкажи на коя автогара в Истанбул пристига Метро, има ли шатъли и докъде?

Важно ми е. 😜

А после ще питам и за обратния път. 😂

# 115
Инвизибъл😍, моля те, разкажи на коя автогара в Истанбул пристига Метро, има ли шатъли и докъде?

Важно ми е. 😜

А после ще питам и за обратния път. 😂
На байрампаша' няма никакви шатъли
Направо си лъжат' че има
Та с 5 куфара в час пик не питай как се придвижихме
Не е много за пътуване с автобуси' само ние бяхме туристи
Но точно срещу офиса им има спирка на метрото' само че помня коя 😀

# 116
Благодаря! 🌷 ☘️ 🌷

Ще я намеря в гугъл мапс тази спирка, а сега да кажа на една дружка, която ще ходи преди мене, да не се надява на шатъли.
Тя предишния път, излъгана от служителка на Метро, слязла преди автогарата, на някакъв паркинг, от който уж тръгвали шатълите.
Познайте в 5 сутринта сама там какво е преживяла. 😰

# 117
В сряда тръгваме, а още не съм напълно готова с програмата Sad  С три нощувки сме, аз за четвърти път ще съм там, мъжът ми - за втори. В деня на пристигане предвиждам Юскюдар или Кадъкьой (дайте съвет), връщане в хотела за настаняване, после - Миниатюрк, музей на Рахми Коч, разходка по Галата порт. Във втория ден от 8 ч. е екскурзия до Принцовите острови (включена е в цената от агенцията), от 17 ч. сме пак организирано до мола с пеещите фонтани и автобусна екскурзия нощен Истанбул. Между тях мисля да се разходим в историческия център, Египетския пазар, защото ще гоним час и да сме в района. Трети ден - с метрото до Сапфир сутринта, в 10 ч. мисля да сме там преди навалицата. След това пак с метрото до Таксим, разходка по Истаклял, може да влезем в Мадам Тюсо, покрай кулата до моста Галата, а от там - разходка по Босфора. Последния ден пак от фирмата е включен парк Емиргян на тръгване. Мислите ли, че е възможно да се осъществи? Приемам всякакви препоръки Simple Smile

# 118
  • Бургас / UK
GIGI_S, програмата ти е добре. На място и според времето може да правиш леки промени. Аз , винаги препоръчвам Кадъкьой ( въпреки , че не съм ходила в Юскюдар 😀) . Това е квартала за мен и винаги ходя там, въпреки , че съм била много пъти и пак искам да се връщам . Вие си преценете къде. Лудницата и там е пълна , но това е навсякъде…

# 119
GIGI_S, програмата ти е добре. На място и според времето може да правиш леки промени. Аз , винаги препоръчвам Кадъкьой ( въпреки , че не съм ходила в Юскюдар 😀) . Това е квартала за мен и винаги ходя там, въпреки , че съм била много пъти и пак искам да се връщам . Вие си преценете къде. Лудницата и там е пълна , но това е навсякъде…
Благодаря за отговора! Може ли да ми препоръчаш с Мармарай или ферибот да отидем, какво да видим за няколко часа? Търсим хубави гледки, колоритни места, интересна архитектура...

Общи условия

Активация на акаунт