🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 760
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас / UK
Най-добее с ферибот , от Еминьоню са през 15 мин. Само намерете точно от кой пристан е за Кадъкьой ( близо е до моста Галата , от дясната страна) има и светлинни надписи, така че няма да се объркате. Като слезете от корабчето тръгвате напред , пресичате на един светофар и тръгвате по тази улица нагоре. Така ще стигнете до известната статуя на бика.От там вече , ако се мушнете на ляво по уличките има много магазинчета, ресторантчета, пазар за риба и зеленчуци. Има и линия на трамвайчето , което обикаля Мода. Може да се врътнете по линията и да разглеждате.От самото пристанище, като слезете от корабчето , и тръгнете на дясно , ще се озовете на крайбрежна алея , там може да се разходите покрай морете. Варианти има , на място ще прецените кой път да хванете 😊 .

# 121
Къде трябваше да търсим хубав кокореч около Еминьоню? Роже май беше казвал?

# 122
  • София
Viliianka, заповядай Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1405553.msg44502325#msg44502325

# 123
Дали има големи опашки на Сапфир? Може ли да се купят билети предварително по интернет?

# 124
  • Бургас / UK
Роже, много съм смотана… Сега видях, че си ми писал за кокореча , но за късмет на мъжа ми точно на този кокореч попаднахме , без да искаме 😀 На него , също, много му хареса, аз естествено не ядох. Написах в мапса кокореч и ми излязоха няколко, но Гала бяха най-близо и седнахме там. Цената на кокореч увит в лаваш е 35 ТЛ. Имаше и порция , само кокореч, някъде към 45 ТЛ беше.

# 125
Дали има големи опашки на Сапфир? Може ли да се купят билети предварително по интернет?

На 30.03 през деня нямаше никакви хора, бяхме единствените

# 126
  • Варна
Привет от Истанбул!
Довлякохме се... Много топло беше. Опече ми се мозъка по магистралата. В 17 ч. в града беше 22°. Има много силен вятър, който е топъл, но все таки неприятен.

Чефко, Озан каза, че сте много готини.

Много сме уморени. Отиваме да вечеряме, защото останем ли още, ще се прострем.
Дано имаме късмет с времето и най-вече децата да са добре, та да успеем да се насладим.

П.П. пропуснах да споделя, че въпреки късата опашка (спряхме на четири-пет коли от чейндж бюрото), на която застанахме, минаването отне 2 часа и 45 минути. Мудна работа, особено от турска страна, много украинци, които, барабар с нашего брата, създадоха такъв хаос, какъвто отдавна не бях виждала. От 15 коли назад идват и минават паспортен контрол, не могат да си изтеглят колите после... Пълен ужас! Скараха се помежду си... Абе, минахме, ама си почакахме.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 18:57 от beljata

# 127

Роже, златен си! Бяхме умрели от глад Simple Smile Нашия хотел се оказа на 200м от мястото
Беше страшно вкусно

# 128
Единственото лале в Гюлхание ви поздравява:

И нещо за душата:

В Топ Капъ в реставрация беше там където е съкровищницата в дясно от входа.
Лалета няма и едва ли поне още 10 дни ще има в пълен цъфтеж. Имаше едни по-едри, но... Но пък се нагледахме на папагали и щъркели. И някакви други сиви птици с дълъг врат.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 20:57 от Fancy

# 129
И от мен една снимчица от вчера Simple Smile

Следващата седмица ще пътувам пак, дано към края на седмицата има и лалета Simple Smile

# 130
Поздрави и от единственото цъфнало лале в Емиргян… хайде, не единственото, но имаше не повече от 4-5бр

Сам по себе си, дори и без лалета, парка е уникален. Направихме си една прекрасна разходка

# 131
И ние пристигнахме успешно (второто ни идване определено беше по-лесно от първото, доста по-лесно и бързо се ориентирахме из града с колата).
За съжаление и ние си поседяхме на границата повече от два часа. Доста изнервено беше, но мина.

# 132
  • София
Здравейте, искам да попитам живеещите в София къде си обменяте лири?

# 133
  • Sofia
В Тавекс (има ги в доста молове) или в чейндж бюрото на ъгъла на Скобелев и Витоша.

# 134
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Чефи, благодаря ти за разказа! 🤗
Пиши още, зарази ли половинката с любовта към Истанбул, нещо направи ли ти впечатление да се е променило? И точно ти да не се справиш с машините за Истанбулкарт, то срамота...ма нищо, пращаме те на поправителен лятото! 😀

Беличке, 22 градуса не звучат като повод за оплакване, пък. 🤔 Нямам търпение да разкажеш!

Така като гледам лалетата от снимките ви, явно садят топлолюбиви сортове и повечето са измръзнали. Няма да е каквото трябва да е.

Общи условия

Активация на акаунт