🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 577
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • Димитровград
papaone, откога е 35 лири Истанбул карт?
Вчера си купих  25 лири от автоматите за билети.Сега като излизам пак ще проверя на някой автомат дали има промяна в цената.
Нямам идея, днес видях в лин ка, който съм дал. Допреди седмица пишеше 25 лири, но не съм купувал, защото си имам карти отпреди.

# 526
  • Някъде в Европа...
teda mars, от Каракьой (вдясно от моста, посока Галата) ли хванахте ферибот за Ортакьой? Да разбирам, че е с първа спирка Юскудар? На коя компания?

Благодаря на всички за разказите..Още 5 дни и потеглям и аз ...нахвърляла съм места, но програма още не съм гласила...Важното е, че предвижданията ви за времето, гледано през Синоптик, се сбъднаха и Великденския уикенд го дават 18 гр и само слънце 😃

# 527
teda mars, от Каракьой (вдясно от моста, посока Галата) ли хванахте ферибот за Ортакьой? Да разбирам, че е с първа спирка Юскудар? На коя компания?

От Каракьой хванах корабчето само до Юскудар, и от там друго за Ортакьой.Да не Ви подведа, но аз като гледах разписанието на фериботите на Sehir Hatlari от 1-ва стр. открих само Юскудар-Ортакьой отсечка.От Юскудар може да хванете корабче чак до Еюп последна спирка- да идете до Пиер Лоти например, или да слезете на Балат да видите желязната църква Св.Стефан и квартала да разгледате.

# 528
Ние бяхме от 7 до 10-ти този месец и картите, които купихме, бяха по 25 лири. Не, че е от особена важност, но не знам как така ние сме ги взели на 25,а други хора през същия период - на 35. Освен да са купени не от автомати, ами от частни будки....
Аирче, ако имаш път през онези "твои" агенти, от които си купихте билетите и ви заведоха до Виаленд, би ли проверила дали случайно не продават билетите с намаление някакво? Че са станали златни 😐
Само ако минаваш и ти е през път, разбира се. В никой случай не искам да те затормозявам, не е от спешен порядък Hug

# 529
  • Някъде в Европа...
Аирче, ако имаш път през онези "твои" агенти, от които си купихте билетите и ви заведоха до Виаленд, би ли проверила дали случайно не продават билетите с намаление някакво? Че са станали златни 😐
Само ако минаваш и ти е през път, разбира се. В никой случай не искам да те затормозявам, не е от спешен порядък Hug
Рали, офисът им беше някъде срещу спирката на Султан Ахмет..Той нали тогава синковецът съвсем случайно ги откри като видя реклама на Виаленд между многото надписи по съседните на офиса магазини (майка му като блее по витрините  🤣)...Предполагам, че пешеходно ще мина оттам и успея ли да позная входа за коридорчето между магазините, което водеше до офиса, ще се мушна да питам..😉

Сетих се нещо - чува ли се дали ще има "килим" и евентуално на кои дати? При последното ходене, 2019г., бяхме пак по Великден и точно тогава бе килима пред Султан Ахмет (някой наскоро беше постнал снимка точно на него, питайки има ли такъв или ТА използват стари снимки 😃)

# 530
Ние си купихме две карти едната от будка за 35, другата от автомат за 25 лири. Това преди два дни. Останаха ни монети по 1 лира, но не успяхме да си заредим картите с тях.
На нас днес на беше трети ден в Истанбул, с T1 отидохме до Кабаташ, хвърлихме бегъл поглед на Долмабахче отвън ( от сутринта имаше убийствени опашки).  С фери до Юскудар, там пихме кафе , разходихме се до кулата и после с Мармарай към мол Флория, за да разгледаме аквариума и след това обратно към Лалели. Определено градският транспорт е организиран много добре и се надявам повече хора да имат смелостта да се впуснат в приключението самостоятелно. 
Няколко от цените на допълнителните екскурзии на нашата фирма ( цената е на човек).
Сапфир - 69 лева
Долмабахче - 70 лева
Пешеходна разходка от Лалели до историческия център - 14 лева
Топ Капъ- 55 лева с вход само за музея
Пеещите фонтани - 50 лева
Нощен Босфор-100 лева
И други ....

# 531
Аз изрично посочих, че от будки. павилиони цената е била 35 лири за ГТ.
Освен това самите пътувания са се вдигнали. Не знам колко, но на съседите им се е сторила повече от 2019 г.

Пак ще попитам: От Еминьоню към Кадъкой кое е корабчето? На кой терминал спира?
На първи след моста Галата не е имало такъв вариант, обходили са още 4 терминала на дясно и все са ги  препращали към първи терминал  вижда се на картата на Таня 67
А там е за Юксудар.  Даже снимка ми показаха. Моля за актуална информация. Ако някой е пътувал по маршрута тези дни/

Да не би заради наплив от наши туристи, турската страна да е променила нещо?

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 22:56 от Zanet

# 532
  • Някъде в Европа...

Пак ще попитам: От Еминьоню към Кадъкой кое е корабчето? На кой терминал спира?
На първи след моста Галата не е имало такъв вариант, обходили са още 4 терминала на дясно и все са ги  препращали към първи терминал  вижда се на картата на Таня 67
А там е за Юксудар.  Даже снимка ми показаха. Моля за актуална информация. Ако някой е пътувал по маршрута тези дни/

Да не би заради наплив от наши туристи, турската страна да е променила нещо?
И аз като Сиена, Розова маслинка и Таня да повторя:
Като застанеш с лице към моста Галата и с гръб към Египетски пазар - вдясно - терминалът на SehirHatlari...оттам тръгват и за Юскудар и за Кадъкьой (по спомени в една сграда с два изхода, един до друг)...ето разписанието:
 https://www.sehirhatlari.istanbul/en/timetables/domestic-trips/i … rakoy-eminonu-163...
От Кадъкьой - същата фирма, от мястото, на което сте слезли (сграда пак с два изхода ...)
А българите сме такова минимално количество, че няма как заради нас турците да си променят разписанията на транспорта в 18 милионен град 😉😃..

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 23:22 от AIR

# 533
  • Димитровград
За цената на Истанбулкарт съм дал официален линк:
The price of the card is 35 Turkish Liras. It does not come with credit.
https://istanbulepass.com/how-to-get-istanbul-kart.html

В Moovit ферибота за Кадъкьой  си тръгва от Еминьоню  (има и от Каракьой).
И Гугъл е същата информация:

# 534
  • Sofia
Да не говорим, че на място на всеки терминал има електронни инфо табла с часове и дестинация на заминаващите фериботи.

# 535
Момичета,в ресторанта на Нусрет до Галата предлага ли се така известната баклава и стекова или има само бургери 🙄 Прилича ми на закусвалня по-скоро по снимките,чудя се дали си заслужава ходене до по далечните,понеже планувах да наминем попът,а не специално за него.

# 536
Момичета,в ресторанта на Нусрет до Галата предлага ли се така известната баклава и стекова или има само бургери 🙄 Прилича ми на закусвалня по-скоро по снимките,чудя се дали си заслужава ходене до по далечните,понеже планувах да наминем попът,а не специално за него.

Само за бургери е. И си е наистина за бързо хранене. В Капалъ чарши има ресторант.

# 537
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Да не говорим, че на място на всеки терминал има електронни инфо табла с часове и дестинация на заминаващите фериботи.
Това щях да напиша - някои терминали (или тук наречени къщички) имат по 2 салона, и на таблата с разписание пише кой салон за къде е.
За Кадъкьой терминала освен, че е по-далече от останалите, ами и изглежда по-различно - целият остъклен и табелата е отстрани, а не отпред.
Надписа вади очите, но пак може да го пропусне човек ако е под стрес.
Скрит текст:

# 538
Здравейте, две момичета ще пътуват сами до САЩ с прекачване в Истанбул. Запазихме билети с по- дълъг престой в Истанбул с мисълта вместо да стоят на летището 7 часа да имат повече време и да се разходят из града.Сега се чудя дали не сгрешихме,защото самолета им пристига в 11ч.  в Инстанбул,а полета за САЩ е в 7.40 на другия ден.Но имайки в предвид,че трябва да са 2-3 часа преди това на летището и виждайки,че разстоянието от новото летище до центъра и обратно ще отнеме 4-5 часа с градски транспорт или2-3 с таксита,незнам дали си заслужава и дали ще могат да видят нещо за 5-6 часа. Моля някой да ми отговори: Опасно ли е за две момичета с градски транспорт или такси през ноща? Кой вариант е по- добър за нощувака- в центъра и дълго разстояние до летището или в близост до летището,но съмнителен квартал(imrahor)? Да сменим ли полета да е с престой 7 часа,които да изкарат на летището за по- безопасно и ако няма смисъл за 5 часа разходка всичките движения? Благодаря!

# 539
  • Sofia
Тия 7 часа престой през нощта ли са? Ако да, не виждам за какви разходки може да говорим... 
За мен не е опасно, но времето е недостатъчно и повечето ще го прекарат в пътуване м/у летището и града.
Ако няма друг вариант, аз бих търсила близък хотел, в който да си почина преди втория полет.

Общи условия

Активация на акаунт