🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 761
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте, дами. Скоро ще посетя отново любимия Истанбул, този път искам да посетя техните пазари, които съм чула, че са в определени дни. Ще бъда петък и събота. Може ли да ме насочите към кои пазари да се отправя и къде се намират? Предимно за дрехи, чанти и тн., без хранителни. Simple Smile
.   Събота - Бакъркьой. Отивате с метрото.
Петък- Фъндъкзааде- с трамвая отивате,близо до Лалели се намира,ако сте настанени там.Мисля има пост на първа страница за пазарите,погледнете.

Беличке,Ахааа! Шерефе!😁
Североизтока ❤️ атакува пролетно Стамбула!
МногУ поздрави и Цалуфани на всички от компанията,и да видите Поне Петнадесет 🌷🌷🌷и хубави разходки,емоции и настроение!❤️
Ферито,Феритоооо!
Да н съ метнитИ на някоя заседнала гИмия😁
Ади бакалъм!

# 166
А си изпием кафето на високо в очакване на следващите разкази

https://www.instagram.com/reel/CbfNBWLgJHY/?utm_medium=copy_link

# 167
  • София
Здравейте момичета, предстои ни пътуване за първи път с личния ни автомобил на 05.04. Наехме апартамент в Ортакьой, но няма паркинг подсигурен. Бихте ли ми дали инфо къде можем да паркирaме автомобила. Разбрах, че за паркинги трябва да се ориентираме тук ... https://ispark.istanbul/
Ползвал ли е някой от вас? Благодаря...

В Ортакьой около Джамията има два големи паркинга, ако са Ви удобни Simple Smile

Благодаря!

# 168
  • София
А си изпием кафето на високо в очакване на следващите разкази

https://www.instagram.com/reel/CbfNBWLgJHY/?utm_medium=copy_link
И аз влизам час по час и нямам търпение да чета, а още повече броя дните да тръгна!🌷🌷🌷Слагам ви две снимки от декемврийско посещение 2018

# 169
Лалетата са си лалета, но и зюмбюлите не са никак лоши Simple Smile

Емирган

# 170
  • Sofia
Приятелка ми цитира това инфо от някаква фейсбук група.
Аз дори не съм чувала за услугата.
Някой ползвал ли го е?

Услугата IBB WiFi, предлагана на гражданите в Истанбул, осигурява безплатен достъп до интернет услуги от много различни точки. Предоставя се от община Истанбул.
Налични са 7500 точки в обществени зони като площади, улици, паркове, градини, спортни и културни съоръжения.
Безплатна интернет услуга е за 1 GB на ден и ограничение на скоростта от 2 Mbps.
Как да се регистрирате за IBB WiFi услугата?
След свързване към мрежата ibbwifi, се маркира бутон за регистрация на потребителя и се попълва необходимата информация. След попълване на необходимата информация, принадлежаща на потребителя (като мобилен номер, имейл адрес и фамилно име), на потребителя се изпраща IBB WiFi паролата като SMS. Потребителят може да се свърже с услугата IBB WiFi с тази парола.
На картата са показани всички точки.
https://sehirharitasi.ibb.gov.tr/index.html?bs=ibbwifi

# 171
  • София
Някой ползвал ли го е?

Услугата IBB WiFi, предлагана на гражданите в Истанбул, осигурява безплатен достъп до интернет услуги от много различни точки. Предоставя се от община Истанбул.
Налични са 7500 точки в обществени зони като площади, улици, паркове, градини, спортни и културни съоръжения.
Безплатна интернет услуга е за 1 GB на ден и ограничение на скоростта от 2 Mbps.
След свързване към мрежата ibbwifi, се маркира бутон за регистрация на потребителя и се попълва необходимата информация. След попълване на необходимата информация, принадлежаща на потребителя (като мобилен номер, имейл адрес и фамилно име), на потребителя се изпраща IBB WiFi паролата като SMS. Потребителят може да се свърже с услугата IBB WiFi с тази парола.
Пробвахме преди много години и беше само за турски телефонни номера. Сега може да има някаква промяна.

# 172
За Теленор офертата - за срок от седмица 600 МВ, 600 минути, 600 смс - 30 лв
Мисля да се възползвам, ще кажа после как е.

# 173
За Теленор офертата - за срок от седмица 600 МВ, 600 минути, 600 смс - 30 лв
Мисля да се възползвам, ще кажа после как е.
И аз мислех за този пакет отначало, но тъй като съм "сърбала попарата" на нашите оператори в роуминг, реших да си закупим карта на Turkcell  за 300 лири с 20ГБ интернет.

# 174
В какъв смисъл, Маги?
Аз не съм имала проблем с роумиг до сега, но не съм и ходила в Турция.

# 175
В какъв смисъл, Маги?
Понеже сновях между Франция и Швейцария по време на една командировка, уж бях на ръчен режим на телефона, т.е. трябваше сама да си избирам мрежата, но накрая платих 200 лв заради интернета, който съм ползвала, а уж имах и мегабайти в роуминг.
Някъде из фейсбук групите за Истанбул също четох за хора, които са си букнали и платили пакети към рпдните оператори, а после са имали проблеми или високи сметки.
Не съм ползвала такъв пакет в Турция и не споря, че мнението ми е 100% правилно, но аз иично не искам да рискувам и ще си взема туристическа сим карта на Тюрксел. Хем няма да се притеснявам и да гледам настройките към коя мрежа съм, хем ще имам много интернет, дори с mobile hot spot ще го споделя с мъжа ми.

# 176
Да, то с мобилните оператори винаги трябва да имаш едно наум 😆
Ще го помисля до утре.

# 177
В какъв смисъл, Маги?
Понеже сновях между Франция и Швейцария по време на една командировка, уж бях на ръчен режим на телефона, т.е. трябваше сама да си избирам мрежата, но накрая платих 200 лв заради интернета, който съм ползвала, а уж имах и мегабайти в роуминг.
Някъде из фейсбук групите за Истанбул също четох за хора, които са си букнали и платили пакети към рпдните оператори, а после са имали проблеми или високи сметки.
Не съм ползвала такъв пакет в Турция и не споря, че мнението ми е 100% правилно, но аз иично не искам да рискувам и ще си взема туристическа сим карта на Тюрксел. Хем няма да се притеснявам и да гледам настройките към коя мрежа съм, хем ще имам много интернет, дори с mobile hot spot ще го споделя с мъжа ми.
Много точно казано и много правилно! Интернетът е в пъти повече. Ще ходя скоро и за трети път ще направя и аз така!! ☺☺🌷

# 178
Някой пътувал ли е с автобус на Нишикли? Може ли впечатления?
Чудя се с коя фирма да пътуваме - Метро или Нишиклии. На 02.05 тръгваме от Добрич, а на 07.05 обратно.

# 179
  • Пловдив
Някой ползвал ли го е?

Пробвахме преди много години и беше само за турски телефонни номера. Сега може да има някаква промяна.
Не е само за турски номера сега, има падащо меню и може да се избере българския код. Аз обаче не успях да се регистрирам в събота /не дойде смс код за потвърждение/. Може нещо временно да е било, други твърдят, че става лесно и бързо.
Карта туристическа на Тюрксел имахме 350 лири с включени минути и 20гб нет. Важи 1 месец, а може да се дозарежда до 3 месеца, след това приключва.

Общи условия

Активация на акаунт