🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 748
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Аха, ясно. Мерси! Simple Smile
Ами ако някой го пробва тоз нет и е успешно, да свирка, моля.
Все пак е опция някаква, нелоша даже.
Пък този месец бая форумки се очертава да ходят натам, нека пробват. Ако не стане, няма да навреди.

# 181
По отношение на мобилния интерент да кажа една тънкост. Ако намерите турски гражданин да ви вземе карта, излиза доста по евтино. Аз имам карта от 1г и мой приятел, който ми я взе ми я зарежда периодично. Сега за последното пътуване 20GB струваха 95 лири

# 182
Някой пътувал ли е с автобус на Нишикли? Може ли впечатления?
Чудя се с коя фирма да пътуваме - Метро или Нишиклии. На 02.05 тръгваме от Добрич, а на 07.05 обратно.
Днес се върнахме от истанбул и съм много разочарована от метро. Избрах ги  понеже само тях знаех като превозвачи. Няма никакъв трансфер от автогарата до истанбул. Вчера като отидохме на автогарата' ни казаха че пътуването ни е канселирано за 11 вечерта' никой не ни беше уведомил . Имаше пътници' които бързаха за полети. Оправдаха се 'че автобусът е развален' но просто са събрали двата рейса защото не е имало достатъчно хора. Стюардесите са супер неадекватни. Навръщане пътниците бяха туристи и по-нормални' но на отиване беше страшна работа. Не ги препоръчвам' нищо че са известни.
Иначе прекарахме чудесно' случихме и на време' препоръчвам апартамента' до синята джамия е
https://www.booking.com/hotel/tr/piport.bg.html?aid=318615&l … l;type=total&

# 183
@The invisible от кой град пътува? На мен все тях ми препоръчват. Това, което не ми допадна като отидох в офиса им е, че не ми дадоха твърда цена на билет, можело отстъпка да ни направят, ама нека 2-3 дни преди да пътуваме да отидем.
Нишикли не са вчерашна фирма, но нямам отзиви за тях.
Относно картата, ще потърся някой познат с турско гражданство дали няма да пожелае да ни услужи.

# 184
magyyy от пловдив
Сузана е  дамата 'която продава в Пловдив. Лъже' маже' обещава
В сайта пишеше цена 40лв' тя продава 45
Като политик е ' всичко обещава
Всяко зло за добро ' вчера имахме повече време в мола 😀

# 185
magyyy от пловдив
Сузана е  дамата 'която продава в Пловдив. Лъже' маже' обещава
В сайта пишеше цена 40лв' тя продава 45
Като политик е ' всичко обещава
Всяко зло за добро ' вчера имахме повече време в мола 😀
В кой сайт гледате? От миналата година е 45 лв билетът, сега на по-скъпото гориво надали ще се понижат цените.
Обаче това с отменения автобус е гадория. В колко часа сте имали автобус за връщане?
Ние пътуваме дълго време само с тях и нямахме оплаквания – автобусите не са пълни и има по няколко на ден.
А това за трансфера не знам кой ви го е казал, че още го има, но от години не съм виждала да спират преди влизане по лабиринтите в автогарата. Автогарата си е в Истанбул, не е на края на града – има метро редовно. Лошото е, ако пристигне по-рано от разписанието вместо в 6, в 4, тогава няма метро. Но има таксита и денонощни заведения.

# 186
Розова маслинка в тяхния сайт гледам' но говоря от Пловдив
Лично сузана ми го каза' не държах на трансфер' но не бях подготвена с друг вариант
Може и мал шанс да е било' но толкова се бях ядосала заради анулирането' и най-вече че не ни уведомиха' такъв скандал им спретнах' че накрая предложиха да ни закарат до мола с автомобила на някой от метро'   най-вероятно за да се оттърват от нас 😄

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 11:42 от The Invisible

# 187
Искам да попитам пазарът, който е в петък на Фандъкзааде и пазарът в събота на Бакъркьой, от колко часа са? И в колко е по-добре да отидем, рано сутринта или по обяд? Имате ли някакви наблюдения? ☺

# 188
  • Варна
Привет от дъждовен Истанбул!
Понеделник беше компенсация за лежерния неделен ден...
Стартирахме с Т1 и линия Халич до Св. Стефан. Слязохме на Балат, за да видим храма и откъм водата, а после от Фенер се върнахме направо на Юскюдар, откъдето след бързо хапване отскочихме към Кузгунджук. Честно казано, инстаграмските фотоси преувеличават реалността или поне това, което видяхме, но атмосферата на квартала е приятна, а кафетерията, в която спряхме, бе добра, по мое мнение.
Върнахме се на Юскюдар, откъдето с Мармарай до Йеникапъ, а оттам - с метрото стигнахме до Сапфир. В мотрисата малката заспа права (буквално) но после бързо се събуди, като влязохме в търговската част на небостъргача. Отделихме време на магазините, качихме се и горе за бърз птичи поглед към града (билетите са 55 и 80 лири, съответно само тераса и тераса + симулация). Обаче времето не е за дълго съзерцание (компанията на двама малчугани - също Wink) и не се заседяхме твърде. Стори ми се, че атракцията е слабо посетена. Дали заради деня, времето или друго, но като знам какво беше преди няколко години...
Следваше прибиране с метро, фуникуляр и трамвай и уж заради удобното местоположение решихме да спазим традицията и пак да посетим Ортаклар. Заваля, а ние се връщахме до Чемберлиташ за сладолед, та после взехме трамвая за една спирка, но как иначе ще завъртиш 11 пътувания за под 12 часа...

Утре е ден за риби, кюлоти и други щуротии... или за нещо тотално различно от тях... ще видим

b]Емка[/b], хич не ми стана ясно какво бешИ плавателнУтУ срЯдствУ, ама аз още асимилирам какво работят Уния с прУверкитИ, та шА стопля, пУ някУЙ времИ.

# 189
  • с трима мъже :)
В 23:00 часа влязох в бг мама да ви питам нещо и сега е 1:14, а аз още ви чета кой къде е бил, какво е изживял и какво е ял Simple Smile . Гледам ви и снимките и направо попадам в Истанбул Simple Smile .
Имам едно запитване: Аз писах и някъде по-напред, но нещо ми се е изгубил поста, покрай толкова емоции, но е разбираемо, ето и аз вече два часа седя и ви чета Simple Smile

Искам да водя 6 човека в Истанбул и ми се иска да де допитам до вас: с огранизирана екскурзия ли да го направя или да си ходим сами?

Ние имаме там много роднини, така че имаме къде да спим, но те не излизат никога никъде. Просто си седят у тях. Поне спането ще ми е подсигурено (аз също ги посрещам в София, и поканите им правя за БГ). Но не зная как да си намеря гид, който да ни покаже центъра, да ни разкаже това-онова, като за туристи (на братовчед ми дъщерите ще са с нас, искам за тях да го направя), искам и вечеря с атракция да посетим - от тези, с Бели Денса, с традиционните техни танци... Искам да ядем по местните ресторанти, препоръчани тук. Да посетим Синята Джамия, църквата (за мен си е църква!) Света София, Желязната църква, парка пред ТопКапъ (няма да влизаме там този път) , Пеещите фонтани, яхта по Босфора, Аквариума с делфините .... чудя се дали да си остана на варианта с организираната екскурзия от БГ или да хванем автобус от София ( с кола не става - много сме) и да спим в роднините?
Но не мога да се оправя из Истанбул на този етап, пък роднините ми никога никъде не излизат, като идем при тях, да ги видим. Ние обикаляме повече и от тях из Турция. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 01:27 от galaBG

# 190
  • Варна
Проверяват ли за документи на входа на Долма Бахче? Виждам, че билетите за чужденци са на тройна цена, а имам възможност да помоля приятел да ни ги закупи.

# 191
Проверяват ли за документи на входа на Долма Бахче? Виждам, че билетите за чужденци са на тройна цена, а имам възможност да помоля приятел да ни ги закупи.
не проверяват, само ако искаш аудиогайд ,си оставяш паспорта

# 192
Може ли входната такса за повечето забележителности да се заплаща с карта - Топкапъ, Долмабахче, Сапфир, Музеи: Мадам Тюсо, Рахми Коч и Музея на илюзиите?

# 193
  • Варна
Някой пътувал ли е с автобус на Нишикли? Може ли впечатления?
Чудя се с коя фирма да пътуваме - Метро или Нишиклии. На 02.05 тръгваме от Добрич, а на 07.05 обратно.

Нишикли е първата фирма по дестинацията , Метро се появи години по късно Simple Smile
Много отдавна с карта плащаме всичко даже дъвка можеш да си купиш с карта или по сергийте на пазарите.То даже си мисля , че малко са маниаци на тема плащане с карта.Аз  съм по скептик откак ми скимираха картата на една бензиностанция в Австрия  Sad

# 194
Може ли входната такса за повечето забележителности да се заплаща с карта - Топкапъ, Долмабахче, Сапфир, Музеи: Мадам Тюсо, Рахми Коч и Музея на илюзиите?

За Кулата Галата и Долмабахче потвърждавам, че може. Само обърнете внимание на Долмабахче, че не всички каси имат ПОС. Тези, които нямат имат надпис cash only. Входа за Кула Галата -100лири, за Долмабахче варира от 100 до 200лири, като в последната цена включва и харема и музея.

Общи условия

Активация на акаунт