🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 743
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте всички!
Шебек, благодаря за новата тема!
Благодаря на всички за удоволствието от споделените преживявания и снимки!
Не съм била в Истанбул от есента на 2020 г. На 8.04  ще придружа моя близка, която за първи път ще посети града, и ще съм в ролята на гид. Затова всички  новости и промени, свързани с градски транспорт, входни такси за обектите и др., са ми от полза.
За съжаление, както виждам от вашите снимки и от камерите, няма да можем да се насладим на милиони цъфнали лалета, но здраве да е!
Връщам се назад да чета, ако имам въпроси, ще ви питам.
Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 11:58 от daniela.qnkova

# 196
Като заговорихте за плащане с карта - винаги досега това е бил най-изгодния начин за нас,....но преди малко ми изтеглиха депозит за един хотел в Истанбул - по 0,1407лв я смятат по безкасовото плащане от ДСК, никога не е била такава разликата между офиц. курс на БНБ и този в ДСК - почти 2 стотинки Shocked За сума от 28 евро разликата в мой минус е 10 лева.....Имате ли и вие такива наблюдения? Та в бюрото, откъдето днес ММ купи лири, ги продават на 0,135.

# 197
Като заговорихте за плащане с карта - винаги досега това е бил най-изгодния начин за нас,....но преди малко ми изтеглиха депозит за един хотел в Истанбул - по 0,1407лв я смятат по безкасовото плащане от ДСК, никога не е била такава разликата между офиц. курс на БНБ и този в ДСК - почти 2 стотинки Shocked За сума от 28 евро разликата в мой минус е 10 лева.....Имате ли и вие такива наблюдения? Та в бюрото, откъдето днес ММ купи лири, ги продават на 0,135.
Тази банка се олива с таксите напоследък. И не само за валута. Взимат сума пари дори за превод между твои си сметки.
Всичко си е по официалния им фиксинг.
Примерно, уникредит, щото имам сметки там, не че ги обожавам и тях нещо.
Мдам, чейнджовете, предлагат по-изгоден курс в сравнение с тази банка.

# 198
Между мои сметки редовно превеждам, там /засега/ няма нищо променено, в смисъл - превеждам от сметката си към кредитната карта, както и към виртуалната, никакви такси няма. Но това днес ме втрещи просто....
Да, няма спор, че е по официлания фиксинг, но това не беше така съвсем скоро назад.
Да не говорим пък, че турците ми таксували нощувката в лири, при положение, че сумата, обявена в Букинг, и на която съм резервирала, е в евро. Сега чакам да ми се включи асистент от Букинг и да си поговорим. С хотела комуникацията е мнооого тегава. Зная, че не си заслужава да си помрачавам настроението за подобни глупости, но е принципен въпрос и държа да се изясни.
В четвъртък тръгвамеееее  HeartpulseHeartpulseHeartpulse

# 199
Между мои сметки редовно превеждам, там /засега/ няма нищо променено, в смисъл - превеждам от сметката си към кредитната карта, както и към виртуалната, никакви такси няма. Но това днес ме втрещи просто....
Да, няма спор, че е по официлания фиксинг, но това не беше така съвсем скоро назад.
Да не говорим пък, че турците ми таксували нощувката в лири, при положение, че сумата, обявена в Букинг, и на която съм резервирала, е в евро. Сега чакам да ми се включи асистент от Букинг и да си поговорим. С хотела комуникацията е мнооого тегава. Зная, че не си заслужава да си помрачавам настроението за подобни глупости, но е принципен въпрос и държа да се изясни.
Кой е хотела?

# 200
Kafkas Hotel /  до Sirkeci/.

# 201
  • София
На всяка една резервация пише, че плащането се извършва в местната валута на хотела. като цената в евро или лева е само ориентировъчна

# 202
И освен, че пише, че е в местна валута, при мен винаги да били отзивчиви и когато съм плащала на място ме питат в каква валута искам да платя. Никога те самите не са имали претенции..

# 203
На всяка една резервация пише, че плащането се извършва в местната валута на хотела. като цената в евро или лева е само ориентировъчна
Това не е така в случая. Ето какво пише точно като информация за плащането:
Цитат
Информация за валутата и обменния курс
Ще платите на Kafkas Hotel Istanbul в EUR според обменния курс в деня на плащането.
Показаната сума в BGN е само ориентировъчна и е изчислена на базата на днешния валутен курс за EUR.
Аз разбирам какво имаш предвид, понеже при други мои резервации е било точно както казваш и ти, но точно сега не е. Затова и ме е яд, понеже изрично си е написано. Не е за 10-те лева, въпреки, че можех много по-добре да ги наместя в...кюнефе например Laughing

# 204
  • София
И освен, че пише, че е в местна валута, при мен винаги да били отзивчиви и когато съм плащала на място ме питат в каква валута искам да платя. Никога те самите не са имали претенции..
Това е за плащане в кеш. Когато става въпрос за плащане на пос терминал, няма как да се плати в евро. Винаги е в националната валута.

# 205
Това е за плащане в кеш. Когато става въпрос за плащане на пос терминал, няма как да се плати в евро. Винаги е в националната валута.

Това изобщо не е вярно. Плащам в евро на ПОС терминал. Никога не нося пари кеш в себе си, още по-малко специално да ходя да обменям евро за хотела.

# 206
Привет! Малко да се посмеете с моите премеждия с ескалатора на Мармарая на Сирекеджи 😅 Сърцето ми слезе на два пъти в петите,докато ме качи до ниво 2 🤪🤣

Подготовка за 6-часовото висене на Капитан Андреево от турска страна на 03.04 🤯

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 16:23 от bubsan6

# 207
  • Пловдив
Имат избор на треминала дали да пишат сумата в евро или в лири. Сега платих на рецепцията с карта в евро.

# 208
  • Пловдив
Ние заминаваме в четвъртък и вече с нетърпение чакам.
Чета всеки ден какво споделяте и малко съм разочарована, че няма да видим цъфнали лалета, но здраве да е.
Ние сме организирани и ще посетим и други хубави места.
Дано не вали и времето да е подходящо за разходки.
Продължавам да чета и да си чакам да дойде времето за красиви пейзажи и красиви гледки 😊

# 209
Не се отчайвайте, имате реален шанс да видите цъфнали лалета този уикенд Wink

Общи условия

Активация на акаунт