🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 684
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро Simple Smile

# 286
Добро утро от Гюлхане 🌷🌷🌷
Моите хора спят, а аз доста рано се събудих, сЪрце не трае и от час и половина съм в парка. Времето днес е облачно и поскапва, но не е студено и е много свежо.
В Гюлхане положението с лаленцата е по-добре отколкото е в Емиргян, определено. Има доста нацъфтели, има и още много тепърва да цъфтят:
Скрит текст:

Но съм впечатлена от зюмбюлите ❤️Прекрасни и уханни! Съжалявам, че няма как да ви "снимам" аромата, но е прелестно!
Скрит текст:

Скрит текст:
Друг път никога не сме обхождали целия парк, но сега не бързам и го направих. Не е много голям, но е приветлив, мнооого зелен и красив! И тъкмо когато си мислех, че няма да видя папагалче, се озовах точно пред тях ☺️. Снимка нямам, понеже бяха доста нависоко по дървото. Но са страхотни! Опашчиците им са красиви като на фазан.
Днес в плана ни е аквариумът във Флоря, а след него тепърва ще решаваме. Оставихме Азия за утре поради лошото време днес.
Снощи хапнахме предоволно в Ортаклар ❤️. Вкусно, вкусно и обилни порции. И задължителния сладолед на Чемберлиташ.
Чудех се дали да разнообразим днес и да пробваме друг ресторант, но се отказах- около хотела ни погледнах едно меню - ами точно два пъти по-скъпо от Ортаклар, как да ги сменяме....
Ами това е от мен засега. Хубав и слънчев ден ви желая. И поздрави от прекрасен Истанбул!
Скрит текст:

# 287
redemi, никакви розички не си намерих за съжаление. В Одрин се оглеждах, но не видях. А и аз търся сортови рози, а не какви да е... Може би трябва да си поръчам от някой турски сайт по някакъв начин. Ще го мисля занапред. Имам 50 сорта рози и съм решила сега и някой турски сорт да добавя.

Да ви похваля ето този ресторант по Истиклял. Посещаваме го всеки път, когато сме в Истанбул. Доволни сме.

https://www.google.com/maps/place/Otantik+Anadolu+Yemekleri/@41. … 9782684,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14cab760f763cd63:0xd6d7b6783205f924!8m2!3d41.0340556!4d28.9782684?hl=en-BG

Между другото - на много места продават готова сготвена храна, която можеш да хапнеш на място, а може да си вземеш и за вкъщи. На много места по Истиклял има такива заведения - само се огледайте! Което е много удобно. Може да си вземеш повече храна, да имаш и за по-късно. Особено, ако сте с постоянно гладни деца!!! Ние на няколко пъти си взимахме за вкъщи.

Веднъж поръчахме храна и в хотела. На рецепцията ни дадоха брошура.

И да споделя, че ние бяхме отседнали в това хотелче. На много удобно място - на няколко минути от Таксим, а като се спуснеш надолу излизаш до пристанището и от там наблизо до Долма бахче - абсолютно на пешеходно разстояние.  

https://www.booking.com/hotel/tr/home-of-istanbul.html?aid=1636199

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 09:08 от utro77

# 288
Рали, благодарим за снимките и споделената информация! Би ли пуснала локация на този ресторант, който хвалиш? Би ли споделила в кой хотел сте и какъв интернет използваш?

# 289
  • София
Здравейте. Не знам дали е подходящата тема и дали не е коментирано преди. За това ако съм сбъркала нещо, моля за извинение. Планираме посещение на Истанбул в началото на май. Разбрах, че за влизане в страната трябва отрицателен тест. Но как стоят нещата с посещенията на заведения, музеи, забележителности и други публични места? Изисква ли се зелен сертификат? Благодаря ви предварително.

# 290
Здравейте. Не знам дали е подходящата тема и дали не е коментирано преди. За това ако съм сбъркала нещо, моля за извинение. Планираме посещение на Истанбул в началото на май. Разбрах, че за влизане в страната трябва отрицателен тест. Но как стоят нещата с посещенията на заведения, музеи, забележителности и други публични места? Изисква ли се зелен сертификат? Благодаря ви предварително.

Не се изисква вече за влизане в Турция отрицателен тест.
Ние си направихме на връщане, за влизане в България, защото уж се изисква. Никой не ни провери.
Писах по-напред, че на връщане минахме през Одрин и там в клиниката за 20 лв. на човек си направихме ПСР-и, които излязоха за 2-3 часа.

Никакъв сертификат не се иска вече за нищо в Турция. Те и маските не са задължитеблни, а препоръчителни. По магазините вече може да се влиза без маска. Но предвид многото народ, ние ходихме с маски. Дори по Истиклял ходихме с маски, защото там е като менифестация - много народ...

# 291
  • София
Благодаря ви много!

# 292
  • София

Ето го разписанието.
За билет не знам, аз пътувам с карта. Обаче все има някакъв вариант и на място. Най-малкото може да се плати на друг човек, пътуващ с карта и да се ползва неговата, за да минете през турникета.

*В скрития текст ще допълня разписанието на цялата линия, че доста въпроси има за нея този месец.
Скрит текст:

Много благодаря за бързия отговор. За пръв път е в Истанбул, мисля, че успях да я ориентирам.

Да споделя, че са стояли 5 часа на границата тази нощ. Шофьорът нямал часове вече за днес и сега цялата им програма остава за утре, което на мен ми се струва леко невъзможно.. Сутринта Емирган, после Сапфир, Долмабахче, после корабче, мол Форум, аквариум, някъде и панорамна обиколка със св. Стефан, вечерта Watergarden Scream
Не знаех за такъв вариант, но явно го има. Според мен някои неща ще отпаднат, но все тая. Може да Ви е полезно инфото.

# 293

Да споделя, че са стояли 5 часа на границата тази нощ. Шофьорът нямал часове вече за днес и сега цялата им програма остава за утре, което на мен ми се струва леко невъзможно.. Сутринта Емирган, после Сапфир, Долмабахче, после корабче, мол Форум, аквариум, някъде и панорамна обиколка със св. Стефан, вечерта Watergarden Scream
Не знаех за такъв вариант, но явно го има. Според мен някои неща ще отпаднат, но все тая. Може да Ви е полезно инфото.

Това за един ден ли???
Невъзможно ми изглежда...

# 294
  • София
Това за един ден ли???
Невъзможно ми изглежда...
И на мен, даже се учудвам как не са измислили вариант за друг транспорт или комбинация с друга група. Не знам... Нас например на водиха до Сапфир с метрото, пак същите пари си платихме, просто екскурзовода с Истанбулкарт ни преведе всички. Идеята беше да не пътуваме с рейс в задръстване 1 час, а да отидем по-бързо. Според мен има варианти, но явно ТА не са много гъвкави в случая.

# 295
  • София
Позволих си да открадна малко снимки от Емирган парк от хора, които са там днес! 🌷🌷🌷Поздрав!🌷🌷🌷

# 296
.          За тестовете.

# 297
  • София
Момичета, искам да заведа децата до Виаленд . Разбрах че има shattel от Таксим. Къде точно мога да намеря този транспорт? Бихте ли споделили? И работи ли в момента? Излиза ми:” temporaly closed”?

# 298
  • София
Този сладолед в Чемберлиташ в някакво конкретно заведение ли го хапвате или просто има много сладоледаджийници в района? Че ние цялото семейство сме любители и със сигурност ще търсим да пробваме хубав турски сладолед.

# 299
rangely  Vialand трябва да отвори на 23.04. Отправих им запитване и това върнаха.
Dragmira  тези тестове по 130 TL къде се правят? Може ли локация?

Общи условия

Активация на акаунт