🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 688
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
И аз установих същата дата на отваряне на Виаленд, но никак не ми харесаха цените за чужденци.

# 301
  • Ропотамо
И аз очаквам ресторанта на Рали. utro77, с жена ми от 3 години отсядаме в този квартал Cingahir. Много е близо до таксим, галата и също на една крачка до босфора за нощна разходка по пешеходната алея. Спирката на мармарая и фериботите за придвижване също близо. Тих квартал е в тази долна част на таксим. Гледам хотела ви, отдават се апартаменти. Изглеждат чудесно. Но за нашите дати 27 април - 1 май е заето.

# 302
.    В хотела ни продават такива карти.Някакви идеи за какво стигат? Че си закупих тридневен пакет от Теленор, но докато кача снимки тук и у фейса, съм изчерпала  80 процента от нета. 
От коя банка можеше да се тегли с минимална такса с карта на Уникредит или Фибанк?
Тук цени по стоките няма. Надлежно изчегъртани са. Питаш..

# 303
  • Варна и...духом на Босфора
Leute!😁
Ресторанта на Рали❤️
Е открит от КОТКИТЕ от време оно,
Архивиран е На ПЪРВА страница!
И няколко поста преди Рали,Белята и фамилия -Отново похапнаха там!
И през годините много Форумки и Съфорумци тоже!
Ортаклар!

# 304
И аз очаквам ресторанта на Рали.
Ааа, моля ви, това е "форумнуя ресторант", идея нямам кой е първооткривателя му от нашите истанбулци Laughing, но аз тук от темата съм го научила - Ортаклар се казва, лесно ще го намерите като го изпишете, в района на Чемберлиташ. Днес хапнах е миди и бяхме в друг район, но утре сигурно пак ще сме там.
Този сладолед в Чемберлиташ в някакво конкретно заведение ли го хапвате или просто има много сладоледаджийници в района?
Точно на спирката на трамвая, срещу Чемберлиташ, има един магазин T-Shop. До него е сладоледаджийницата, не може да се пропусне. Има много видове сладолед. Снощи опитах от а децата обикновения, млечен - същият като от буренцата едно време ❤️ За който си спомня тези буренца де Laughing
Рали, благодарим за снимките и споделената информация! Би ли пуснала локация на този ресторант, който хвалиш? Би ли споделила в кой хотел сте и какъв интернет използваш?
Хотелът е Кафказ, между Сиркеджи и Гюлхане. Евтинко е, но за сметка на това закуската е бедна. За нас не е проблем, все намерихме какво да хапнем. Противно на очакванията ми, оказа се и добре изолирано и не се чува чааак толкова много шумът отвън /на трамвайната е точно/.
И тернетът ми е от хотела, а където може - от безплатния на Истанбулската община /IBB/. Иначе ММ има активиран пакет от Виваком /6лв активация и 6 лв на ден - 200смс,200 Мин и 500 MB/.
За ресторанта писах по-нагоре.
Като се върнем ще разказвам повече, лека нощ, че мнооого ми се спи. Днес повече от 26000 крачки....

# 305
  • sofia
Да споделя за паркинга в Емирган от днес. Има два, от двете страни на парка. Взеха ни 40 лири. Другия вариант, който проучвахме беше да оставим колата в Истиние парк. От там пеша парка ни го даде за 25 минути, ходи се до колите, но си има тротоар.

# 306
Здравейте, отивам за първи път в Истанбул, с тур. агенция, 29.04-02.05.Хотелът, в който ще сме настанени е Blue marmaray Laleli. Организирано ще посетим Долмабахче, Сапфир, МОЛ Емар, разходка с корабче. Дайте идея в свободното време, самостоятелно, какво да се види, къде да се разходим на близко пешеходно разстояние?

# 307

От коя банка можеше да се тегли с минимална такса с карта на Уникредит или Фибанк?
Тук цени по стоките няма. Надлежно изчегъртани са. Питаш..
С карта на Уникредит може да се тегли от банкомати  на Yapi kredi срещу 0,16% или минимум 30ст .

# 308
geny- geny,
На първа страница има пътеписи и упътвания какво да се види,във всички теми има разкази на завърнали се и какво са видели,как са се придвижили дотам, прочетете..

Специално на въпроса Ви,отваряте си карта на Истанбул,и си виждате кое е на пешеходно разстояние от хотела.
Най- забележителното в Лалели е Ташхан, място от снимките на "1001"нощ!

# 309
  • София
Искам да попитам купували ли сте перилни препарати, омекотители и тн. от Истанбул? За борсата в Одрин е ясно, че е с цени за туристи, но в Истанбул има ли някъде където да са по-евтини от България?Thinking

# 310
Искам да попитам купували ли сте перилни препарати, омекотители и тн. от Истанбул? За борсата в Одрин е ясно, че е с цени за туристи, но в Истанбул има ли някъде където да са по-евтини от България?Thinking
Цените в Мигрос Одрин и Мигрос Истанбул са еднакви.

# 311
Зачетох се снощи и попаднах от тези “обществени ресторанти” или “общински ресторанти” /нещо такова/ от първата страница, някой може ли да ми обясни какво точно представляват, каква е функцията и принципа им. Стана ми много любопитно 😀

И някоя снимка от вчера следобяд Simple Smile

# 312
Перилните на борсата в Одрин по принцип са по- евтини от тези в суперите, освен ако в момента няма някаква акция в тях. Някои се оплакват, че на борсата продават ментета, аз не съм попадала, но не вземам Ариел и Персил, а от турските, техни марки.

# 313
Зачетох се снощи и попаднах от тези “обществени ресторанти” или “общински ресторанти” /нещо такова/ от първата страница, някой може ли да ми обясни какво точно представляват, каква е функцията и принципа им. Стана ми много любопитно 😀
Ако става въпрос за т. н. Lokanta, вчера обядваме в един в една пряка, на 50м от Истиклял и беше много вкусно и евтино. В посока от Таксим надолу, след МКдоналдс вляво се пада. Тип закусвалня е - минаваш с табличка та и си избираш какво искаш, като в нашите столове. Ядохме чудесен дроб, пилешко, плешка супа и кадаиф. Всичко беше прекрасно.

# 314
Малко лаленца, но за съжаление наистина много малко Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт