Естетични процедури за лице и тяло – 45 тема

• 87 050
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, момичета, за хубавите думи и препоръки. И аз като се гледам и опитам да издуя устни, като че ли ми идват прекалено, а и по време на отока не си ги харесвах. Още повече, имам чувството, че устните набъбват след 3-тия ден. Някъде четох, че до 7 дена филърът може да набъбне, защото се свързва с водата в организма, та май не е много добре да се раздуват устните ми повече. На мен и с тънки ми отива. Simple Smile

# 226
  • в 1001-та нощ
KPP, аз съм много доволна от д-р Николаева от Кожния диспансер за такива проблеми.

# 227
Здравейте, как могат да се изгладят бръчки на челото, освен ботокс?

# 228
  • в 1001-та нощ
Ако въпросът е за хоризонтални бръчки - мимически - винаги ще ги има, докато има мимика там. Ако не се постави ботокс, за да се намали мимиката - с инжектирането на пълнители - може и да се задълбочат.

При такива бръчки - д-р Михайлов влиза и с канюла - без да вкарва в-во - колкото "да отлепи кожата и да стимулира регенерация. Можете да опитате също терапии с лазер, PRF и подобни, които да повъзстановят малко кожата. Но, докато има мимика, ще има и бръчки.

# 229
KPP Джалдети преди време ми постави диагноза тумор. Имах малък лишей, вследствие алергия. Добре, че не се вързах на глупостите които наговори

# 230
  • в 1001-та нощ
Аз имах проблем с пъпки. Първо излизаха тук там уж, после в един момент по цялото лице - брадичка, чело, бузи ... Не беше въпрос на хигиена, отидхох в  Кожния диспансер при д-р Николаева - преди години бх ходила при нея за друг проблем. При първия проблем ми направи изследвания и то доста задълбочени. След като излязоха резултатите, не искаше да ми предпише лечение, преди да е видяла  резултати от изследвания на черния му дроб. Всичко мина благополучно - излекувах се.

При второто си посещение - очаквах да изследва секрет - да види какво се случва. Едното ми дете, като малък - имаше избили пъпки и се оказа Стафилококус Ауреус. Бях чела, че е възможно да имам такава инфекция - та това исках - изследване, секрет, каквото трябва - като първия път. Д-р Николаева ми каза, че няма смисъл, тъй като бактерии си обитават кожата и при такова изследване - все ще излязат. Директно ми изписа протокол на лечение с няколко продукта и всичко се преобърна за дни, буквално за дни. А след това кожта ми беше един път. Аз толкова чиста и хубава кожа не бях имала не помня от кога.

# 231
Здравейте, бях питала за мнение за работата на д-р Инна Бабаян от София. Вчера си сложих филър и ботокс при нея. Изключително доволна съм, много внимателна, филтъра стана много добре. Назолабиалните ми бяха много хлътнали. С филтъра се изгладиха и сега съм отново като на 23г. Филтъра, който ми сложи е neauvia filler. Проблема ми бил под очите и с кулите, не в самите назолабиални. Тъй като нямам почти никаква подкожно мазнина по лицето ми каза, че до 1г. би трябвало да ми е ок. Април месец имаше промоция за 450лв филър + 1зона ботокс 😁

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 09:01 от Woman89

# 232
  • Sofia
Аз съм ходила при Джалдети, нищо добро не мога да кажа като кожен специалист. Гледах, че при нея ходят главно за поставяне на филъри, та може в тази област да е добра.
+1

# 233
Здравейте, мили момичета!
Отново съм в търсене на дерматолог. От няколко години имам проблем с пигментни петна. Ходих на лазерни процедури в Стара Загора при д-р Христозов. Направих един курс от мисля 6 процедури, имаше ефект. Обаче април месец със засилване на слънцето пак ми се появиха, макар и да ползвам стриктно слънцезащитния крем на Биодерма, който доктора ми беше изписал. Даже имам чувството, че от процедурите ми хващаха по-голямо пространство, отколкото са петната, поради което и там ми се появиха. Имам над горната устна, на бузите, на скулите, над веждите, между веждите и на носа. Вече наистина не искам да се поглеждам в огледалото. 😔 Миналия ден се оплаках на ендокринолога  ми, имам хипофункция и Хашимото, но поради гинекологични проблеми, споменах и пигментацията. Та ми каза да изследвам естроген и пролактин.
Една позната ми препоръча д-р Снежана Атанасова от Атадерм в Пловдив. Показа ми снимки на резулати от третиране на пигментация при тази лекарка. Наистина са ефективни. Обаче ми се иска от първоизточник и пациент да чуя за резултати.
Същата позната ми препоръча и някаква израелска козметика Noon, с която за 2 години успешно е премахнала пигментни петна на дъщеря ѝ от акне. Показа ми разликата на снимки при детето и ефекта е уау и то само с козметиката на Noon. Аз за първи път 1 чувам.
Вече наистина се отчаях. И започвам да се нагласям, че трябва да се примиря.

# 234
Моя близка ползва този двойния серум с вит А и Ц (мисля) на Noon и е много доволна.Скъпичък е и се купува от салони само, не се продава свободно.Аз бях питала фирмата вносител и не насочиха към салон, но не ми се даваха толкова пари( нещо около 200+). С Хидрохинон( Експигмент), витЦ, третиноин, ретиноли, азелаинова к-на и алфа арбутин третирам дотук.Май само от Експигмент имам резултат на мелазмата и то по схема 2м мазане сутрин и вечер(есен-зима).Много избледняха и не се виждат вече толкова.Но тези от пъпки не съвсем Sad .
С кремовете е малко проба-грешка, също като с лазерите.Сега чета за Меди пийл, може да го взема наесен.
https://makeup.bg/product/563653/?gclid=Cj0KCQjwgYSTBhDKARIsAB8K … b7xQaAmy0EALw_wcB

# 235
Момичета, изключително благодаря за мненията и коментарите.

Аз четох доста за демодекс и честно казано, това си е паразитно заболяване, тип краста, моята клинична картина няма общо с тази на демодекс.
А реално всеки от нас има демодекс, но когато се получи т.нар демодекоза, броят на паразитите се увеличава драстично.
Аз си записах час в клиниката, в която работи д-р Христозов. Там правят изследване за наличие на паразита.
Притеснява ме, обаче да не стане така че да ми кажат - имаш го, което е ясно че е така, защото всеки го има. Въпросът е да се установи дали го има в нездравословни граници и това е причината за влошеното състояние на кожата ми.

@Алена, много благодаря за твоето мнение. Изключително ми е полезно. Как мога да запазя час при нея? Да се обадя в Кожния диспансер?
А при теб каква беше причината за пъпките или не се установи? Помниш ли какво лечение ти изписа?

Иначе Джалдети ми изписа много тежки лекарства, сред които Ивермектин, сяра, противогъбични, против акне, против събореен дерматит и от всичко това да се направи смес от крем. Отделно и да пия хапчета, да мажа тяло, коса и т.н. И всичко това от диагноза на око. Въобще не споменавам, че епикриза, касов бон и т.н. нямаше.
Нещо ми е съмнителна. Иначе много мила и учтива.

Благодаря и светли празници на всички!

# 236
  • София
Дами, от кого сте доволни за ботокс чело и гневна?

Аз правих за първи път преди месец и много голям дискомфорт изживях, включително и смъкване на челото .А аз по скоро търсех обратното , искам окото да ми се отвори.
Следващия път със сигурност ще пробвам на друго място, събирам мнения.

# 237
  • в 1001-та нощ
КРР, лечението го помня разбира се, но за да не се прилага за самолечение - не го споделих. Принципно включваше - специален измивен продукт, който ползвам и до сега, акне лосион, зинерит, пилинг крем и същественото -  продукт с ретинол и антибиотик. За последния ме предупреди, че може да раздразни кожата. Трябваше да го въведа през ден вечер, с уточнението - ако има дразнене да разредя. Но всичко мина гладко. Изглежда точно то това съм имала нужда, защото много бързо ми се изчисти лицето и не само. Имаше доста видим антиейдж ефект. Чак не ми се искаше да приключвам с лечението Simple Smile

В интерес на истината след няколко години опитах да повторя - без да имам акне, само заради антиейдж ефекта и кожата ми се възпали. Сега ползвам крема само, ако ми излезе някоя пъпчица. Третирам я и с нея е свършено.

Затова и обмислям дали да пробвам с ретиноиди, но не съм се решила.

Записването на час - малко особена е ситуацията. ПРЕгледите са безплатни със зелен талон от ЛЛ. Това не е направление, талоните са им безотчетни и не е драма да дават. Може и платено. Вторник, сряда и петък - приема сутрин, а в понеделник и сряда следобед. Отиваш и като ти дойде реда. Няма часове. Аз отивам малко преди да започне, за да съм сред първите. Кожният диспансер има сайт и телефон, на който можеш да попиташ - любезни са.

Ще ти дам точните продукти на моя протокол за лечение, ако решиш, но мисля, че е по-добре да те прегледа. Предполагам, че случаят ти е, като моя.

Лиана, правилно се ориентираш - колкото повече третираш петната, толкова по-фоточувствителна ти става кожата и реално не само се връщат, но и стават повече.

# 238
  • Бургас
Дами, от кого сте доволни за ботокс чело и гневна?

Аз правих за първи път преди месец и много голям дискомфорт изживях, включително и смъкване на челото .А аз по скоро търсех обратното , искам окото да ми се отвори.
Следващия път със сигурност ще пробвам на друго място, събирам мнения.

При мен също има подобен " дефект " след поставянето на ботокс преди месец от д-р Валянова ( второ поставяне)  Започна да се пооправя положението, но пет дни след инжектирането веждите и клепачите паднаха невъзможно ниско, увиснала и сбръчкана работа се получи във външния край на окото. Плюс асиметрия - половин см едното по надолу. А веждите вместо извити в дъга - почти прави хоризонтални. За трети път в рамките на 12 месеца поставям ботокс, първите два  - бях очарована от резултата.
Челото инак е гладко като на новородено. Но много много ми беше болезнено този път, главоболие имаше дни наред , челото ми беше все едно нещо/някой го притиска с ледена и тежка плоскост.
Не знам аз ли провалих процеса.... Какво се случи .... Но оправяне в пълнота засега няма.
** Ако е от значение -  три денонощия след поставянето отидох на фитнес...
 На втораъа снимка е положението 24 часа след поставянето и на едното око вече се вижда какво започва да се случва, докато другото е в изходно положение.
Първата снимка - вече съвсем се "захлупи" зоната....

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 13:22 от Z-Тина

# 239
KPP, това с демодекозата д-р Христозов и на мен ми го каза. Не ме е изследвал, а по инспекция само. При мен беше доста зачервено в скъвките около носа. Изписа ми да се мажа външно с ивермектин. Мисля, че и нещо ми беше изписал да пия, но вече нямам спомен. Обикновено ми се обостря зимата, но вече 2 зими след това мазане не ми почервенява така, както преди. Съвсем леко е.
Alena, не ми стига това, че правилно се ориентирам. 😔 Проблема си седи за жалост. Наистина търся варианти, които и обмислям посещение при д-р Снежана Атанасова, но не откривам много мнения.

Общи условия

Активация на акаунт