Естетични процедури за лице и тяло – 45 тема

• 87 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Z-Тина мисля,че си прекалила с честотата на ботокса. Три пъти за една година ...оттам идва проблема ти най-вероятно

# 241
Не е от това, и на мен ми се е случвало, при един и същи лекар, а слагам само веднъж годишно.

# 242
  • в 1001-та нощ
Лиана, коментирала съм това с д-р Михайлов заради приятелка, тъй като и тя влезе в този омагьосан кръг и ми беше интересно как се излиза от него. Той сподели "решение", но не помня конкретно какво беше. Ако решиш да търсиш още мнения, можеш да се консултираш и с него. И ще се радвам да споделяш резултатите.

Оставам с впечатление,  че повечето момичета искат резултат сега и веднага (за лятото), затова прибягват към лазер, постигат временен успех, но повишават фоточувствителнистта и в перспектива проблемът се задълбочава. И така поредни години.

# 243
  • Sofia
И на мен се е случвало, но при различен дерматолог от обикновено.Т.е. при човек,който не е запознат със спецификата на лицето ми.Доколкото знам честото поставяне на ботокс  деформира реакцията на мускула.Даже се учудвам,че дерматолог се е съгласил да постави 3 пъти за 1 година/в случай,че е при един и същ дерматолог поставянето/
Естествено това е мое мнение.Т.е.честото инжектиране наслагва ботулиновия токсин.Изчакайте 6м от последното инжектиране и пробвайте пак

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 14:19 от chocha

# 244
Alena, аз наистина бях подготвена за процедурите с лазера. Бях съгласна и на втори курс следващата есен. За съжаление като видях, че резултата за цяла есен и зима от процедури се задържа буквално няма и месец, а стриктно спазвах поставянето на слънцезащитния крем, просто разбрах, че се оказвам касичка. За съжаление д-р Христозов никога не дава гаранция, че ще се получи, дават и информирано съгласие и няма място за рекламация. Все пак това си е скъпо удоволствие, макар и по истинска нужда, а няма никаква гаранция. Отделно си мисля, че е нож с две остриета, защото при мен явно при обработката хващаха по-голяма площ и сега имам петна на много повече места, а там изобщо нямах. Силно се надявам да не е някакъв скрит трик, за да съм вързан клиент и следващата есен. Оценявам високо професионализма на д-р Христозов, но не успя да се справи с мен и моя проблем, а щях да съм щастлива поне на един сезон чиста кожа. 😔 Не съм чела за д-р Михайлов, ще се върна назад да чета.
Иначе ми е отчайващо, защото си мисля, че след като лазер не се е справил, как козметиката ще се справи, говоря за тази на Noon, за която питах?

# 245
  • Бургас
И на мен се е случвало, но при различен дерматолог от обикновено.Т.е. при човек,който не е запознат със спецификата на лицето ми.Доколкото знам честото поставяне на ботокс  деформира реакцията на мускула.Даже се учудвам,че дерматолог се е съгласил да постави 3 пъти за 1 година/в случай,че е при един и същ дерматолог поставянето/
Естествено това е мое мнение.Т.е.честото инжектиране наслагва ботулиновия токсин.Изчакайте 6м от последното инжектиране и пробвайте пак

Под три пъти в годината имах в предвид следната цикличност -
-март2021 при д-р Назал/Бургас
 -септември2021 д-р Валянова
- март2022/ д-р Валянова

# 246
  • в 1001-та нощ
Лиана, идеята ми е, когато отидеш на дерматолог - да не казваш - "искам да се отърва от тези пигментни петна" - и просто да ги третират, а да казваш "искам да изляза от този омагьосан кръг". Вероятн никой лекар няма да даде гаранция, но усилията следва да са в тази посока. Аз ще поговоря пак с него, когато се видим. Последния път дискутирахме темата, когато писах за тъмните кръгове под очите. Там също има такъв подход.

# 247
Z- Тина, по принцип не е нормално да е така болезнено поставянето на ботокс, както го описваш. Говори ли вече с Валянова и какво ти обясни?

# 248
Лияна, писала съм в темата за моята пигментация и борба...6-7 години вече. То не бяха лазери, дълбоки пилинги, козметика и нищо.
Аз вече се бях примирила и спрях да ги третирам, а да ги прикривам.  Наскоро четох хубави отзиви за един измивен продукт Nu Skin 180 серията и реших да опитам ( даже го купих от ОЛХ ) Използвам и Юсерин антипигмент 30 фактор. Не знам от кое от двете, но огромното петно на челото почти изчезна.... За слънцезащита ползвам Дейлонг 50 + което се води за тяло - петната лятото не стават по- тъмни и спряха да избиват нови. Проблема идва и от калпава защита.
Ако имаш интерес, на лични мога да ти дам точни линкове. Аз след толкова опити чак не мога да повярвам, че това даде ефект....

# 249
Milla, ще се радвам да ми споделиш с подробности на ЛС.

# 250
  • По света и у нас
Благодаря за темата.
Аз имам много домашни уреди. Основно използвам апарат с йони и лед светлина
Има ли ефект лед светлината?

Аз стм имала следните - обикновени масажни ролери и камъни- в един момент си правих лимфен масаж на лицето и действаше но ме хвана страх че от много масаж може да се отпусне, такаче спрях.
Имах един ролер с игли - така и не се престраших да го пробвам….
Сега съм си купила един “сутиен” на двойна брадичка и е много хубав, носих го вече 2 пъти. Не зная дали това ще направи нещо но поне е забавно. Носи се до 2 часа ма ден в началото по- кратко.
И май последното , което купих е ЛЕД маска,  още я пробвам, в началото съм и се чудя как точно да я разцъкам.
Ходих веднъж ма IPL - абсолютна загуба на пари. Текникът ли беше смотан, почти нищо не направи, каза ми че бенките ми щели да опадат - не стана така… само дето станах червена за 2 дни. Хвана ме страх че ще ми изгори очите. Не съм повтаряла но обмислях да ида в друго студио.
Правиха ми микродермабразия - това не ми хареса, изсуши ме и кожата на лицето си се изклющи.
Отделно ползваха една машинка за чистене на порите която с висока вибрация ми обезмасли порите тотално. Абе не беше супер - козметичката даже не хареса резултата, явно кожата ми е чувствителна.
Реших да си правя само маски в домашна атмосфера и съм доволна - купувам си различни някои кремообразни други като салфетка.

# 251
  • Бургас
Z- Тина, по принцип не е нормално да е така болезнено поставянето на ботокс, както го описваш. Говори ли вече с Валянова и какво ти обясни?

Да, разбира се - обадих се седмица след поставянето. Обясних какво е положението. Отговорът беше, че нищо не е променяла - продукт, техника и т.н.
Както и че е много рано за краен резултат. Така или иначе от 20 март до сега мина месец, но промяна няма.

# 252
  • София
Z-Тина, позволявам си да се "обадя", защото от известно време чета темите и видях какво се е случило при вас. Масажирайте челото, особено във страничната част, към косата. Може и радиочестота, нагревки. Но само челото, без да пипате между веждите.

При вас по-силно са блокирани мускулите на челото, които дърпат веждата нагоре. Тези, които я теглят надолу- "гневните" мускули между очите и външната част на очния мускул- са по-слабо повлияни. Затова челото е супер блокирано, но клепачът пада надолу. Особено ако се сложи по-близо до косата, а не се сложи в "пачия крак", тогава външната част на веждата пада надолу и те стават равни. А и ако е поизменена естествената форма на веждата, това допълнително може да заблуди лекаря.

Та масажи и нагревки на челото или няколко единици в пачия крак и в гневната бръчка, ако лекарката прецени. Консултирайте се отново.

# 253
  • Варна
+1 за радиочестота, "разгражда" ботокса

# 254
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате добър лекар насочен излючително към околоочната зона.
Имам  тъмни кръгове  и често торбички и мезотерапиите и синбустерите са временни решения.
В Дерма Акт ми препоръчаха именно тях и да не преминавам все още към филър, не ми го отказаха, но просто препоръката им беше да изчакам и да подхранвам. Да, но ефектът е наистина много временен.
След препоръки на д-р Михайлов от вас отидох при него и мога да кажа, че е невероятен, веднага разбра какво ме приеснява, препоръча ми и ми направи PRF на скули/плазма, фибрин и мезо коктейл/, каза, че кожата ми е млада и това ще е полезно за нея, но отказа да постави филър под очите, защото каза, че кожата ми е твърде тънка и там няма как да се работи общо взето. Това наистина е така, тя прозира и се виждат вени. По негово мнение филърът може да е проблемен за мен.
Та аз знам, че съм с много тънка кожа, но ми се иска още една консултация със специалист.
Ако имате предложения, ще съм благодарна. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт