Естетични процедури за лице и тяло – 45 тема

• 83 799
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро красавици Simple Smile По рано бях питала в темата за препоръка къде в Благоевградска област мога да направя гневна бръчка и евентуално повдигане на ъгълчетата на устните. В крайна сметка единственното което открих е Дерма експерт д-р Паула Лозанова. Довечера имам записан час и моля за последни препоръки, какво да питам, какво да искам Simple Smile Благодаря предварително
била съм пациент на Лозанова, точно гневна бръчка правих при нея преди година, но не се заличи добре при мен и ботоксът бързо ме отпусна. Иначе като лекар е мила.
В Благоевград има и зъболекар, който разкрасява, доктор Балабанов май се казваше, но нямам отзиви от него.
Другият, който работи в поликлиниката и знам че поставя ботокс и филъри е доктор Дойчинов.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 18:08 от tuty

# 391
Здравейте отново! Сетих се да попитам някоя от вас използва ли ретиноид? Аз ползвам от година един на the ordinary, само вечер, но от миналото лято доста ми се увеличиха петната по лицето. Чувала съм, че може това да е причината, дали пък трябва да се ползва само зимата... Реших да се допитам до вас Simple Smile
Благодаря и хубав ден!
Само веднъж ползвах някакъв продукт с ретинол,не помня даже какъв,и за кратко бях на терасата,не повече от 30 мин. и то в облачно време,моментално ми влоши пигментацията,а пък да го ползвам лятото абсурд,лятото аз не бих ползвала нищо,което избелва,само яка слънцезащита и хидратация.

# 392
А бихте ли дали отзиви за Bell action Duo Sapphire ... Някой правил ли си е тази процедура. Казаха ми, че за лицето се използва за за опъване на околоочни бръчки и назолабиални, а за тялото е за стягане и антицелулитен ефект ...

# 393
Здравейте!
Аз пак не бях влизала отдавна в този форум, но така и така влязох, да напиша какво се случи и дано не съм много отегчителна, че си падам малко Мара Подробната. Grinning

Миналата седмица от кабинета на д-р Таук ми звъннаха, че се освобождава час за операция 1 месец по-рано от моя. Аз им бях казала да ми звъннат, ако изскочи такъв. Та си направих абдоминопластиката тия дни.
Организацията им е много добра. Там правят изследвания и не искат да си носиш предварително.
При мен възстановяването върви добре засега, но да ви кажа възстановителният период е много по-труден, отколкото очаквах. Не знам защо бях решила, че след операцията ще мога да си тръгна още същия ден, даже се бях спазарила да ме пуснат. Но като видях какво е положението и реших да остана до следващия.
На мен ми правиха пълна абдоминопластика със зашиване на коремни мускули, изрязване на долната част на корема, липосукция на паласки, издърпване на кожата надолу и преместване на пъпа. Така да се каже, най-тежката, най-болезнената, най-рисковата и най-трудната за възстановяване.
Преди операцията се чувствах малко като Хаджи Димитър със самодивите. Докато сестрата ми налива система през абоката, д-р Таук ме пита как съм и ми слага апарат за кръвно на другата ръка, по едно време се чувам, че някой ме пита нещо, отговарям като в просъница и след малко се събуждам в стаята си в болницата. Това беше операцията, даже и сън не е, 1 миг и всичко беше готово. Даже не знам кога съм се унесла. Като се събудих в стаята ми влезе д-р Таук да ме пита как съм, а аз не знам защо бях решила, че веднага след операцията трябва да се раздвижа и се бях опитала да се размърдам, от което усетих много рязка и силна пареща болка като от изгаряне, която се появи и изчезна за кратко време. Та ако някой си прави такава операция, да знае да не мърда докато не му кажат. Поисках си обезболяващо. Вляха ми някакво обезболяващо през абоката, от него болка не се усеща, но на човек му става много замаяно. На няколко пъти получих позиви за повръщане, които вероятно се дължат на упойката и обезболяващото, нямах апетит, нито вода ми се пиеше. След д-р Таук влезе д-р Хаджиев, той е коремен хирург и ми ши коремните мускули. Казах му, че ме е заболяло, защото съм се опитала да се раздвижа и той се засмя, че е още рано да се раздвижвам. Да минат поне 4 часа от операцията. От време на време треперех и той каза на сестрата да ми влее калциев глюконат в системата, след което спрях да треперя. Времето мина много бързо, защото от обезболяващото ме унасяше и дремех почти през цялото време. Сестрата често влизаше на визитация да ме види как съм. По едно време извади подлога да ме кара да пикая и аз си рекох, че повече на подлога няма да пикая, ще стана и ще си ходя в тоалетната. Оперираха ме в Софиямед, леглата са много яки. Вдигат се на гърба до седящо положение и в краката се чупят и така го направиха, за да ми е удобно и в тази поза не се образували толкова отоци. Пуснаха ми и кабелна телевизия, бях сама в стаята, имах собствена баня и тоалетна. Така де, не моя собственост, а в стаята. По едно време около 4 часа след операцията сестрата вля още 1 банка обезболяващо, от което ми стана много лошо и почна да ми се повръща. Аз и казах и ми вля деган, от което ми мина. Има паник бутон до леглото, ако има нещо се натиска и сестрата веднага идва. Донесе ми легенче за повръщане, имах и напъни за повръщане, но нямаше какво да повърна, тъй като нито бях яла, нито пила, а самите напъни са много мъчителни за корема. Не дай Боже на човек да му се докашля или да се задави.  Сестрата каза като ми свърши банката дето ми вливат, да стана и да се разтъпча. Нямала съм нужда от помощ, защото не ми били оперирали краката. Това мисля не беше много редно, защото при такава операция човек много трудно сам да се изправи. Тя ми обясни как да стана настрани, подпирайки се на ръце и излезе от стаята. Докторът беше казал, че ще ми трябва помощ за раздвижването, но така и така като сестрата ме отряза се заинатих и реших, че ще се справя сама. Ставането беше много трудно, но някак му хванах цаката, а и благодарение на тренираните ми ръце успявах да се надигна на тях изолирайки напълно корема. Ходенето не беше толкова трудно, освен че ходех прегърбена като баба понеже коремът опъва и не може човек да се изправи. От обезболяващите ми се замая главата и реших да се върна в леглото. Лягането ми беше по-трудно докато му хвана цаката. Даже имах чувството, че няма да мога да го направя, но пак с помощта на ръцете, сантиметър по сантиметър успях да "легна" с изправен гръб. Даже спя с изправен гръб, защото иначе няма как човек да стане после. Докато траеше упойката не усещах болка освен при ставане и лягане. Ставах и се разхождах сигурно 10 пъти тоя ден, даже кършех ръце и крака и до тоалетна ходех без помощ. Казах, че не искам повече обезболяващи, защото от тях ми беше много замаяно, гадеше ми се, повръщаше ми се и ми беше лошо. Питах доктора за друго обезболяващо и поръчах на приятеля ми да ми донесе Кетонал. Като ме пусна венозното обезболяващо и понеже не исках вечерната доза, а карах на Кетонал, почнах да усещам болка и движенията станаха по-трудни, но се понасяше. Който казва, че не боли след пълна абдоминопластика, лъже. Боли, даже четох, че това е най-болезнената операция. Повече боли от секцио, ако е правено по метода Щарк без рязане на мускули, защото при абдоминопластика шият мускулите и най-силната болка идва от там. Възстановяването също е много по-трудно. Честно казано не очаквах да е толкова трудно и не се бях подготвила, но е добре човек да организира всичко предварително. Първите дни не можеш да излизаш от къщи. Не че някой ти забранява. Аз лично повече от 1 мин не можех да издържа да ходя, защото заради приведената стойка много започна да ме боли кръст. Чак накарах приятеля ми да ми донесе бастуна на дядо си да се подпирам на него. Поне можех сама да ставам, лягам и да клякам, не ми трябваше помощ, за да се обслужвам. Но трябваше някой да ми пазарува, защото аз не можех да ходя повече от 1 мин, камо ли да излизам и да си пазарувам. На следващия ден ме изписаха, но мисля по-добре да бях стояла още поне 2-3 дена в болницата. Имам и котка обаче, нямаше кой да се грижи за нея и заради това също предпочетох да се прибера. Първия ден в болницата не ми даваха храна, но то на човек не му се и яде. Някога след обяда ми разрешиха да пия вода. Вечерта огладнях и хапнах няколко бисквити. На сутринта донесоха кисело мляко с бисквити, ама без лъжица. Значи човек освен халат/нощница и чехли, трябва да си носи сапунче, малка кърпа, тоалетна хартия и лъжица. Казвам го, ако на някой му предстои операция да се подготви. Спирам поста, че стана голям чаршаф. В следващия ще опиша как продължи възстановяването от къщи.

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 16:54 от Olele2

# 394
Здравейте,
Някой може ли да сподели мнение за д-р Виктор Георгиевски, от Дерма Акт. Имам мезотерапия при него записана. Благодаря
Ходих при него и поставих филъри и ботокс. Не ми хареса, че ме посини и имах хематом. Иначе резултата беше чудесен. Но аз имам много тънка и чувствителна кожа. Досега само Каляшева съм доволна, че не ми оставя синини, има лека ръка, но пък резулта при нея е краткотраен.

# 395
Олеле, радвам се, че
си добре! Бързо възстановяване и чакаме снимки!🌺

# 396
Добро утро красавици Simple Smile По рано бях питала в темата за препоръка къде в Благоевградска област мога да направя гневна бръчка и евентуално повдигане на ъгълчетата на устните. В крайна сметка единственното което открих е Дерма експерт д-р Паула Лозанова. Довечера имам записан час и моля за последни препоръки, какво да питам, какво да искам Simple Smile Благодаря предварително

Съвета ми е да смените дерматолога

# 397
Здравейте,
Някой може ли да сподели мнение за д-р Виктор Георгиевски, от Дерма Акт. Имам мезотерапия при него записана. Благодаря
Ходих при него и поставих филъри и ботокс. Не ми хареса, че ме посини и имах хематом. Иначе резултата беше чудесен. Но аз имам много тънка и чувствителна кожа. Досега само Каляшева съм доволна, че не ми оставя синини, има лека ръка, но пък резулта при нея е краткотраен.

И моят опит с него bitter-sweet. Въобще, откакто д-р Трендафилова излезе в майчинство само разочарования изпитвам в Дерма-Акт..
Първо ходих при него за ботокс и устни. Накара ме да сложим 2 пакета ботокс, макар че нямаше нужда според мен. Иначе устните (въпреки, че изрично казах, че искам 0.5 и въобще да не си личи) той настоя да сложи 1мл и първите 4-5 дни бях бясна и мислих да ходя да ги съдя JoyJoy но след това се нормализираха устните и си станах супер.

Днес имах нов кофти опит - този път с 2мл филър в скулите - целта беше повдигане на отпуснатата кожа около устните и като цяло освежаване на лицето (което по принцип ми е много слабо и хлътнало/изпито), а това което получих е несиметрични скули в стил Malificient (остри), което реално прави лицето с още по-остри черти, вместо да ги омекоти. От едната страна се вижда подута линия, където явно е кофти сложен филър, а от другата страна има подуто под скулата, което реално изкривява цялата линия на скулата и прави лицето ми още по-несиметрично...
Не знам дали е коректно да казвам името на докторката, при която бях, но се чудя как да процедирам сега... RageConfoundedTriumph  - директно с клининиката ли да се свържа с оплакване - друг доктор ли ще ми назначат да оправи пораженията, или тя трябва да си ги поправи?? Ще поемат ли разходите по оправянето на зле свършената работа и въобще кой носи отговорност в такива ситуации? На сайта им нищо не пише за подобни случаи и се чудя как е най-коректно да ги хвана да си поправят грешките върху лицето ми, за които им дадох 1000лв... Unamused

# 398
Само да вметна, че при поставяне на дилър в лицето също има отоци и може да изглежда лицето несиметрични.
Все пак, ако се притеснявате, обадете се на лекаря и по пътеката нагоре.Надявам се просто да е реакция от филъра, а не това, което описвате.

# 399
  • Sofia
Редно е да споделите клиниката и доктора. Може да е единичен случай  може и да не е.
Оплакване естествено, че е необходимо и би следвало клиниката да си поеме "ремонта",ако такъв е необходим.Може би трябва да изчакате 3-5дни и тогава да действате.На мен ми се е случвало с прословутия ботокс в Дерма Акт и те си поеха изцяло повторното поставяне

# 400
От години си слагам филъри и в общи линии знам как изглеждат първите дни и как се променят с времето. Досега, дори и оттоци ако е имало, пак се е виждало дали добре е поставено или не и не съм имала сериозни притеснения като цяло.
Днес, обаче, за първи път виждам ясно грешките при поставянето и тя не е една. Sob И със сигурност няма да изчезнат след 4-5 дни, т.к. отток няма, а и с Juvederm (който за първи път слагам) ефектът се разгръща почти веднага (80-90%). Не е като Restylane, който поема вода и се вижда пълният му ефект на 3-ти 4-ти ден. Уж четох мнения като избирах при кой да отида, гледах снимки преди/след, анализирах рискове и т.н. и мислих, че съм избрала относително опитен човек, но явно това не винаги гарантира, че всички интервенции ще са на ниво...

Ето няколко снимки на това, което ме притеснява - като цяло са все силно видими нехармонични релефи под кожата, все на места, където би трябвало да са обли естествени линии... Confounded

За сравнение, преди процедурата лицето ми беше с далеч по-объл и естествен контур, което вместо да се подобри/освежи, реално се влоши, и то освен с изострени скули, и с несиметреични... нямам думи... Triumph Rage

# 401
Искам да попитам -  пия глопенел вечер. Той може ли да да бъде причина за хематоми при поставяне на филър или бустер.

# 402
Здравейте, доближавам 40, а до момента не съм правила нищо по лицето си като процедури, освен почистване. Ползвам качествена козметика - почистващ гел, околоочен, дневен крем и слънцезащита. Вече забелязвам, че имам изразени бръчици най-вече по челото и отпускане на кожата. Иска ми се да предприема нещо - иглена мезотерапия. Не искам да си слагам ботокс или филъри, просто да положа максимални усилия да старея красиво. Чудех се и за апаратни процедури rf, exilis - притеснявам се защо повечето споделят, че лицата им се стапят. Бихте ли ми препоръчали нещо? И това микронийдлинг дали е подходящо?

# 403
  • при Arctic Monkeys
Хм, това със скулите и аз го преживях. И то само с 0.5 на скула. Ходех си като Круела Девил доста време. Пак с Жуведерм, волума в моя случай. Може би не беше фрапиращо, но аз си го виждах и ме дразнеше. За мен 1 мл. на скула в слабо лице е много.

# 404
  • в 1001-та нощ
A_vagabundo, наистина доста странно изглежда лицето след филъра - точно Maleficent. На мен даже ми е чудно как е постигнато това заостряне - с игла ли е поставян филъра? Кой от продуктите на Живедерм е?

Със сигурност се обади в клиниката. За тях със сигурност е важна обратната връзка и вярвам, че ще поправят щетите, ако така мога да се изразя.

Общи условия

Активация на акаунт