Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ " София"- тема 6

• 34 406
  • 479
  •   1
Отговори
# 240
Нашият също е с лошо качество- СВ. Confused
Нямам големи надежди.
Благодаря за отговора Blush

Според мен си беше трагичен резултат, защото самия бластоцит беше с много лошо качество на 6-ти ден. Още веднага знаех, че няма как да доведе до бременност такъв бластоцит. Във втория опит не сме променили абсолютно нищо. Всичко си беше по същия начин пак с ИКСИ. Имахме 6 оплодени от тях 2 достигнаха 5-ти ден. Единственото, което промених е да изчакам 1 година след втората стимулация и отказах всякакви лекарства. Бях на естествена овулация като пиех само фолиева киселина. Едва след година ми го върнаха и опита ни е положителен. В момента съм в 6-ти месец. Не казвам, че жените не трябва да пият естрофем и да не приемат прогестерон,просто аз така го усетих. При всеки е индивидуално и има различни причини да се стигне до инвитро и всеки сам си преценява. При нас имаше единствено мъжки фактор, а при мен нямаше нищо и заради това рискувх така. А и често казано вече бях решила, че ако не стане няма да търся друга клиника в България, а ще ходим в чужбина да правим инвитро.
Здравейте, при нас първият ни опит завърши така. Все още не сме стигнали до трансфер, но имаме един бластоцист, развил се на 6тия ден. Защо мислите, че това е трагичен резултат? И бихте ли споделили какво променихте втория опит и какво количество бластоцисти успяхте да "отгледате" тогава?

Имаме два опита инвитро при Владимиров с две стимулации. Първия беше много трагичен заради тежък мъжки фактор. Имахме едва един ембрион, замразен на 6-ти ден, който не доведе до бременност. При втората стимулация за щастие имахме успех. Аз след стимулацията изчаках година някъде. Възстанових се напълно от стимулациите, психически също. И така назначиха ми дата за трансфер и аз като другите момичета не съм променила начина си на живот. Излизах на разходки, на кафе с приятели и си чаках датата за теста. Когато видях високо ЧХГ не можех да повярвам. Желая успех и стискам палци! 🍀🤞🏻🙂

# 241
Здравейте момичета, бихте ли сподели колко стуват донорските яйцеклетки при док.Владимиров? Работи ли с БГ донорки, ако не с коя чужда банка ? Има ли пакети ДЯ и колко време се чака? Успех и благодаря за отзовалите се Simple Smile!!!

# 242
Ние сме с финансиране от Столична община, заплатихме протоколите на донорката, може би има разлика в цените при различните медикаменти. Но на нас ни казаха, да се подготвим с 6000 лв. Реално платихме 4500. Отделно оплождане, отглеждане до 5 ден, замръзяване, лекартвата и изследвания и прегледи, но част от тези разходи се покриват от програмата. Използват свежи яйцеклетки, бг донорски материал. Не са ми предлагали материал от банка, а и не съм разпитвала, доверих се на сляпо. Записахме се в чакащата листа, одобриха ни междувременно от СО, след 3 месеца ни се обадиха, че имат момиче подходящо за наш донор. Няма пакети, каквото извадят от донорката е за вас, освен ако изрично тя не е пожелала да запази за себе си, като бройката е във ваша полза. Доктора каза че обикновено вадят около 7-12 яйцеклетки, защото стимулацията не е силна. Ние имахме 7, от които 6 ставаха, но едва 2 започнаха развитие и достигнаха до бластоцист.
И така започнаха нашите опити, аз съм с ранно ИЯР и нямах шанс да опитвам с мой материал, директно ми казаха, че шанса е с ДЯ или осиновяване.

Здравейте момичета, бихте ли сподели колко стуват донорските яйцеклетки при док.Владимиров? Работи ли с БГ донорки, ако не с коя чужда банка ? Има ли пакети ДЯ и колко време се чака? Успех и благодаря за отзовалите се Simple Smile!!!

# 243
Привет на всички. Реших да разкажа за цялото си преживяване в клиниката на др. Владимиров.
Ние не сме по фонд. Нямаме фактор за борене.
Отидохме на консултация при др. Владимиров. След като прегледа какво сме направили като изследвания, каза, че успеваемостта при инсеминации е 4-7% и за това ни препоръчва инвитро, където ни дава 40% (колкото е и по стандартни статистически данни).
Започнахме стимулация. Като цяло комуникацията помежду ни беше доста лаконична. До този момент бях чела, че някои се чувстват като на конвейер, но не разбирах какво точно имат предвид. Когато започна да ми дава сигнали, че не помни коя съм след няколко посещения, разбрах какво точно имат предвид. Като цяло нямах против, не исках да се обвързвам емоционално с лекар, който може да ми се наложи да сменя.
В деня след пункцията вдигнах температура 38,5. Звънях му през нощта, тъй като тогава я вдигнах, не си вдигна телефона, а на информираното съгласие пишеше изрично при упоменати симптоми (един от които висока Т) да се звънне задължително на него. Когато се свързах с него на следващия ден той каза, че ще ме прегледа в понеделник, което беше ден по-късно, казах му, че тръгвам към майчин дом. Тази Т не беше нормална. Влязох за 3 дни. През това време се чухме и ми каза, че препоръчва ембрионите да бъдат култивирани до стадий бластоцист, за да имаме наблюдение върху тяхното развитие и ако не е добро, това ще даде доста отговори защо не се получава по естествен път.
Не беше добро. До 6ти ден чаках развитието на 1 от тях, който замразихме. Когато излязох от майчин дом отидохме за разговор, в който да чуем анализа на резултатите и получихме конско, защото съм влязла в болница с 38,5 Т вдигната 36 часа след пункцията. Останах изненадана, защото вместо аз да го попитам какво се е случило, за да се стигне до тук, аз бях фокусирана върху резултата от оплождането, а той върху това, че съм влязла в болница без, според него, да е имало нужда. За справка, в болницата видяха, че имам лек излив на кръв в коремната кухина, яйчниците ми са по 8см всеки и ми включиха антибиотично лечение, венозно.
Изкара ме параноичка, която се тревожи без причина. А след като му показах, че нямам претенции към него за случилото се, той обясни, че при вдигане на висока Т след пункция е добре да се влезе в болница за наблюдение, защото понякога в следствие на скрита ендометриоза стават възпаления. Попитах го имам ли ендометриоза, каза, че нямам.
Относно анализа, той беше следния: след като все пак един от ембрионите се разви до стадий бластоцист, това означава, че нямате генетични проблеми, за да се говори за генерално заключение, обаче, трябва 2, 3 опита.
Това беше последния ни разговор. Прехвърли ме към Белчева, негова колежка. Тя ме прегледа 2 пъти преди трансфер. 5 дни преди него ми пусна микрибиология и прогестерон. Прогестеронът беше 0,47, каквото и да означава това. Казвам го, защото повече не ми казаха да го изследвам, нито в деня на трансфера, нито след това. Нито други показатели. В деня на трансфера видях резултатът от микробиологията (тогава ми го дадоха, за него не ми дават картонче, те си ги проследяват и ти ги печатат на място) - обилно количество стрептококи. Обадих се да питам дали е редно, че ми е насрочен трансфер при тези резултати - според др. Владимиров, да. Ако нямам оплаквания, няма причина за тревога.
Нещо странно, което се случи, за което не виня екипа, е че в деня, когато ембриоложката ми се обади, за да ми каже, че ембрионът е станал бластоцист, когато я попитах каква категория е, тя каза ясно "B". А когато се видяхме с Владимиров, той каза "CB", което е доста по-лошо качество, но предполагам е просто разминаване.
Както и да е, опитът ни се увенча с неуспех. Вярвам, че причината от разочарованието ми не е това. При първата ни консултация Владимиров каза, че ще ни излезе между 6 и 7 хил, излезе общо 10 хил, точно. Надявам се да бъда полезна занапред на някого.
Успех!

# 244
  • София/Севлиево
Много съжалявам,че така са се развили нещата.Аз няма да кажа колко пари излях в клиниката,при все че бяхме по фонд,но всички тук знаят,че след 6 години и половина смених лекарят и половин  година по-късно забременях.Доктор Владимиров е отличен специалист,но само до извършване на стимулация и трансфер.По нататък е въпрос на късмет и много от изследванията, които съм правила през годините си ги самоназначавах аз.За мен е важно не само да се стигне до бременност (при Владимиров забременях два пъти,но нещата приключиха с мисед, плюс една биохимична),но и до раждане на здраво дете.Т.е.важен е и лекарят, който те поема след + тест...

# 245
И аз мисля да сменя клиниката. Първоначалната ми нагласа не беше такава. Исках този, който проследява процеса да има възможност да надгради с добитата информация, но след тези сигнали не мисля, че ще е така.
Странното е, че ще започна с инсеминации, за да кандидатствам по фонда и това е някак като да започнеш отзад-напред.

Много съжалявам,че така са се развили нещата.Аз няма да кажа колко пари излях в клиниката,при все че бяхме по фонд,но всички тук знаят,че след 6 години и половина смених лекарят и половин  година по-късно забременях.Доктор Владимиров е отличен специалист,но само до извършване на стимулация и трансфер.По нататък е въпрос на късмет и много от изследванията, които съм правила през годините си ги самоназначавах аз.За мен е важно не само да се стигне до бременност (при Владимиров забременях два пъти,но нещата приключиха с мисед, плюс една биохимична),но и до раждане на здраво дете.Т.е.важен е и лекарят, който те поема след + тест...

# 246
  • София/Севлиево
Когато няма друга причина се почва точно с инсе,за да се възползвате от фонда.Ние бяхме с неизяснен вторичен стерилитет и първо направихме 4 инсета после инвитро.Все пак не отписвайте вероятността за бременност -познавам момичета, които дори имат близнаци от инсеминация...

# 247
Като навсякъде и при Владимиров има доволни и недоволни. И аз след първата стимулация и инвитро бях на ръба да се откажа, но сега не съжалявам, че му дадох още един шанс. Имала съм моменти на разочарование, имала съм и много мои съмнения, но всичко минава и преминава. Наистина клиника е малко по-скъпа сравнение с останалите, но в крайна сметка е важен крайния резултат. Надявам се да намерите скоро вашия лекар и да успеете! Пътя винаги е дълъг, но си заслужава!

# 248
  • София/Севлиево
Аз също съм ЗА втория шанс и дадох такъв на докторът,но явно не е било писано да ми се случат при него нещата.

# 249
И аз съм много объркана, относно клиниката и подхода. Утре ми предстой трансфер, в който ще участвам физически, ще се постарая да съм хладна емоционално- правя каквото се изисква. Направих допълнителни изследвания на своя глава, започнах попълване на липси, по мое настояване и разговор по телефона с доктора. Пак по мое настояване ще стартирам с Клекса, които си поисках от д-р Белчева. Реално само с нея се виждам.
Посъветваха ме ЕРА тест след първия неуспешен трансфер, но съм с ДЯ и остана само 1 блатоцист, на 35 съм- имам отлични показатели- лигавица и усвоявам прогестерона без проблем (това сама го следих предишния път), спермограмата също е идеална. Спях кафето, алкохола, захарта, спортувала съм винаги и съм на режими постоянно.
Резултата от ЕРА показа, че всичко е точно и нямам отместване, затова заключението беше да се действа по старата схема.
Моята теория е, че няма как да се очаква различен резултат, като всеки път се действа по един същи начин. Затова натисках да си оправя витамините и минералите, да се вземе под внимание изследването за тромбофилията. Толкова мога да направя сама и още се ориентирам в инвитрото. Сигурно пропускам още много неща. Още хляб ще трябва да изям.
Стискайте палчета, където имате такива. Успех и късмета също е част от това предизвикателство.

# 250
Успех ви пожелавам на всички. И преди съм писала доволна съм от клиниката и Владимиров, но от Белчева не бих казала. Всеки път като ми казваше нещо го премислях по няколко пъти, при инсеминациите също ме дразнеше как не ми изписваше прогестерон, а аз не го усвоявах въобще и ми беше вечно нисък.За тромбофилията аз давах зор да се изследвам, Владимиров каза,че според  него е излишно, аз си направих изследване и добре че го направих, беше всичко в  норма, но в деня на трансфера Белчева ме прегледа и каза, а за тромбофилия имаш ли изследване, да знаем дали си за терапия.... Е какво правим, ако нямах... щях да се шашкам яко и паника.

И аз имам едно останало ембрионче по спомен BC, но може и  CB даже  не съм сигурна как ги означават и какво значи класификацията ,но по-спомен ми бяха казали ,че не е  много добро качество, но имало потенциал, което на мен ми звучи, че е малък шансът, но сърце не ми даде да го оставя и си му поднових съхранението за още една година, пък живот и здраве да видим до тогава.

# 251
Аз също вдигнах температура 2 дни след пункцията, след консултация по телефона с д-р Владимиров се разбрахме да пия парацетамол и ако стигне над 38 да се чуем пак. На другия ден вече бях добре и дори 4-5 дни след пункцията се върнах към спорта.

И ето, стигнахме до етап трансфер и имам въпрос към по-опитните тук: случвало ли ви се е да замразявате ембриончета по 2 пъти? Нашите ги замразихме на 3 ден и сега предстои да ги размразим, да ги отгледаме още 2 дни и да трансферираме една 5-дневна снежинка. Доколкото разбрахме от ембриоложката, имаме няколко ембриона с хубаво качество и доста се притеснявам това размразяване и замразяване да не съсипе нещата. Чудя се дали размразяване на всички и замразяване на тези, които останат неизползвани е по-добрият вариант или да рискуваме да размразим само 2, а другите да оставим да си изчакат реда на студеничко без да ги пипаме? Споделих притесненията си с доктора, но някак не получих отговор, който да ми вдъхне увереност и спокойствие Simple Smile
Самия трансфер пак ли се прави от д-р Владимиров или има шанс да се прави от д-р Белчева?

# 252
Здравейте! Стартирах стимулация при д-р Владимиров. За първи път при него, имам неуспешен ЗЕТ на естествен цикъл в Надежда. Бия 300 Бенфола вече пети ден и от два дни доста ме болят яйчниците вечер. Има ли някоя от вас с такава стимулация и подобни симптоми? Струва ми се, че стимулацията, която правя е доста силна… чета също, че ви вика през ден за назначение, а мен ме вика през три. Притеснявам се… Успех на всички! Моля се за успех и аз Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 12:42 от Crazy diamond

# 253
Моята стимулация беше с Бемфола 450 и нямах болки преди пункцията. Ако Ви е дал мира тест и му изпращате данните от тестовете всеки ден, може би не е нужно в самото начало да ходите през ден. Аз бях с тестове, но въпреки това ходих, което пък ме изнервяше, защото в сайта видях статия за дистанционното тестване и как целта му е да не разкарват пациента.

Здравейте! Стартирах стимулация при д-р Владимиров. За първи път при него, имам неуспешен ЗЕТ на естествен цикъл в Надежда. Бия 300 Бенфола вече пети ден и от два дни доста ме болят яйчниците вечер. Има ли някоя от вас с такава стимулация и подобни симптоми? Струва ми се, че стимулацията, която правя е доста силна… чета също, че ви вика през ден за назначение, а мен ме вика през три. Притеснявам се… Успех на всички! Моля се за успех и аз Simple Smile

# 254
Не, не знам какво е мира тест Sad

Общи условия

Активация на акаунт