Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ " София"- тема 6

• 32 458
  • 469
  •   1
Отговори
# 420
Аз ходих при Русев, накара ме да си повторя изследванията, които бях правила преди месец в Александровска. Резултатът беше същия. Предписа ми интралипид през месец до забременяване и на третия месец от забременяването пак. Направих две вливания, но от повече не видях смисъл. Четейки по други теми, масово се изписва едно и също лечение на всички.
Владимиров също посъветва да не дълбая в това повече.

# 421
Отдавна не съм писала и даже и до форума не стигам особено много благодарение на едно човече, което се появи след години борба благодарение на д-р Владимиров. И  преди съм писала, аз го харесвам като подход  и резултат в нашия случай- неизясен стерилитет- аз съм с ПКЯ и мега нередовен цикъл, ММ беше с варикоцеле и морфология 8 %, на пръв поглед  нищо толкова фрапантно но нещата не ставаха и минахме  през изследвания всякакви, инсеминации/ за мен бяха ненужни, но в случая само така минавахме по фонда/ и накрая инвитро. Аз доста се ровех и след Надежда и Лили Димтрова бяха станала 1/3 доктор, за да мога да получа достатъчно информация, защото и в двете клиники  яко ме мотаха и малко ме ползваха за опитно зайче, та Владимиров ми се стори доста адекватен и в час предвид колко души преглежда, само с погледа-два в досието и се ориентираше.

При мен той прави пункцията, стимулацията и двата ми ЗЕТ-а, аз не харесвам Белчева, много ми е  неприятна и гледа нещата отгоре отгоре, когато забременях аз знаех,че съм с нисък прогестерон и не усвоявах този,който тя ми беше предписала, прокървих  много силно в 7ма седмица/ Владимиров го нямаше в страната, иначе директно с  него да говоря, нищо,че тя следи бременните/ и тя ми кажа да лежа и да продължавам със същия прогестерон,  който аз сама си следях и знаех че не усвоявам. Вече в крайно отчаяние на моя глава, смених си прогестерона и вдигнах дозите и съм убеденя,че така си спасих човечето.

Аз бих посъветала да питате, питате и питате и да си прецените, малко смешно- но при мен е  въпрос на доверие и усещане, на Владимиров му имах доверие, каквото съм питала ми  е отговорил. .

Аз ще помоля момичетатата, които скоро са правили стимулация, да споделят прилагат ли този новия метод в който си следиш хормоните вкъщи- гледах интервюта на Владимиров, ама нещо ми се струва малко недостоверно, не че изгарям от желание през ден да вися в клиниката, но чак не  ми се вярва да е  толкова иновативно и лесно и да работи. През колко дни се ходи за назначения на хормони по време  на стимулацията?
С ММ имахме желание за второ дете, но съм толкова смазана психически и физически, че не си представям как ще се справя с ново инвитро-  цялото ходене, подготовка , хормони докато гледам сама и малко дете. Но в един момент ще трябва и през това да мина,че по-млада няма да стана  Grinning

# 422
Здравейте, аз лично нямам стимулация по този метод, но уредчето - mira, си го бях взела преди да почна с инвитро процедурите, на моя глава с идеята да засичам хормоните вкъщи и да знам кога ми е овулацията. Доста лесно е за ползване, трябва да се закупят и пръчици които след като са топнати в чашка с урина, се поставят в уредчето и в зависимост каква е пръчицата, показва резултати в мобилно приложение за LH, E3G, Pdg, FSH... Смея да твърдя че резултатите са адвкватни спрямо това което съм си тествала и при кръвни изследвания на хормоните за същия цикъл. Уредчето и пръчиците никак не са евтини, но когато това е назначено от клиниката, предполагам че се заплащат само пръчиците, но затова не знам наистина.

Ако е удобно, може ли да споделите на каква доза прогестерон сте били, и колко са били стойностите му (и в каква мерна единица) за периода, за който говорите? Доколкото ми е обяснено, кръвните изследвания на прогестерона не показват цялата картинка, когато се прилага вагинално, защото действал директно на лигавицата и няма толкова добра концентрация в кръвта, нещо такова... Аз се и замислих сега да проверя mira-та, и дали да не изтествам PdG за опита (Pregnanediol glucuronide is a urine metabolite of progesterone), но май нямам пръчици, които да са в срок, а и навсякъде съм срещала да спреш да тестваш с mira след като забременееш, че е пригодена само за преди това...

# 423
Здравейте, след трансфер съм и доктора каза да слагам само по 1 Кринон (по 1 всяка вечер). При предишните трасфери имах Пролутекс, Клексан, Аспирин протект и витамини. Някоя друга дама да е само с едно лекарство след трансфер?

# 424
Аз бях така също.То си зависи от стойността на прогестерона разбира се.Но при мен нямаше проблема имах и фраксипарин, заради тромбофилия. Друго нямах като лекарства. За витамините си е ясно. Успех!

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 14:19 от funn

# 425
Клексан и Аспирин протект, защо са ви били назначени? Имате тромбофилия ли? Ако да, говорете с доктора, най-вероятно ще ви каже да започнете с тях след положителен тест, при мен беше така. Иначе и аз бях на един кринон вечер.

# 426
Предишния доктор ги изписваше превантивно. В последствие пуснах изследвания за тромбофилия, чиито резултат е в норма освен ACE I/D - хомозиготен носител, генотип D/D и с коментар: риск за понижена фибринолитична активност.

# 427
Няма как да ви изпише превантивно нещо. Не е такъв лекар.

# 428
Аз бях на Клексан, Кринон и Естрофем 3х1 след трансфер. Прогестероновите препарати сгъстяват кръвта и е добре да се разрежда. Ако е по- млада жената може би няма нужда, но аз бях на 44 г миналата година, като забременях с близнаци и до първата фетална морфология си бях на тази терапия. След това останах на Аспирин Акард 150 мг, фолиева киселина и витамини. Имах успешна бременност.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 11:55 от Book_79

# 429
Здравейте! От скоро съм пациентка на д-р.Владимиров.  Чета доста отзиви , къде положителни - къде отрицателни , НО не намирам на такива , които са му били пациенти и успешно завършили лечението. Това определено ме притеснява. 
Към днешна дата някой дали може да сподели за опита си с лечение при доктора?
Благодаря!

# 430
Здравейте! От скоро съм пациентка на д-р.Владимиров.  Чета доста отзиви , къде положителни - къде отрицателни , НО не намирам на такива , които са му били пациенти и успешно завършили лечението. Това определено ме притеснява. 
Към днешна дата някой дали може да сподели за опита си с лечение при доктора?
Благодаря!

Има доста истории назад в темите... Последно време не са много активни разговорите тук. Имам едно дете от инвитро процедура в клиниката и в момента съм бременна в 9 месец с второ.

До колкото знам (но лично не съм ги гледала) има публикувана статистика на успеваемост на клиниката, май по програмата с държавно финансиране.

# 431
Здравейте, аз родих близначки с ДЯ миналата година и определено съм много доволна, както от д-р Владимиров, така и от д-р Белчева. По време на бременността ми, която беше рискова, поради фактори като: възраст, миомитозна матка, двуплодна бременност, д-р Белчева отговаряше на моите въпроси по Вайбър дори, когато вече не бях нейна пациентка.

# 432
Здравейте, аз в момента съм бременна с донорска яйцеклетка след подготовка и трансфер в клиниката. Преди това имах 2 опита за инвитро стимулации със собствени яйцеклетки, които не дадоха резултат и не се стигна до пункция. Така че не знам доколко ще ми е полезно мнението ако планирате опити със собствен материал, но ако мога да отговоря на някой въпрос, насреща съм!

# 433
Здравейте! Моят опит с доктор Владимиров е от преди 12-13 години. Тогава правихме стимулиран опит с мои яйцеклетки, завършил с неуспех. Доктора ми каза, че имам изчерпан резерв. Не исках да повярвам, все пак бях само на 32 години, бях много разочарована и се преместихме в Надежда. Там опита също мина с неуспех. Аз продължавах да не вярвам на диагнозата си. Ние вече имахме едно момче, заченато съвсем спонтанно. Спрях да ходя по клиники и реших, че ще си дам време и то ще се случи. Но не. Върнах се отново при Владимиров миналата година, вече убедена че единственият ни шанс е с донорска яйцеклетка. Първия ми преглед беше на 1.04.24, а на 18.06.24 видях положителния резултат. Родих дъщеря си преди 12 дни на 47 години. Понякога не всичко зависи от доктора или от нас самите. 15 години чаках нашата мечта да се сбъдне, а децата ни имат 21 години разлика. Пожелавам ви успех!

# 434
Здравейте nel_iv и lisalu
Ако е удобно бихте ли споделили свежи или замразени ДЯ използвахте?

Общи условия

Активация на акаунт