Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 14

• 53 157
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • при Arctic Monkeys
Истината е, че цените не падат, и това е факт. А иначе всеки си преценява къде да живее. При всички положения за мен е по-добре да имаш собствен дом, особено ако имаш семейство. Не мога да си представя да се разнасям по квартири, студентските години ми бяха достатъчни.

# 511
Безнадежния и той се прехласва по съвременното строителство, но истината е съвсем друга. Във фамилиите например инфраструктурата е МНОГО ЗЛЕ, бонус всеки си паркира на основните вътрешни "пътчета" и разминаването е доста интересно в час пик. И строителството също не е кой знае какво, напукани стени с пукнатини по 1-2см, супер дебели мазилки по 7-8-9см вместо 2-3см., предполагам защото работят с машини и хич не им пука колко материал хвърлят, а може и зидарията да е крива. Но на един апартамент средно 60-70кв.м.,сложи половината стени да са с 5-6 см отгоре, това излиза 3-4кв.м. загуба в стени. Имат още много кусури, все пак бригадите са им от хора предимно само с основно образование. Но това почти навсякъде е така. Чудеса рядко се случват.
Дидито за тракатата честито, но зависи къде е парцела, има доста читави места.... но има зони където си е голямо набутване и тогава по-добре някой друг да му се "радва".
Да харесвам новото, това мисля че е при повечето хора. Харесвам нови сгради, нови коли, нови мебели, нова техника, нови дрехи. Естествено всичко според бюджета, колкото толкова. За фамилия ходил съм като строиха първата сграда, още от балкона се виждаше сметище и много ми хсреса разпределението и строителството. Обаче цената ми се видя неприемлива. Харесвам и лабиринта за мен е 1М по-добро от тези жилищни небостъргачи като Фемили гардън. И в двете не бих живял, но за инвестиция Фамлията и Лабиринта са много по добре от нещо си на 15 етажа и с 10 секции. То това като някакъв затвор. Бих го предпочел само пред някоя панелка.

# 512
Къде във Варна е хубава инфраструктурата, че там да се насочи човек.
Всичко си има плюсове и минуси, и всеки трябва да си прецени, какво го устройва.
Аз също имам във ФГ, не в небостъргач, в най ниското тяло и не мисля, че съм се прецакала.

При парцелите също има какво да се желае. Или няма да има път, или вода, за канализация да не говорим.  Хубавото е свободното пространство да си ползваш двора, и евентуално гледка, ако има....

Диди, снимай от вашия парцел да видим. Освен това, сега строителството много се е оскъпило. И ако няма ток и вода, са още едни хилядарки...

# 513
  • Варна

Лъки, ето това е гледката от парцела. От втори етаж ще се вижда повече море. Също и надясно продължава гледката, но в момента едни буреняци я закриват и не съм ги снимала. Токът го проучихме - има свободна мощност и ще ни присъединят по евтината процедура без проблем. Водата е на кооперация, но я има. Също и възможност за кладенец. За канализация има проект да минава точно на адреса, но не вярвам да се реализира скоро и ще слагаме пречиствателна станция. Има улична регулация, пътят е удобен - чакъл последните 50 метра, иначе е бетониран и има автобусна спирка съвсем наблизо.

# 514
Хубава е гледката. За вила е супер.
На Траката знам, съм чувала че има канализация на някои места, но малко.

# 515
  • Варна
Благодаря. Нямам време, а и желание да стопанисвам два имота едновременно, така че няма да е вила, а целогодишно обитаема къща. То там си е като квартал вече. По-близко е до центъра, отколкото някои квартали. А и ще гледаме кучета, няма как да ги мъкна в апартамент за делнични дни.

# 516
Благодаря. Нямам време, а и желание да стопанисвам два имота едновременно, така че няма да е вила, а целогодишно обитаема къща. То там си е като квартал вече. По-близко е до центъра, отколкото някои квартали. А и ще гледаме кучета, няма как да ги мъкна в апартамент за делнични дни.
Диди, много се радвам, че си намерила имот, който да отговаря на всичките ти изисквания! На мен също ми предстои строеж на къща, така че би ли споделила с какви параметри ще бъде твоята къща (квадратура, разпределение, етажност, двор (само за паркиране на коли или и за земеделие SmileySmiley ), имаш ли вече разрешение за строеж, закупила ли си необходимите строителни материали (защото цените са във въздуха и се покачват все повече и повече), намерила ли си строителна бригада и ако е удобно да кажеш в какъв бюджет (горе-долу) смяташ да се вместиш и заделила ли си го предварително? Благодаря предварително Simple Smile. Аз също съм голям любител на домашните животни, така че предполагам къщичка (или две) в двора са задължителни както и място за игра на децата!! Animal DogAnimal DogAnimal Dog

Последна редакция: сб, 02 юли 2022, 09:13 от Tovae

# 517
  • Варна
О, далеч не отговаря на всичките ми изисквания, но за цената, за която го спазарих, мисля че сключих много изгодна сделка. Още съм на етап изготвяне на ПУП и прекарване на комуникации. Според проектанта ще можем да открием строителна площадка едва следващото лято. Още не съм се насочила към фирма изпълнител. Имам идея за архитектура, но засега всичко е още в главата ми. Има тема за строежи, там момичетата могат да ти бъдат по-полезни от мен.

# 518
Близко е знам, ама като се появят и деца ще стане сложно с логистиката.

# 519
Близко е знам, ама като се появят и деца ще стане сложно с логистиката.
Ти ако смяташ с деца да живееш из чукарите това не е сериозно. Децата имат нужда от социализация, да игеаят с приятели навън да се сблъскат с живота малко.

Последна редакция: сб, 02 юли 2022, 16:04 от Nohope

# 520
По-скоро децата в пренаселените квартали и райони  пълни с нагъчкани сгради водят асоциален живот и цъкат нонстоп на телефона. Например последно говорихме за фамилиите и лабиринта. Сгради, пътища, паркинги и нищо друго.
. От лабиринта да отидеш до умиращото пазарче на победа минаваш през най-различни изградени аматьорски стълбички  и индиански пътечки на различни паркинги. Алтернатива-МОЛа...не мерси. Една къща е много по-добър вариант и ще се изненадаш колко много хора живеят далеч от сгушените блокчета.

# 521
Като са малки до 3 клас имат достатъчен престой в учебни заведения за да се социализират. Проблемите почват след това, хеле в тийн възрастта но с редовен ГТ спира мрънкането.

# 522
По-скоро децата в пренаселените квартали и райони  пълни с нагъчкани сгради водят асоциален живот и цъкат нонстоп на телефона. Например последно говорихме за фамилиите и лабиринта. Сгради, пътища, паркинги и нищо друго.
. От лабиринта да отидеш до умиращото пазарче на победа минаваш през най-различни изградени аматьорски стълбички  и индиански пътечки на различни паркинги. Алтернатива-МОЛа...не мерси. Една къща е много по-добър вариант и ще се изненадаш колко много хора живеят далеч от сгушените блокчета.
Старите квартали като Левски, Чайка, Младост, Възраждане,та дори и Владиславово  са много добър вариант за семейства с деца. Има площадки, паркове...Все пак не всеки може да си позволи да живее на пешеходно разстояние до Морската градина.
В Левски направиха хубави съоражения до ул Студентска, във Възраждане също има нов, приятен за малки деца парк, във Младост до Ледената има нелош комплекс където да си бутат майките количките...
Да, Конфуто и Победа са нагъчкани, но има все пак някаква инфраструктура, дето се казва може да слезеш по чехли до аптека, до магазинче и др.  Във вила на зоните със малки деца не ги виждам аз нещата. Една чаша захар да ти трябва, се нуждаеш от кола.
Зоните според мен са, за да се изнесат мама и татко като поотраснат децата и се загаджат.  Да си почиват на чист въздух и да си гледат магданоз, куче и тишина...
Лично мнение.

# 523
Старите квартали като Левски, Чайка, Младост, Възраждане,та дори и Владиславово  са много добър вариант за семейства с деца. Има площадки, паркове...Все пак не всеки може да си позволи да живее на пешеходно разстояние до Морската градина.
В Левски направиха хубави съоражения до ул Студентска, във Възраждане също има нов, приятен за малки деца парк, във Младост до Ледената има нелош комплекс където да си бутат майките количките...
Да, Конфуто и Победа са нагъчкани, но има все пак някаква инфраструктура, дето се казва може да слезеш по чехли до аптека, до магазинче и др.  Във вила на зоните със малки деца не ги виждам аз нещата. Една чаша захар да ти трябва, се нуждаеш от кола.
Зоните според мен са, за да се изнесат мама и татко като поотраснат децата и се загаджат.  Да си почиват на чист въздух и да си гледат магданоз, куче и тишина...
Лично мнение.
И моето мнение е същото. От личен опит мога да кажа, че големите проблеми ще доидат не когато децата са бебета, тогава ще я караш някак си макар трудно. Когато децата станат 10 годишни тогава светът им се преобръща те стават почти напълно самостоятелни. Моят син сам си излиза сам се прибира ходи из квартала, в училището рита топка, на скейт парка кара тротинетка, скейтборд, с колелото скитат из квартала. Сега лятото е топло до 9:30 не се прибира има и вечерно осветление по улиците. Дори и да не се уговори с приятели отиде до училището там има над 20 връстника ритат топка, карат колела. Той си стана изведнъж голям човек, аз само трябва да го направлявам да учи и да не направи някоя глупост. В чукарите какви деца, каква инфраструктура, ще стои в къщи и ше тъпее.

# 524
Скрит текст:
Лично мнение.
И моето мнение е същото. От личен опит мога да кажа, че големите проблеми ще доидат не когато децата са бебета, тогава ще я караш някак си макар трудно. Когато децата станат 10 годишни тогава светът им се преобръща те стават почти напълно самостоятелни. Моят син сам си излиза сам се прибира ходи из квартала, в училището рита топка, на скейт парка кара тротинетка, скейтборд, с колелото скитат из квартала. Сега лятото е топло до 9:30 не се прибира има и вечерно осветление по улиците. Дори и да не се уговори с приятели отиде до училището там има над 20 връстника ритат топка, карат колела. Той си стана изведнъж голям човек, аз само трябва да го направлявам да учи и да не направи някоя глупост. В чукарите какви деца, каква инфраструктура, ще стои в къщи и ше тъпее.
Така е. Аз говоря от опита си с малко дете гледано в града. Голямо удобство е, детска кухня на 4 мин пеш от къщи,  аптека, мини маркет, плод зеленчук, железария, площадки 2-3 и педиатъра ни беше на пешеходно разстояние.... Моето дете спеше когато количката е в движение, обикаляла  съм градинки и паркове и добре, че е имало тротоар. Ако живеех във вилна зона, нямаше как да стане това.
След 2-3г възраст започват да искат да играят със други деца, и сигурно и във зоните има семейства, но като няма условия е по сложно. Вилата си е за уикенда, за отпуската.
За хора без деца по друг начин стоят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт