Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 14

• 53 679
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна.
Зависи за кои два месеца става въпрос. Във Варна краткосрочните настанявания са основно за летния сезон, тогава никой няма да намали цената на нощувка.Възможно да получите и по-ниска цена, за неактивния.
Пишете ми на лични с повече подробности, мога да попитам 2 ма собственика на такъв имот.

# 496
  • Варна
Миналата седмица обещах да снимам новите блокове от северната страна на Фемили Гардън:

Скрит текст:

И другото нещо, което забелязах в квартала - разчистили са парцела с идентификатор 10135.3513.2038. Нямам никаква представа какво и дали изобщо ще се строи там, но ако някой проявява интерес към локацията, да си разучи. Трудно ми бе да повярвам на очите си - това парче земя бе обрасла джунгла последните 25 години минимум.

# 497
Здравейте, някой знае ли кой ще строи на ул Мир, над околовръстното към хлебозавода, днес минах и видях няколко разчистени парцела в началото след кръстовището

# 498
Миналата седмица обещах да снимам новите блокове от северната страна на Фемили Гардън:

Скрит текст:

И другото нещо, което забелязах в квартала - разчистили са парцела с идентификатор 10135.3513.2038. Нямам никаква представа какво и дали изобщо ще се строи там, но ако някой проявява интерес към локацията, да си разучи. Трудно ми бе да повярвам на очите си - това парче земя бе обрасла джунгла последните 25 години минимум.
Къде на север се пада това ново нещо, по Петко Стайнов нагоре ли?

# 499
  • Варна

Жълтото е Фемили Гардън, червеното са новите стоежи от север (северозапад).

# 500
  • Варна
Червеното в ляво е вторият етап от Фемили Гардън. Червеното в дясно на Миг Маркет се пада по диагонал и не закрива гледката на първата линия сгради на Фемили Гардън, защото е откъм спалните им, а и като за ново строителство има прилично отстояние.  Освен това на Миг е на 7 етажа, отсреща са 11-14 етажни. По-скоро на Миг Маркет ще е лоша гледката. Но като гледам нито това, нито по-високите цени, нито лошите разпределения разколебават купувачите и апартаментите са изкупени почти.

Като цяло първите сгради на Фемили Гардън са с хубаво разположение, от юг не се очертава запушване, по-високите етажи ще имат хубава гледка и простор.

# 501

Жълтото е Фемили Гардън, червеното са новите стоежи от север (северозапад).
Червеното в ляво също е Фемили Гардън и също са много високи сгради.

# 502
  • Варна
Не знаех, че и то е на Фемили Гардън. Да, като цяло е прилично разстоянието, но все пак от ниските етажи няма да се вижда нищо. Дано само посредата не се пръкнат още “етапи” както стана с дребните жълти блокчета на Фамилия, които набутаха впоследствие между високите си блокове.

# 503
  • Варна
Не знаех, че и то е на Фемили Гардън. Да, като цяло е прилично разстоянието, но все пак от ниските етажи няма да се вижда нищо. Дано само посредата не се пръкнат още “етапи” както стана с дребните жълти блокчета на Фамилия, които набутаха впоследствие между високите си блокове.

Между двата реда сгради на Фемили Гардън ще има парк.

Скрит текст:

Най-ощетени ще са ниските етажи от втория етап на Фемили Гардън. Но пак ще е далеч по-добре от блокчетата на Фамилия.

# 504
  • Варна
Откъм отстояние да, но толкова много апартаменти в един блок… пак си е задушаващо.

# 505
Колкото до комплекс Фамилия-"кисело Ви е гроздето"!!!Цените вече там са над 1500 Е на квадрат и никой не продава.
Пак някой се изказа неподготвен.Макар ,че и там има някои недостатъци,за които няма да влизам в подробност.Често ходим на гости там,имаме семейни приятели,кумовете ни живеят там.
Блокчетата ви пречат,разходете се там да видите ,че има достатъчно отстояние.
И на мен ми се виждат високи цените там,както и в Лабиринта,но ако имам възможност бих инвестирал там.
Кое му е хубавото на Фемили Гардън,не виждате ли какви тънки и високи блокчета се издигат-15 и 16 етажни,които при едно заметресение....,не дай си боже.Ами нали затова бяха с тези ниски цени и се продадоха за отрицателно време.Чудя се сега в тази криза с какво ли качество ще се построи този коплекс с толкова много апартаменти.

# 506
Те и биткойните не ги продаваха някои, ама сега не се знае колко години ще минат докато  са евентуално на печалба.
Още ли има хора, мислещи как ще продължава истерията и ръста на цените на абсолютно нереално високите и без това цени у нас?

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 12:02 от Alexslav

# 507
  • Варна
Колкото до комплекс Фамилия-"кисело Ви е гроздето"!!!Цените вече там са над 1500 Е на квадрат и никой не продава.
Хем никой не продава, хем цените са над 1500Е, обърках се...

На мен лично блокчетата не ми пречат, щом живущите там са ОК с това. Минавала съм оттам и ги намирам доста близко разположени един до друг, без достатъчно зеленина между тях - само паркоместа и бетон, с накачулени климатици върху фасадата. Вътре не знам как са, гледала съм само разпределения от сайта на инвеститора  и никак не ми допаднаха.

Откъм отстояние да, но толкова много апартаменти в един блок… пак си е задушаващо.

За съжаление ако си в някоя малка жилищна сграда на добро място има твърде голяма вероятност под балконите да изникнат още няколко такива.

# 508
  • Варна
Пак някой се изказа неподготвен…..
Това не знам към кого е, но ако е към мен… Отлично знам какви са цените сега, както и какви бяха през последните 10 години. Гроздето не ми е кисело. Лично аз имам тристаен апартамент на 100 метра от Фемили Гардън, отделно не лично аз, но в семейството имаме още един тристаен до Фамилия и друг тристаен във Фемили Гардън, купен на тъмно зелено. Но аз живея вече при мъжа ми в друг квартал, а наскоро закупихме и парцел в Траката и ще строим и живеем там, в Победа не планирам да се връщам.

# 509
Безнадежния и той се прехласва по съвременното строителство, но истината е съвсем друга. Във фамилиите например инфраструктурата е МНОГО ЗЛЕ, бонус всеки си паркира на основните вътрешни "пътчета" и разминаването е доста интересно в час пик. И строителството също не е кой знае какво, напукани стени с пукнатини по 1-2см, супер дебели мазилки по 7-8-9см вместо 2-3см., предполагам защото работят с машини и хич не им пука колко материал хвърлят, а може и зидарията да е крива. Но на един апартамент средно 60-70кв.м.,сложи половината стени да са с 5-6 см отгоре, това излиза 3-4кв.м. загуба в стени. Имат още много кусури, все пак бригадите са им от хора предимно само с основно образование. Но това почти навсякъде е така. Чудеса рядко се случват.
Дидито за тракатата честито, но зависи къде е парцела, има доста читави места.... но има зони където си е голямо набутване и тогава по-добре някой друг да му се "радва".

Общи условия

Активация на акаунт