Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 145
  • 817
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И гелчетата и Осадент пилули, които давам са хомеопатични.

Летния ни кош се оказа с голяяям сенник. Пада почти до крачетата, което е идеално. Само че от това че цяла зима е била навлечена и с хиляда одеала в зимния кош сега ми се струва като буболечка в този летния. 😀 Чак ми е странно, че е толкова открито и свободно. Ще видим утре как ще е положението с мрънкането.

Тара, и при нас някои дремки са по 20 минути.. Направо ми иде да се гръмна. Следя интервали, нощен сън и няма и няма. Не мунсе спи на това дете през деня и това е. 😀 Нямам против, ама поне да не е толкова крива.

# 601
Блу чак такива интервали не е правила,а и аз не й позволявам защото после й се разминава съня и много трудно я приспивам.Старая се 2 ч най много 2 ч и 15мин да заспи,тя много бързо заспива в количката и когато й е време за сън я извеждам 🤣
Денц имай в предвид че пюрето от тиквичка и картоф е много много гъсто (Хип)но ти ако го правиш тогава не знам.Аз днес й дадох за първи път тиквичка.

# 602
Денц имай в предвид че пюрето от тиквичка и картоф е много много гъсто (Хип)но ти ако го правиш тогава не знам.Аз днес й дадох за първи път тиквичка.
Ами не съм го дегустирала все още. Rolling Eyes Тиквичката обели ли я преди сваряване? Страхувам се да не ми отхвърли и това предложение, затова искам да смеся с купено пюре. Sweat Smile

# 603
Ами не съм го дегустирала все още. Rolling Eyes Тиквичката обели ли я преди сваряване? Страхувам се да не ми отхвърли и това предложение, затова искам да смеся с купено пюре. Sweat Smile
Дадох готово пюре от тиквичка и картоф на Хип и ми направи впечатление колко е гъсто 🙂

# 604
И ние днес сменихме коша - бебка беше много доволна от смяната. Освен това вече свикна с външната среда и с присъствието на други хора наоколо и вече не е неспокойна и не плаче 😊

За зъбите и лигите - направо реки от лиги текат при нас и всичко се слага в устата и се дъвче стръвно, обаче зъби скоро не мисля че ще има.

blue нашата бебка понякога прави последен интервал 3 часа. Ако сутрин стане по-рано дори и да се опитам да вкарам 4та дрямка тя упорито не иска да заспи и става много дълъг последният интервал. Иначе и аз съм така - цял живот съм ставала късно, а преди 8 е престъпно рано за мен и наистина едвам функционирам.. с две ранобудни деца съдбата явно се опива да ме научи да ставам рано.. за сега безуспешно 😆

# 605
Нашият три вечери заспива сам.
Ама сам самичък си стои в леглото и си гушка заека и отнася.
Тази вечер трябваше аз да го приспивам, а свекърва ми да приспива големия, че мъжът ми се прибра много късно от работа.
И големият като ревна - и двете сме стояли при него, докато заспи, а малкият сам си заспа в другата стая.
На три дремки е. Последният интервал му е над 3 часа до заспиването, но на третия час вече е в леглото.
Там вече той си решава колко борба да има със заека и кога точно да заспи.
През тези три часа гледам да няма много активности. Половин час отива като го оставя гол преди баня и си дърпа бубата Joy

# 606
Хелоу, виждам, че при повечето бебоци е започнало захранването. Тези които са на АМ, колко дохранвате след пюрето? Намерих инфо, че от мл за дадения месец, се вади грамажа на пюрето. Вие така ли процедирате?

# 607
  • до най-прекрасния мъж
Хелоу, виждам, че при повечето бебоци е започнало захранването. Тези които са на АМ, колко дохранвате след пюрето? Намерих инфо, че от мл за дадения месец, се вади грамажа на пюрето. Вие така ли процедирате?
Горе-долу така, аз давам 10-15 мл повече АМ, защото зеленчукът не я засища. Вчера изяде 90 мл пюре и 115 мл (100 вода) мляко. По принцип пие 190 мляко. Ако се е заситила, оставя от млякото в 15:30. На бататът ми оставяше 3 дни по 40 мл мляко следобед. На останалите зеленчуци, не.

# 608
Блу, на почивки ли даваш количествата храна и АМ? Спираш периодично и докато не спре да търси ли даваш? Не знам дали досега моят сам е спирал с млякото, най-много да забави лакомото гълтане.

# 609
  • до най-прекрасния мъж
Блу, на почивки ли даваш количествата храна и АМ? Спираш периодично и докато не спре да търси ли даваш? Не знам дали досега моят сам е спирал с млякото, най-много да забави лакомото гълтане.
О, dee, много ще е смело да спра. В момента, в който й дръпна шишето, ако например се е оляла, да я избърша, тя директно ревва. Ако има някой да я разсейва, врата ще си счупи да се върти, но шишето не пуска. Контролирам я аз, иначе не знам колко би изпила. И пюре не е отказвала до сега, всичко се изяжда до край и си чака още/млякото. И то се изпива. Има, примерно, едни 5 мин, докато я приведа в нормален вид - да й махна лигавник, да я избърша, да я сваля от стола. Но види ли шишето, полудява. От днес е на 100 мл пюре и 100 мляко. Уж на 125 гр порция трябва да не търси мляко, но едва ли ще я залъжа с тоя гол зеленчук.

# 610
Като ви чета и се радвам, че имам още малко време преди захранването.

Също се изненадвам , че вече сте извадили летните кошове. Само аз ли още ползвам зимния? Тя май се отегчава в него и се надига, няколко пъти излизам с коша за кола, защото е по-изправена у си гледа, но понеже не сяда още ми е странно да извадя летния... Не, че няма пълно легнало положение, ама... Не знам, чакам си 6 месеца, аз 😂 но може и да не ги дочакам 😂😂  Вие по какъв признак решихте, че е време за смяна на коша?

Вчера беше на консултация -  5700 г е станала, половин кг е качила за месец и 60 см. Сложихме пентаксим 2 прием (ние слагаме тази) и редуваме през месец ваксините (синфлорикс има 1 прием само).

# 611
Моят е 8кг сигурно вече и със сигурност е над 65см. Ще видим- след час сме на консултация.
Иска да стои седнал, хич не му харесва да не хваща края на всичко.
Върти главата, кокори очите, надига се, страхотен любопитко е.

# 612
И моето дете е по същия начин. И литър мляко да дам след пюрето, ще го изпие. Като махна шишето и започна да пипам лигавника е такъв рев, драма и половина.

# 613
  • до най-прекрасния мъж
Аз купих лятна, защото ми омръзна да чакам таткото, за да изведа детето, а времето се стопли края на март и исках да я извеждам винаги, когато времето позволи. С тежко 3 в 1 сме, което приятелка ми зае. Пробвахме лятната, видях, че спи вътре, има доста легнало положение и си я оставих с нея. Иначе, в коша за новородено лежеше все още, но се опитваше да се надига, когато е будна и мрънкаше. Сега стои на преса и зяпа, дори когато кошът е на 45° повдигнат, пак се набира.
Момичета, имам един такъв въпрос - как отчитате времето за сън, когато децата се будят от дрямка на 30та мин и се доприспиват, било сами или с помощ? Ако заспи в 14:30, събуди се в 15:00 и след това заспи в 15:15 до 16:00, това колко сън е - 1:30 или 1:15? Сънят й в кревата е накъсан за дневните дремки и не мога да преценя спи ли достатъчно. Иначе, за следващ интервал броя от окончателното ставане, но понякога се буди и заспива в продължение на дори 30 мин и не знам към съня ли е това време  или не.

# 614
Блу, аз тези 15мин не ги броя. В примера бих го смятала 1:15. Аз имам и по 30мин доприспивания, то трябва да става, ако ги смятам за сън.
За последна дрямка не доприспивам. Тя е 30-40мин, трябва да се е събудила на десетата минута за да доприспивам.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 16:42 от Fairytale11

Общи условия

Активация на акаунт