Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 152
  • 817
  •   1
Отговори
# 585
За лепилото се сетих и аз, но след като вече го бях измайсторила 🤣 Такава преса имах но я счупих и ще трябва да си взема. Днес направих картофите на пара под налягане за 6-7 Мин, смесих 50/50тиква и картоф, добавих малко вода от бебешката че ми се стори гъсто и така хубаво си хапна, че ревна и за още

# 586
Май само моето спи с цял ромпър и с чувал 2.5тог на 22-23°... ама спи много по-спокойно като и е топличко 🤷‍♀️
И моята госпожица така спи. Все я оглеждам и пипам, но нито е потна, нито нищо. Видимо и е добре.

# 587
  • до най-прекрасния мъж
Ние бяхме на 50/50 картоф и пащърнак. Намачках го врял с вода от варенето (варя обелен) с показаното приспособление в широка плоска чиния. Довърших с вилица, стана доста гладко, а пащърнакът го доразреди. Почуди му се малко, но след 5-6 лъжичка отваряше широко уста и риташе с крачета, а с радостни крясъци подканяше да побързам със следваща лъжичка. Изяде 90 гр и утре ще й дам същото, за да смятам за въведен картофа. Събота ще видя какво да дам, вероятно няма да е картоф. Обикновено пътуваме и ще ми е по-трудно. Ще дам нещо готово. Вече следващия петък продължавам с бял морков или броколи/карфиол. И ще ми остане тиквичка и зелена чушка. Тамън вторник ще видим какво ще каже педиатърката - какво да давам след 10те зеленчука. Живот и здраве, точно като направи 6 м ще сме въвели тези зеленчуци и ще видим месо ли ще давам или каша+няколко плода. Миналият ден ядях банан, тя ме гледаше с интерес и й дадох да си смукне малко. Хареса й, но не чак да напира да й давам още.
Заделих й едно бурканче картоф за утре и остатъка доядох с малко останала тиква. Верно е много вкусно, но заради повръщането и рева от оня ден не посмях да дам тиква пак. Ще изчакам. Може би картофът щеше да неутрализира, а може да е ревала и за друго, но ме достраша.

# 588
Момичета, един глупав въпрос, как ги предпазвате от ниското следобедно слънце?  Сенникът е свален на макс, но редовно му светва в очите и много се дразни. Съобразявам посоката на движение 😀

Гледах разни сенници онлайн, дишащи и с УВ защита... 🤔 С пеленка се притеснявам да не се получи задух.
Иначе сменихме с летния кош на напълно легнало положение.

# 589
dee и вие сте с окаро, нали? Много е гаден сенника, аз мислех че ни е развален. Бяхме в магазина, където ми казаха, че просто не е направен да стои до това положение, което аз си представях. Купих си Dooky Сенник с UV защита от Рея. Иначе аз го возя в полулегналото положение, когато е буден. Когато спи си е напълно легнал

# 590
dee и вие сте с окаро, нали? Много е гаден сенника, аз мислех че ни е развален. Бяхме в магазина, където ми казаха, че просто не е направен да стои до това положение, което аз си представях. Купих си Dooky Сенник с UV защита от Рея. Иначе аз го возя в полулегналото положение, когато е буден. Когато спи си е напълно легнал

Да, с окаро сме. Пак бях приятно изненадана колко по-дълбок е този сенник от предишния на коша за новородено. Там пък от около 12ч вече му светеше в очите. Да можеше на летния още една степен да се свали, към преградата Sad

Май че точно тези сенници гледах. Ще вземете ли и за стола за кола такъв?

# 591
Не, ние си го ползваме стола само в колата, а там не му пече защото имаме щори на самите прозорците на колата. За него взех подложка против изпотяване, защото направо става жива вода, когато е в него. Още не сме я ползвали, но скоро ни предстои пак пътуване и дано да върши работа

# 592
  • София
Гледам, че коментирате количките и май повечето сте сложили летните седалки. Май само аз още мъча в коша за новородено. Мисля тази вечер да вадя седалката и от утре да я возя така.
От известно време и навън спи макс 40 минути и като се събуди кротува 10-15 минути и започва да плаче и да се кривчи. Чудя се дали не е защото ѝ е скучно само да лежи.

Нямам притеснения да я возя полулегнала, че даже поизправена. Реално вкъщи в люлката седи така. Ползваме много и столчето за хранене, където също е полуседнала, а и тя от доста време се напъва да се изправя и да сяда.

Под какъв наклон ги возите?

Как са бебоците ви със зъбите и венците? Бебка май мнооого я сърбят венците. Всичко бута в устата, независимо от калибъра и предназначението - от гризалки до плюшени играчки. Взех да давам Осадент като се сетя и редувам Дентокинд и Дологел. Мисля, че Дологел я успокоява за малко, но не знам дали не е защото е вкусен. 😁

# 593
Рош не знам къде и кога се разхождате с количката, но ние сме  от 11-12 до 17-18 навън и също беше почнал да спи по 40 мин, но откакто ходя в парка на най-дебелите сенки явно му е по-ок и спи повече - ето днес малко над два часа си направи. Иначе със зъбите положението е много надуто и с много лиги 😂 не бута ръце или нещо друго в устата само докато спи

# 594
Мали, тежко е с лигите - стои по корем и текат вади. 😂 Не виждам нищо във венците, но започна странно да си дъвче единия пръст, много целенасочено и на едно място. 😀 И ако няма нещо в устата, често сякаш малко си вади челюстта напред и си отваря и затваря устата без да издава звук - точно като лаещ безшумно булдог.

Рош, дано с новото кошче да й е по-интересно и да си разглежда - така стана в нашия случай.
Иначе при нас лошото е, че в близкия малък парк е доста шумно и понякога и 20тина мин са само дремките, докато не се събуди от другите деца. Пък за по-големия парк трябва да минем големи булеварди и хубаво да се надиша на софийски изпарения. 😀 Поздрав с това по повода - https://www.maikomila.bg/%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D0%B0% … 1%81%D0%BD%D0%B5/

Какви подложки за количка/столче сте си взели? Али, нещо специално за Окаро или универсално?

# 595
  • до най-прекрасния мъж
И при нас няма никакви наченки на зъбки, но ръце и всичко, което се докопа, отива в устата. От два дни мина на 3 дремки и прави някакъв зверски последен интервал от 3:30 ч. Буди се и да плаче след 30 мин, явно се преуморява, но пък не показва, че й се спи по-рано. Днес даже се прозя, когато беше вече затворила очи. Сложих я веднага и заспа. Знам, че ще има аномалии с последния интервал, но чак толкова дълъг да е? Руми, знам, че вие сте на 3, имало ли е чак такива интервали? Иначе, сутрин си става 6-6:30. Тая искрени надежди до есента да започне да спи поне до 7-7:30, въпреки че ако тръгне на ясла, 6:30 е ОК да става безпроблемно. Някъде четох, че постепенно измествали дневния сън към нощен. Ако е така, ще е супер. Днес си говорим с майка ми, че баш на мен, дето цял живот не мога да гледам преди 8 сутринта, се падна ранобудно дете Simple Smile
dee, същата работа, само че при нас е придружено от тракане на челюстта. Чувам я отчетливо, когато я приспивам на рамо.
Ние вече повече от месец и половина се возим в лятната количка. Когато знам, че ще спи, я бутам до пълно легнало. Събуди ли се, я вдигам до 45 ° да си гледа. Много й е интересно засега, което ме радва, защото нашата количка гледа само напред. За всеки случай задържам и на моята приятелка 3 в 1-то. Ако нещо стане и не иска да гледа напред, да мога да я слагам в седалката, която се върти в двете посоки. Засега няма такива индикации, но то никога не е късно.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 19:53 от blue.angel

# 596
Нашият сенник е дълбок и засега не слагаме нищо допълнително. Возим в леко надигнато положение, както е в леглото с антирефлуксната възглавница, а понякога и в по-изправено, както е на шезлонга, но по-рядко. Напоследък е много нервна на разходките, голямо мрънкане пада и трудно заспива. Не е от коша, защото това започна като бяхме още със зимния.

От три дни давам и аз пащърнак: първо 6 мл, после 15 мл, днес - 30 мл. Утре ще ползвам едно комбинирано пюре от пащърнак и картоф на Хип. Само че съотношението е съответно 50% на 25% (другото вода). Та за да увелича картофа в следващите дни, ще трябва да ползвам домашно приготвен и да си сметна колко от купеното пюре да сложа.

За след това съм намислила да въведа тиквичка с комбинирано пюре от картоф и тиквичка (30% на 30%) ба Хип. Явно и за там ще трябва да сваря домашна тиквичка за следващите дни, ама не знам дали да я беля. Май стана много сложно. Head Band Притесни ме, че в съдържанието на пюрето пише оризово нишесте. Дали е ок така преди въведена оризова каша?

blue, моето днес се събуди в 9 и половина. Очаквам довечера да заспи най-рано в 1, може би в 2. С тези 6 хранения, до момента сме на 4-тото едва. Утре ще я будя в 7-8, не ми харесва това изместване. Satisfied

# 597
И ние сме с коша за новородено. Винаги ходя с една пелена, която е вързана за сенника и другия край за дръжката на количката. Другият ни кош няма напълно легнало положение, а ортопеда каза до около 6ти месец да е само легнал.

За зъбите - от край време всичко е в устата, но от време на време бута, пъха много агресивно. Явно го сърбят.  Тези гелчета педиатъра ли ги изписва?

# 598
Рошличка, като те чета, все едно за нас пишеш. За зъби още нищо не давам. От утре ще се поправя, ще вадя летния кош и ще купя нещо за венци.
От два дни, от ваксината ли, случайно ли, е много нервна. Не спи през деня, нейните 30 мин започнаха да стават по 15, развали и нощния сън. Киселее, недоволства. Дано мине бързо.
Дее много се смях на статията. Голяма истина.
На летния кош е по-голям сенника, но сега е много малък и ползвам пелена. Захващам отгоре и мятам отпред. Когато вдигна да видя спи ли и двете се ококорваме😀.
Нямам си подложка против изпотяване. Препоръчайте нещо изпробвано. Споменаха ми airmoove, но не съм ги гледала. За зимата си бях купила едни много хубави пелени с отвори за коланите от Англия, но летни не съм намерила. Слагам пелена, но малката се върти, коланите я събират и все едно съм метнала някой парцал, който се подава оттук, оттам. Много ми е грозно 🙄.

# 599
Али, нещо специално за Окаро или универсално?
За столчето съм взела aeromoov. Нашето столче е cybex по принцип, имаме адаптери, за да се слага на количката, но както казах си го ползваме само в колата. За количката също мисля да потърся някаква подложка против изпотяване, тази за столчето мисля че няма да пасне по размер. То специално за mamas and papas няма никакви аксесоари, дори чадърче в нашия цвят и комарник няма

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 21:15 от AlisonParker

Общи условия

Активация на акаунт