Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 153
  • 817
  •   1
Отговори
# 570
  • до най-прекрасния мъж
Ами пасиран става на лепило, затова го мачках дълго и напоително с вилица Grinning

# 571
  • София
Идеята да се бият отделно ваксините е, ако има реакция да се знае от коя е.
Отделен е въпроса, че имунната система може да се справи и с повече от две ваксини от такъв тип наведнъж.

# 572
Ами пасиран става на лепило, затова го мачках дълго и напоително с вилица Grinning
Аз имам преса за картофи. С нея по принцип си правя картофено пюре.
Развари ги повечко картофите и ги мачкай, докато са топли още.
С пасатор става на лепило. С пресата става супер. Мисля, че от икеа съм я купувала. И за след това ще ти върши работа по принцип.

# 573
Когато пасирам слагам малко от водата, в която са врели зеленчуците. Ако ми се вижда гъсто пюрето слагам още малко вода, но трябва  да се внимава, да не стане много рядко, че бебето ще си играе с него.

Как обличате бебетата за спане? Вижда ми се вече топло, но ме е страх да го разголя, понеже се открива през нощта.

Купила съм спално чувалче за лятото, но още го завивам с тънко олекотено. Веднъж да се стопли хубаво времето и да ги разсъбличем.

# 574
Титанка, аз съм в същата чуденка за обличането. По цяла нощ отвивам ш завивам това дете - горкото.
Слагам му един гащеризон ш чувалче 1 тог, което е уж за 22 до 25 градуса, но предните дни нали беше по-хладно и му намятах олекотеното до кръста, после размислям,махам го, пак го намятам...няма оправия.. вчера пак го наметнах и явно е било топло-веднага му се изпъпчи коремчето от претопляне.
Сега е с боди потник,гащеризон и чувалчето и съм решила да не намятам нищо днес, нос този потник може пак да му е топло....ако можеха само да говорят колко щеше да е по-лесно 🤪🙂

# 575
И моят син спи с тънък гащеризон с отворени стъпала и чувал 1 тог. Скоро ще спи само с боди къс или дълъг ръкав и чувалчето. Той мърда и рита толкова много, че няма как да спи с друго освен чувал. Освен всичко друго мисля да махаме и кошарата, която е тип некс ту ми, въпреки че уж се води до 9 кг, а той е 7, с цялото това шаване вече не ми вдъхва доверие 😁

# 576
Сега и аз да се включа с прословутия картоф. Сварих ги под налягане на силна степен 15 Мин. После намачках малко и го прибавих към тиквата. Остана картоф и реших да го мина на Нутрибулет. Ми то стана като лепило. Е, ние го изядохме, но утре ще варя картофче отново и се чудя да мачкам ли пак или да купувам преса. И незнам от картофа ли беше все едно имаше зрънца вътре

# 577
И Митко много шава. Аз го обличам с гащеризон и бодипотник. Страх ме е да го оставя босичък да спи и поне да махна бодипотника. Утре ще му бият ваксина и след това може да  го разголя. Купила съм му пижама с къс ръкав и къс панталон.

Притеснено ми е , понеже отложихме веднъж ваксината, заради сумтене с нослето. Лечението с капките мина, а от време на време пак сумти.

Картофът сигурно става на лепило, защото е много гъст и няма достатъчно вода.

# 578
  • до най-прекрасния мъж
Горещ го мачках, но с АМ, не с вода, уж да е по-вкусно. Картофът ми беше хубав и гъст, като кристалчета, като го разчупиш.
Мария от много време спи с ромпър и чувал 1 тог. От февруари, всъщност, откакто взе да се върти. Доскоро работеше климатик на 22 гр, вътре беше към 23-24. Откакто се стопли спим без климатик и й облякох ромпър без крачета. Без чувал не става. След като една нощ прибирах през половин час крака, проврени през решетката и завивах, реших да видя чувала. Пробвах с 2.5 тог, но ми се видя дебел. Да я разголя февруари, не ставаше, защото тя все още ставаше нощем за хранене. И така пробвах 1 тог и с него си остана. Топличка е сутрин. Аз спя с тънко олекотено, но само с тениска и боса и ми е топло.

# 579
Али, с какво ще замените кошарата next2me?

# 580
С дървено легло, такова стандартп с размер 60х120. Ние все още нямаме и мисля да вземем с колелца и пак да си стои до моята страна на спалнята. Е няма да е на същата височина като самата спалня, но пък мисля че ще му е по-удобно от кошарата вече

# 581
Али, ако взимате кошара с колелца е хубаво да могат да се застопоряват, защото като порастнат се започва едно скачане и блъскане и да не се мести.. 😁

За картофа - не се пасира, винаги при пасиране (с пасатор, чопър, блендер, нутрибулет) става на лепило, аз разварявам много добре и мачкам с добрата стара преса за картофи (онова с дупките). Освен това по-хубаво и меко пюрето става от стари картофи, а не от пресни.
Но като цяло картофът (чист) си е доста безвкусен, аз на синът ми никога не съм му давала само картоф без нещо друго.

На нас във вторник ни мина консултацията и ваксината и в края на седмицата или началото на другата ще започвам и аз със захранването. Ще започна с тиква, после тиква+картоф и т.н. Ще давам и купешки и домашни - сезонните плодове и зеленчуци ще ги приготвям аз (за някои неща има от къде да взимаме домашни), имам и някои неща във фризера.
Май само моето спи с цял ромпър и с чувал 2.5тог на 22-23°... ама спи много по-спокойно като и е топличко 🤷‍♀️

# 582
  • до най-прекрасния мъж
butterfly, добра идея за картофа. Имам такава ретро преса, ще я пробвам днес. Ако не, ще скоча до Икея, дано имат в нашия Център за поръчки да си купя. Сещам се за кои преси говорят момичетата. Имах, но падна и се изкриви и я изхвърлих. Подобна беше:
https://www.ikea.bg/products/cookware/kitchen-utensils/idealisk- … -stomana/76114285
А такъв тип имам и ще пробвам днес:

# 583
Икейската е моята, блу.
И както казах - много съм доволна.

# 584
blue, точно с такъв тип мачкам аз. Ако ти се струва сухо и гъсто комбинирай с по-воднисти зеленчуци (с тиква или тиквички става много добре) или добави вода/АМ.

Общи условия

Активация на акаунт