Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 082
  • 817
  •   1
Отговори
# 720
Успех на всички с началото на захранването и с въвеждането на нови храни! Честити месечинки! 🥰

Започнах по мъничко на 5+. Можеше и още да изчакам, но идва ваксина, после голямо гости на свекърите от чужбина и суетене, да чукна на дърво сега е здрав иии се реших. Дадох тиква и ми изтръгна лъжицата сам да ближе и да прави балончета, които летяха из бялата кухня... 😀 След време (на някои места дават от 5м,на други срещнах около 7м 🤔) мисля да му дам парчета банан и авокадо, да пробваме пък и малко такова мазало.

# 721
Бях писала във фейсбук групата, че не наддава добре (330 г за 40 дни) и педиатърката препоръча да започвам захранване (другата седмица става на 5 м). Не ми се искаше още като че ли, но пък ако продължава така няма да го мъча. Да не говорим, че не проявява абсолютно никакъв интерес към храна. Тази сутрин му дадох една лъжичка да я види, погледна я и се обърна на другата страна. 😂
Не съм във фейсбук групата и не съм разбрала. Моята бебка също два поредни месеца качва малко - 340гр и 400 гр, но според нашия педиатър всичко е наред, щом на 5 м е с почти удвоено тегло от раждането. На мен ми се струва малко, защото пак сравнявам с първото дете, което качваше по почти кг.

# 722
Честито на всички 5-6 месечни бебенца!  Само като си спомня през януари си мислех кога ще дойде това време да разбира повече, да стане човече, а то хвръкна.❤

За обръщането по коремпрез нощта - две-три вечери се обръща така и установих, че му е топло. От тогава спи по къс ръкав, тънък панталон и пелена/одеало, зависи колко паднат температурите и престана да се обръща. Може и период да е било и да е съвпадение, но някъде прочетох, че го правят и ако им е топло.
Fairy как практикувате обръщането по гръб, че аз не успявам. Тази глава пада като талпа Grinning

# 723
Едната ръка се прибира плътно до тялото или се изправя като на супермен, после главата трябва да отиде по посока прибраната ръка. Може да хванеш другата ръка и да я обърнеш или с някоя играчка да я накараш да я следи с поглед и просто трябва да изгуби баланса. Започне ли да слага главичката на земята е въпрос на време да разбере после какво се прави.
На къде пада главата? Лежи по корем ли?

# 724
Едната ръка се прибира плътно до тялото или се изправя като на супермен, после главата трябва да отиде по посока прибраната ръка. Може да хванеш другата ръка и да я обърнеш или с някоя играчка да я накараш да я следи с поглед и просто трябва да изгуби баланса. Започне ли да слага главичката на земята е въпрос на време да разбере после какво се прави.
На къде пада главата? Лежи по корем ли?
Началото е точно както казваш. Едната ръка прибрана до тялото, но не пипам главата и с другата ръка ну помагам все едно да се изтласне. В този момент много бързо той някак си си навдига главата и при обръщането му пада. Понякога така силно пада, че се разплаква и мисля че го е страх от това движение. Утре ще пробвам да му помогна и с главата.

Блу, забравих в предишния пост да напиша за сутрешното заспиване-според мен е към нощното. На мен като ми се случи, ако го броя за дневен излиза, че има 5 спанета и мноооого дневен сън.

В този ред на мисли искам да споделя, че вдъхновена от вас, момичета и от регресията, която ми разказа играта, започвам да създавам: 1. Ритуал 2. Режим и 3. Самостоятелно заспиване.  Само с ориентация от бебето и моите непостоянни ритуали не става положението.

# 725
Жожи, няма изтласкване. Единственото, което трябва да направи бебето е да си наклони главата и тя да докосне земята. Като цяло изглежда все едно ръцете не го държат и е залитнало бебето. И ръката не трябва да пречи, разбира се. Май е по-добре ръката да е изпъната, защото когато го правят сами така става повечето пъти.
Успех със създаването на каквото и да е свързано със съня. Заслужава си труда, определено.
Аз пък ставам все по-недоволна от педиатъра. Веднъж ни даде направление за гастро. Записвам час, отивам и....не е с правилния код направлението. Сега като станаха на 6 месеца има преглед с ехограф. Обясни ни 100 пъти като на малоумни "като записвате час натъртвайте, че бебетата са на 6м, те знаят за какъв специалист". Звъня аз днес, натъртвам хубаво и те не звучаха много сигурни какво ми трябва. Казвам аз кода на направлението и те "това е направление за гастро, по принцип на 6м правят при нефролог (код 53)". Една приятелка, която роди ден след мен каза, че при нефролог са ходили. Педиатърът казва, че това е правилния код, тя с код 53 не може да издаде ако няма заболяване. Кой крив, кой прав сега? Само ходене и тичане за тъпотии. В Токуда ходихме отделно да занесем на бухтата урината, защото не успях да я взема на време. След 100 часа успях да събера нещо, мъжът ми я носи, след ден все още няма резултат. Звъним няколко пъти, не вдигат. Отиваме "не можем да я намерим, дайде нова" 😒. Хайде пак всичко.
Та някой ако знае нещо, ще съм благодарна да ме просветли.
Между другото и двете са с дефицит на желязо и започват Малтофер. Йей 😒😒😒

# 726
Fairy аз съм писала и преди, че сестра ми е родена недоносена (32 гс) тя си имаше поначало анемия и на нея изписаха желязо, но много помогна хапването на жълтък. Така че почвай да захранваш, за да въведеш и него. За другото не мога да помогна. Аз се разбрах с лекарката ни в Пирогов да отидем в кърмаческо отделение и да му направят ехографа и всичко каквото трябва да се види там. Също ортопедът иска да ни види пак на 6 месеца и половина. А моят синковец отдавна почна да се обръща по корема, в началото много се въртеше, но вместо да се научи и обратно по гръб, той напоследък се размързеляса и сега и това не прави 🙄

# 727
Бях писала във фейсбук групата, че не наддава добре (330 г за 40 дни) и педиатърката препоръча да започвам захранване (другата седмица става на 5 м). Не ми се искаше още като че ли, но пък ако продължава така няма да го мъча. Да не говорим, че не проявява абсолютно никакъв интерес към храна. Тази сутрин му дадох една лъжичка да я види, погледна я и се обърна на другата страна. 😂
Не съм във фейсбук групата и не съм разбрала. Моята бебка също два поредни месеца качва малко - 340гр и 400 гр, но според нашия педиатър всичко е наред, щом на 5 м е с почти удвоено тегло от раждането. На мен ми се струва малко, защото пак сравнявам с първото дете, което качваше по почти кг.

И аз с това се успокоявах. Той се роди 3450, а на консултацията беше 6680. Тоест почти на ръба на удвояването. Каката ми беше (и още е) доста дребна и слабичка, но е качвала повече от него на този етап, но пък беше доста поспалива и неподвижна, а той е като шило в торба. 😄 Сега се опитвам да го тегля вкъщи (на обикновен кантар като вадя моето тегло от общото ни) и ако скоро не мръдне, ще започна захранване, колкото и да не виждам интерес от негова страна на този етап.

# 728
Fairy аз съм писала и преди, че сестра ми е родена недоносена (32 гс) тя си имаше поначало анемия и на нея изписаха желязо, но много помогна хапването на жълтък. Така че почвай да захранваш, за да въведеш и него. За другото не мога да помогна. Аз се разбрах с лекарката ни в Пирогов да отидем в кърмаческо отделение и да му направят ехографа и всичко каквото трябва да се види там. Също ортопедът иска да ни види пак на 6 месеца и половина. А моят синковец отдавна почна да се обръща по корема, в началото много се въртеше, но вместо да се научи и обратно по гръб, той напоследък се размързеляса и сега и това не прави 🙄
Да, железните депа се натрупват последните седмици, а те ги извадиха. Очаквах го, но пък преди около месец хемоглобинът беше нисък, но пък в граници. Сега е паднал още малко, но пак е в граници. Желязото е 6-7 при долна 9. Започнахме захранването, но много мъчна работа. Днес е 7 ден май, бухтата яде, даже май схвана, че трябва да отваря устата, но чудовището не иска и едвам 5-6 лъжички хапва. Ще даваме малтофер, но там пък ме притеснява запичането. Ние сигурно в здравето ще отидем без направление. Не ми се занимава, въпреки че се дразня, а и здравното ще го поеме. На ортопед ходихме края на 3 месец някъде и каза, че не е нужно да ходим, защото се е виждало това, което му трябва. На очен трябва да отидем, на кардиолог и дерматолог. Мързи ме, но после за награда съм решила да отидем на село.
И чудовището започна да се върти и то и на двете страни и спря. Доста дълго време не се беше завъртала сама. Преди няколко дни явно се усети, че така може да прави повече неща и започна почти само по корем да седи.

# 729
  • до най-прекрасния мъж
Жожи, аз също така го смятам, иначе отива на близо 5 ч дневен. То вчера си беше шантав ден по начало. След като стана в 7.25, после направи още 2 дремки по час и 5-10 и към 17 заспа за последна 30-минутна. Ходихме до село, баба й я видя, поиграха си и си тръгнахме. Трябваше да заспи за нощен по мои сметки към 20.10. Всичко хубаво, ама тя заспа в 19.30 в колата, точно като се прибирахме, а аз, говорейки с баща й, хич не съм я видяла, та да не я оставям да заспи. Събуди се в 20 ч на прословутата 30та минута, измихме я набързо, сложих пижамата и чувала и в 20.30 вече спеше. Та, шантав ден си беше вчера. Поне тая сутрин се събуди в 5.30, малко по-поносимо. И вече спи първа дрямка.
Фейри, и аз знам, че е нефролог на 6 м, не гастро. Големи приключения сте имали.
Ортопедът нас ни вика между 5 и 6 месец. Аз записах за 01.06, малко преди да направи 6. Исках по каса, но той вече 2ри месец обявява на сайта си, че няма да има часове по каса. Пък записването на час при него е сложно. Графикът му излиза на 15то число за следващия месец и се запълва до обяд. Ако чакам юни, ще запиша час за юли, когато ще е на почти 7. Ако и тогава не излезе, че няма да има часове.
Още, педиатърката каза, че ще даде за кръв и урина направления, но следващия път ще обясни повече. Така или иначе, на 16.06 сме на консултация и след това ще го мислим.
Мария е нисък хемоглобин още от 2ри месец, но тогава го отдадохме на лошия старт на храненето. Ще видим сега как е. Аз ще си пусна и железния панел, мисля, че ще има дефицит. Аз съм също с нисък хемоглобин, въпреки че по време на бременността не е падал много под долна граница. Все е бил около или малко над долна. Но аз съм си така от дете, майка ми и тя е с анемия.

# 730
Дами помощ... Малкото юначе отказва са яде като за пример ще дам, че до 14ти този месец си ядеше на 4 часа и нямахме проблем с това (на АМ сме). А от 15ти май ядем на 5 часа и косур... И то с мъки. Преди всяко ядене стерилизирам шишето и бибата му... Не сме започнали захранване, а с интерес ме гледа как хапвам. Вече не знам какво да правя... Притеснявам се много.

# 731
Габи, какво прави, че не яде? Реве, дърпа се без да реве, играе си вместо да яде, лапа бибата, но не смуче?
Ако трябва да съм честна мен много ме съмнява тази схема с повече от лъжичка за 30мл. Това е първото нещо, което бих опитала да променя.
Блу, ще ме разбиеш 🤣 5:30 било малко по-поносимо. Душата ти не иска ли да спи 🤔
Сложно е с часовете, да. Ние от вчера се опитваме за очен да запазим при една в Александровска. Ей сигурна съм, че оставят телефона отворен, толкова много дава заето...

# 732
А ние си ядем на 3 часа та дори и през нощта. Храненията в много дни са 8 на брой 😂 Вече нямам и надежда, че със захранването и минаването на мляко 2ка след 6 месец нещата ще се променят. Познати майки казват как дори след въведена вечеря в 9 вечерта от супа и три сухара детето си търсело мляко в 12 😂

# 733
Fairy Всичко изброено прави. Спокоен си е, не плаче на глад, но ще намаля наистина да видя от това ли е...

# 734
Fairy Всичко изброено прави. Спокоен си е, не плаче на глад, но ще намаля наистина да видя от това ли е...
Имай предвид, че ще иска по-често да яде. Странно е, че изведнъж е спрял да иска да яде...
Али 😳 колко яде?

Общи условия

Активация на акаунт