Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 179
  • 975
  •   1
Отговори
# 180
Ами и аз не виждам, по-скоро имате антитела от минали инфекции, бих питала изрично. Понякога имам чувството че ей така си ги пишат тези коментари.

# 181
Къде мога да питам? Писах мейл, но едва ли ще ми отговорят!

# 182
Специално изопринозин не се пие ей така с лека ръка. Знам, че може да отключи автоимунно заболяване. Според мен търсете коментар от Сигридов или поне Ковачев и от друг лекар (не от тяхната клиника). Ако сте била при Ковачев му пишете имейл, той поне ще ви отговори

# 183
Момичета, излезнаха ми резултатите. Коментарът е, че имам активна вирусна инфекция и да приемам валтрекс и изопринозин. Сега, някой може ли да ми каже кой ми е активния вирус, защото аз гледам,гледам и активен вирус не виждам.

При мен беше същата ситуация. Предполагам, защото IgG антителата са Ви във високи стойности. 🤔
Ще се радвам да споделите, ако получите отговор от медицинския център.

# 184
Ооо и аз пих валтрекс за някакви високи ИГг с обяснения, че щом са тези резултати е било скоро. Не го подложих на съмнание тогава - беше съвсем в началото и си го изкарах курса. Никой повече не провери свършил ли си е работата....

# 185
Пиех и двете защото се абсорбират различно от организма и бях с близнаци и аз самата съм слаба и едвам смогнах да приемам това което им е необходимо. Бях на специална диета и ако няколко дни забавях темпото, те буквално ме изяждаха и ставах кожа и кости и изследванията бяха с по-ниски резултати.
Сигридов ми направи диета за да смогна,  но в по-късните месеци като дърпаха повече и веднага се разбираше като трябва да добавим още.

Да, добре е да се знае причината, преди да се даде съвет. Иначе става самолечение, което не носи нищо добро. Затова беше въпроса.

# 186
Аз попитах, защото са ми изписани, но не бях сигурна дали трябва да има някакво отстояние като време между двете. Защото в едното има б12, а за него знаех че трябва да е далеч от желязото и се обърках.

# 187
Лекарят не даде ли насоки?
За мен е добре да се приемат на най-голямо отстояние едно от друго, за да се разпредели усвояването през деня, а не ударна доза примерно сутрин. Но това много зависи и от това дали приемате други препарати.
Когато се приемат високи дози желязо е добре да се приема и б12. Но колко се усвоява точно този б12, които е включен в билковата кръв не мога да коментирам, а и зависи от доста неща.

# 188
Моят лекар каза заедно, което противоречеше на това което знам, за това попитах. Иначе взимам отделно б12 изписано което е на отстояние.
* Не съм пациентка на д-р Сигридов, но харесвам подхода му за това подпитвам тук. Не мога да се вредя за час при него, а и знам че има жени които имат по-голяма нужда от час. В тази тема обаче обсъждате важни въпроси. А и не ям месо и ме е страх да не ме изгони, ако отида. Иначе го харесвам като д-р Хаус е:)

# 189
Момичета, излезнаха ми резултатите. Коментарът е, че имам активна вирусна инфекция и да приемам валтрекс и изопринозин. Сега, някой може ли да ми каже кой ми е активния вирус, защото аз гледам,гледам и активен вирус не виждам.

При мен беше същата ситуация. Предполагам, защото IgG антителата са Ви във високи стойности. 🤔

На мен също така ми пишеше да пия в коментарите същите неща, но аз имах завишена стойност 20, 5 на IGm за Ебщайн бара - това сочеше активен вирус, макар и ниски стойности. Не знам за IGG трябва ли да се пие нещо също, трябва задължително да попитате, на мен също ми стана интересно. Аз лично си го проследих след лечението и вече беше в норма. Знам обаче, че за жалост тези вируси имат реактивация, като единствено не знам и не съм питала - тъй като достъпът до д-р Ковачев е малко вече затруднен, дали реактивацията на тези вируси се проявява по IGG стойностите или по IGm. Това е въпрос, който за мен е любопитен, защото възнамерявам да си ги следя тези неща.

# 190

На мен също така ми пишеше да пия в коментарите същите неща, но аз имах завишена стойност 20, 5 на IGm за Ебщайн бара - това сочеше активен вирус, макар и ниски стойности. Не знам за IGG трябва ли да се пие нещо също, трябва задължително да попитате, на мен също ми стана интересно. Аз лично си го проследих след лечението и вече беше в норма. Знам обаче, че за жалост тези вируси имат реактивация, като единствено не знам и не съм питала - тъй като достъпът до д-р Ковачев е малко вече затруднен, дали реактивацията на тези вируси се проявява по IGG стойностите или по IGm. Това е въпрос, който за мен е любопитен, защото възнамерявам да си ги следя тези неща.
[/quoteи за мен е много 3нтересно, при условие, че igm е в норми, т.е. не е активен в момента. При вас как взимахте валтрекса и изопринозина, заедно или първо валтрекса и после изопринозина. И ако се взимат успоредно, трябва ли да има отстояние от тях? И също разлика от тях и другите добавки, аз приемам и л- тироксин, там как са нещата- нямам представа.

# 191

Следете това:

EBV ЕА IgG (Епщайн Бар Вирус Ранен(early) антиген) – изследва се при съмнение за рецидив (възобновяване) на инфекцията

Това е различно IgG от EBV VCA IgG (Епщайн Бар Вирус Вирус Капсиден Антиген) – показва прекарана инфекция. Тези антитела остават в организма цял живот.

# 192

Следете това:

EBV ЕА IgG (Епщайн Бар Вирус Ранен(early) антиген) – изследва се при съмнение за рецидив (възобновяване) на инфекцията

Това е различно IgG от EBV VCA IgG (Епщайн Бар Вирус Вирус Капсиден Антиген) – показва прекарана инфекция. Тези антитела остават в организма цял живот.
Значи, ако имам рецидив, възобновена инфекция този EBV ЕА IgG (Епщайн Бар Вирус Ранен(early) антиген) ще я покаже, така ли? И с какви 6тойности ще е ако е рецидив, с някакви много високи, така ри? Знаете ли къде го изследват? Да не би да е този EBV EBNA IgG? Той ри показва реактивация, доколкото четох показва разликата между хронично и старо възпаление, но как точно се тълкува не ви е ясно. А този EBV ЕА IgG (Епщайн Бар Вирус Ранен(early) антиген) не съм срещала някъде да се изследва.

Как тълкувате това?
EBNA IgG (Епщайн Бар Вирус Нуклеарен антиген) – изследва се при необходимост от разграничаване на остра от хронична инфекция.Това е важно ,защото почти 90% от възрастната популация притежават EBV VCA IgG.
Тези антитела се синтезират последни и позитивират серологично в хода на заболяването след 2-3 седмици от клиничните симптоми и са силно повишени през следващите 3-12 месеца. Липсата им и позитивирането на VCA  потвърждава остра инфекция с вируса.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 19:27 от mileneira

# 193
При мен това са изследванията и също имам изписан Валтрекс и изопринозин, в коментара е посочено само , че е налице активна инфекция.
Предстои ми и корекция на двурога матка при д-р Ковачев, има ли някой, който в преминал през такава корекция при него?

# 194
Явно на всички го изписват.

Общи условия

Активация на акаунт