Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 029
  • 975
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, след 4 инжекции мускулно на вит Б12, качих стойностите до 417,9 с референтни стойности 145-569. При ФМ в 21 г.с. д-р Сигридов ми каза,че Б12 трябва да ми е над 600 и се обърках, ако някой може да ми обясни, ще съм благодарна🙂

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 09:04 от petyaih

# 361
Момичета, след 4 инжекции мускулно на вит Б12, качих стойностите до 417,9 с референтни стойности 145-569. При ФМ в 21 г.с. д-р Сигридов ми каза,че Б12 трябва да ми е над 600 и се обърках, ако някой може да ми обясни, ще съм благодарна🙂
Мисля, че зависи в коя мерна единица са - pg или pmol, защото има разлика в референтните граници. От каква стойност започнахте?
Инжекции цианкобаламин ли си поставихте, и през колко дни?

# 362
Колко време след последната инжекция се изследвахте? Под каква форма беше инжектираният Б12, приемахте ли витамина под друга форма по време на терапията с инжекции и каква Ви беше началната стойност на Б12, за да се наложи тази терапия?

# 363
Мисля, че зависи в коя мерна единица са - pg или pmol, защото има разлика в референтните граници. От каква стойност започнахте?
Започнах от 247pmol/L ,изследван юни месец.  Мускулно ми е поставян,по предписание на д-р Ковачев, вит Б12. Успоредно с това съм приемала и в течна форма- по2к.сутрин на Смарт Хит.Направих изследване месец след последната инжекция

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 09:10 от petyaih

# 364
Това и на мен ми е интересно, в коя мерна единица има предвид. Защото и аз знам, че трябва да е над 600pg/ml,  което е около 400pmol/l, но може за бременни да иска друго. Моята АГ иска над 350pmol/l, аз го вдигнах до около 600pmol/l и ми е нон стоп горещо едни горещи вълни и го разредих малко.

# 365
  • София
В каквито и мерни единици да е, хубаво е бременна жена да има 500-600 единици В12. Не гледайте референтните стойности в лабораториите, не са актуализирани отдавна.

# 366
При мен б 12 беше 1015 pmol/l, на последния преглед. И Сигридов ми каза, точно така трябва да бъде.

# 367
Wow какво приемате за такива високи нива на B12?

# 368
Приемах б12 метилкобаламин на Натуралс факторс. 2 пъти по 1 таблетка под езика.
Но според мен,въпреки,че Сигридов каза,че трябва да бъде така, аз го намалих на 1т.дневно и стана 635, което за мен е приемливо.

# 369
Момичета, на 18 ден от трансфер след положителен тест прогестерона ми е 92 nmol /l,което е някъде 28 ng/ml. Мисля, че това е ниско нали? Докато чакам обратна връзка от лекаря реших да се консултирам и с вас. На 2по 1 кринон съм

# 370
Започнах от 247pmol/L ,изследван юни месец.  Мускулно ми е поставян,по предписание на д-р Ковачев, вит Б12. Успоредно с това съм приемала и в течна форма- по2к.сутрин на Смарт Хит.Направих изследване месец след последната инжекция
2 седмици след последната инжекция се прави изследване на Б12, а тези които приемате или не ги усвоявате добре и трябва да ги замените, или имате проблем с червата и там някъде се къса нишката на усвояемост, може да пробвате да приемате добър прибиотик известно време.

# 371
Момичета, на 18 ден от трансфер след положителен тест прогестерона ми е 92 nmol /l,което е някъде 28 ng/ml. Мисля, че това е ниско нали? Докато чакам обратна връзка от лекаря реших да се консултирам и с вас. На 2по 1 кринон съм
Никак не е нисък даже. Горната граница за първия триместър е 140 nmol/l, а имайки предвид, че Прогестеронът постепенно нараства, вашата стойност за толкова ранен етап дори върви към горната граница за този конкретен момент. Следето го, но не взимайте допълнително засега. Ако тръгне да пада, тогава се консултирайте с АГ за добавяне. Успех!

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 09:28 от milenahot

# 372
Никак не е нисък даже. Горната граница за първия триместър е 140 nmol/l, а имайки предвид, че Прогестеронът постепенно нараства, вашата стойност за толкова ранен етап дори върви към горната граница за този конкретен момент. Следето го, но не взимайте допълнително засега. Ако тръгне да пада, тогава се конселтирайте с АГ за добавяне. Успех!

Благодаря. Снощи получих прокървяване явно причината не е в прогестерона. Лекарката ми също смята, че резултатът е ок. Притеснявам се дали е ок да спра аспирина и клексана за няколко дни каквито са препоръките..

# 373
Но според мен,въпреки,че Сигридов каза,че трябва да бъде така, аз го намалих на 1т.дневно и стана 635, което за мен е приемливо.
А от 1000 mcg ли приемате? Аз от 4 месеца взимам по 1 таблетка от 1000 mcg и едва 450 стигнах.

# 374
А от 1000 mcg ли приемате? Аз от 4 месеца взимам по 1 таблетка от 1000 mcg и едва 450 стигнах.
Да, от 1000 мкг. по 2т.на ден. И даже се изплаших от резултата, прекалено високите нива също не са ок( аз така мисля, макар, че Сигридов ги иска около 1000). Но при мен много се покачват стойностите и то бързо, така бях и с фолиевата киселина,беше стигнала стойност от 63 в края на 12г.с.,при условие, че приемах топ фолат по 1т. двевно.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 19:28 от mileneira

Общи условия

Активация на акаунт