Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 84 694
  • 975
  •   1
Отговори
# 915
Не,първият ми го изписа др.Ковачев,но това беше преди няколко месеца (Зинат за бактерия в урината ).Но това е много индивидуално,ако е бактерия ще се пусне изследване и то ще покаже какъв антибиотик трябва .Иначе сега ми изписаха глобули антибиотични от лекарката ,която ще ме изражда,но това пак зависи какво е изолирано.

# 916
Не,първият ми го изписа др.Ковачев,но това беше преди няколко месеца (Зинат за бактерия в урината ).Но това е много индивидуално,ако е бактерия ще се пусне изследване и то ще покаже какъв антибиотик трябва .Иначе сега ми изписаха глобули антибиотични от лекарката ,която ще ме изражда,но това пак зависи какво е изолирано.
Благодаря ви!

# 917
Антибиотик в подобен случай е по-малкото от зло от нелекувана бактерия. Нелекувани инфекции и бактерии могат да причинят много по-голяма вреда за майката и за бебето. Особено в по-късни месеци няма проблем да се пие антибиотик, той си е съобразен с факта, че сте бременни

# 918
Антибиотик в подобен случай е по-малкото от зло от нелекувана бактерия. Нелекувани инфекции и бактерии могат да причинят много по-голяма вреда за майката и за бебето. Особено в по-късни месеци няма проблем да се пие антибиотик, той си е съобразен с факта, че сте бременни
Утре ще пусна стерилна урина и след това ще видя какво ще каже АГ. Дано да не се наложи да пия, но все пак ако се наложи, ще му се доверя! Исках да питам как точно се взима стерилна урина, понеже аз през нощта  ставам поне 2-3 пъти до wc и не знам дали е е проблем!

# 919
Утре ще пусна стерилна урина и след това ще видя какво ще каже АГ. Дано да не се наложи да пия, но все пак ако се наложи, ще му се доверя! Исках да питам как точно се взима стерилна урина, понеже аз през нощта  ставам поне 2-3 пъти до wc и не знам дали е е проблем!

Сутринта рано към 7-8 ч. се измивате много добре, после пишкате и взимате от средната струя в контейнерчето. В интернет пише дори да държите срамните устни раздалечени за да не попадат бактерии от влагалището..

# 920

Сутринта рано към 7-8 ч. се измивате много добре, после пишкате и взимате от средната струя в контейнерчето. В интернет пише дори да държите срамните устни раздалечени за да не попадат бактерии от влагалището..
Благодаря!

# 921
Здравейте. Някой може ли да сподели какви стойности на витамините препоръчва Сигридов за преди и по време на бременност?
В12, Д, фолат, желязо ,ако някой знае и друго ще ми е от полза. Благодаря!

# 922
Моля някой да пусне нова тема.

# 923
Здравейте, дами,
Може ли малко помощ, понеже имам час чак след 2 седмици за коментар на изследванията - колко е страшно, виждам, че повечето са антитела, но последният показател  EBV EBNA IgG ме притесни много:

Вторият ми въпрос е свързан с това - Фолата ми е 57 единици. Пия само метилирана форма и то през ден, но преди 3 седмици ми бяха казали, че стойностите са много високи и трябва да са до 42 единици. Вие коментирали ли сте това с д-р Сигридов ?
Благодаря предварително!

# 924
Не виждам нищо притеснително в антителата, IGg са за стара прекарана инфекция, моите стойности за всички вируси са много по-високи, Сигридов ме пита дали не работя в детска градина, че поддържам такива нива 🙄😀 По време на бременността след един грип малко ми се бяха завишили и той ми изписа лечение за 5 дни, след което не ме е карал да ги проверявам пак. По принцип за тези антитела е важно да не се покачват с времето, което би означавало, че отново се активират.
При мен фолиевата точно преди бременност беше стигнала стойност 84 nmol/L,при което ми намали б комплекса от 2 хапчета на ден към 1 на ден. B12 също тогава ми беше доста - 791pmol/L.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 16:43 от bubanka

# 925
cplay - Безкрайно благодаря за бързия отговор. Просто са гранични последните нива и се зачудих да не би да е реинфекция - поне така четох.
А за фолата - аз съм края на първи триместър и четох, че високите нива могат да доведат до аутизъм и всякакви подобни лоши неща, та затова така се притесних доста. Сега я спрях напълно. Много благодаря още веднъж!

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 16:43 от bubanka

# 926
До коя седмица пиехте Б-комплекс?

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 16:42 от bubanka

# 927
Да, спрете фолата за малко, но според мен пак го проверете, той ще ви каже. Относно вирусите на мен каза след всяко боледуване да ги изследвам в една и съща лаборатория или ако не боледувам-веднъж месечно. Което ми е прекалено, съответно досега съм боледувала 1 път и ги изследвах и още веднъж, когато имах някаква странна температура само за 1 вечер. Втория път изследвах даже само IGg.
Ema87, все още го пия в 33г.с., както и другите витамини, които пия още преди забременяване, на всеки преглед го питах дали да продължавам и той казваше, че все едно го питам дали да продължавам да пия вода. Един вид като се вижда, че организмът си функционира добре и бебето се развива много добре с приема на дадени витамини няма за какво да се спират. Другата седмица като ходя на тонове ще питам отново и най-вече за магнезий, за него знам, че май се спира по-рано.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 16:42 от bubanka

# 928
Аз съм в 36 г.с и все още пия Б-комплекс, но нали има фолиева киселина и някъде бях чела, че не се приемало до края, аз следя  при д-р Чучучишев, питах го и той каза, че фолиева киселина винаги ни е необходима да си продължавам с приема. Относно магнезии, аз го спрях в 35 г.с

# 929
Момичета, тези които имат опит с проблеми с желязото, колко време преди термин вливахте желязо, за да може да се задържи до края и нужно ли е? Хемоглобинът ви също ли беше нисък? 2 месеца след моята вливка, феритинът ми пак е спаднал под долна граница, желязото ми е 8,9 , но пък хемоглобинът ми държи на 127, даже малко се покачи за 1 месец (беше 117)...Ниски нива на желязо не би ли трябвало да свалят и хемоглобина?

Общи условия

Активация на акаунт