Хипоспадия 9 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 60 769
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте на всички,

Нашата дата за операция е през юни. Имам въпрос за слагането на памперс след операцията, защото преди малко изчетох първите страници от тема номер 9.
Детето ще е на 2,4 г тогава и категорично не казва кога му се ходи до тоалетна.
След операцията те го връщат гол така ли?
Но аз все пак може ли да му сложа памперс, защото досега бях с разбирането, че даже са с по 2 памперса, а сега изведнъж чета, че стоят така часове без памперс.
И още нещо - в последния си имейл към д-р Джинович го бях питала дали да го тестваме за упойки тук в България и той ми беше върнал, че е най-добре тук да го тестваме.
Правили ли сте тестуване тук, ако да то къде в София по-точно.
Ако не, то там правят ли тестове?
Благодаря!

Не се притеснявайте, щом детенцето е по-малко и е с памперс и там ще му сложат. Нашето дете е почти на 3 и беше без памперс, което вероятно доведе до оставането му без пелени по време на престоя в болницата. Обаче той е много чувствителен и не можем да овладеем емоциите му, затова решихме пак да сложим памперси след като ни изписаха, за което там ни подкрепиха и в никакъв случай не са ни притискали да е без.

# 106
Здравейте, при децата получили фистули след операция при д-р Джинович,как протече операцията за затваряне на фистула, колко дълъг беше престоя и колко дълга беше самата операция, пак ли престоя в болница е една нощ? Ние оперирахме през февруари и скоро като изпратих клип на д-р Джинович писа, че имаме фистула, засега писа да изчакаме месец и пак да пратим клип, можело да се затвори сама.Аз не мога да видя дори къде се намира фистулата, но днес като пишкаше видях как се образува една малка капчица точно под главичката. Да видим какво ще стане.

# 107
Здравейте, при децата получили фистули след операция при д-р Джинович,как протече операцията за затваряне на фистула, колко дълъг беше престоя и колко дълга беше самата операция, пак ли престоя в болница е една нощ? Ние оперирахме през февруари и скоро като изпратих клип на д-р Джинович писа, че имаме фистула, засега писа да изчакаме месец и пак да пратим клип, можело да се затвори сама.Аз не мога да видя дори къде се намира фистулата, но днес като пишкаше видях как се образува една малка капчица точно под главичката. Да видим какво ще стане.
Ние бяхме първите оперирани в новата клиника на 04.05
Няма престой в болницата през нощта,а само около два часа след операцията. Самата операция продължи час и половина. Ако имате други въпроси пишете.

# 108
Здравейте, предималко като прочетох написаното от една мама за фистула се притесних. Моете дете го оперираха март, пишка си от къдете трябва, но забелязах, че като сменям памперса понякога има капчица урина на главичката. Възможно ли е да е фистула? Извинявам се ако въпроса ми е глупав.

# 109
Petrovabul, не правите ли клипчета как пишка детето и да пращате на доктора? Вижда се, ако има фистула. Може да има струя или капки. Ако не сте пробвайте да направите.
Операцията за затваряне на фистула е по-кратка от тази за изграждане на канал. Много зависи от Фистулата. Ако е голяма се слага пак катетър и цистофикс, защото отново се изгражда част от канала. Свалянето им много зависи от зарастването при детето. При някой е 10 дена, при нас беше 15. Дупката се шие и конците падат сами, както в при операцията. Престоя е два часа, понякога повече, зависи кога дойде лекаря да види детето, за да ви изпишат. После стандартно се ходи на превръзки. Ако детето е малко пак е с две пелени, ако не е с тапа. Пие се антибиотик и се маже със Станицид. Като при операция е, само че без да спите в болницата. Има и случай фистулата да се затвори сама с мазане с каквото е казал лекаря.
Zee, бързо възстановяване.

# 110
Здравейте, предималко като прочетох написаното от една мама за фистула се притесних. Моете дете го оперираха март, пишка си от къдете трябва, но забелязах, че като сменям памперса понякога има капчица урина на главичката. Възможно ли е да е фистула? Извинявам се ако въпроса ми е глупав.
изпращай редовно клип и снимка на д-р Джинович. Той без проблем може да прецени има ли фистула или проблем.
При Михаил фистулата се затвори спонтанно.

# 111
Здравейте!
Като начало искам да благодаря  от сърце на всички споделили опита и мнението си, всичко ни беше изключително полезно!
На 16.05 беше операцията на сина ми от коронарна хипоспадия в Белград при д-р Джинович.
Имахме дата през март, но малкия се разболя точно 1 ден преди да пътуваме.
Още тогава останах приятно изненадана от отношението и добрата кореспонденция с Доктора и Олга.
Преди операцията комуникирахме с Д-р Тамара. Тя е изключително отзивчива, бързо отговаря на всеки въпрос. Незнам дали заради промените, че операциите вече са на ново място или заради личните ангажименти на доктора, но повечето важни неща се разбират малко в последния момент, затова трябва често да си гледате мейлите.
Преди операцията в същия ден в 8ч имахме предоперативен преглед при д-р Тамара.Олга също присъства, помага с попълването на документи, езикова бариера, ако има нужда.На нас помогна с детето, той беше много кисел и разстроен още с влизането/мъчат го кътници и недоспал и изморен от пътя/. Направиха безплатни антигенни тестове.
Всички са търпеливи, любезни и усмихнати, предразполагат детето и нас.
Операцията беше за 14ч, още на прегледа педиатърката каза, че ще е към 15, всъщтност д-р Джинович дойде в 16 погледна малкия и го отведохме заедно до операционното отделение. От сиропа малкия беше токова спокоен и замаян, че не разбра че го взимат.
Мислех си, че това ще е най-тежкия момент и ще имам нужда от успокоителни Simple Smile, но за моя изненада даже не ми се ускори и пулса. Всичко вдъхва едно спокойствие и чувстваш, че си взел най-доброто възможно решение.
Операцията беше дълга, след час и половина започна да ми става притеснено. Ние не направихме тест за алергии в България, понеже и д-р Джинович и педиатъра казаха, че не е необходимо. Аз исках да направим, но нямах идея къде или по скоро към какво да пуснем изследването/незная в болницата какво всъщност използват/.
Всичко мина наред без усложнения, донесоха го в стаята в 18,20 плачещ и видимо стресиран/от светлините и непознатите/.Малкия беше доста подут в лицето, очите най-вече.Щом го гушнах веднага се успокои и след малко заспа сгушен в мен.
Сестрите веднага помагат, слагат ти възглавница дати е удобно, постоянно питат имаш ли нужда от нещо.Отношение 10.
Попитахме до колко може да остане мъжа ми, казаха до 21ч, то вече беше 19,30. Малкия спа до 21 в ръцете ми.Мъжа ми остана да ми помогне с подаване на вода храна... стана 22ч и никой нищо не каза така, че остана при нас за през ноща.
Малкия беше спокоен, не дърпаше абокатите и маркучите, четохме книжки, зарадва се на донесените бисквитки от сестрите, погледа малко тв.Само лежа и седя в леглото.
През ноща изплака към 2ч и му пуснаха система с успокоително.
Сутринта не искаше да става да се раздвижи, само на леглото малко, но пък хапна с апетит.
Д-р Тамара мина в 7ч прегледа го и каза до 10ч да чакаме Богдан.
Той дойде в 11 погледна го, обясни ни за смяна на памперса, за промивка на катетър и за лекарствата.Малкия си тръгна спокоен и махаше на всички били му приятели вече Simple Smile.
Днес бяхме на превръзка.Богдан е прекрасен. В бързината си забравихме чантата на малкия вкъщи. Те веднага реагираха усмихнати, донесоха 2 памперса, за наш срам се оказа че и малкия е акан..Богдан се усмихна и сам го почисти. Малкия си поплака доста, гледката беше....Ние още 1вия ден видяхме раната, понеже трябваше да смениним долния памперс.Добре, че мъжа ми помага, аз само като видя кръв и... пък и малкия да плаче, гледам него да успокиявам, той върши другото.
От антибиотика малкия е поразстроен и днес 3 пъти вече сменяме долния памперс, но така и малкия посвиква с процедурите.
С всеки час се усеща разлика.Детето е весело пее си, играе си, от днес даже иска да тича, но аз го държа за ръка.Ходи като пате заради превръзките и на пръсти  и ме е страх да не се спъне.
До тук  мога само позитивни неща да кажа, надявам се да е така до края на престоя ни и най-вече крайния резултат да е добър.
Доктора се постара с 1 операция да коригира всичко-изправяне, отвора, масна тъкан.
Отседнахме при Гордана. Наистина е много възпитана и мила жена, постарала се е да има всичко в апартамента, чисто и уюто е.
Ако някой има въпроси може да ми пише. Благодаря на всички майки отзовали се на мойте въпроси.

# 112
За тези родители, които ще оперират децата си в Сърбия при д-р Джинович пиша и едно доуточнение:
Когато пишете имейл на педиатърката :
Ако родителите знаят и говорят свободно английски можете английски език!
Но!!!  Ако родителите не владеят английски език, по-добре е да се напише на български език и да не се превежда в Google !!!
Важно е, защото като Google често не превежда точно, и може да превода да е грешен или заблуждава - превежда например - два бъбрека, от една страна, или не в сърцето, което би заблудило педиатърката.
Тези, които не знаят английски по-добре да пиша на български, лекарката сама ще намери начин да си преведе неоходимото!
Румяна, страхотно, радвам че че всичко е минало възможно най - добре!

# 113
Румяна, ние също сме в момента в Белград. Исках само да ти кажа, че нашето момче не му понася Амоксиклав и казахме на Богдан, който пък каза, че наистина Панцеф е по-добре ама трудно се намирал. Даде ни рецепта и го сменихме, така че ако му кажеш той ще ти даде рецепта. Simple Smile

# 114
Казахме му днес, но каза да видим още няколко дни, ако трябва ще го смени. Засега положението е добре често е, но в рамките на нормална честота и най-вече гъстота.Предпочитам го пред затруднено изхождане. Благодаря Ви за отзива Simple Smile
Здравейте, днес бяхме на 2ра превръзка.Д-р Богдан ни изписа Терезиен олио по 1к 2-3 пъти на ден, но в бързината не уточнихме има ли значение кога се слага спрямо Станицид гела?Някой друг да е ползвал и да помогне със съвет?

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 14:19 от Румяна Ангелова 710502

# 115
Има ли някое дете,което след операция за фистула пак урината да тече от две места. Вече ще се побъркаме. Писахме на доктора и чакаме отговор. След колко време падат конците?

# 116
При моето дете беше затворена Фистулата в основата на члена, но остана тази на главичката. В началото пишкаше от двете места. Сега пишка само от нея. Като му порасне повече члена ще направим още една операция. Но това ще е след две-три години. Дотогава ще си стои така. Важното за сега е струята да е силна.
Конците падат за около месец. Мажете с терезиенойл, йодасепт или каквото ви е казал лекаря. Може фистулата да се затвори спонтанно.

# 117
При моето дете беше затворена Фистулата в основата на члена, но остана тази на главичката. В началото пишкаше от двете места. Сега пишка само от нея. Като му порасне повече члена ще направим още една операция. Но това ще е след две-три години. Дотогава ще си стои така. Важното за сега е струята да е силна.
Конците падат за около месец. Мажете с терезиенойл, йодасепт или каквото ви е казал лекаря. Може фистулата да се затвори спонтанно.
Операцията ни беше преди 2 седмици за затваряне на фистула. След махане на катетъра и като се прибрахме всичко беше добре. От 2-3 дена забелязах,че тече и от малко по-надолу.

# 118
Операцията ни беше преди 2 седмици за затваряне на фистула. След махане на катетъра и като се прибрахме всичко беше добре. От 2-3 дена забелязах,че тече и от малко по-надолу.
за съжаление това са неприятните усложнения след този вид операции. И няма как да се предвидят.
Лекарката, която първа оперира Михаил (след неговата операция замина да работи във Франция) , като оставим на страна лошото изпълнение, след последната операция при д-р Джинович каза нещо много важно: никой не може да гарантира дали ще има или не усложнения. Основната операция може да е една, две(зависи от хипоспадиите) но последващите... според възстановяването на детето, тъканта, възприемчивостта и, възстановяването и....
Зее съжалявам за фистулата. Ако имате Станицид намажи с него. Той е много обогатен с витамини. Давай и витамини на детето. Колкото и незначително да ни се струва, всъщност спомагат много за цялостното възстановяване на организма.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 23:24 от marychery

# 119
Zee, много съжалявам дано се затвори само. Имаш ли отговор от доктора?

Ние вчера следобед също забелязахме леко прокапване от долната страна на пениса. Писах на доктора, но се притеснявам, че отговаря бавно, а сигурно има шанс да се затвори само, ако го мажа с нещо, защото е леко прокапване, а не силна струя. Имам терезиенойл и от техния йод, но не знам да мажа ли. Sad

Общи условия

Активация на акаунт