Хипоспадия 9 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 59 250
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Лично потвърждавам , тъй като нашата операция беше вчера . Беше планувана за 05.05.2022 в БелМедик,но с пристигането си тук разбрахме ,че ще бъде в новата болница(никой нищо не ни беше писал преди това),но както и да е. Промениха ни и часа за педиатър - при д-р Тамара (страхотен човек!). Смениха ни и часа за операцията,като ни насрочиха за 16:00 пак на 05.05. Отидохме в уречения час гладни и жадни ,вкараха ни в една болнична стая и чакахме към час и половина ,след което ни позвъня Олга и каза че съжалява,но операцията се отлага за следващия ден... Та в крайна сметка минахме на 06.05 от 12( малкия го взеха в 14:15),но всичко това е без значение вече,при положение че всичко мина наред . Новата болница е с работно време от 08:00 до 20:00,през останалото време са само дежурни. Всички са много усмихнати и дружелюбни! За следващите (дано да няма ) мога да кажа,че ако не сте с автомобил ,пътя от квартира 1 на Олга до новата болница е 25-30мин пеша с
 количката
Скъпи родители, моля да изчетете новата информация на 1 страница.
Д-р Джинович и целият му екип вече изцяло оперират в Нова клиника. Там се извършва и педиатриячния преглед!!

# 91
Здравейте, ние също трябваше да сме на 05.05. В деня преди да тръгнем ни писа педиатърката за новата болница. Нашата операция също беше отложена за 06ти в 10ч, като го взеха в 11.30ч. Педиатърката наистина е страхотна, отговаряше ни на всички имейли и идваше да види малкия много често. Сестрата на смяна също беше много мила и усмихната. Иначе самото изживяване в болницата беше ужасно за нас. По непонятни за мен причини решиха да го оставят гол без памперс, въпреки че питах няколко пъти дали не може да сложат нещо. Трябваше да пазя да не пипне цистофикса, пишлето и абоката (естествено веднъж успя да стисне яко раната) и от 14ч до 9.30 на дригия ден съм го държала за ръцете. Заради това, че торбата на катетъра висеше до него и беше гол цяла нощ, нито можех да го завия нито да си смени позицията и от 5 сутринта до 9.30 докато дойде Богдан плачеше, че го боли дупето от лежане и не се успокояваше. Не можех да отида нито до тоалетната, нито да си взема нещо, защото лежеше върху мен и трябваше да го вардя. Отделно предупредих 7 човека, че много бързо си отскубва абоката и никой не ме отрази. След това 1 час след операцията още не го бяха довели, защото оо чудо той веднага махнал абоката и те 1 час се мъчили да му сложат нов и е набоден на 6 различни места. Като го доведоха и му сложих очилцата той веднага се успокои и дойдоха да му сложат абокат отново. Това е основното, което наклони изживяването ни към негативната посока. В Белмедик той спа, поигра на коленца и даже се хранеше, а тук нито едно от изброените, но важното е че мина.
Със сигурност изживяването на всеки е различно и вероятно след нас нещата ще са още по-добре, защото ние реално бяхме първите пациенти на доктора в новата болница. Успех на всички и ако някой има някакви въпроси може да ми пише, ние ще сме тук до към 22.05. Simple Smile

# 92
Reing, съжалявам много, че сте се измъчили. Много  неприятно.
Колко голямо е детето ти ?
Без памперс остават по-големите дечица, над 3 г. И Михаил беше без бельо под нощницата.  Първия ден са с уринарна торба, после с тапа, за да стимулира отделянето на урина и усещането, че на детето му се пишка. т. е урината не изтича спонтанно, а след отстраняне на тапата при импулса за пишкане. Трябвало е някой да ви го обясни. Това не пречи да си вдигнеш детето, леко да го раздвижиш, катетрите са зашити. Но ще има болки първите дни - при седене, ходене. Нормално е. Операцията е доста сериозна, катетъра пречи и причинява дискомфорт, тежък период.

# 93
Reing, съжалявам много, че сте се измъчили. Много  неприятно.
Колко голямо е детето ти ?
Без памперс остават по-големите дечица, над 3 г. И Михаил беше без бельо под нощницата.  Първия ден са с уринарна торба, после с тапа, за да стимулира отделянето на урина и усещането, че на детето му се пишка. т. е урината не изтича спонтанно, а след отстраняне на тапата при импулса за пишкане. Трябвало е някой да ви го обясни. Това не пречи да си вдигнеш детето, леко да го раздвижиш, катетрите са зашити. Но ще има болки първите дни - при седене, ходене. Нормално е. Операцията е доста сериозна, катетъра пречи и причинява дискомфорт, тежък период.

Няма още 3 години, но скоро ще навърши.  Изписаха ни уш с тапа, но имаме проблеми с казването за пиш и ако и сами преценихме да сложим пак 2 памперса. Почва да напъва преди да сме отворили и излезе кръв от стенда, което по принцип не е ок. Аз за болките змам, то и предишния път имаше болки и не искаше да сяда 5 дни като сега, обаче е малък и колкото и да му обяснявям да не пипа там успя да я хване и я стисна много силно. Беше си гол, нямаше нощница, върнаха ми го с тениската, както го взеха, цял ден и нощ развит там, понеже чаршафа му се опира в раната. И от болките не иска да стане, че го придърпва и катетъра, не смее да мръдне детето и накрая съответно нормално го болеше от лежането.
Забравих да спомена антигенните тестове се правят там и не са ни взимали пари. Таткото го гонят към 20ч, макар че си имаше празно легло в стаята ама както и да е. На другия ден казах на сестрата, че искам таткото да дойде горе, аз без него нямаше как да си тръгна. Малкият в истерия, не мога да стана нито да събера багажа, нито да го облека, разсмяхме Богдан, като видя че детето си тръгна на крак по памперс и маратонки. Споделям моята гледна точка и изживяване, то със сигурност при всеки ще е различно, всяко дете е различно, но може да помогне на някой с ориентир какво да си носи и какво да очаква за да е максимално подготвен.
Работата на доктора въобще не я коментирам, той си е чудесен, въпреки че видимо беше изтормозен и изморен спрямо предишния път като го видяхме и сам спомена, че детето му е болно.
Ще допълня информация, ако изникне нещо ново или някой има въпроси. Simple Smile

# 94
Мъничък си е още, миличкия. Трудно се  обяснява на малко дете. И при нас беше драма всеки допир на слипове, нощница, панталони... Много гаден период.
Хубаво е, че описваш нещата, за да могат хората да знаят какво да очакват.

# 95
Здравейте! Reign, бързо възстановяване на вашето момченце! И нашето е на 3г и предстои трета операция за корекция на фистула. По принцип след миналата операция, която беше края на лятото махнахме памерса и си казва, когато му се пишка. Обаче много стиска до последно и с оглед на това, че е много малък се замислям все пак не е ли по-добре да е с памперс - хем ще пази операцията - защото са меки и слоя не е тънък, хем при допир си мисля, че няма толкова да боли. Какво мислите, Мери, и други, които са били в подобна ситуация? Също скоро някой записвал ли си е час и за кога приблизително са часовете към момента? Предстои ни ТЕЛК (юни) и смяна на работа на мен - но все още нямам точна представа кога ще стане това, т.к. е свързано с конкурси и административни срокове, които са разтегливи - вероятно до средата на юни ще съм на новото място (края на май ще разбера със сигурност).

# 96
Здравейте! Reign, бързо възстановяване на вашето момченце! И нашето е на 3г и предстои трета операция за корекция на фистула. По принцип след миналата операция, която беше края на лятото махнахме памерса и си казва, когато му се пишка. Обаче много стиска до последно и с оглед на това, че е много малък се замислям все пак не е ли по-добре да е с памперс - хем ще пази операцията - защото са меки и слоя не е тънък, хем при допир си мисля, че няма толкова да боли. Какво мислите, Мери, и други, които са били в подобна ситуация? Също скоро някой записвал ли си е час и за кога приблизително са часовете към момента? Предстои ни ТЕЛК (юни) и смяна на работа на мен - но все още нямам точна представа кога ще стане това, т.к. е свързано с конкурси и административни срокове, които са разтегливи - вероятно до средата на юни ще съм на новото място (края на май ще разбера със сигурност).
Ние сме на 4години и на 04.05 беше операцията за фистула. Днес махнаха превръзката. То няма рана,а е нещо като изгорено на мястото. Минахме почти без болка.

# 97
Сина ми беше без пампер 5-6 дни като бяхме в болница. Зависи от операцията. На вторият ден ни позволиха да го завием с едно чаршафче. Беше на година и 10-11 месеца.

# 98
Според мен ще го прецениш на място, всичко е индивидуално според самото детенце. И нашия е на гърне и със слипчета от половин година, но ето, че от страх не иска да сътрудничи, толкова фо е страх, че не възприема какво му говоря, просто изпада в истерия. Отделно слипчето уш по-голям размер ама пак много тясно с всички тези марли, може би при фистула са по-малко не знам, надявам се да не разбера. Според мен, не го мисли, ето и аз мислех едно пък то детето само си показва дали е готово, нашето по принцип е много наплашено от лекари и просто му идва повече стреса.

# 99
Здравей,
винаги водещо е детето. Ако детето се чувства ок без памперс, и може да контролира уринирането, казва когато му се пишка, е удачно да е без памперс, така ще контролира самото уриниране и усещанията си въпреки операцията. Ако обаче виждаш, че е мъка за него и вас, използвай памперс. Всички големи дечица са без памперс. Общо взето като описаното от Reing.
Знам, че стреса е огромен за всяка една майка. Няма и как да е иначе. Операцията не е малка, доста сериозна си е и нещата са доста тежки първите дни та дори и седмици(поне при нас - припадъци, гърч, отоци, съсиреци, фистула...). Просто се опитайте да се мобилизирате.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 13:40 от marychery

# 100
Здравейте!
Благодаря на всички че споделяте важна информация и опит за хипоспадията на дечицата ви и операцията в Сърбия!
Синът ми е с гладиална хипоспадия, диагностицирана на 6 месеца.Беше ни казано че ще се наложи малка пластика, но се оказа че не е точно така.
Ходихме на няколко консултации и сме се спрели на операция в Сърбия.Имахме късмета да се свържем бързо с д-р Джинович и вече имаме насрочена дата за 10.08.2022.
Бихте ли ми казали от кой френски сайт поръчахте гела за мазане преди операцията  и дали ви искаха рецепта?
Също така разбрахме че от една година има детско урологично отделение във болница Вита - д-р Атанасов/д-р Андреев, има ли някой който се е оперирал там ?

# 101
Здравейте!
Благодаря на всички че споделяте важна информация и опит за хипоспадията на дечицата ви и операцията в Сърбия!
Синът ми е с гладиална хипоспадия, диагностицирана на 6 месеца.Беше ни казано че ще се наложи малка пластика, но се оказа че не е точно така.
Ходихме на няколко консултации и сме се спрели на операция в Сърбия.Имахме късмета да се свържем бързо с д-р Джинович и вече имаме насрочена дата за 10.08.2022.
Бихте ли ми казали от кой френски сайт поръчахте гела за мазане преди операцията  и дали ви искаха рецепта?
Също така разбрахме че от една година има детско урологично отделение във болница Вита - д-р Атанасов/д-р Андреев, има ли някой който се е оперирал там ?
Ами да има деца оперирани от Атанасов.. И сега са с дати за операция при д-р Джинович. Ти сама направи своите изводи. (това, че има ново отделение не променя операторите в него 😉)
Относно гела - юли пиши във форума и фейсбук групата дали има някой който е свършил с гела.
Иначе да изисква се рецепта. Може ЛЛ да напише рецепта на името на възрастен, или да помолиш д-р Джинович за рецепта.

# 102
Здравейте на всички,

Нашата дата за операция е през юни. Имам въпрос за слагането на памперс след операцията, защото преди малко изчетох първите страници от тема номер 9.
Детето ще е на 2,4 г тогава и категорично не казва кога му се ходи до тоалетна.
След операцията те го връщат гол така ли?
Но аз все пак може ли да му сложа памперс, защото досега бях с разбирането, че даже са с по 2 памперса, а сега изведнъж чета, че стоят така часове без памперс.
И още нещо - в последния си имейл към д-р Джинович го бях питала дали да го тестваме за упойки тук в България и той ми беше върнал, че е най-добре тук да го тестваме.
Правили ли сте тестуване тук, ако да то къде в София по-точно.
Ако не, то там правят ли тестове?
Благодаря!

# 103
Здравейте на всички,

Нашата дата за операция е през юни. Имам въпрос за слагането на памперс след операцията, защото преди малко изчетох първите страници от тема номер 9.
Детето ще е на 2,4 г тогава и категорично не казва кога му се ходи до тоалетна.
След операцията те го връщат гол така ли?
Но аз все пак може ли да му сложа памперс, защото досега бях с разбирането, че даже са с по 2 памперса, а сега изведнъж чета, че стоят така часове без памперс.
И още нещо - в последния си имейл към д-р Джинович го бях питала дали да го тестваме за упойки тук в България и той ми беше върнал, че е най-добре тук да го тестваме.
Правили ли сте тестуване тук, ако да то къде в София по-точно.
Ако не, то там правят ли тестове?
Благодаря!
Детето е с катетри, и цистофикса (катетъра който излиза от коремчето) е свързан с уринарна торба. Това е при по големите деца. Дори и така да ти го върнат, а не с памперс в който да се отича цистофикса, така се следи цвета и състоянието на изтичащата урина. Това което аз разбрах по този въпрос е, че се слага памперс на децата, които използват памперс и преди операцията. Ако детето не е използвало памперс , то не му се слага памперс и след операцията, защото то вече има изградените рефлекси да стиска. Това е преценка на оператора и не би трябвало да ви смущава. Онези деца които са с памперси, след операцията са с два -  един който покрива самата операция, и още един в който ще се отича цистофикса. При всички случаи не пречи детето да бъде гушнато от родителите, вдигано, наместено, да става и да се движи.
Можеш в България да тестваш детето в болница "Здравето" - д-р Бъчварова, или в частния кабинет при д-р Мустаков,  в болница Токуда - д-р Здравко Димитров (той също има частен кабинет).

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 10:41 от marychery

# 104
Кремът се продава свободно в Турция. Поне така беше 2019г. Питайте ако имате познати пътуващи натам.

Общи условия

Активация на акаунт