Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 703
  • 753
  •   2
Отговори
# 495
Аз се цедях, цяла седмица изкарах така тъй като малката не искаше да я кърмя. По препоръка на консултантка си бях направила таблица, в която пишех колко и кога цедя, за да видя дали се увеличава кърмата, както и правих power pumping, обаче стана много изморително, защото дневната й дажба се увеличи, трябваше почти на всеки час да цедя, за да й набавя и понякога пак искаше и бърках АМ, реших да пробвма да кърмя и то взе че стана и естествено гърдите ми започнаха да се пълнят повече. Според мен с помпата има определен лимит кърма, който може да се изцеди, аз се наливах с какво ли не, за да се увеличи кърмата, ама не, само кърменето помогна. Освен това цялото това стерилизиране е направо лудница. Минусът на кърменето, е че детето е закачено за мен, използва ме за заспиване, ама то лесно няма.

Иначе от болницата ми казаха - мл отговарят на деня, на който е детето (до 10 ден) за всяко хранен през 3 часа. След 10 ден в рамките на първия месец по 100 мл на всяко хранене.

Аз се опитах да спазвам, когато цедях, ама понякога не й стигаше и искаше още.

Имате ли моменти, в които бебето ви е неспокойно, трудно заспива, точно да заспи, оставиш го и то се събуди (не говоря за колики, мисля, че нямаме все още). Ние имаме поне един такъв път в денонощието, като е по-добрият вариант да е през деня, а не вечерта, че понякога продължава по 4-5 часа.

# 496
Снаха ми ми прати това, като ориентир, но според мен наистина е ориентир... Аз като кърмя, не знам колко успява да изяде и като се събуди след 2/3 часа, си ѝ давам пак
Ако е спала доста - напр. през нощта или над 4 часа, аз също се изцеждам. Преди кърмене гледам да имам изцедена кърма, за да сложа в нея капките срещу колики и пробиотика, който давам.
Благодаря ви за инфото за витамин Д, наистина ще звъня на педиатърката да питам - то след първи ден вкъщи и втори ден с колики, нищо чудно да сме били неадекватни с ММ и да не сме я разбрали Grinning

# 497
Фифи, при нас е така. След ядене заспива в ръцете ми, даже не се оригва, а сложа ли я в леглото и се разбужда. Често е неспокойна, будува си доста. В моменти на будуване не знам какво да я правя - не иска да ръце, не иска в люлка шезлонг, понякога всичко я дразни. Харесва й в количката навън. Обаче още я изкарвам за по час макс, така ми препоръчаха като за новородено. Иначе седим на терасата много. От днес 21-ви ден давам по две капки вегантол сутрин на гладно в устата и след това млякото. Пие мляко на Хип, правя 100мл, а вече колко ще изпие тя си решава. Понякога гии изпива, понякога пие 70-80мл. Но трябва сама да си пусне шишето и сама да реши колко ще поеме. Случва се да повърне малко, но примерно на 2-3 дена веднъж. Най-голям зор ни е оригването. Задължително има и дълго хълцане след храна, понякога много киха, дави се, спира й дъха.. Пълна програма е всеки ден.
За коликите знам, че не бива да се бърза с лекарствата. Освен ако вече не е крайно наложително. Аз все още не давам, но съм си купила сабсимплекс.
Мисля да поръчам  ergobaby omni 360 cool air. Защото усещам, че ще остана скоро без ръце. Някой има ли я, знае ли я?

# 498
Уинтър, аз трябваше на 26ти да отида по епикриза, но не успях да запазя час преди празниците. Ще звъня на 26ти и ще видим кой е най-скорошният час и според това ще се определи лекарят.

За правилното засукване препоръчвам това видео: https://youtu.be/cHwu_G595Fw доста ми помогна и зърната ми почти се оправиха.

За кърменето те съветвам да не се изцеждаш, че много бързо ще ти натежи. Първите месец-два е трудно, но след това е лесно и приятно. Кърмата се регулира, зърната загрубяват, бебето се научава да суче правилно без да ги дъвче, а и заяква. Нахранва се за 10-15мин макс, а ти винаги имаш топла кърма без стерилизиране, подготовки и тн.

# 499
Уинтърче, с голямата ми дъщеря се цедих една година, тя отказа да засуче правилно, запушваха ми се каналите, беше мале леле. Сега тръгнах същото да правя, но ме домързя с тази помпа, защото си припомних много бързо филма и се заинатих да суче. И ще ида при консултант да видя как са нещата. Иначе съм я хранила по следната таблица- до седми ден с по 10мл. увеличвам, после всяка седмица с по 10мл. нагоре и така до 100мл. за първия месец, после вдигаш с по 10мл. на месец. Оффф не знам дали обясних правилно. Обаче контролно един път на ден сега се цедя да видя как е, тази яде повече, защото аз цедя около 90 мл., така че подкрепям че с помпата има някакъв лимит.
За Токуда-всеки ден е различен педиатър и спрямо деня на контролния ми преглед записах и час за Магдалена, за да сме на едно. Мисля, че Денчева се казваше докторкта. За 27/04 имаме час.

# 500
Здравейте, мами,
Имам въпрос отностно “чистата” молитва. Някой дали знае как се случват нещата когато майката не е покръстена? В моя случай е така. Не съм покръстена, но си спазвам всички…. Да ги наречем обичаи и традиции и искам да заведа детето както си му е реда. Едва ли съм единствения случай и ще поразпитам около нас поповете, но ако някоя знае ще съм благодарна да сподели.

# 501
Към мамите родили със секцио 😊 Колко време след секциото започнахте да се къпете без водоустойчива лепенка? Така и не го доуточнихме това докато бях в болницата и се чудя на моя глава.

# 502
Към мамите родили със секцио 😊 Колко време след секциото започнахте да се къпете без водоустойчива лепенка? Така и не го доуточнихме това докато бях в болницата и се чудя на моя глава.
На 7-я ден сутринта ми махнаха конците и следобяд си се изкъпах. След махането им не съм ползвала лепенки.

# 503
След махането на конците веднага започнах да се къпя.
Това бебешко акне, ситни пъпчици по бузките, мажете ли го с нещо или е по-добре да мине само?

# 504
Още на вторият ден след секциото в болницата като ме раздвижиха, моят доктор каза , че няма проблем , къпех се с лепенката, след това виках акушерката да ми я смени, почистваше със спирт 70%  и Това беше . След като ни изписаха ми казаха да махам лепенката нацяло , за да диша раната. Иначе мъжът ми почиства раната сега със спирт всяка вечер + цикатридина спрей. Мен ме е страх да я погледна 🙄😩🤣. Във вторник или сряда ще ходя да ми махат конците.

# 505
И аз още на втория ден се изкъпах. Раната не е нищо страшно, при мен е тънка линия като косъм.

Бебо вчера има страшни колики, досега само сумтеше и се извиваше/напъваше, вчера 4 часа рева и само гърдата го успокояваше. Егати чудото. И повече от 2 часа не му се случва да спи, най-вече като сме навън с колата или количката на разходка. Иначе макс час, час и половина. Като чета някои как правят по 4-5 часа сън, как става този номер, не знам. Има ли други бебета като нашето? И тези кърмения, кога ще се разредят, понякога и през половин час яде. Такива бузи е отпрал, пу пу, ама аз останах без зърна, без гръб и кръст 😁

Бебешкото акне като чета по другите теми, мамите го мажат с разни мазила и бързо минава. Но педиатър трябва да каже.

# 506
Малкият няма,но баткото имаше.Не съм мазала с нищо,почиствах с отвара от лайка и топвах в нея памучно тампонче или марля и почиствах лицето.Отделно с вода сутрин и вечер и ако се оповръщаше.За седмица се изчисти лицето му,крустите ги влачи цял месец.И моят си суче на често,уж след първия месец разреждали,но си зависи от детето и нуждите му разбира се

# 507
Никога не сме спални 4 часа сън 😁 Та и аз се чудя защо е така при нас. Не сме били сами значи 😀
Само на гърдата се успокоява и сме залепени денем и нощем все е така.
Хайде през деня ще се търпи, но през нощта ако спи 3 часа се радвам супер много 😁 И то е еднократно.Като се събуди веднъж вече най-много 1 час да спи и после все мрънкане.. Дано след като навърши месец да стане малко по-различно, наистина много е изморително.
А има още едно момченце, което очаква внимание и игри от мен ☺️☺️
И аз още на втория ден се изкъпах. Раната не е нищо страшно, при мен е тънка линия като косъм.

Бебо вчера има страшни колики, досега само сумтеше и се извиваше/напъваше, вчера 4 часа рева и само гърдата го успокояваше. Егати чудото. И повече от 2 часа не му се случва да спи, най-вече като сме навън с колата или количката на разходка. Иначе макс час, час и половина. Като чета някои как правят по 4-5 часа сън, как става този номер, не знам. Има ли други бебета като нашето? И тези кърмения, кога ще се разредят, понякога и през половин час яде. Такива бузи е отпрал, пу пу, ама аз останах без зърна, без гръб и кръст 😁

Бебешкото акне като чета по другите теми, мамите го мажат с разни мазила и бързо минава. Но педиатър трябва да каже.

# 508
И аз се къпах още на 3 ден и ми смениха лепенката, като ме изписаха пак така, моите конци са вътрешни и нищо не са ми махали, казаха да почиствам със спирт и после с цикатридина да пръскам, ама честно да ви кажа хич не съм редовна към себе си…

Има ли някакъв лек срещу болящи зърна, едното много боли докато засучи адекватно, няма рани, мажа с крем, ама направо стискам зъби и се моля да мине… Направо ми разказва играта.

# 509
  • Пловдив
Първия път ми трябваха 10 дни да се оправят зърната. Когато засучеше, все едно 100 бръснача ме режат, сега е малко по добре. Фифи, стискай зъби, още малко и ще загрубеят.
Снощи и ние на 1:30 се кърмихме, нямам кръст, гръб и ръце 😁 най много спи от 7 до 11 и аз тогава правя 4 часа сън и все едно на санаториум съм била. Почва да ме удря някаква вина, че на каката не отделям адекватно внимание. И честно казано нямам търпение да иде утре на градина и да си почина от всички. Ще съм сама с бебето. Обмислям да не ставам от спалнята.
Снощи по едно време си викам, дали ако давам АМ пак ще се събужда на всеки час ?! Но това е само през ноща, през деня е на 3, че дори и 4 часа.
Няма да се предавам лесно, ще се мъчим да нагодим някакъв режим.

Общи условия

Активация на акаунт