Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 49 986
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Waterviolet, в продължение на три дни бяха болките на равен интервал и стягане. Не беше нещо силно, затова и изчаках преди да отида на лекар. Сега съм 38+4 г.с .. но предполагам, че вече си е в реда на нещата всичко като болки и стягания..

# 91
Аз днес бях на преглед и доктора ми каза че съм имала 2-3 контракции докато съм лежала 😂 майкоо..добре че не е видял вкъщи кво се случва, че на тези даже нищо не им бях усетила.. Искаше да ме взима за задържане (37-ма седмица съм), решихме че с 23-то хапчета на ден май ще я задържим поне още малко, че все още е 2350 грама ама поне стигнахме до сигурна седмица. Та отново съм си вкъщи, на следващия преглед ще я мислим..

# 92
  • Sofia
Аз днес бях на преглед и доктора ми каза че съм имала 2-3 контракции докато съм лежала 😂 майкоо..добре че не е видял вкъщи кво се случва, че на тези даже нищо не им бях усетила.. Искаше да ме взима за задържане (37-ма седмица съм), решихме че с 23-то хапчета на ден май ще я задържим поне още малко, че все още е 2350 грама ама поне стигнахме до сигурна седмица. Та отново съм си вкъщи, на следващия преглед ще я мислим..
🤗
С теб явно заедно ще се опитваме да си ги пазим още малко на топличко госпожиците докато се поохранят достатъчно 😊.

# 93
Брин, при кого ще раждаш във Вита? Аз също ще раждам там, терминът ми е на 18ти. Simple Smile
При Кълвачева. Тя почти се изнесе от Вита. Имат си частен кабинет с др Илиева. Ходи само един ден във Вита и там изражда.
Смея да кажа, че откакто се премести е доста по-спокойно при нея. Преди във Вита беше много натоварена и всеки път чаках по час-два, за да ме приеме. Понякога и по 4 часа съм висяла. Редовно ни записаха по две момичета за един и същи час. А, бе лудница.

Ако терминът ти е на 18-ти, току-виж сме се засекли. Ако контракциите не ми създават проблеми, ще ме приемат на 13-ти. И ако всичко е наред, изписването би трябвало да е на 18-ти.
Можем да се засечем значи. Simple Smile

# 94
Момичета, ако някой още е без количка, излезе ми реклама за 30% намаление на Cybex в този сайт: https://kidsfashion.bg/892-sale/marka-cybex .

# 95
Момичета, в крайна сметка родих 😃
Сутринта в 7:06 се появи Мартин, с мерки 3450 и 50 см.
Вчера спряха за малко контракциите и пак ме започнаха, после и водите ми изтекоха. В болницата имах само 1 см разкритие след цяла нощ контракции на 5 мин, егати зора за нищо 😃
Обаче анестезиолога не иска да ме режат със спинална, заради сложения по-рано Клексан, можело да се получи хематом в гръбнака. Много се разочаровах, това ми беше голямо притеснение и точно така стана. Поревах си, че не го чух как изплаква и не го видях.
Моят мъж ме успокоява, че от тук нататък цял живот ще го слушаме да ни реве 😃 Знам че най-важното е, че сме добре, но все пак.
Излизането от упойката беше кофти, имах болки, плюс банка окситоцин за контрахиране на матката, което допълнително направи още по-кофти нещата. Чак ме втресе по едно време, после ми пуснаха обезболяващи и настана рая на земята 😃 Умрях от жажда, през нощта не смеех да пия, ако все пак се стигне до раждане, гърлото ме боли от тръбата, но като цяло се чувствам добре. Раздвижиха ме вече, чакам след малко да ми разрешат да ставам. И след обяд да се срещна с моето съкровище ❤

# 96
Първото ни априлче се появи,да е жив и здрав Мартин 💙.Всичко ще е наред сигурна съм,бързо възстановяване и скорошно изписване 🤗.

# 97
Waterviolet❤ Да е жив и здрав Мартин и бързо възстановяване на теб❤

# 98
  • Sofia
waterviolet, каква хубава новина! Честито! Да е жив и здрав 💙!
Нищо, че не си го чула, важното е, че всичко е минало благополучно. Бързо възстановяване! 🤗

# 99
Честито waterviolet Hug Да ви е жив и здрав Мартин и много да ви радва Blue Heart Да папка, да слушка, по-малко да плаче и повече да се смее 😉 Мислех си че ще родиш - викам си на 7-8 Мин или на 4-5 все като раждане ми изглежда Joy Обаче това с разкритието защо е така? Как да ги накараме тия см да станат повече особено след цяла нощ контракции както пишеш? Имаше ли топка, тя помага ли?

# 100
Waterviolet, честито бебче! Heart Да ти е живо и здраво, весело, игриво и много хубави моменти желая на цялото семейство от тук нататък! И леко и бързо възстановяване на теб Simple Smile
За клексана колко време искат да е минало от последната инжекция? И аз се притеснявам от това казаха ми, че и за поставяне на епидурална трябвало да са минали определен брой часове, но не разбрах колко.

# 101
Waterviolet, честито бебчее 🥰 жив и здрав да ви е!

За Клексан за пръв път го чувам това. Аз съм с разширени вени и ми казаха, че при постъпване в болницата за раждане ще започнат терапия с Клексан или Фраксипарин, които ще тр да слагам в рамките на 2 седмици. Не се бях сетила да попитам има ли нещо обвързващо с упойките… би трябвало да съм естествено раждане, но ще видим.

Уинтър, топка и движение помагат, да, но не всичко можем да контролираме. Слушаме всички за случаи на раждане за 2-3 часа с няколки напъна (дай боже всеки), но повечето случаи не са така и си отнема време. Във всеки случай гравитацията помага доста. А за обезболяване - душ.

# 102
Waterviolet, честито априлче 💙 Да е здрав и силен, и много цветен!

# 103
Благодаря, момичета 🥰 Нека напълним темата със здрави и пухкави бебоци.

За Клексана според мен не би трябвало да е проблем, бяха се минали почти 20 часа. Но всеки доктор процедира различно и не на всеки му се рискува. Аз съм в Селена, тук практиката е 3 дни преди секцио да се спре. За естествено раждане не знам как е.
Уинтър единият ден нали ми се размина и спряха. Но снощи като почнаха пак и викам ще се ражда 😁 Все си мислех, че с интервал 9-10 Мин се постига 1-2 см, а като са на 5-6 минути викам поне 3-4 см. Аз реално в продължение на близо 10 часа бях с контракции на интервал през 5 минути, че и 4 минути. С това темпо щях да си раждам 3 дни 🤣
1 сантиментър, направо подигравка с мъките ми 😁 Мен нищо не ме успокояваше, три пъти се къпах 😃

# 104
waterviolet, честито бебенце, бързо възстановяване! 😊

Даже, когато имаш възможност и сили, ако можеш да споделиш как е в Селена, че и мен скоро болницата ме зове. 😊

Общи условия

Активация на акаунт