Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 009
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Waterviolet, честита радост! 🥰💙Да е много здрав малкият юнак, както той ,така и вие ! Бързо възстановяване! В Селената доколкото знам искат ден- два предварително изследванията и направлението ,ама това при секцио…. Тези дни трябва да им звънна да питам, че то не остана.За нормалното не съм сигурна как е. Уф, аз днес бях на преглед, микробиологията ми е зле и сега антибиотик трябва да пия 😩…От 1 седмица се каня да пера и гладя и още нищо не съм направила… 😏, тези дни трябва да се активизирам.

# 106
Marina, може би ако не се следиш там ги искат предварително, на мен документите ми са готови от преди 10 дена и ме чакат в болницата само да дойде датата и ми казаха, че ще ме приемат в деня на секциото, 6:30 да съм там, което ме устройва. Даже се надявам, ако се чувствам добре и след самото секцио да ме пуснат примерно на 4ти ден, никога не съм лежала в болница и даже не знам какво е, но последно време започнах да се замислям и направо лошо ми става. 😕 Болки, храна, обстановка, бебе, кой ще ми се падне в стая, абе… Frowning

# 107
Waterviolet,  честита рожба! Да расте здрав, силен и щастлив Мартин Heart А на теб бързо отшумяване на болките и прекрасни моменти с бебчо оттук насетне Hug

Относно разкритието - на една приятелка в болницата ѝ бяха казали да седне на тоалетната чиния за поне 20-30 минути. При нея това помогнало за повече сантиметри. Не знам дали е универсално решение Grinning

Аз днес изгладих дрехите, сега ми останаха чаршафчетата. Реших това първо пране да ми е с гладене, че да се нарадвам на миниатюрните сладурски дрешки, пък после ще си ползвам сушилнята Joy

# 108
Ооо Воднавиолета честита рожбичка, той с идеални мерии тоз младеж Heart Flowers Cherry Blossom бъдете здрави и бързо се прибирайте у дома Nature Sun With Face

Относно болките и разкритието е индивидуално, аз до 4см. не усещах нищо, после леки до умерени и засилени нконтракции, но на 9см. като ми включиха окситоцина си беше силничко Stuck Out Tongue Winking Eye

Значи вчера бях на преглед… никакво разкритие, никакви контракции, бебешорката е високо, ни глава, ни чудо се напипва. Шийката е лееееко омекнала, а бебето - дебело 3500гр., ако до понеделник не съм се разраждала ще ме приемат в болницата и ще пробваме да предизвикваме, ако не, клъцни -срежи…

# 109
Благодаря 💓 Хайде, Жоржи, давай след мен, 3500 е идеален за раждане 😋
Аз щях да си нося документите тази седмица, но не стана. Иначе няма проблеми и в деня на приемане, но е голяма бумащина. С контракции и притеснение и ти се иска да не те занимават с нищо. Та по-добре преди това.
За болницата много е приятно, по две в стая, едното момиче на обяд го изписаха, след обяд настаниха друго. Говорим си, помагаме си, минава време. Не съм аз за сама в стая.
Направи ми впечатление, че всички са търпеливи и много обясняват, особено в грижите за бебето.
Малкият обаче нещо има проблеми с носа, трудно диша и хърка, затова диша през устата. Бяха му сложили физиологичен разтвор и не спря да “грухти”, много странно. Казаха, че ще се оправи. И че ако много го мъчи, ще плаче, а той беше спокоен. На някоя от мамите с вече 1 детенце случвало ли ви се е?

# 110
Жоржи, при мен същата ситуация, само където бебето е 4кг по ехографско измерване и имам час за преглед на 13ти. Ако не съм се разраждала до тогава ще ме приемат за предизвикване или секцио.

Ооо Воднавиолета честита рожбичка, той с идеални мерии тоз младеж Heart Flowers Cherry Blossom бъдете здрави и бързо се прибирайте у дома Nature Sun With Face

Относно болките и разкритието е индивидуално, аз до 4см. не усещах нищо, после леки до умерени и засилени нконтракции, но на 9см. като ми включиха окситоцина си беше силничко Stuck Out Tongue Winking Eye

Значи вчера бях на преглед… никакво разкритие, никакви контракции, бебешорката е високо, ни глава, ни чудо се напипва. Шийката е лееееко омекнала, а бебето - дебело 3500гр., ако до понеделник не съм се разраждала ще ме приемат в болницата и ще пробваме да предизвикваме, ако не, клъцни -срежи…

# 111
Аз утре съм на тонове и като ги отнеса на АГ се надявам да ме прегледа. Стяга си ме корема малко по-често, но нищо съществено.
Ето я и нашата кошница, не ме бива много с декорациите, ама желанието е важно😂

# 112
Waterviolet, честито бебче 😍😍😍 много сладост и радост да носи!

# 113
Честито на бебчето и на мама бързо възстановяване!
И аз да се похваля с нещо подобно от 01:00 през нощта на 5ти с контракции на 5 6 минути до 17 следобяд само 1.5см разкритие. От което бях като смазана и се съгласих на секцио з вместо да чакам още толкова часове , че може и повече. И след 17 часа ми направиха секциито и изплака малкия Матео , 2800кг 47см . Преди малко ме раздвижиха за първи път и на сутринта пак.  Боли си , но след толкова часове мъка за нищо, контракциите честно казано ме боляха повече. 😄

# 114
Честито Merry Hug Да е жив и здрав Матео, много да ви радва и бързо възстановяване на теб Blue Heart
Аз пък да се "похваля" с безсъние и тревожност Weary Вечер съм така, а сутрин не мога да стана и ако не е будилника сигурно ще спя до 12 Neutral Face Роднините само ме напрягат уж за добро уж неволно изръсили нещо, но мисля да си огранича контактите поне за ден два. Толкова е чакано това бебе, толкова желано, толкова изстрадано, някакси ми се иска да се порадвам малко и без това цяла бременност треперих, не мога да издържа тъпи коментари Rage Не знам нещо ми се насъбра от деня, вие имате ли такива моменти?
Относно контракциите и малкото разкритие си мисля дали магнезия има нещо общо? Според мен ако сте на магнезий до последно после няма как да тръгне естествено раждане, Мери ти до кога беше на магнезий? Аз се чудя след 37 г.с не е ли много да се продължава с магнезия? Това са само разсъждения, не знам как трябва да е....

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 02:36 от Winter11

# 115
Честито бебче, Merry. Чудесна новина. Да е жив и здрав малкият Матео и много да ви радва 🌷Бързо възстановяване!

Уинтър аз накрая имах периоди с будуване от поне 3 часа през нощта. Ей сега пак се събудих. Но то безсънните нощти тепърва предстоят. И аз ти препоръчвам да ограничиш контакти, които те напрягат и ти влияят зле. Особено преди раждане. Няма по-хубаво от това да си спокойна.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 22:44 от waterviolet

# 116
Бях на магнезий до 36 + 3 дни. И аз се чудех дали няма нещо общо с тия контракции, без да свършат никаква работа . Ама каквото такова вече.
Иначе при мен всичко почна, като станах през нощта до тоалетната и видях че има леко розова кръв и се уплаших и отидох до болницата. И още по пътя директно ме почнаха контракции на 5 6 7 минути и така цяла нощ. След прегледа там се оказа , че още дори нямам никакво разкритие и е взела да ми пада тапата и от там е кръвта. А аз се бях уплашила да не се е отлепила плацентата , че беше ниско. А пък от сутринта контракциите вече само на 5 минути , че някой бяха и на по - малко. От болницата бяха казали , че ще ме приемат като станат на 4 5 минути и ММ вика дай да ходим. Той ми го засича и ме гледа как се мъча. Горкият беше много уплашен , а от болницата ме отпратиха за час два да съм ходила да се разхождам уж да става по - голямо разкритието. И се почна крачка, две - контракция. И аз спирам и го стискам здраво . Беше си направо шоу , хората така ме гледаха по улицата. 😄 И най накрая като ме приеха и ми казаха само 1см и половина , само дето не припаднах докато чакам да ме приемат. То документи и чудо. И стана чак 17 следобяд докато ме приемат и като ми сложиха спиналната направо беше рай 😄

# 117
Merry милата ти, измъчила си се Hug честит Матео Flowers Four Leaf CloverFlowers Cherry Blossom да е здрав, радвайте се един  на друг и бъдете щастливи Flowers Hibiscus

За буденето съм така от около месец … ужас е, заспивам в 2 и нещо и ставам към 5 Joy или заспивам към 22:00 и в 3:00 съм свежарка Stuck Out Tongue Winking Eye

BMR стискам ти палци за раждането, което си си  пожелала.  На мен много ми се искаше да е естествено, но като не тръгва шефката сама…

Уинтър направо ги отрязвай роднини и познати, тези моменти са ти последни и е важно да си спокойна и да се подготвиш за бебето, а не да се чудят как да ти вдигнат кръвното… при нас е същото, всеки звъни, напряга, ръси глупости Close

# 118
Еййй колко будни посред нощ и аз съм в този клуб✌🏽Ужасна работа. И аз ще спра да вдигам телефона, аман от проверки и един и същи досадни разговори.
За капак май ми се е възпалило ухото… наболява ме и ще питам лекарката дали мога да слагам Отипакс.
Който е казал, че последните седмици са тегави не е излъгал, в моя случай дори не толкова физически, колкото емоционално.

# 119
Добро утро, момичета!
Мислех си, че само на мен вече не ми се разговаря с никого, всички само за това звънят или пишат. Все едно ще го скрия това бебче като родя и никой няма да разбере… Постоянно повтарям едно и също: “ като родя ще ви кажем”…
За капак на всичкото от горе вчера вечерта се изръсих по стълбите на горе, не успях да си ударя корема, но за всеки случай ходих до спешното. Нищо няма от падането, но се оказа, че съм с 1,5 разкритие и на 40% скъсена шийка. Докторката каза, че мога да си карам така доста време, но да си имам едно наум. Не засякохме контракции родилни контракции, само 1-2 подготвителни. Надявам се да задържи бебчо до другата седмица когато е секциото. Поне всичко е готово.
Иначе се записвам и аз при бодуващите от около седмица и нещо. Нощеска не мога да спя, а сутрин след като изпратя мм мога да спя и до 13:00.
Честити бебчета на всички, на които не съм честитила. Да са ви живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт