Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 015
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
И аз от неспалите тази нощ,сервираха ми неприятна новина за събота и така болно ми стана че ако тръгна да раждам няма да има кой да гледа баткото тогава че цяла нощ съм го мислила как да го измислим за да сме спокойни и тримата.Поревах си,но решение все още няма.Ще измислим нещо де,но ми е болно и обидно че за пореден път никой не иска да помогне и да се съобрази с моето дете.

# 121
Ох, момичета… и аз съм от недоспалите. Нещо ми е напрегнато покрай раждането с моите си усложнения и от няколко вечери се будя примерно към 3 и това е… не мога да заспя. След това към 6:30-7 вече много ми се спи, но баткото става и край с възможността за сън. Опитвам се на обяд да поспивам, но и тогава не всеки път успявам. Роднините също ме напрягат. В частност майките ни. Всеки ден се звъни да се пита как съм и като кажа, че ми е напрегнато следва някаква тирада как притесненията ми са безпочвени. Та, малко се отдръпнах и аз от тях, че явно никой не разбира. На мен ми е второ раждане и нали всички казват, че е по-лесно, да, но първия път нямах хернии и болящи вени и си ми е притеснено. Отделно си имам една травма психическа от предния престой в родилно. Уж го бях преживяла това, но страховете ми се връщат. Снощи буквално си мислих “отказвам се” 😀😀

Лещичка, подобно при нас с детето. Нашите баби се побъркаха сега точно да обикалят по екскрзии и няколко пъти оставахме без дежурен 😁 но имаме едни много близки приятели, на които доверявам живота си, та с тях се бяхме разбрали, ако тръгне през нощта да дойдат до нас да пазят малкия (2г и половина), а ние да отидем до болницата, като в такава ситуация идеята е Мм да ме стовари там и като ме приемат да си пали колата към къщи, че да бъде с баткото. Ако тръгне през деня най-вероятно няма да ги притесняваме, а ще ме закарат двамата до болницата и ще изчакат отпред да кажа дали съм приета, или не. Приемат ли ме, тръгват, че да не виси детето по болници. Имате ли вие някой близък приятел, на който бихте доверили детенцето за няколко часа?

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 08:27 от BMR

# 122
Добро утро на всички!

Merry, честита рожба! Пожелавам му много здраве, късмет и да е обграден от любов Blue Heart Радвам се, че си добре и бързо да се възстановяваш Hug

Аз да си кажа, че изобщо не вдигам телефона на роднини и хора, които знам, че ще ме изнервят Joy Даже се оплакват на майка ми Joy В някои ситуации човек трябва да мисли за себе си и това според мен е точно такава ситуация, така че съм си с чиста съвест.
Май ви бях споделяла, където в началото една роднина ми звъня да ми обяснява как не трябва да вдигам тежко, да се разхождам на въздух и някакви подобни безумни неща, за които видиш ли сама не мога да се сетя Laughing Хайде да ви развеселя още малко - звъннала на мама преди около седмица, понеже аз не ѝ вдигам, да разпитва дали ще раждам в държавна или в частна болница, дали с или без избор на екип... И сега черешката на тортата: ако съм с избор на екип, имало значение кога го заявявам - като ми се плиснат водите или предварително. Било по-евтино, ако е след като ми се плиснат водите Joy Става дума за жена раждала преди 30 години в град, където частна болница няма, но иначе е "компетентна" по въпроса Grinning Отделно да не сме купували нищо за бебето... Отделно акъли как и кога да пера дрехите му Joy Майка как е изтърпяла разговора не знам... Та аз затова си вдигам избирателно телефона, защото просто хората не се усещат. Сега пак голям зор при нас за това изписване... Не знам вече как трябва да казвам нещата, като в прав текст не ги разбират. Надявам се да ви развеселих и донякъде да ви успокоих, ако вашите роднини все пак са една идея по-малко лудички Joy

За неспането май е нормално. Уж тялото се подготвяло за бебето Thinking Не знам и аз така ли е... Има дни , в които не мога да спя, и такива, в които буквално се събуждам в позата, в която съм легнала. Аз последните дни все нещо правя, че нали изостанахме с подготовката и явно се изморявам доста, защото вечер едва издържам до 22 ч.

С този магнезий сега се замислих - и аз го спрях в 36-та седмица мисля. Четох, че бил с натрупване в организма... Да бъдат леки контракциите, доколкото е възможно, и да донесат разкритие, като му дойде времето, си пожелавам Hands Pray

# 123
Добре дошъл на малкия Матео,да е жив и здрав и скоро да сте си вкъщи на спокойствие 🤗

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 09:03 от лещичка

# 124
Лещичка, пращам една силна виртуална прегръдка Hug Знам, че не е много, но за кураж Heart
Снаха ми ражда в Плевен по определени причини, а живеят в Бургас. Нямаше кой да им помага и наеха апартамент в Плевен за седмица (тя беше секцио и знаеше датата). Таткото беше с първото им дете в апартамента, докато тя беше в болницата. То и изобщо не ги пуснаха в болницата заради ковид - чак на изписването се видяха. Не знам дали това е вариант във вашия случай, но като идея споделям. Горе главата, мила, ще се подреди всичко!

# 125
Мери, честито бебенце, бързо напасване, възстановяване и прибиране вкъщи! Hug

Лещичка, аз нямам второ дете, но в тази ситуация, колкото и безумно да е сигурно ще си го взема с нас… А и по-добре от непозната бавачка.

Май всички будуваме в едни и същи часове всяка вечер. Започва се едно ходене до тоалетна, въртене, аз понякога ходя и на дивана да спя, да не будя приятеля ми. Grinning

# 126
Честито, Мери 💙 Бъдете здрави! Пожелавам ти бързо възстановяване и скоро да се гушкате вкъщи!

И аз се включвам в групата на будуващите..  тези дни такава паника ме е обзела да не взема да родя, че направо се побърквам. АГ днес се връща от отпуск и съм една идея по-спокойна и все пак, мисълта, че ще тръгне раждане и аз все още ще съм положителна за Ковид направо ме побърква…
Снощи сънувах, че раждам и имам контракции и съм положителна за Ковид, и в 05:00 часа се събудих от контракции, който отминаха за час.. но все пак вече наистина откачам с този Ковид..

Надявам се, че в петък като отида за нов тест няма да е положителен отново, защото вече няма да имам вариант да чакам и ще се наложи да раждам с Ковид.. въпреки, че така и не развих никакви симптоми..

# 127
Честито, да ви е живо и здраво бебочето!! ❤

Аха и аз съм от неспящите 😃 Масово явление е май. Бих се въртяла, но не мога да легна настрани, защото получавам контракции, които така или иначе тези две нощи ме държат будна или ако не са те просто не ми се спи, разхождам се само до тоалетната и обратно 😀 Иначе не съм ги засичала тези контракции какви са.. все си мисля, че почти не ме болят и ще чакам да стане по-сериозно или да имам и други индикации..

Снощи като ставах до тоалтената имах 2-3 малки парченца слузестно жълтеникаво течение 🤔 Може и на мен да започва да ми пада тапата на части. Ха звучи все едно ще раждам скоро 😂 Чувства ми се вечна тая бременност, макар и да трябва да я задържим още поне седмица манекенката в корема да порасне, май тя не иска вече. Само да кажа, че още си пия коктейла от всички задържащи хапчета и май съм в еднин кръговрат измъчен, хем тръгва да се случва нещо, хем малко го потушат и така ще се поизмъчим още със сигурност.

# 128
YanevaM, и аз съм в това положение.. пия си всички хапчета, но като цяло при мен не е много важно защото ще съм секцио и АГ каза да ги спра ден преди това.. Така че аз все се надявам те да помогнат и да задържат положението още няколко дни, въпреки, че терминът ми до 14ти и си е напълно в реда на нещата да тръгва раждане..

# 129
VioletK, и аз ще съм секцио и щом трябва пием. Моя термин е на 30-ти април.
В името на бебоците, иначе аз търпение вече нямам никакво с тая моята изолирана и излежана бременност всичко ми дойде в повече. Поне да си се гледаме навънка..и дано всичко мине наред с ражданията ни 😊 И се радвам, че реших да забременея по с време да минава всичко и да го забравяме, че втори път на това хоро няма да имам смелост да се хвана.

# 130
Колко килограма я мерят в момента ? Мен ден преди да се роди го измериха макс 2600 , а се роди 2800 , но е по- късичък 47 см. А пък преди две три седмици го бяха изкарали 2200кг , като почти нищо не беше качил тогава. Само някакви 100грама за две седмици. И до последно ми беше много притеснено.
Честито, да ви е живо и здраво бебочето!! ❤

Аха и аз съм от неспящите 😃 Масово явление е май. Бих се въртяла, но не мога да легна настрани, защото получавам контракции, които така или иначе тези две нощи ме държат будна или ако не са те просто не ми се спи, разхождам се само до тоалетната и обратно 😀 Иначе не съм ги засичала тези контракции какви са.. все си мисля, че почти не ме болят и ще чакам да стане по-сериозно или да имам и други индикации..

Снощи като ставах до тоалтената имах 2-3 малки парченца слузестно жълтеникаво течение 🤔 Може и на мен да започва да ми пада тапата на части. Ха звучи все едно ще раждам скоро 😂 Чувства ми се вечна тая бременност, макар и да трябва да я задържим още поне седмица манекенката в корема да порасне, май тя не иска вече. Само да кажа, че още си пия коктейла от всички задържащи хапчета и май съм в еднин кръговрат измъчен, хем тръгва да се случва нещо, хем малко го потушат и така ще се поизмъчим още със сигурност.

# 131
Merry94 в момента в 37 седмица (ще започвам 38-ма след няколко дни) е 2360гр, преди една седмица беше 2110гр, а още две седмици преди това 2050гр 🤔 По параметри главичката върви напред, а коремчето, крачето и ръчичката изостават. Според доктора си е просто малко бебе. И аз го мислех, но съм се предала, правя каквото трябва и се надявам както при теб да има някое друго грамче отгоре, което не може да го хване ехографа. Навън бързо ще си наваксат 😊 Радвам се, че при вас в крайна сметка всичко е наред!
Ти в коя седмица роди Матео? (П.с. това ми беше избора за име, ако и моето беше момченце 😁)

# 132
Успях и аз да се включа отново☺️☺️
Момиченцето ни казва Масал (Приказка)❤️ И от неделя сме вкъщи вече. Да разкажа набързо за раждането

Родих в Хасково. Приеха ме към 5 следобяд с 4см разкритие и ме включиха на системи. След 2 часа дойде моят лекар, спука ми водите и тогава почнаха най-ужасните болки вече😀Добре че не продължи много иначе незнам как щях да търпя 😳 Ии в 8и 10 бях родила вече, всичко продължи около 3 часа иначе бързо стана.
Първото ми раждане по-дълго беше, но май беше и по-лесно.Тогава нямах системи и водите сами ми изтекоха може би това има значение.
Раждане без болка няма, така че важното е да сме добре и здравички, другите болежки ще си отминат с времето 😊😊

# 133
Бахар, честита приказна принцеса. Дави е жива и здрава!!

Има ли още някой като нас, който не е избрал име за детето си? Не сме съвсем боси - имаме няколко предложения, но нямаме консенсус. Таткото харесва едни, аз - други 😀

# 134
Бахар, приказен живот да има малката и с лекота да се справя с предизвикателствата, да е здрава и заобиколена от добри приятели Heart Радвам се, че сте добре и вкъщи Hug

BMR, ние имаме избрани две имена и си казахме, че като я видя, ще усетя кое от двете да бъде Heart Признавам си, обаче, че едното ми е фаворит Blush

Общи условия

Активация на акаунт