Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 53 672
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Може ли мамите с опит да кажат кога се прави погачата? Аз знам от приятелки, че е неделята преди 40-я ден, а на самия ден се ходи на църква и после се посещавали три къщи и исках така да го направи, но благодарение на непоискани съвети стана скандал вкъщи. Та да се допитам и до вас.
Ооо разбирам те bebolini99... за 40 аз знаех, че се ходи в черквата на 40 ден за молитва за мен и бебето и после вкъщи с орисници(приятелки,майка,свекърва,без мъже-женска погача). Чупи се питка и така не се изнася нищо от вкъщи. Оообаче свекървата, като се заинати, че питките били 3... 1вата е на 3 ден(носихме в родилното), 2та се правила преди 20я ден (женска погача) на четно число, а 3та е на 40 ден, носи се питка в черквата, чете се молитвата и после кой от къде е(въпреки,че е само за семейството) и не се прави нищо вкъщи.
Та в крайна сметка аз знаех, че не се прави преди 40 нищо, но попитах тази онази женичка и да наистина има такива обичаи,просто в днешно време ги правят и 2те питки на 40 ден.
Ние я направихме на 17 април(прави се в неделя), а на 8 май на 40я ден(при мен си се пада неделя) ще идем само до черквата за пречистване.
Та така акъли много, просто слушай себе си, кое е най-доброто за бебето и теб.

# 541
Едвам ви прочетох и аз, момичетата. Ние в момента се кърмим и докато малкия похапва аз прочетох какво сте писали 😄 И нас ни мъчат колики и за сега капките, които ни изписаха не помагат и повечето вечери са без много съм за мен. Иначе вчера бяхме на консултация и за 15 дни от изписването е качил 600гр. и нищо че се роди малко по - малък си наддава добре. Ние със смяната на памперса , кърменето и после държането изправен си отива около час. Някой път се храни 10 минути , някой 20 и ако заспи на гърда после да го събудят да се дохрани не иска.
Дали има хапче за главоболие , което да няма проблем при кърмене, че страшно ме боли от тая вечер глава?

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 06:37 от Merry94

# 542
  • Пловдив
Мери, аз пих парацетамол онзи ден за главоболие. Помня, че от бременността мога него да ползвам.
innikol, какво е това спане с Точни часове...Отчаяно имам нужда от нещо такова. Снощи май я изнервих и не я сложих на време да спи и цяла нощ ръмжа, яде си ръцете, ползва ме за биберона и какво ли още не. Накрая станах и я люлях и спа върху мен. Много съм грохнала. При вас така ли е през ноща. Тия ръце какво ги хапе, хем сега съм я накърмила и продължава ... Явно ще пробвам с повиване

# 543
  • Sofia
Много съм грохнала. При вас така ли е през ноща. Тия ръце какво ги хапе, хем сега съм я накърмила и продължава ... Явно ще пробвам с повиване
Аз ако успея да спя 3 часа пак добре. В повечето пъти спя по два часа и после будуване 2-3 часа. Горе-долу смяна на памперса + кърмене + хълцане + евентуално даване на добавка с биберон + приспиване ни отнема около два часа. По миналата нощ даже будуваше 3 часа между 2ч и 5ч30. Какво изобщо спя, аз си знам. Заспива ми на гърдата или в скута, преместя я в кошарата й и веднага се разбужда и започва да хленчи. Не иска залъгалка, иска само гърда и да ме усеща до нея. Вече съвсем сериозно започвам да се замислям, дали и нея да не взема в нашето легло както правих със сестра й. Знам, че това ще ми реши проблема с недоспиването, ама все още не смея.
Засега ще продължавам така, докато издържа...

И да се оплача - баткото от вчера е хремясал, а каката говори и тя силно на нос, даже вчера ми подкашляше нещо. Сега съм направо на тръни заради бебето.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 14:10 от Brin de muguet

# 544
Брин при нас е същото положение, през час се буди да яде, като през този час почти не спя защото той постоянно ръмжи и сумти. Всяка нощ имаме дълга будна пауза от поне 2-3 часа. Отдавна го взех при мен на леглото, не мога да се занимавам и да ставам. Някой път докато яде, аз си спя 😁 Не е много окей, защото в просъница чувам как почва да се задушава, защото съм се отпуснала и съм му бутнала цялата гърда в лицето. Ама той пък се изучи и успява сам да се измести или пуска гърдата.

Soulmate и моят така си хапе ръцете и нищо не го залъгва освен гърдата.
Вчера 2 пъти повърна на фонтан и ми се струва, че е от преяждане. Започнах да го залисвам и да правим по-дълги паузи. Някой път става, друг път направо изпада в истерия. Почнах пак настрани да го слагам да спи, не знам внушавам ли си, но спи ли по-гръб, по-често повръща.
И уж навсякъде казват, че кърмените бебета не е нужно да се оригват, но ето от вчера се мъча да го оригвам и тази нощ беше по-спокоен. А може и капките за колики вече да действат. Не знам и аз. Но и това оригване всеки път едно 10-15 минути отиват, много трудно успява.

# 545
Брин при нас е същото положение, през час се буди да яде, като през този час почти не спя защото той постоянно ръмжи и сумти. Всяка нощ имаме дълга будна пауза от поне 2-3 часа. Отдавна го взех при мен на леглото, не мога да се занимавам и да ставам. Някой път докато яде, аз си спя 😁 Не е много окей, защото в просъница чувам как почва да се задушава, защото съм се отпуснала и съм му бутнала цялата гърда в лицето. Ама той пък се изучи и успява сам да се измести или пуска гърдата.

Soulmate и моят така си хапе ръцете и нищо не го залъгва освен гърдата.
Вчера 2 пъти повърна на фонтан и ми се струва, че е от преяждане. Започнах да го залисвам и да правим по-дълги паузи. Някой път става, друг път направо изпада в истерия. Почнах пак настрани да го слагам да спи, не знам внушавам ли си, но спи ли по-гръб, по-често повръща.
И уж навсякъде казват, че кърмените бебета не е нужно да се оригват, но ето от вчера се мъча да го оригвам и тази нощ беше по-спокоен. А може и капките за колики вече да действат. Не знам и аз. Но и това оригване всеки път едно 10-15 минути отиват, много трудно успява.
За оригването, аз го мъча на рамо 5,10 мин, а свекървата, майка ми,когато го хранят само го държат гушнат по изправен, но уви само при мен на рамо успява чат пат да оригне, но още от родилното не искаше. 2,3 пъти се е случвало в леглото да връща,но съвсем малко. Така, че си е до дете според мен. Не го мъча.
Момичета утре сме на ваксина, взела съм кулпач лепенки, но панадола гледам, че е месец +. От него ли трябва да взема,че нямам нищо от аптечните "принадлежности", въпреки,  че се надявам Дай Боже скоро да не ми трябват.

# 546
Кърмените бебета по-трудно се оригват, защото поглъщат по-малко въздух, но няма такова нещо като да не трябва да се оригват. Най-малкото трябва да се подържат изправени известно време за да им спадне храната  дори да не се оригнат. Педиатърката посъветва 30 мин след всяко хранене да се държи изправен.
Моя дори след оригване връща мляко в легнало положение, представям си ако не го оригна какво ще сътвори, но то и аз ако си напълня стомаха със супа и легна също ще повърна.

# 547
Някоя от вас сблъсквала ли се е със стафилококи в носа? Не знам дали в болницата са ни заразили (там малко й хриптеше носа, уж нищо й нямало). Няколко дена след изпсиването се появиха бели, а после жълти сополи, педиатърката каза само промивка с физиологичен, да ама й се запуши носа, цяла вечер бушуват сополи вътре. По празниците я водих на преглед - аб капки + промивки. Един ден беше добре, снощи пак носът се бунтуваше. Звънях на личната, тя пак спокойна - да продължавам лечението, било нормално да се проявява секрет, можело и месец да продължи. Нещо вътрешното ми чувство ме кара да се съмнявам, все пак е много малка, а и да си гледаш детето със запушен нос е ужасно… Та, педи явно не иска да я прегледа, чудя се дали да не я водя пак някъде, ама с това обикаляне по болници… Да не говорим, че не иска да я кърмя, пак се връщаме на стария филм - помпа + ам, много се изнервя.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 09:54 от 🧸 Fiffy

# 548
Soulmate, ние сме изцяло на АМ откакто сме на режим, защото кърмата ми спря. Предполагам, че затова ни се получава. Иначе преди това кърмех по два часа, беше супер кисела и искаше непрекъснато върху мен, защото не й стигаше кърмата. Педиатърката ме посъветва през нощта да има поне 4-5 часа без мляко, за да й почива стомахчето и да давам вода ако се събуди. Майка ми каза, че и тя така е процедирала с нас, така че така и направих и спря да се буди за нощно хранене, но не знам дали важи за кърмени бебета.

# 549
  • Пловдив
Май за кърмени бебета не важи Cry
Аз не я оригвам, много рядко, вечер съм дръпнала кошарата до мен и я кърмя полузаспала. Нямам сили да я вдигам. Снощи от 22 часа до 1:30 е била на гърда. Имам чувството, че хамстер ми ядеше гърдите 😁 Накрая се ядосах и станах да я люшкам. Така заспа и спа върху мен. Но ела сега да я видиш през деня. Както я оставя, така заспива 🙄
На мен най притеснено ми е, че сме с една спалня и всички сме на едно. Каката да не се буди и да не я притеснявам. Говоря на ММ аз да се преместя в хола за известно време, той вика, ние не я чуваме. Ама аз пак го мисля.
До вчера бебето ми беше каката, въпреки, че е на 6 и половина, а днес вече я приемам като голям човек.
Брин, и аз изтръпвам при мисълта за настинка или сопол. А малката постоянно е в бебето, гали го, целува го. Аз само правя забележки и вече дори не се понасям.
Искам да попитам, някоя от вас взе ли си пелени за повиване и дали ги ползва. Чудя се ако я повия и дали няма да спре да се буди. Защото според мен тя се буди от ръцете си, ако не ги мята през лицето няма да се буди. Макар през деня да няма такъв проблем с ръцете, нищо не си яде през деня, спи като пор по 4 часа. Как да го обърна този режим?

# 550
  • Sofia
Макар през деня да няма такъв проблем с ръцете, нищо не си яде през деня, спи като пор по 4 часа. Как да го обърна този режим?
Същото. През деня си спи без проблем. Аз я събуждам на 3 часа. А през нощта - купон. Като се ококори и няма никакво намерение да спи. Докато ми е в скута си кротува. Но в момента в който я оставя в кошарата и писва. То пробвам едната гърда, после другата, пак отначало. После като се разхълца и започва да се изнервя. Хълцавицата и минава само с биберон с АМ. Но пак не заспива. Започва се едно разнасяне из стаята, за да заспи. Изобщо нощно време е пълна програма.
Надявам се скоро да обърнем режима.

# 551
И моята нощно време не спеше, а се кокореше. Откакто взех бухалчето Оли и го пускам до главата й на шум, веднага заспива. Много й действа.
Хора, да ви попитам - пъпчето ни падна преди 15-16 дена и нямаше проблем. Днес почна да се напъва да ака и от пъпчето потече кръв и малко слуза. Дали е нормално? Стори ми се доста кръвта. Някой знае ли?

# 552
При нас беше същото с пъпчето. Когато падна беше добре, но след известно време като почна много да се напъва бебчето почна да тече секрет понякога и малко кръв. Почиствах един път със спирт и няколко пъти слагах от прахчето Сулфатиазол. Сега от няколко дена е добре, гледам вече няма секрети
И моята нощно време не спеше, а се кокореше. Откакто взех бухалчето Оли и го пускам до главата й на шум, веднага заспива. Много й действа.
Хора, да ви попитам - пъпчето ни падна преди 15-16 дена и нямаше проблем. Днес почна да се напъва да ака и от пъпчето потече кръв и малко слуза. Дали е нормално? Стори ми се доста кръвта. Някой знае ли?

# 553
При нас беше същото с пъпчето. Когато падна беше добре, но след известно време като почна много да се напъва бебчето почна да тече секрет понякога и малко кръв. Почиствах един път със спирт и няколко пъти слагах от прахчето Сулфатиазол. Сега от няколко дена е добре, гледам вече няма секрети

И аз обработих със спирт 90 градуса. Колко дни е нормално така да тече кръв? При теб колко дни продължи общо? Днес е 17-ти ден откакто е паднал пъпа и до сега нямаше никакъв проблем. Затова днес като видях тази кръв много се изплаших.

# 554
Около седмица май беше така. Когато бебето малко се успокои тогава по добре-стана. Може би и прахчето помага, но аз свързвам с това напъване. Когато повечко се напъва и плаче тогава може да тече от там.

Общи условия

Активация на акаунт