Отговори
# 180
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Големите победители на наградите Оскар и масовото разочарование
от избора на "журито" малко ми приличат на вица: Седяли песимист и
оптимист на пейка и гледали преминаващите хора. Песимиста казал:
"От това по-лошо не може да стане". А оптимиста отвърнал: "Ооо, може, може".....
Та и ние така. Важното е, че всички сме на едно мнение /май/, че Холивуд ако преди беше
машина за прокарване на пропаганда, все пак отличаваше и качествените филми/актьори,
а сега е нищо повече от клоака. Налагат и се прокарват определени неща и опитват да убедят хората,
че избрания от тях продукт, не е посредствен и става. Да, ама не. Веднъж ще излъжеш хората, втори път,
но трети трудно. Аз като една Касандра прогнозирам, че ако не вземат радикален завой в близките години,
до 2030-та няма да е останал и един кьорав зрител и фен. Всичко си има граници и търпение,
а тези прекалиха с наглостта и арогантността си.

# 181
Много ми хареса вица,че церемонията на наградите Оскар е втория най-бляскав еврейски празник.
Щеше да е смешно, ако не си беше истина Grinning

# 182
Не знам за вас, но за мен голямата роля на Джейми Лий Къртис бе в "Истински лъжи" преди 25 години. Там бе на топ-ниво.

Джес, точно!
Ако трябва да характеризирам нещата пред 90-те Холивуд имаше 99 процента качествена продукция и 1 процент некачествен, а сега има 1 процента качествен и 99 некачествена. Извинявам се ако на някой подобно мнение му се вижда крайно.

# 183
  • София
Жалко, че така масово хората са зарязали филма на 15-та минута. В интерес на истината така е. Аз говорих с мои роднини и приятели и навсякъде направих реклама да се гледа (любопитно ми е какъв ли ще е рейтинга на филма и по-точно на bTV Cinema), те на свой ред да кажат на други и после на следващия ден ми беше много любопитно (направих си нещо като социално проучване, аз много обичам анкети и рейтинги и пр.) да събера мнения. Т.е. днес де, хехе. Ами съвсем прясно е всичко и мога да ви кажа, че грубо казано на 90% филма не се е харесал. Обобщавам. Първо, масово не е разбран и трябваше да обяснявам. Второ, лично си го записах, цели 6 човека не са го догледали, което е обидно. Това са 7 оскара все пак. Но тя обидата е повече към академията, защото трябва да мисли за имиджа си и за рекламата на филмите и да мисли в перспектива!

....................
Не, не е жалко ,че не е харесван, напротив. Това говори, че хората ,които имат отношение , които имат любов към киното могат да правят разлика от добър и лош филм. Какво иска да гледа всеки зрител, не иска всичко да му е представено като на тепсия, да не мисли, да не разсъждава,  само да глада забавления, не!  иска да има замисъл, да има аргументи и контра аргументи за добър или лош е даден филм, да се води разговор, да се изтъква даден актьор дали е добър в ролята си, или не, да има диалог. За този филм, които е харесан от Академията, няма как да бъде харесан от зрителите, не, той не е недоразбран, този филм е едно нищо. Нямам аргументи да убедя някой, че е добър, той даже става скучен. Може би, ако беше  в секция чуждестранни филми бих приела да получи награда, но да изпъква с цялото си творчество и да обере наградите, ами....няма как да се получи.
Преди доста години 2003 беше ни представен филм "Часовете" убедена съм ,че го помниш, то може ли да се забрави, не само защото играят изключителни актриси, а и тематиката беше важна и силно интересна, защо при този филм имаше  разговори, обсъждане между приятели, семейството ми даже, беше ни отвял главата, а сега, де, къде е истината. Да, вероятно повече такива филм не искат да заснемат, може би на тях им са скучни, но на мен, приятелите ми не са скучни, напротив.

# 184
  • София
О, да, Джейми Лий Къртис в Истински лъжи! Страхотна игра! Тя е една от любимките ми.
Харесва ми и като човек - естествена, истинска, женствена.
Не съм разочарована, че е приела да играе в този филм. Сигурно й се играе, а едва ли я канят често за роли.

# 185
Винаги ми е много интересно, когато се казва че някой филм е неодооценен от зритерите - как в такъв слу'ай зрителите са оценили други филми наградени със същата награда? и кой определя дали един филм заслужава да бъде оценен? Най-добрият съдник би трябвало да е времето  - колко ще го дават този филм и каква гледаемост ще има.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 21:06 от Лорд Сняг

# 186
  • Once there was a Hushpuppy...
Последният един час е сравнително нормален филм, но не си струва усилието преди това.

Нещо такова и аз си мислех... Трудно, мъчно гледане си е.
Точно да ми хареса, и хоп - започват л@йната и мечовете ......
Уж да им съчувстваш и изведнъж всичко развалят с лозунги, лозунги, клишета и л@йна.

# 187
В пълен потрес съм и аз от бозата, която спечели 7 Оскара. После защо Джеймс Камерън и Том Круз не уважили Оскарите. И Аватар и Маверик са в пъти по-стойностни филми. Как ли се чувстваш , когато някаква политкоректна и вулгарна пародия омаловажи усилията ти.
Никой от тримата актьори от бозата не заслужаваха Оскари.

# 188
И в "Риба наречена Уанда" Джейми Лий Къртис игра перфектно. Впрочем тази комедия е незабравима.

# 189
И аз го изгледах  "Всичко навсякъде наведнъж". Сигурно съм единствения човек, на когото не се е видял толкова дълъг... Имам чувството, че гледах нещо на Тери Гилиъм с китайци Simple Smile  А аз много обичам Тери Гилиъм. Няма да ми стане любим филм, но и хейта, който отнася е доста преекспониран. Според мен много хора имат проблем главно поради елемента със сексуалността на дъщерята и то не защото имат нещо против гейовете, нямат, но в момента тренда е "Как ни  писнА във всеки филм да ни натрапват такъв сюжет" и най първосигнално повечето като видят , че го има  и се настройват негативно. Във филма обаче това изобщо не е определящото,  конфликтът майка - дъщеря е вечен и винаги има дълбоки корени, няма значение за какво точно е противоречието, можеше и да е за нещо друго, а и проблемите между двете изобщо не бяха само поради това, нито пък акцентът беше върху този аспект, а  по-скоро върху поколенческия разрив и деструктивния гняв на младостта, който унищожава вселени.

Какво ми хареса - героинята и играта на Мишел Йео, много добре беше направено и преминаването от една вселена в друга, костюмите бяха супер и не само на момичето, някои от сюрреалистичните моменти  (други бяха просташки, дано да е нарочно). Какво не ми хареса - някои от сюрреалистичните моменти, дето бяха просташки.

Не знам дали заслужава всички награди, които получи. Моят фаворит беше "Баншите от Инишерин", но си давам сметка, че това е нормален, в смисъл класически, традиционен филм, а вероятно от професионалсти се търси нещо друго. Макар че "Всичко насякъде завинаги" бих очаквала по-скоро да получи награда от някой по-арт фестивал, където филмите се харесват предимно от кинаджии, а не от публиката, така че в известен смисъл съм изненадана. Оскаровите филми обикновено имат и касов успех и се харесват почти на всички, така че в този смисъл филмът е някакво изключение.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 10:10 от Iris04

# 190
Защо беше нелепа Джейми? Не съм гледала церемонията и затова питам.
Цитирам се, за да кажа, че видях Джейми, на самите награди беше добре, но след това - дълбоко е навлязла в либералната матрица, за съжаление. Ето, има и клипче: https://variety.com/2023/film/news/jamie-lee-curtis-oscar-they-t … -ruby-1235553851/

Искаш Оскар и си готов на всичко, за да скачаш според стандартите. Това е истината.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 10:13 от Анонимен

# 191
  • София
Дъщеря й е гей. Какво друго й остава на нея освен да я приема и подържа. Майките какво ли не правят за децата си.

# 192
Дъщерята е трансджендър, има разлика.
Поддържането и подкрепата е едно, вкарването на тази история в Оскарите - съвсем друго. И си има цел.
Дълга тема.

# 193
Най- не обичам някой да ми обяснява защо е трябвало да харесам нещо, което не ми е харесало. Нито пък, че видиш ли трябвало да го изгледам до края, защото трябвало да проявя респект към създателите. Те създателите проявили ли са някакво уважение към зрителите с този пълен шит.
Трети пък видиш ли просветените разбирачи на модерното кино, се  вкупом втурват да разясняват дълбокия екзистенциален замисъл на тази боза, чиято художествена стойност е дълбоко скрита зад обилна доза от вулгарни простотии.

# 194
Оскарите винаги будят такива коментари. Всеки филм е най-голямата боза, докато не дойде другата година и изведнъж новият победител е боза, а миналият не е бил толкова зле. "Паразит" сега се радва на позитивни отзиви, дори в българските среди, а като го избраха едва ли не беше най-гнусната помия 😁

На мен лично най-любимият ми филм от този Оскар сезон е Aftersun. Получи само една номинация за главна мъжка роля на Пол Мескал, но според мен заслужаваше и поне още две номинации за най-добър режисьор и editing, а всъщност като се замисля и за озвучаване. Няма да лъжа, не е филм за всеки, защото се върти около отношенията между баща и 11-годишната му дъщеря, докато те са на ваканция в Турция, а бащата се опитва да се бори с депресивни и самоубийствени мисли, та мога да разбера, че меланхолията във филма може да не допадне на всеки, но си заслужава да се види, ако не за друго, то поне за красивите кадри от Турция. Е, за тези за които хомосексуалността е абсолютно непоносима ще спойлна, че има кратък поглед в бъдещето, който ни показва, че момичето (вече жена) е във връзка с друга жена, но това е базирано на живота на режисьорката и е 30-секундна сцена, така че баш толкова чувствителност ми се струва пресилена. Това момче Пол Мескал тепърва ще го гледаме в големи проекти, сигурна съм. Много талантлив актьор, който може да не е класически холивудски хубавец, но има страхотно присъствие на екрана. Бях супер скептик като чух, че играе роля на баща на 11-годишна, след като предишната му най-голяма роля беше като тийнейджър, но се справи брилянтно.

Общи условия

Активация на акаунт