Отговори
# 195
Много ми е интересно кои ли са тия среди, които са намерили интересен "Паразит". Ако това са Ивайло Дичев и компания, които се скъсват да хвалят джендърите и глобализма, не мерси, тяхното мнение не струва и пукната стотинка за мен.

А това че един филм награден с Оскар също е лош, не прави предният добър. Аз вече казах, че с малки изключение Оскарите от 2006 насам ги нямам за нищо. Ни Борат, ни Паразит, нито сегашният филм могат да ме впечатлят. Иначе има и документални филми като "Гражданинът Четири",  и минисериала "Чернобил" който ме впечатляват, ама те не жънат оскари, а актьорите са на топ ниво.

# 196
Има много страници и групи за дискутиране на филми и сериали от нормални хора. Съжалявам да ви информирам, ама не всеки е обсебен от това да вижда идеологии, политически призми, конспирации във всеки един филм и коментар. И шокиращо за средностатистическия българин - на хората им е позволено да имат различен вкус от вас без да са роби на определени радикални възгледи, да са свръх либерали, джендъри или каквито са новите думички, които всички наскоро са научили и са отчаяни да използват в изречение.

# 197
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Ха,ха искрено ме размя горния коментар.
Бях на 100 процента убедена, че ще се появи "умно-красивитета" да поясни
как имало хора с различни вкусове и средностатистическия българин ще се шокира.
Естествено, в най-добрите традиции на новоговора това трябва да е съпътствано с обида
и едновременно високомерно и високопарно заключение, че средностатистическия българин
видите ли отчаяно употребява думички от новоговора. Нескопосан "умно-красив" начин да обидиш хора,
които са изразили мнението си публично, че нещо не им харесва. Да, не ми харесва филма.
За мен е скучен, протяжен, без особена художествена стойности ориентацията на щерката или расата на
главните герои няма нищо общо. Силно надценен и с незаслужено много оскари, един Топ Гън и
Аватар ми харесаха в пъти повече /не само на мен/ и се гледаха няколко пъти  на кино.
И да, наясно съм, както и всички останали нехаресали го, че ще има хора, за които
това ще е филмов шедьовър. Това е мнението на една средностатистическа българка и се гордея и с него,
и с произхода си, и шок и ужас знам какво значат и новите думички.

# 198
Аз гледах Всичко, навсякъде, наведнъж още когато излезе, защото го сравняваха с мултивселената на доктор Стрейндж и масово коментарите бяха, че мултивселената (дори и въображаема) е представена по-адекватно във Всичко, навсякъде.., отколкото в Доктор Стрейндж. С което съм съгласна, защото последните фази на Марвел (4 и 5) са пълен ш...
Но още тогава коментирах, че филмът не е кой знае какво и нямам намерение да го гледам повече от веднъж.
Истината е, че много от хумора в този филм е прекалено провокативен за всеки средностатистически човек, не само за българите и категорично не е за масовата публика.

Похвално е, че Ke Huy Quan и Мишел Йео сами си правят каскадите и се радвам, че той печели, защото изглежда симпатичен човек, но до там.
Колкото до Паразит - аз гледам азиатски сериали (и филми, но по начало предпочитам сериалите като жанр) от години и съм им свикнала. Искам да кажа, че ги харесвам, но вече трудно мога да намеря нещо за феноменално. Социалните филми (сериали, книги) не са моето нещо, независимо от страната, в която са произведени. 

# 199
Сега някой ако каже и за "натрапването" и вече ще е пълна картинката. Simple Smile
Това е просто филм, а не лична обида. Абсурдисткия хумор не на всекиго е смешен, на някого може да му се струва просто тъп, а друг да вие от смях (и ужас.) Simple Smile

# 200
  • София
за мен "Артистът" беше още по-абсурден победител от "Навсякъде". И понеже се спомена, че неизглеждането на филма е едва ли не обида за авторите, ще припомня, че в английските кина на 20-та минута прекъсваха прожекцията на "Артиста" и обявяваха, че който иска да му върнат парите трябва да напусне сега, защото от този момент на там пари не връщат. "Елвис" е филм с гениален монтаж но неясно по какъв критерий бе награден "Навсякъде", на който монтажа в никакъв случай,не е най-силното качество.

# 201
Oliboo, благодаря за препоръката! Ще го гледам.
За разлика от Всичко навсякъде, който няма.

За отчета - харесаха ми и Паразит, и Борат.

# 202
Скрит текст:
Мен Борат ме отвращава - още първият. Не се шегувам и не драматизирам, нямам представа какви награди е печелил - това е искрената ми реакция без да съм имала никаква предварителна информация за него (преди години, когато опитах да го гледам).
Хуморът, който харесвам, е съвсем различен.

# 203
Гледах филма без да съм чела никакви коментари, много харесвам корейски филми и сериали, много харесвам Паразит ....... Обичам черни комедии, обичам и социални филми. Този е пълен потрес, гадно, отвратително и просташко! Филмът ме отврати. На всички въпроси в анкетата - НЕ.

Моят фаворит беше Argentina, 1985.
Скрит текст:

# 204
Изгледах Всичко, навсякъде, наведнъж и противно на масово мнение, ми хареса. Има хубава идея, представена по адски нестандартен начин, но всъщност и човешкото съзнание е хубаво и нестандартно Joy Да, някои сцени бяха...смущаващи, да ги наречем, но останалото беше готино.

Наричайте ме снобка, умнокрасива, джендър и тн. Не ми дреме Joy

# 205
Не виждам причина някой да те нарича с какъвто и да било епитет. Филмите се правят за публика и е хубаво, когато имат такава. Пък дали си снобка и джендър си е изцяло твой избор. Simple Smile

# 206
  • София
Никога няма да разберем дали някой наистина харесва филма или заявява, че го харесва само, за да се отличава от масата хора, която не го харесва. Stuck Out Tongue Winking Eye
Свят широк, гора всякакви.

# 207
  • София
Никога няма да разберем дали някой наистина харесва филма или заявява, че го харесва само, за да се отличава от масата хора, която не го харесва. Stuck Out Tongue Winking Eye
Свят широк, гора всякакви.
И на мен филма ми хареса, даже доста. Не вярвам някой да се прави, че харесва даден филм с цел да се различи. Все пак сме се събрали възрастни хора, не деца.

# 208
  • София
Интресен подкаст за изминалата церемония. Препоръчвам.
Аз специално си следя този подкаст от години.

# 209
Бяха най-предсказуемите Оскари от мноооого дълго време, а може би въобще. Хубавото е, че поне водещите престанаха да дразнят публиката по неприятен начин, въпреки че нямаше кой знае какво смешно. Порасналото момченце от Индиана Джоунс беше много сладък. Изненада ме, че Маверик беше въобще сред предложенията, но пък от друга страна беше толкова дидактичен филм, направо може да се преподава по него. Жалко, че не докара Том Круз в залата, не разбрах защо, той обикновено обича да се разхожда по червения килим. Ох, сега схванах, нямаше червен килим! 😆

Общи условия

Активация на акаунт