Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме...през април

• 100 738
  • 3 143
  •   1
Отговори
# 2 445
Добро утро,  муам козунак и пия кафе. Станали са супер, вече сме на -1, но д-то ми ще е на плюс. Добре, че единия ще го нося на свекървата, та едно изкушение по-малко.
Чакат ме яйцата да ги сваря и боядисваме, пазаруване, чистене и готвене.
Тю, че кекави яйца!!! Докато го миех се счупи, догодина няма да купувам бели, едно че са им тънки черупките, второ тоз розов печат няма изтриване.
Панди, не бих дала на детето да яде от тези яйца, да боядиса да, могат да са част от украсата.
Аз тази година нищо не извадих от великденската украса, а имам много неща, но желание нямам.

# 2 446
Панде, хвърляй яйцата и не се занимавай изобщо.

Някоя добра душа може ли да ми каже рецептата на Морена за козунак как се прави в хлебопекарна. Стартерът ще го забъркам сама в контейнера. После, като прибавя останалите съставки, на каква програма пускам?

# 2 447
Попи, при мен е програма 4 - сладък хляб. Този път ще се питвам да извадя бъркалките и да го сплета.

# 2 448
Вай, аз не искам да го пече хлебопекарната, защото подозирам, че няма да има достатъчно време да втаса, като го сплета. А не знам и кога трябва да се намеся да махна бъркалките и да го сплета. Та само тестото искам да ми забърка. Програма за тесто дали става?

# 2 449
Става, но я пусни два пъти. Два пъти да забърка и да втаса.

# 2 450
Тя май 2 пъти забърква и 2 пъти втасва в рамките на програмата. 1ч.40мин. е.

# 2 451
Попи, искаш и да печеш ли в хлебопекарната? Аз в нея само меся, програмата тесто ми е 1:30. Половин час бърка и час втасва. След това вадя, сплетам и тогава пека във фурната още час.
На дъното разбитите яйца и млякото със стопената захар в нея. Слагам половината брашно, като с лъжица добавям голяма част от останалото, постепенно слагам мазнината, стартера и още от брашното, докато на дъното перките се въртят спокойно, без да има залепено по дъното. Всичко това за мексимум 5 минути. След това затварям капака и я оставям да си свърши работата.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 10:43 от 🧡 Clo 🧡

# 2 452
Попи, аз пускам на програма тесто за 15 минути и пак за 15, като добавям мазнината. Втасвам в друг съд, не в машината. Стартер не правя, че ползвам суха мая.
Едната рецепта на Морена, гълта повече брашно от зададеното и хем си знам и май си провалих козунака

# 2 453
Не, не искам да пека в нея, само да меси, че там прецаквам работата. Но пък точно ми се обадиха, да ми кажат, че на гостито, на което сме канени, категорично не искат да им носим козунак, така че май ще отпадне заниманието. Вчера взех един козунак за нас от близката пекарна, май с него ще си останем.

# 2 454
Сирос, установих за брашното, че нейната рецепта е за яйца размер М. С L-ките отива почти още чаша брашно.

# 2 455
Панде,лятоска ме боля венец,беше ужасно,а търпя на болка.С АБ се оправи .
Вай,как си?

# 2 456
  • sf
От 20 яйца само едно се спука, ама пък боята беше скапана и станаха грозни. Ама каквито, такива. Метнах и един солен кекс и силите ми са изчерпани, ще подремна. 😁

# 2 457
Бобчи, все така, няма промяна засега.

# 2 458
При мен една жертва преди варене, три по време на варене, 16 боядисахме. Няма да казвам как се омазах, не съм кой знае колко възхитена от резултата, да не говорим, че залепнаха върху хартията. После няма изчегъртване. Трябваше върху фолио да ги мятаме. Догодина, ако не забравя.

# 2 459
  • Euskal Herria
Добро утро, общество!
Първо кафето, после останалото. Трябва да подредя  яйца, сладки и пр. по панерите и подносите. Да изчистя и да напазаруваме. Пералнята вече върти. И днес е студено и мрачно, поне не вали... засега.
Хубава събота!

Общи условия

Активация на акаунт