Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме...през април

  • 101 753
  • 3 143
  •   1
Отговори
# 2 580
  • Мнения: X
Кло, бланшираният и замразен лапад или спанак на мен ми има консистенция на сополи и не мога да го ям. Една компромисна идея - накълцай го и го намачкай със сол. Така ще изгуби доста от обема. Но внимавай да е опакован в пакетчета, от които солта няма да излезе, че да не ти прецака фризера.

# 2 581
  • Мнения: 14 411
Благодаря, Уиш. То и след като мине първоначалното замразяване, мога да ги изкарам и да ги понатъпча, вече ще са омекнали листата. Ще го мисля.

# 2 582
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
А пресни да се вакуумират може ли?

# 2 583
  • Мнения: X
Вакуумирани и после във фризер ли? Май, да, но не съм пробвала.

# 2 584
  • София
  • Мнения: 2 585
Воистина Воскресе Simple Smile
Честит имен ден/рожден ден на всички празнуващи.
Нервите пак ме избиват и затова не пиша да мрънкам, вчера ме изнервиха и не ги снимах. Ето част от тях. Половината са лепени, половина са рисува.
Скрит текст:

# 2 585
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Да, за това питам, Уиш.  Не че ще го правя, де, ама не е зле човек да знае. Имаме машинка за вакуумиране с различни програми, засега само меса и колбаси сме затваряли с нея.

# 2 586
  • Мнения: 14 411
Така и не са взех машинка за вакуумиране. Пусто като помисля за нещо такова, първата ми мисъл е, къде ще го държа. Място по шкафовете нЕма.

# 2 587
  • Пловдив
  • Мнения: 44 577
И аз мисля да наготвя на татко супа от лапад, че майка таквоз не прави. Не можела Simple Smile
Иначе бланширам и замразявам. Супер става.
Незнам дали преядох, ама глава ме боли...дръннах един хап. Брат ми тръгнаха, а моите пак за риба фанаха Grin  
Бях поръчала индийски люляк на майка та му намерихме място. Дано се хване.

# 2 588
  • София
  • Мнения: 20 211
Аз правих лапад, коприва, ние много обичаме.
Малката вместо да пусне хлебопекарната да пече задържа копчето и я изключи та във фурната пекох хляба и  си спести ходенето  на площадката😂

# 2 589
  • Мнения: 20 514
Мид, признай си, че заради това си я накарала, тя да натисне копчето. Joy

Бяхме на гости, сега чакаме гости. Хич не ми се занимава, исках на заведение да се видим с вторите, ма хайде.

# 2 590
  • Пловдив
  • Мнения: 44 577
Момичета, в тоя фрайър омазняват ли се картофите преди печене? И с обикновени става ли нещо? Или само с бланширани?

# 2 591
  • Мнения: 13 618
Ти ги омазняваш, Мисти, колкото ви харесва. Може и без никаква мазнина, но става сухи.
Става и с обикновени, да.

# 2 592
  • Мнения: 7 087
От любопитство взех и бланширани да пробвам-същия отврат са 🤢.Обикновени белени картофи,час,че и повече ги държа във вода,после добре подсушени,сипвам олио на око,сол,и ги мятам във фраера.Обичам ги по-изпържени,и ги държа 22-23 минути.

# 2 593
  • Мнения: 14 411
Ренко, какво количество правиш на веднъж във фрайъра? Или зависи от размера на уреда.

# 2 594
  • Мнения: 7 087
Кло,нямам опит с големи количества."Пържа" само за мен.Но да, зависи от размера на уреда.Ули предполагам има повече опит,нека тя каже.
Скрит текст:
тъкмо подсушавам тези.Друг път слагам повече.Претеглих ги,точно 400гр са,не успяват да покрият дъното.

Общи условия

Активация на акаунт