Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме...през април

• 101 646
  • 3 143
  •   1
Отговори
# 615
  • France
Добър ви ден. Аз спах и дори сънувах еротичен сън. И днес съм в добро настроение. Жалко само, че кантарът не помръдва, неговата лайка.

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
За приема на хлорофил чувам много хубави неща напоследък. Сега като си ходя до Бг ще си взема и аз.
Влезнала ми е една муха в главата, гледах цени на имотите в Сф... пффффффф, не останах с приятно чувство.

Я да ви питам, капсули за кафе, тип Долче Густо- могат ли безпроблемно да се сложат в самолетен багаж, или от налягането ще почнат да гърмят? Ако е от значение- багажът ще е чекиран, т.е. ако се случи нещо, ще е в багажното, но да не ме опандизят при кацането? Stuck Out Tongue Winking Eye

няма каво да им гръмне. те са си сухо кафе със или без сухо мляко. няма налягане, няма нищо.
на тлъстигата ѝ казвахме "свинска трева"  Wink дава се на малките прасенца заедно с триците за да дебелеят. Simple Smile
ще цитирам един много нестандартен лекар "кравата само трева яде, а виж каъв з@@@к е отпрала!".
наблегни на месото и няма да имаш ядове.
не го послушах Wink

# 617
  • София
Баба ми  й викаше комунизъм, като плъзне и няма отърване😂

# 618
Мерси, Добри.
Мен ме притеснява да не се издуят от налягането прекалено много (като чипсовете, например) и от там да гръмнат. Rolling Eyes Ама щом казваш- вярвам ти! Hug

И аз в зеления отбор!
Обожавам всякакви зелении.
А напоследък и хич не ми се яде месо.
Но салати, спанаци, лапади, пресни чесънчета и всякакви подобни вкусотии- мням!!!

# 619
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
караш ме да се замисля. ако е вода/течност някаква, да се раздуе, ама на сух продукт какво да му се раздува?
въздух като че няма много...
абе за всеки случай ги сложи е едно зип пликче. Wink вържи си гащите.

# 620
Ренко, ето го сайта - http://www.slatina-bulgarplod.com/, виж долу на "Бюлетин" се свалят цените за деня.

Дописвам. Българските може и да са малко и да не стигат до магазинната мрежа, но и най-скъпите гръцки също са по 3.50.

Последно дописвам. М.г. някъде по това време, хайде май месец да е било, около нас най-калпавите домати, бяха по 4 лв./кг. Толкова смотани на борсата дори нямаше. А най-калпавите на борсата, които бяха по-добри от тези за 4 лв. в магазините, бяха 2 лв./кг.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 12:29 от wild poppy

# 621
Попи,ясно.
Скрит текст:
На сестра ми свекърите дълги години се занимаваха със земеделие Помня,че първите им домати ставаха май месец,ама едни огромни,сладки,вкусни,ммм.Сега нашите стават малко по-късно.Но,те отопляваха оранжериите.Сега пак имат,но са за дребен бизнес и семейството.
А тук са главно двама търговците на едно,по пазара пазаруват всички от тях, затова и цените са в близки граници.Едни хора живеещи на 5 минути от нас,продават пък картофи.На входната им врата те посреща голяма табела-балкански картофи.И гледаш,едни голееми,хубави,добър сорт.И почваш да се чудиш,къде ги съхраняват, защото е много трудно това.И от къде уж по балкана ги гледат(според тях по смолянско някъде).И така от дума на дума,скъпия разбра,че в оголията на Асеновград имали бая декари,където виреели въпросните "балкански" картофи 😁.На невероятната цена на едно от 1,20(справка с цените от теб,че не са и евтини).
Простете логореята ми на тази тема.Подочувам и виждам някои неща,от които се възмущавам.

# 622
Ренко, аз, защото между април/май и октомври се прехранвам с краставици, домати и сирене, следя много внимателно цените им. За съжаление това са единствените продукти, които можем да си позволим да купуваме на едро и да успеем да изконсумираме. За плодовете направо ме боли сърцето през лятото, като знам какви безбожни надценки слагат. Обаче 10 кг. от един вид плод ни е непосилно.

# 623
  • София
Попи, смутита?

# 624
  • София
Попи, не можете ли да се комбинирате с други семейства?

# 625
Попи,за плодовете много зависи и от годината.Миналата година при нас удари градушка, която унищожи голяма част от кайсиите.Дори и на едро цените бяха уау.А друга година,от едно дърво,се правеха безброй компоти за две семейства.Дано тази пролет е по-благосклонна,и няма слана и градушки!

# 626
Ре, сложно е. На ММ родителите и моите родители, но те също не консумират кой знае какви количества, а през лятото плодовете траят много кратко. Отделно - има разнообразие, не ни се яде цяла седмица един и същ плод.

Мид, не употребяваме. Laughing А количествата наистина са големи. Примерно минимумът на доматите е 10кг, на краставиците - чувалче 6-7.

Ренко, точно писах днес в една тема за кайсиите. През август м.г. при нас бяха 6лв./кг. На пазар на другия край на града подобни - 2 лв./кг. Донесоха ми от там, но като цяло минахме и без кайсии.

# 627
При нас кайсиите,а след това и прасковите,бяха на една цена.Което никога не е било.Но време,не можеш да му влияеш.
После пък градушка очука чушките,и стана и там една...
Ей,родена съм за земевладелец 🤣🤣🤣.Но точно да владеят само 🤭😂

# 628
  • София
Разбрах, аз такива количества купувам от човекът, който ни носи Попи, 2 пъти месечно по 15 кг домати плюс 7,8 кг чушки, тиквички, краставици.

# 629
Добър ви ден. Аз спах и дори сънувах еротичен сън. И днес съм в добро настроение. Жалко само, че кантарът не помръдва, неговата лайка.
Фил ,и аз .Ние с теб сме на една вълна значи "измъчват ли ви еротични сънища?Не,кефят ме " 😂😂😂.Ни ми й за доматиТУ ,ни за краставци.

Общи условия

Активация на акаунт