Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме...през април

• 101 636
  • 3 143
  •   1
Отговори
# 630
Аз си признавам без бой, че досега изобщо не съм следила задълбочено цени на зеленчуци. Всичко идваше от село - краставици, домати, картофи, чушки, зеле, тиквички, патладжани, зелен фасул, каквото се сетиш. Тази година за първи път няма да има зеленчуци, та рязко ще  трябва да вляза в час. В момента домати почти не купувам, не ми харесват. Наблягам основно на марули и краставици. Мислих си да бодна малко марули, лук и чесън на двора, но ми е сложно поливането, та нищо не предприех в тази посока.

Хехе, Ренко, баш владелец Simple Smile

# 631
Ние домати садим само. Краставиците не ми се получават,а поливам доста. 😁
Ренко,за сега годината се очертава добра за овошките. Дано! Не че имам,но се радвам.
Зелении не ям и не готвя. Знам,полезни са,на някой са му вкусни,но аз не съм от тревопасните. 😆 Тученица,коприва имам в двора... Някой ако иска да идва да бере. 😊
Разходихме се ние с дружката,пазарувахме. Оставих Синеочка с баща й,уж. Излязла съм в 9,в 11 се прибирам,баща й още спи! 😳🙄😤 Аз си мисля,че гледа детето... Милата кротушанка,самичка си седяла. Няма да му я оставям повече.

# 632
Добра, добра, ама при нас тази сутрин имаше слана.
Кайсията не сме я опитали вече три години, точно заради възвратните пролетни студове. Да видим тази как ще бъде.

# 633
В Джим бийм мисля,или Фитнесхоум гледах люцерна на прах.Не знам колко хлорофил съдържа де,но може да хвърлите едно око.
Заповядайте в шатото. Нямам люцерна, но имам детелина. Ще пасем на воля и ще се тъпчем с хлорофил.

# 634
Зелениите са най-неблагодарната работа. Толкоз труд има докато да ги сготвиш и накрая една шепа Grinning

Аз обичам лапад и левурда. За лапада се жертвам понякога да мия и чистя. Ама за друго тц. Освен да бера виж това обичам

# 635
Аз с добра новина от лабораторията. В резултатите ми няма капка съмнение, няма го онуй нЯщо, не го е имало, според втория показател, който изследвах.
Добре, че си мълчах снощи.

# 636
Браво, Кло!
Няма ли кой да ми направи сармички с лапад? Премляс!

# 637
Ули,на Скъпия вуйната именно затова е сяла един спанак, чийто листа са големи, колкото на неедра марула.Много лесно се чисти.С пет листа и малко ориз съм правила ядене на Шефа.Сега още не е покарал,иначе бих го снимала.Главната му жила е светла,даже жълтее,и по-крехка като че ли.
Кло,добре че мълча!Сипи си сега и се успокой.

# 638
Рано ми е още, ще положа кокали и ще поспя малко. От това по-добро успокояване за мен няма.

# 639
Браво, Кло, много се радвам!
Уиш, само да порасне лапада на двора, ммм.

# 640
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
браво, кло! кристалната топка никога не лъже!
ренко, това дето го гледа леля ти е манголд Simple Smile листно цвекло.
сладка работа, може да се реже като маруля, може да се готви като спанак. и след това се самонасява, та си имаш и за теб и за раздаване на следващата година.

ако намеря снимка ще покажа, какво става с редовно поливане. Simple Smile моя снимка, от нашето шато.

един стрък, сравнен с една стандартна, половин колограмова кофичка сметана.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:43 от st. Dobri

# 641
Поздравления, Clo Beers    И добър обяд на всички тревопасни Smiley Хубав екологичен разговор се е завъртял, но у нас закусвахме бекон, а за нататък планирам пилешка супа. Навън стопли, но е едно сиво-тинесто, нищо не ми се прави, не ми се пазарува, направих поръчка за туй-онуй по интернета от кварталната бакалия, то пък някои неща не дойдоха Rolling Eyes Глад и недостиг. А в градината имам само лук и подправки, та освен за супа за друго не става. Добре че някой спомена хлорофил, ще поръчвам, току започна и да фотосинтезирам, ще е особено практично.

# 642
За владелец и аз ставам. И за "земе-" имам мерак, ама последно се чудих какви овошки ще садя един ден на 1000+ надморска височина и се оказа, че ще си остана основно владелец на кварталния плод и зеленчук. А като се замисля, какво пиша за кварталния плод и зеленчук напоследък, ще си остана чист хейтър. Laughing

Поздравления и от мен, Кло!

И Бюти ли писа, че е с онзи К, дето вече го отписахме, бързо да се възстановява!

# 643
  • Пловдив
Дайте линк за чантичка дето става за през рамо, ежедневна...моята много си я харесвах, от Ейч ем беше, ама сега при пътуването се обели...а пак ще ми трябва.
Нещо такова...

# 644
Добри,баш същото се!Ще я зарадвам,че не е спанак 😂.Ама не ми е леля де 😁
Попи,картофи стават 🤣.И тютюн ми се върти из главата.Там ще си животновъд 😉
Комшията ни е кметски наместник на една родопска махала,с невероятното население от пет души.Хич не му се слизало в града,добре му било горе-кокошчици си има, крава,козички...Пенсионер човек,отделно и заплатата му върви.Ама бабата не може да я излъже да отиде и тя в балкана 😂

Общи условия

Активация на акаунт