Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 82

• 55 245
  • 741
  •   2
Отговори
# 150
Благодаря за отговора. Питах лекаря и не получих такъв, нито за високите стойности. Реших, че аз имам проблем, за който не знам. А ме дразни факта, че ме натискат да пия естрофем, който не ми се отразява добре.
Вдига се от овулация Grinning
Просто са изпуснали овулацията и е настъпила в някой от тези 4 дни. А за да може да се направи ЗЕТ на ЕЦ, трябва да разберат точния ден на овулацията, за да включат прогестерона от същия ден. От дългият ми опит за трансфери на ЕЦ, мога да ви посъветвам само да се преглеждате всеки божи ден, за да не я изпускате всеки път, както се случваше при мен.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 16:12 от Nirvana08

# 151
Аз имах подобен проблем при пункцията, когато го пуснаха ден преди нея беше 15 прогестерон.

Това е друго - изпуснали са леко времето за пункция и някой фоликул е лутеинизирал. Не е много ОК, защото се компрометира качеството на останалите, все тая за презрелия, но другите също може да пострадат. Не е фатално в никакъв случай, но не е много хубаво за яйчицата. Не се прави свеж трансфер при това положение, защото ендометриумът ще презрее за времето, в което ембриончето ще се развие и ще е готово за трансфер.
По думи на Стаменов "пункцията се прави, когато първият/първите фоликули са готови".

# 152
Здравейте, момичета! Този месец се готвех за ЗЕТ на естествен цикъл. В четвъртък пуснах прогестерон и ЛХ. Тогава прогестерона беше 0.900 nmol/l. Днес пак го пуснах и е 3,090 nmol/l. Отложиха трансфера, защото е много висок. Някой да е имал подобен проблем и да знае от какво може да се вдигне толкова за 4 дни?

На естествен цикъл бях и аз и в Турция по снимчици и хормони успяха да таймират правилно овулацията…. Не знам как така там успяват.

# 153
И аз не мога да разбера защо има толкова успехи в Турция, а тук все едно сме на друга планета. Още повече ме вбесява факта, че като ги питаш вдигат рамене и казват, че не знаят какво е станало. Ето сега ако не беше форума щях да търся лекар, за да ми каже, че на ЕЦ си е напълно нормално да е така.
Здравейте, момичета! Този месец се готвех за ЗЕТ на естествен цикъл. В четвъртък пуснах прогестерон и ЛХ. Тогава прогестерона беше 0.900 nmol/l. Днес пак го пуснах и е 3,090 nmol/l. Отложиха трансфера, защото е много висок. Някой да е имал подобен проблем и да знае от какво може да се вдигне толкова за 4 дни?

На естествен цикъл бях и аз и в Турция по снимчици и хормони успяха да таймират правилно овулацията…. Не знам как така там успяват.

# 154
Понеже си писахме на лични с Нирвана и установих, че не са и изпуснали овулацията, ами е задържала фоликул, да напиша и тук, че лекарката и не е виновна в случая. Затова и натиска да пие Естрофем, защото с него няма риск от задържане на фоликули. Няма какво друго да направи лекарката и, ако задържа фоликулите. Моята лекарка, от друга страна, изобщо не ми хващаше овулациите, защото се падаха уикенда и това и беше проблема. Иначе си овулирах като швейцарски часовник.

# 155
Здравейте, борбени момичета! 💛
Тези от вас, които за правили биопсия за имплантационен прозорец на ЕСТЕСТВЕН цикъл(без прием на прогестеронов препарат), колко пъти ходихте на преглед преди биопсията и колко пъти пускахте LH? Знам само, че се прави 7 дни след пика на LH(след О).

# 156
Кристи, твоят случай си е за яд работата. Успех на всички момичета. И аз чакам цикъл всеки момент и да потеглям за TR

# 157
предстои ми нов опит и си правих си имунулогични изследвания и една от препоръките е да се определят ендометриални имплантационни показатели - рових в интернет - май това е биопсия? Не знам дали е същото като биопсията спомената по-горе за имплантационен прозорец?, предполагам е подобно, но може и да е друг тип изследване?

На някой да са му препоръчвали " определянето на ендометриални имплантационни показатели" - кога се прави? преди овулация? след овулация, чудя се кога да си запиша час

# 158
Момичета, да ви попитам, нормално ли е на 6 ден от цикъл и приемане на фемара, да имам 2 фоликула, които да са по 14мм. Док за това отлага за другия месец продължение с инжекции, понеже имало вече 2 доста изразени. А и бройката им е намаляла, което вече не разбирам от къде...
Ох знам, че при всички ни е така, но имам чувството, че нямам никакъв живот. Как се справяте с това?

# 159
Здравейте момичета, днес получих заповедта си. Много съм щастлива, но и доста ПРИТЕСНЕНА.НАДЯВАМ СЕ С ВРЕМЕТО ТОВА ПРИТЕСНЕНИЕ ДА ОТШУМИ. 🤗 На 27.04 съм при Гинеколога.

# 160
Здравейте, бихте ли споделили дали има смисъл от ин витро на естествен цикъл? Питам да знам дали да настоявам за стимулация, понеже знам че така има по-голям шанс. А в клиниката, в която съм предпочитат първото да е на естествен цикъл.

С 4 неуспешни инсеминации, подала съм документи и чакам одобрение по фонда следващия месец и се подготвям.
Благодаря предварително и успех на всички дами!❤️

# 161
най-добре лекар, който те познава да ти препоръча какво инвитро да правите, тези решение трябва да се съобразят  с всяка жена индивидулно
има хора, които не отговарят на стимулациите, има хора с нисък АМХ и със и с без стимулация могат да изкарат 1 яйцеклетка на месец... в такива случаи предполагам се изписва инвитро на естествен цикъл, защото няма смисъл от стимулация

но ако по време на инсеминациите с фемара/летрозал без проблем си правила 2-3-4 фоликула, вероятно отговорът и при стимулация при инвитро ще е добър и ще могат наведнъж да ти изватят няколко - тогава пък реално няма смисъл от инвитро на естествен цикъл

всичко е индивидуално, и лекарят трябва да каже какво ще правите, той е специалиста

# 162
Devilche, как мина пункцията? Чакаме хубави новини 🍀

# 163
Devilche, как мина пункцията? Чакаме хубави новини 🍀
Благодаря ти,че ме мислиш ❤
Извадиха 4 яйцеклетки,3 се оплодиха,но ми казаха,че този път са имали морфологични забележки за Я и малко спермита са се закачили по белтъка от зона селекцията(т.е.забележки и по тях) 😰
Днес е 3ти ден и чакам обаждане да видим дали ще издържат ембриончетата 🙏🏼

# 164
най-добре лекар, който те познава да ти препоръча какво инвитро да правите, тези решение трябва да се съобразят  с всяка жена индивидулно
има хора, които не отговарят на стимулациите, има хора с нисък АМХ и със и с без стимулация могат да изкарат 1 яйцеклетка на месец... в такива случаи предполагам се изписва инвитро на естествен цикъл, защото няма смисъл от стимулация

но ако по време на инсеминациите с фемара/летрозал без проблем си правила 2-3-4 фоликула, вероятно отговорът и при стимулация при инвитро ще е добър и ще могат наведнъж да ти изватят няколко - тогава пък реално няма смисъл от инвитро на естествен цикъл

всичко е индивидуално, и лекарят трябва да каже какво ще правите, той е специалиста
Благодаря за отговора! 🌞
При едната стимулация не реагирах добре, но при следващата направих по 2 фоликула в яйчник с перфектни размери.
На 28г. Съм с АМХ-4.80.
Ще си настоявам за стимулация.

Общи условия

Активация на акаунт