Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 61 932
  • 749
  •   2
Отговори
# 630
cutesmallcat, аз го поръчах вчера, за да се възползвам от промоцията на Нотино, нямам идея как ухае, но вкъщи имаме три пафрюма - Tuberosa, Terra Mia и (добре де, два парфюма и мостра, но ще поръчаме и A'Marre-то) на същия майстор-парфюмерист и много ни харесват. Надявам се на красив аромат, като пристигне ще пиша Simple Smile

# 631
Здравейте, следя ви ежедневно тук и в другата тема вече от една година. Развих почти нездрава страст по парфюми през това време Wink и покрай вашите описания направих няколко десетки покупки на сляпо - някои любими попадения, други не толкова. Сега вече съм по-наясно какво ми харесва.
Има обаче една нотка, която ме дразни много, а не мога да разбера коя е. Мислих си, че е пачули, но вече имам няколко парфюма с изразено пачули, които ми станаха любими.
Последният ми пример със същата нота е Gentle fluidity gold https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Gen … y-Gold-53401.html
Мъча се да го харесам вече трето сериозно разнасяне и все тази нотка ме тормози. Чудя се дали не е мускус, но имам два парфюма от серията aqua forte MFK, където също има мускус в пирамидата, а тях ги обожавам. Въпросната дразнеща носа ми нота усещам в мансерите и може би в Angel Muse. Ще съм благодарна да ми помогнете да я идентифицирам.

Трудна работа, може и да е някаква синтетична нотка. Иначе и аз не понесох Gentle Fluidity Gold, точно заради описаната от теб база. За мен е комбинацията от ванилия и подправки, която плюс горепосочената синтетика, страшно ми евтинее. Напомня базата на някои продукти на Montale, и да, най-вече Intense Cafe. Затова и Монталите като цяло ги избягвам, с едно-две изключения не ми понасят.
Другите аромати на MFK нямат тази тоналност, имам Aqua Universalis Forte и ми е любим, Amyris и Petit Matin също обожавам.

Vanille Insensee е много хубава дървесно-опушена ванилия. Цитруси усещам в началото. Мек, комфортен и добре бленднат.
+ 100

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 15:35 от Анонимен

# 632
При мен Vanille Insensee се разви като синтетична ванилия. Не успях да му оценя качествата и се разделих с него.
Не че не си му оценила качествата , а при теб се е развил така. Носих го много дълго време, имах 200 мл буркан. Точно както го описва Денси е при мен, но макар и в много редки случаи беше като при тебе Лили и ме издразваше. Много пипнат аромат наистина и трайността му доколкото си спомням беше отлична като за марката. Точно сега може да се носи, но в още малко по-топло мисля, че не.

# 633
Като стана дума за ванилии.
Beach Walk vs Vanilla Vibes vs Coco Vanille на кой бихте се спрели от трите?

# 634
  • Sofia
cutesmallcat, аз го поръчах вчера, за да се възползвам от промоцията на Нотино, нямам идея как ухае, но вкъщи имаме три пафрюма - Tuberosa, Terra Mia и (добре де, два парфюма и мостра, но ще поръчаме и A'Marre-то) на същия майстор-парфюмерист и много ни харесват. Надявам се на красив аромат, като пристигне ще пиша Simple Smile

Благодаря! Чакам с нетърпение Simple Smile Скоро имам рожден ден и се оглеждам за нещо хубавичко..

И за да не е спам, днес си поднових L'Amour Lalique, много лесен за носене пролетен аромат. Абсолютно непретенциозен, но много красив и звънлив.

# 635
Момичета, кажете няколко думи за https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Sol … ristal-65156.html. Имаше доста положителни мнения в темата, знам. И във фрагрантика четох. Част от потребителите го оприличават на https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-Goddess-68354.html, който имам и харесвам, но не дотолкова че да си купя още един подобен. Други го оприличават на https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Olympea-31666.html, който също имам и обожавам. Като цяло ми изглежда, че трябва да го имам 😁 Но не е късно да ме разубедите ❣

# 636
  • Germany
Момичета, някой познава ли този аромат? Ще ми се лично мнение, не вярвам на ревютата във Фрагрантика Simple Smile

https://www.fragrantica.com/perfume/Carthusia/Gelsomini-di-Capri-2017-46668.html

Аз не бих рискувала насляпо с нито един парфюм на Carthusia, особено за собствения си рожден ден, за да не си го развалям сама. Много са трудни парфюмите на марката, за мен са много ретро, силно алдехидни, белоцветни, индолови, илангови, мъхести, все посоки, твърде далече от съвременните парфюми. Пробвала съм почти всичко на марката, и нямам спомен за нито един парфюм, освен че всеки един от тях събужда в мен твърдото убеждение, че никога не бих го носила. Може да си намерите нещо изключително сред тях, но нека да е след проби, особено ако не сте почитатели на старата школа.

# 637
Друг поглед имам, както и хората около мен за парфюмите на Carthusia.
Ретро, алдехидни, мъхови и илангови е последното което може да се каже за новите им творения.
Последния парфюм на марката A'marre е голяма красота и група абитуриенти от двата пола си го пожелаха за подарък за бала 🙂
А една от госпожиците поиска Tuberosa-та.

# 638
  • Germany
Разбира се, всеки е свободен да си харесва каквото иска. Просто не смятам, че е удачно да се купуват без проба и имам право да го изразя, след зададен въпрос.

# 639
  • Sofia
Благодаря за всяко мнение! Става все по-любопитно Simple Smile Ще потърся пробички, за да съм сигурна, че ще се радвам на евентуалната бутилка. Flowers Hibiscus

# 640
А на mancera кой аромат с ванилия е хубав?
Имам roses vanilia, но там усещам главно рози🤷‍♀️

# 641
Момичета, кажете няколко думи за https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Sol … ristal-65156.html. Имаше доста положителни мнения в темата, знам. И във фрагрантика четох. Част от потребителите го оприличават на https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-Goddess-68354.html, който имам и харесвам, но не дотолкова че да си купя още един подобен. Други го оприличават на https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Olympea-31666.html, който също имам и обожавам. Като цяло ми изглежда, че трябва да го имам 😁 Но не е късно да ме разубедите ❣
ВечеПетя, веднага те разубеждавам, Alien Goddess считам за достатъчен, освен ако не си отявлен фен на кокосовата нотка.

# 642
Никой като Някой, фен съм на кокоса по принцип, но май повече в лосиони за тяло и душ гелове, отколкото в парфюми... Но ми харесва като цяло.
С Олимпеа не намираш прилика, така ли?

# 643
ВечеПетя, Олимпеа някак си съм пропуснала да си купя, но имам поглед върху другите два и предвид кокоса бих пропуснала единия. Аз не съм по кокосите, дъщерята ползва Алиен Годес.

# 644
  • София
Вече Петя, не познавам Олимпеята, но от кокосовите аромати, които имам Солейл Кристал е различен от Богинята, макар да си приличат във ванилията и кокоса.
Копирам мои размишления писани преди време, дано Ви помогнат в решението!
Скрит текст:
Имам 4 аромата с кокос и снощи си направих паралелен тест на кожа.
Най-идентичен с Alien Goddess /наистина няма нищо общо с класическото Извънземно/  ми е La Nuit Tresor Nude като развитие и утихване.  La Vie e Belle Soleil Cristal  и Coco Vanille Mancera са другите два. И 4-те аромата започват кокосово, разбира се.
Солейл Кристал е кокос с цветя, най-колоритен от 4-те аромата. Шарен, слънчев, игрив, като закачка на плажа. Отива му шарено парео върху бял бански на загоряла кожа, огромна сламена шапка с боднати екзотични цветя в полите ѝ, слънчеви очила, шезлонг и искрящ коктейл в ръка. Утихва с препратка към флагмана си.
Трезор Нюд не е толкова звънлив кокос. По-заоблен и по-сдържан е. Представям си го на жена, току що завърнала се от летния си отпуск, с бяла ефирна рокля тип "прегърни ме" по градските улици, носеща все още лъчезарното си настроение след дните на безгрижност и смях. Представям си го и в първите слънчеви есенни дни, като нежна прегръдка за изпращане на отиващото си лято.
Кокосовата Ванилия на Мансера ми е доста по-плътна и гъста. След разносване в летните вечери край кея, защо не, да ме гушне и при семеен празник, когато от кухнята се носи аромат на изпечен ванилов сладкиш. В развитието си ванилията взема превес и прави аромата като топла прегръдка.
И както казах в началото, Нюд и Богинята са ми най-идентични, като бих предпочела Нюд. Богинята ми идва леко монотонна и по-плоска. Личното ми усещане е, че парфюмът е направен, следвайки кокосовата мода в парфюмерията и затова стои като "претупан".
П.П. Как можах да забравя Криузния Ангел от тази година!?!? Много свеж кокос и лека сладост като целувка. Лятото, в големите горещини се поливах с него и ми беше много хубаво. Нямаше опасност да предозирам, нито пък сладостта ставаше лепкава. Има зеленинка в него, която го държи свеж през цялото време. Най-непретенциозния аромат от всичките по-горе изброени и за мен по-точното попадение от двата Мюглер.

Общи условия

Активация на акаунт