Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 61 983
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Мисля, че съставката, която те дразни е кориандър. Напоследък я слагат в доста парфюми. Мен ме дразни само когато е силно изразена. Придава леко мъжки и подправков уклон на парфюмите.

# 496
Аз пък не понасям канела с кориандър.

# 497
Поръчах без идея за аромат Madeleine и вчера пръснах за проба, очарователен аромат.
Тази сутрин се парфюмирах както си трябва и съм доволна, аромата е чуден - започва с аромат на ликьор, горещи маслени бисквити с ванилия и смлени бадеми, но не е натрапчиво, а деликатно, леко сладко, красиво и много приятно за носене. Туберозата е нежна, красива и по-скоро поддържа аромата на сладкиш. Мъжете вкъщи са във възторг Heart
Правя крем от кестени с бита сметана и малко ванилия и парфюма носи и този полъх. Има и нотката на горещо мляко със захар, която откривам и в друго любимо творение (Lost Alice)

Към мен пътува проба на Dolceacqua от мила и отзивчива съфорумка и с нетърпение очаквам да се запозная и с този аромат.

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 10:15 от Al Georgieva

# 498
Благодаря за отговорите и за посрещането Flowers Cherry Blossom  Денси, не мисля, че е роза с ванилия нотката, която ме дразни. Имам и харесвам Parfait de Roses Lancome, Rose rouge VCA, Roses elixir Montale. Но не познавам Интенс кафе и задължително ще пробвам дали и там ще я открия. Вероятно е някакъв акорд, както казваш, Athena. Наистина ми "звучи" подправково и може би дървесно, така че не изключвам кориандъра, Бонбонка. Като зелена подправка в храната го харесвам, а сухият за сладкиши - не. Не го разпознавам в парфюм и ще трябва да го разуча. Мистериозната нота, която издирвам, трябва да е много популярна, защото често я улавям в парфюмните следи на жени.

# 499
Вероятно е някакво химическо съединение, което в момента се ползва често. Това, че парфюмите са "композирани от нотки" се разпространява с маркетингова цел и да даде насока на хората какво да си представят когато помиришат. Има някои много ясно различими по отделно, но има и непонятни за обикновения човек комбинации. Освен това различните парфюмни производители използват различни доставчици на суровини, ако ви харесва розата на Ланком, това не значи, че и тази на Монтал ще ви допадне и т. Н. Аз чак толкова не се задълбочавам да анализирам, или ми харесва или не. С поръчката на сляпо е същото - дори пирамидата да изглежда всичко желано на едно място, пак може да не е сполучливо, както и да ни изненада приятно комбинация от нотки, които със сигурност смятаме, че не харесваме.

# 500
Вероятно е някакво химическо съединение, което в момента се ползва често. Това, че парфюмите са "композирани от нотки" се разпространява с маркетингова цел и да даде насока на хората какво да си представят когато помиришат. Има някои много ясно различими по отделно, но има и непонятни за обикновения човек комбинации. Освен това различните парфюмни производители използват различни доставчици на суровини, ако ви харесва розата на Ланком, това не значи, че и тази на Монтал ще ви допадне и т. Н. Аз чак толкова не се задълбочавам да анализирам, или ми харесва или не. С поръчката на сляпо е същото - дори пирамидата да изглежда всичко желано на едно място, пак може да не е сполучливо, както и да ни изненада приятно комбинация от нотки, които със сигурност смятаме, че не харесваме.

Абсолютно вярно. И аз не съм толкова вторачена в отделните нотки обикновено.  Обаче няма да се откажа от тръпката купуване на сляпо и ми се иска да си спестя това, което вечн знам, че не харесвам. Нищо чудно да е химично съединение, наистина.

# 501
  • Пловдив
Розова ванилия е може би. Рози с ядлива поръсена ванилия. И става тежка локумена роза. Интенз Кафе на Монтал е най- яркият пример.
Densi, значи и ти усещаш роза, въпреки че в пирамидата я няма. Аз мога да се закълна, че има Simple Smile
Когато бях при Поли и за пръв път тествах този парфюми, възкликнах "ах, прекрасни са розите на Мосю!" А тя ми отговори в неин стил "Не, мадам, няма никакви рози в този парфюм". Flushed
Истината е, че точно тази нотка дразни и мен. По принцип не харесвам рози в парфюм, но пък ванилия обожавам. Явно комбинацията не се понася от всички. Или пък тази леко кисела нотка е комбинация между ванилия и амбра.

# 502
  • Пловдив
Здравейте.Интересно ми е получихте ли си Pop Bluebell Stella McCartney и доволни ли сте, особено тези ,които го купиха на сляпо ?

# 503
Розова ванилия е може би. Рози с ядлива поръсена ванилия. И става тежка локумена роза. Интенз Кафе на Монтал е най- яркият пример.
Densi, значи и ти усещаш роза, въпреки че в пирамидата я няма. Аз мога да се закълна, че има Simple Smile
Когато бях при Поли и за пръв път тествах този парфюми, възкликнах "ах, прекрасни са розите на Мосю!" А тя ми отговори в неин стил "Не, мадам, няма никакви рози в този парфюм". Flushed
Истината е, че точно тази нотка дразни и мен. По принцип не харесвам рози в парфюм, но пък ванилия обожавам. Явно комбинацията не се понася от всички. Или пък тази леко кисела нотка е комбинация между ванилия и амбра.
Да, усещам рози много силно. Този парфюм си има много от Роуз Ванил Мансера, съответно Интенз кафе. "Мадам, няма рози" не важи при мен и споря с Поли, винаги по този въпрос.

# 504
Lemon Verbena,
по-добре, първо открийте какво е това, което "пречи". Не е невъзможно. Иначе, заради "тръпката на сляпо", има голяма вероятност, да попадате отново и отново на нея. И тогава, "тръпката на сляпо", ще изчезне.

# 505
....Въпросната дразнеща носа ми нота усещам в мансерите и може би в Angel Muse. Ще съм благодарна да ми помогнете да я идентифицирам.
някаква синтетична ванилия? Не познавам точно този парфюм, но често по улици и в затворени помещения усещам един химически ванилен аромат, който дразни

Като се отвори дума за кафе - да обърна внимание, особено на господата на един невероятно добър парфюм с кафе Terra Mia на Carthusia. Във Фрагрантика го сравняват с Intense Cafe и има мнения, че Carthusia-та е по-добра. И се радвам, че Нотино пуснаха марката Simple Smile

# 506
  • София
Привет, влизам да споделя първи впечатления от нова непланирана находка. Всъщност, това се оказа и първият ми парфюм от тази марка: Dolce&Gabbana The One Mysterious Night EDP / https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/The-One-Myster … -Night-50207.html

Не знаех, че е зареден при нашите онлайн търговци, тъй като мислех, че след пускането му ексклузивно на арабския пазар 2018 е изчерпан. Видях ревютата на безкрайно уважаваните от мен ревюъри като Sebastian, Marc, MAX FORTI и последва поръчка. Smile
За парфюма - наистина е страхотен и с отличен нов Ориент прочит. 100% съм щастлив от тази находка. Heart Exl
Отваря се с изключително сочен и жив, сладък грейпфрут, което хем ми хареса и грабна, хем изненада, защото очаквах по-арабско звучене. В тези първи минути, усещам ароматни билки, може нещо от стила на YSL Y EDP. Оказа се, че в този аромат, всичко се развива бавно, плавно, меко. След 20 минути, към грейпфрута и билките се присъедини шафран и креместа, полу-локумена роза. Там някъде,  влака на Ориент Експреса тръгва полека и си набира в тази източна посока до самия край.
Допълнително се вклюват опушени нотки, амбър, смола и дори бих казъл тънък жасмин. На моменти в развитието, сякаш усещам някакъв отлежал бърбън, ром, нещо от този тип - опушета сладост, допълнена от дъб. Колкото повече навлиза към базата, толкова повече композицията оставя Запада някъде зад себе си, за да погледне по-уверено и устремено към Изтока с нюанси на смоли, подчертана дървесина и приказен златен амбър. Чудесно качествно на бленда, всичко е прецизно поднесено и рафинирано.
Ако мога да го обобщя, минава през няколко жанра и е многолик, интересен парфюм. Напълно носим, няма да шокира никой с нещо неприятно или мъчно. Ууд не усещам, но има едно такова общо чуство за топла, мистична, опушена дъресина, което може би от DG приемат за ууд. Ако е това са целяли - страхотна работа! Тамян има, но не е църковен или мъчен за възприемане. Може би тук там хващам нещо от парфюми като Vince Camuto Smoked Oud и Tom Ford Sahara Noir. Но все пак този DG си има свой образ и точен аналог ми е трудно да намеря.

Дали е унисекс - ако беше на някоя засукана ниш марка, като нищо можеше да мине за такъв, и за мен е унисекс, с условието, че дамите, които го пробват имат вкус към по-удобния и по-универсален топъл Ориент. Със сигурност има по-мъжки нишове, които ги водят унисекс, така че, всичко пак опира до лично усещане.

Сега за другия важен момент - трайността и сияжа - тук, мога да дам пълно 10 от 10! При мен показа трайност над 12 часа, а сияжа е прекрасен и наситен. Отлична работа на DG и в тази посока.

Песен за деня: Krasa Rosa — Solnce (Original Mix). Онемях онзи ден, когато чух припева Animal Heart Eyes Cat

Пожелавам на всички любов в сърцата, мир в душите и светли празници Hands PrayGreen HeartNature Sunny

# 507
Здравейте.Интересно ми е получихте ли си Pop Bluebell Stella McCartney и доволни ли сте, особено тези ,които го купиха на сляпо ?
За мен Блубел е изключително ефирен и жизнерадостен парфюм. Носи ми усещане за свобода и синьо небе. Моят дзен аромат.
 Аз лично го усещам цял ден, но не е парфюм, за който бихте получили безброй комплименти.

# 508
Lemon Verbena, хайде и аз дасе включа с предположение за мистериозната, често срещана и непоносима нотка. Клоня към мускуса,  почти не може да се избяга от него. Зависи от количеството и въобще от цялостната комбинация. Има и парфюми, който не госъдържат, но като цяло създават подобно нелеко усещане, например Марема ТТ , може би ангеликата, ако е капната в повече.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Мускус
Предвид, че не харесваш Интенз кафе (и мен монталите ме мъчат), съм склонна да мисля така. Може би комбинацията мускус + нещо какаово подобно, пък и + пачули...., звучи си доста тежко, особено ако са в повече.
Преди хиляда години имах един парфюм подарък, казваше се Мускус, ужасен беше, животински и след като поседя  прилично време без жал го изхвърлих, а обикновено не правя така.

# 509
Lemon Verbena, хайде и аз дасе включа с предположение за мистериозната, често срещана и непоносима нотка. Клоня към мускуса,  почти не може да се избяга от него. Зависи от количеството и въобще от цялостната комбинация. Има и парфюми, който не госъдържат, но като цяло създават подобно нелеко усещане, например Марема ТТ , може би ангеликата, ако е капната в повече.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Мускус
Предвид, че не харесваш Интенз кафе (и мен монталите ме мъчат), съм склонна да мисля така. Може би комбинацията мускус + нещо какаово подобно, пък и + пачули...., звучи си доста тежко, особено ако са в повече.
Преди хиляда години имах един парфюм подарък, казваше се Мускус, ужасен беше, животински и след като поседя  прилично време без жал го изхвърлих, а обикновено не правя така.

Може би наистина е мускусът. Някъде назад при вас ми попадаха мнения, че веднъж може да е чист и светъл, а друг път потен и животински. В момента съм напръскана с Aqua univesalis forte, който има мускус и за някои във фрагрантика е подчертан, а усещането ми е за хладна, въздушна свежест. Ако наистина е мускусът в Gentle fluidity gold,който ме дразни, значи има такива превъплъщения, че за мен са две различни ноти и затова няма как да предвидя кое лице ще ми покаже в покупка на сляпо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт