Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 61 986
  • 749
  •   2
Отговори
# 570
Всеки има своите асоциации, мадам, позволено от вас или не, без значение разбирате ли го или не. Майка ми имаше бяла копринена кърпичка с брюкселска дантела, която стоеше в официалната ѝ черна лачена чанта, подобна на това, на което сега казват "плик". Тази кърпичка, миришеше на Shalimar. А подплатата на тази чанта беше от копринено кадифе. Та за мен така мирише Shalimar - на дантела и кадифе! На мен и котката ми, ми мирише на кашмирен пуловер. Има хора, които виждат ароматите в цветове. Други асоциират с мирис всеки предмет. Трети чуват ароматите с музика. Беден духом е този, който не може да допусне, че тези емоции съществуват за някого, понеже самият той няма щастието да усеща ароматите по свой начин, освен като аромати с носа си. И понеже е светъл празник, ви отговарям благо, въпреки, че на така тенденциозно зададен въпрос в друг момент нямаше.

Христос Воскресе! Нека има здраве и късмет за всеки от вас и вашите семейства!
🍀🥚🐇🎀

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 11:36 от Анонимен

# 571
Магденце, с тия Ша(ли)мари ни разказа играта! Имам някаква винтидж версия, за която май трябва да си замълча, както и синьото суфле, което напълно ме устройва, не съм отявлен ваниломан определено, този ми стига. И като споменах ванилия, не ванилин, според една парфюманка (онази американка азиатски тип, чиято част от колекция гледахме наскоро) една от  най-добрите натурални  ванилии била онази на Ив Роше (и тя ми се намира някъде, потъмня с времето, което доказва, че съдържа истинска ванилия, не ванилин)
Скрит текст:
Не знам какво точно търсиш, но наскоро Lioness писа за Шалимар ЕДТ, стр. 15, пост 212.
За много топлите дни няма да станат никакви ванилии, но 9/12  в годината смятам, че им стигат!

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 10:05 от Никой като Някой

# 572
Всеки има своите асоциации, мадам, позволено от вас или не, без значение разбирате ли го или не. Майка ми имаше бяла копринена кърпичка с брюкселска дантела, която стоеше в официалната ѝ черна лачена чанта, подобна на това, на което сега казват "плик". Тази кърпичка, миришеше на Shalimar. А подплатата на тази чанта беше от копринено кадифе. Та за мен така мирише Shalimar - на дантела и кадифе! На мен и котката ми, ми мирише на кашмирен пуловер. Има хора, които виждат ароматите в цветове. Други асоциират с мирис всеки предмет. Трети чуват ароматите с музика. Беден духом е този, който не може да допусне, че тези емоции съществуват за някого, понеже самият той няма щастието да усеща ароматите по свой начин, освен като аромати с носа си. И понеже е светъл празник, ви отговарям благо, въпреки, че на така тенденциозно зададен въпрос в друг момент нямаше.

Христот Воскресе! Нека има здраве и късмет за всеки от вас и вашите семейства!
🍀🥚🐇🎀

Воистину воскресе!
И без обяснението, което учтиво дадохте, на такъв груб коментар, на мен дантелата и кадифето ми говорят парфюмно Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 01:29 от Lemon Verbena

# 573
Христос Воскресе!
Азалия, остави, Shalimar е история, изкуство, чувство, емоция, déjà-vu, трудно се описва с думи, трябва да се изживее.
За мен дантелата мирише на съвършени детайли, изтънченост, лукс, нежност. Кадифето от своя страна на изящно завършена композиция, гладка и мека, спокойна.
Да, това е Shalimar! И да, не е за всеки!
Асоциациите, които извиква даден парфюм винаги са ме насочвали много за разлика от разбивката по нотки, освен, ако не се търси реалистичност на точно определена.
Светъл празник и бъдете здрави!

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 08:11 от mimoza7710

# 574
Христос Воскресе! Heart

Желая ви светлина, доброта, чистота и мир в сърцата! Здраве, живот и Благословение, за вас и близките ви! Heart

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 08:40 от Magda Dimitrova

# 575
Светъл празник! Бъдете здрави! Flowers Four Leaf Clover
Искам само да ви кажа, че Lalique L'amour  много ми хареса, прекрасни пролетни бели цветя и е много бюджетен.
Имам го вече.

# 576
Честит празник, бъдете здрави и вдъхновени!

Известно време бях по-скромна, но сега планирам нова парфюмна покупка, когато е факт, ще се похваля.

# 577
  • The Evergreen State
Христос Воскресе! Бъдете здрави и щастливи! Flowers TulipFlowers Cherry BlossomFlowers Tulip

# 578
Честит Великден!

В търсене на красиви туберози попаднах на Tubereuse Hedoine. Невероятно красив, нежен, леко зелен аромат на тубероза. Усещам и целина като заровя нос в ръката си 😁 какво прави целината вътре не зная, но аромата е добър.

R.Gallet определено ме радват

# 579
  • by the sea
Христос Въскресе, здраве и благоденствие на всички
 Flowers Hibiscus

и аз да се включа в дискусията като бивш притежател на шалимари -
буквално бях завлякана в хайпа, преди няколко години и бързо осъзнах , че не са моето нещо.
Единствено  Si Sensuelle ме очарова, останалите не ми липсват.
Харесва ми и Суфле фланкъра, но не достатъчно за да заключа едни пари в него.

Днес прекалих парфюмно, омацана съм с парфюмен крем, допълнен с Idole edp,
а на якето реших да си фъсна Cassiopea  Simple Smile

# 580
  • Пловдив
Пак не издържах на изкушението и поръчах на сляпо Kenzo d'ete. Надявам се да е в духа на Weekend  и Truth и да е траен.Някоя от Вас запозната ли е с него ?

# 581
  • Sofia
Пак не издържах на изкушението и поръчах на сляпо Kenzo d'ete. Надявам се да е в духа на Weekend  и Truth и да е траен.Някоя от Вас запозната ли е с него ?

Не мисля, че е в духа на нито един от изброените, но е страхотен! И става още по-страхотен в топлото време! Освен това на всички мъжове наоколо въздейства по много особен начин Simple Smile)))) Дано ти допадне! Отивам да се фъсна, бях го забравила Simple Smile

# 582
Христос Воскресе! Да бъдем здрави, смирени и благодарни Blue Heart

Днес от бързане напръсках Гинза върху тялото и Делина парфюм за коса и се получи такъв невъобразим шербет, че се почувствах като ходеща сладкарница Joy Joy

# 583
  • София
Христос Воскресе! Много здраве, щастие и благоденствие! Flowers Tulip Flowers Four Leaf CloverFlowers Tulip
Искам само да ви кажа, че Lalique L'amour  много ми хареса, прекрасни пролетни бели цветя и е много бюджетен.
Loreladа, честит! Ей това ми трябваше - още една добра дума за него и го отстрелях. Ковачева беше писала много хубави неща за него и отдавна го мисля:  “ почти двойник на любимият ми Muschio Nobile Nobile 1942, но с добавена повече цветност, женственост и пудреност. Уж нежен и цветен аромат, уж чист и елегантен,  а е толкова провокиращ и еротичен, ако попадне на правилната кожа ... ”
Много харесвам Muscho Nobile, трябва и с този да се харесаме.
SOTD Chloe Love story

# 584
Честито Воскресение!
Здраве, мир и благоденствие желая от сърце.
Кензо д' ете помня от ученическите си години...свежест, зеленина, но и нещо плътно и завладяващо помня...После започнах да опознавам много други парфюми и го забравих така да се каже. Купих го с надеждата да ми върне усещането за него от преди години, но сега пък обонянието ми се бъгна, та може и да се разминем с листенцето. Ще го вадя скоро с летните парфюми.
Днес нося Алегория- Гранада Салвия, красив, но трябва да се подновява.

Общи условия

Активация на акаунт