Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 585
  • 520
  •   1
Отговори
# 210
Май съм единствената лоша майка дето не и маже дупето на всяка смяна. Joy пу пу засега е добре сменям щом я усетя че е свършила голямата работа. И при нощното слагам крем за раздразнена кожа.

Нашата девойка е пътувала вече по около 1.5ч, ако беше повече щях да я вадя за разходка, заради столчето. След 20тина дни ни предстоят 300км и ще видим как ще е, но нашата девойка почва да се кара когато колата не се движи Joy и докато се вози заспива.

# 211
Миленка ,аз също не мажа.Ама с абсолютно нищо. Използвам само мокрите кърпи на Памперс при смяна. Наакано дупе не мия ,само вечер на къпането.
Мивката в банята ни е толкова малка, колкото да си измие човек ръцете. В кухнята също ми е малка.И да имам желание да я мия,нямам как да се справя сама.🤷‍♀️
Досега дори леко зачервяване не е имало.Само от болницата явно я бяха оставили с ако и имаше пъпчици. С крема на Бочко мина за 2-3 дни и от тогава не съм я мазала с нищо.

# 212
Миленка ,аз също не мажа.Ама с абсолютно нищо. Използвам само мокрите кърпи на Памперс при смяна. Наакано дупе не мия ,само вечер на къпането.
Мивката в банята ни е толкова малка, колкото да си измие човек ръцете. В кухнята също ми е малка.И да имам желание да я мия,нямам как да се справя сама.🤷‍♀️
Досега дори леко зачервяване не е имало.Само от болницата явно я бяха оставили с ако и имаше пъпчици. С крема на Бочко мина за 2-3 дни и от тогава не съм я мазала с нищо.

Благодаря Ред, така ми е по - спокойно Simple Smile аз смених кърпичките памперс,  че от тях и излизаха пъпчици и от сенситив и от аква пюр Sad та 12пакета дадох на брат ми Sad Сега съм с Бебо и Бебелан .

# 213
  • София
Моя синковец също се беше подсякъл от честото пръцкане на ако. Единият крем който му помогна е бял крем Рачев. Всеки път щом се наака го мия. Когато всичко е наред мажа с павловича мас.
Някой питаше за ортопед в София с направление. Ние ще ходим при Мирослав Тодоров. През супердок запазих час сега в петък.

# 214
Фрея,доволна съм от почивката и от пътуването. Малката не е плакала повече, отколкото във София. За пътуването трябваше да правя някакви гимнастики на задната седалка, защото тя е свикнала да заспива на ръце. Съответно като станеше време за приспиване трябваше да спираме, да я приспя в слинга и след това да я прехвърля в кошчето. При бебета,  които заспиват в коша този момент ще отсъства. За сметка на това на острова нямаше почти никакви хора и спокойно се наслаждавахме на красотите. На 1ви май пак ще ходим. Единствено си подготви някаква аптечка, защото техните аптеки са с много плаващо работно време, дано не ви се налага, но все пак.

За дупето- аз още процедирам на всяка смяна на памперс да мия на чешма и да мажа с Бепантен. Деа ака веднъж на два дни по време на кърмене, така че успявам веднага да я измия след голяма нужда. За сметка на това не винаги сменям памперс на 3 часа, ако знам, че скоро ще се прибера, си позволявам да го задържа малко по-дълго.

# 215
Аз също не я мажа на всяка смяна, много рядко започнах да го правя. Преди слагах на всяка смяна бепантен и се обрина.. така че не е толкова добър , колкото се твърди. Поне при нас не работи. Мокрите кърпи ги спрях изцяло, ползвах мицеларна вода Биодерма и от нея видях, че не е ок и сега ползвам само Линимент.  При леко подсичане започнах на всяка смяна да я мия с вода на мивката и всичко отмина много бързо. Няколко близки ми казаха, че не е нужно на всяка смяна да мажа, че било излишно, с недоверие реших да опитам и са прави.
Друго, което не правя е да мажа лицето и с хидратиращ крем или нещо подобно. Само като се одраска слагам капка кърма и се размазвам, много бързо и действа.
Утре сме на ваксини, стискайте ни палци всичко да е наред и да е спокойна след това Simple Smile)

# 216
Аз мия под мивката след всяка смяна на памперс ,таткото само с мокри кърпички.
Понякога нощем и аз с мокри кърпи,ако е задрямал съвсем и да не се будим.
Но не винаги се получава .Тази нощ например Напишкан,наакан и се изпишка докато го сменях отново ,та хем се михме,хем и пижамата сменихме. Добре ,че и двете ни спални имат бани към тях, но да кг  на бебчо вече ми понатежават.
Не се е подсичал .
Иначе в момента сме с памперс и като пелени и като кърпички… таткото ни беше запасил като а световно.
За ортопед  по ЗК след като личната ни даде направление сме при д-Р Иво Стоянов в Неоклиник
През Супердок записах час за утре и ще видим как е
Някои не работят с бебета или нямат свободни дати за близките седмици/месеци

# 217
Кари днес е на ваксини и теглики, дано не плаче после Simple Smile. Аз записах и 3то мнение работи и със здравна каса в Ортомедика и във Вита, но ехографа е 50лв. това е лекаря, работи предимно с дечица. Да видим и той какво ще каже за ставичката на Кари.

Аз вече където и да пътувам взимам кул пач, панадол бебе и термометър, защото не се знае нищо, по - добре да не ми се налага да ползвам.
Аз мажа лицето с хидратант, заради бебешкото акне, сега няма и помен от него и лицето и вече не е като шкурка . Simple Smile

# 218
  • София
Моя синковец също се беше подсякъл от честото пръцкане на ако. Единият крем който му помогна е бял крем Рачев. Всеки път щом се наака го мия. Когато всичко е наред мажа с павловича мас.
Някой питаше за ортопед в София с направление. Ние ще ходим при Мирослав Тодоров. През супердок запазих час сега в петък.

Аз не препоръчвам д-р Мирослав Тодоров в Неокликик. Заведох там малкия с направление, доплатихме 35лв за ехограф. Като влезнахме в кабинета смърдеше на айкоЗ и прозореца беше отворен, навън беше студено. Явно току що беше пушил, макар че чака новородено за преглед. Направи ехограф и каза, че всичко е наред. Сравнява му гънките на бедрата дали съвпадат и това беше. След това го заведох на частно при Фурлакис и ми каза, че тазобедрените стави са Ок, но с леки забележки, които трябва да коригираме от неправилно носене от наша страна. Той ми каза ( без да го питам), че гънките не се гледали, това е от едно време и не се прилага вече. Като питах д-р Тодоров за бебеносене, ми препоръча кенгуру или раница, а не слинг. Това е абсурдно за едномесечно бебе, кенгуруто не създава ергономична позиция на носене, а за раница е рано.
Аз имах болки в ставите и ходих при д-р Мишо Филипов, който преглежда и бебета. От моя преглед бях изключително доволна, много е адекватен, за бебета не мога да кажа. Работи с направления.
Днес Бебчо прави два месеца, сложихме ваксините. Много мъжки се държа, разплака се само при убождането, но бързо се успокои. Сложих и ротавирусна. Тя е през устата и е сладичка и той само се облизваше. 😂 Засега е спокоен, дано няма странични ефекти.

# 219
И ние сложихме ваксините днес. Казаха ми да увелича вигантола от 2 на 4 капки дневно, защото малкият наддавал доста. Качва около 1200-300 гр на мвеец. На мен ми се струва нормално.. Има ли и други бебчовци с такава препоръка? По принцип аз пия по 4 капки вигантол, по предписание на ендокринолог и ми се стори доста висока доза за бебе, но пък щом са казали..

# 220
Малкия качи 1,200г за този месец и 1кг миналия. Давам по 1 капка, не са ми казали да увеличавам.

# 221
Здравейте, някой дали дава Флора Бимби на бебока на сашета и в какво го разтваряте, до преди 6 дни давах омнибиотик Панда, но гастрото препоръча този. Ще се радвам да изкажете и вашето мнение и опит 😊

# 222
Нямам добри впечатления от Кацаров. Водох баткото преди няколко години и ми каза, че има разлика в дължината на крачетата с милиметри. Искаше да му прави стелки. Отидох на 2ро мнение при Фурлакис и Алексиев, които не потвърдиха да има разлика. Иначе го хвалят. Но за бебешки преглед не мога да дам мнение.
Виж си и при него, дали ще съвпадне мнението.

Цитат на: Milena Stoyanova Ju 638393 l[b
[/b]ink=topic=1428919.msg44673291#msg44673291 date=1650972987]
Кари днес е на ваксини и теглики, дано не плаче после Simple Smile. Аз записах и 3то мнение работи и със здравна каса в Ортомедика и във Вита, но ехографа е 50лв. това е лекаря, работи предимно с дечица. Да видим и той какво ще каже за ставичката на Кари.

Аз вече където и да пътувам взимам кул пач, панадол бебе и термометър, защото не се знае нищо, по - добре да не ми се налага да ползвам.
Аз мажа лицето с хидратант, заради бебешкото акне, сега няма и помен от него и лицето и вече не е като шкурка . Simple Smile

# 223
До колкото знам дозата на Вигантол-а се определя според големината на фонтанелата. Моят син е качил 1200гр. за един месец, през който съм давала по една капка Вигантол дневно. След като опипа фонтанелата нашият педиатър констатира, че е малка и добре се затваря и се колебаеше дали да не намалим дозата на една капка, през ден, но все пак каза и този месец да продължим както до сега и вече след това вероятно ще намалим дозата. 4-5 капки ми се струват наистина много, не знам.
Точно вчера ми мина през ума какво ли ще правя, ако случайно объркам шишенцата и вместо Биогая накапя 5 какпки Вигантол (сходни стъклени шишенца са)и ги дам на малкия. Явно нищо фатално няма да стане, та това си е успокоение Simple Smile

# 224
Ами те понеже го изписват като превенция за рахит на по едрите бебета, които качват доста. Но той не е дебел нещо, просто и на дължина доста е пораснал и си върви по големичък. Но доколкото знам аз, 1300 гр за кърмено бебе си е напълно в нормата, не е нещо фрапиращо и притеснително..

Общи условия

Активация на акаунт