Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 589
  • 520
  •   1
Отговори
# 225
gigi91 Споменаваш, че имаш болки в ставите. Имаш ли диагноза, ако не е прекалено личен въпроса?
Аз имам болки в ставите от както се помня (8-9 годишна), като най-големите кризи ми бяха на 12-13 години. Сега съм на 34г и е спирало да ме боли за много кратко време, и то единствено при втората бременност. При първата болките даже се засилиха. Имах няколко диагнози през годините - артрит, ревматизъм, ревматоиден артрит, рахит, синдром на растежа, но с годините се изключиха една след друга, защото нямам костни или ставни деформации, рехави кости и т.н. Само една въртяща ровеща тъпа болка, която се засилва при влажно време или ще вали.
Има ли някоя друга мама в положение като моето да сподели?

yana_rr и аз съм със подобни килограми. Ям през 3 часа, за да ги задържа или сваля по-бавно. В момента съм 48,5кг.

И плахо да се похваля. Вече трети ден моята Алина е само на кърма. В началото дохранвах с кърма, мъчех се да стимулираме, после дохранвах с АМ, а сега й стига☺️🥳🤱

Може ли да запишете и мен? Мартеничка е, но с половината съфорумки така си свикнах, че си ви чета редовно.
Алина, 3100гр, 49см, родена на 13.03.

# 226
Момичета, ваксините как ги поставихте, двете наведнъж или ги разделихте? Имаше ли странични ефекти?

# 227
С първото дете ги слагах наведнъж, включително и ротавирусната. Вдигаше температура само първата вечер, не много висока. Беше и малко крива. От ротавирусната имаше няколко изхождания като разтройство.
Много се надявам и сега със сина ми така да минат.

# 228
  • София
palmi4kata Имах ниско витамин Д преди бременността и приемах добавки. През бременността питах 4-ма АГ (един от тях проф. Марков, който твърди, че с нашия климат си го набавям от слънцето) дали да изследвам и ми казаха, че нямало нужда и детето ще приема витамин Д като се роди. Аз реших да си го изследвам и точно тогава ми бяха объркали резултатите в лабораторията и автоматично сметнаха, че и ниското Д ми е грешно. В осмия месец обаче много започнаха да ме болят коленете и го отдавах на килограмите +25 за цялата бременност. На последния ми преглед казах на АГ, че искам да приемам Д да ми даде препоръка кой точно е подходящ за бременни. И докато го купя, родих. В суматохата с новородено имах други приоритети и чак сега си взех направление да обърна внимание на себе си. Дори като пътувахме за Великден си изпъвахме краката в колата, защото не можех да издържа три часа със свити крака. Д-р Филипов каза, че вероятно имам дефицит и утре ще правя кръвни изследвания + Д, калций и т.н. да видим колко точно и каква доза да ми изпише. Според него не е достатъчно слънцето да си го набавим за нашия климат и се възмущаваше на АГ, които са изпуснали положението. Малчо е на смесено хранене като преобладава ам, но е достатъчно, за да ми изсмуче витамините и в момента. Иначе на мен ми пукат ставите и имам и плоскостъпие от тийнейджър и исках да ми изпише нови ортопедични стелки, защото сега покрай разходките с количката по цял ден ще товаря допълнително краката и ме изпрати някъде на Царско село, където правели специализирани стелки, включително и за спортисти + оценка на походката. И мен от лошото време ме понаболяват.
Сложихме и двете ваксини днес + ротавирусната. След тях по препоръка на педиатъра дадох 3мл Панадол с храненето и залепих лепенки куул пач на мястото на убождането и засега няма странични ефекти. Само забравих да питам дали могат да се мокрят и като се наака внимателно измих дупето без да ги мокря и днес ще пропусне голямата баня за всеки случай.

# 229
Значи три ваксини наведнъж. С първото не бяха по две преди 7 год и на него не съм слагала ротавурусна. Сега се чудя дали да я сложа. Тя от аптека ли се купува или педиатрите я имат?

# 230
Аз разделих ваксините, днес направихме 6 валентната и рота вирусната.  Много плака след боцването. Предпочитам ако има странични ефекти да следя 1 по 1 ваксините, а също и да не я тормозя на куп. След 2 седмици е следващата.

Нашата педиатърка си има вакисната.

# 231
И ние сме с голяма доза витамин Д - 2 сутрин и 2 вечер. Първият месец качи 800хр,вторият 1400гр. Не зависи дали е много или малко. Лекарите правят преглед: гледат фонтанелите и шевовете, както и корема (не трябва да е тип камбана, т. Е. Да не стои леко издаден настрани). При моето бебе се оказа, че е така положението за това един месец сме на тази схема. Но и по принцип на по-бързо разтящите организми им е нужен повече прием.
Днес сложихме 6 валентната и ротавирусната. Още като слагахме ваксини с голямото дете помолих ЛЛ ваксините да са отделно. Хем да не натоварват организма, хем ако има някаква реакция да се знае от коя е. Няма да останат не сложени, така че не пречи да се поразредят. Чувала съм, че в Англия слагат всички полагащи се до 4 месвц. Това ми се вижда прелалено. Хубаво, че тук имаме избор.
С каката биберон давах много рядко. Имах го едва ли не като признак,че съм лоша майка. На 1г й го махнах напълно. Сега бебка имаше ужасен редлукс. Като я хванаха коликите и искаше всв да суче, да яде. Съответно после следваше повръщане, преобличане, хълцане. После пак сучене и така.... Един непоропен кръг. Запопнах да й давам биберона. Сега е според мен силно пристрастена. Но и това е фаза, която по един или друг начин ще отмине.

# 232
gigi91 Благодаря ти за отговора! Аз от година преди да забременея пуснах изследване на своя глава и имах дефицит на вит.Д. Трябваха ми около 7-8 мес, за да влезе в норма. Ако може, когато ти минат изследвания и прегледи, ще пиша на лични, за да не разводнявам темата с други работи.😊

Иначе, ако се къпете след ваксините, не трябва да е с много топла вода, за да не се зачерви и възпали мястото на убождане. Лятото е лесно да е по-хладка, но сега...аз ще пропусна за ден голямото къпане на бебка.

# 233
Palmi4kata нейната педиатърка каза да пропуснем къпането снощи и така и направихме. Беба спа 9ч и 20мин.

# 234
Понеже виждам, че има подобни коментари - има ли някоя майка да я болят коленете? Мен след раждането започнаха адски да ме болят...по време на бременността не е имало такова нещо. По чуждите сайтове четох, че е много често срещано явление след раждане, заради хормоните. Мисля да ида на преглед и може би като водим Ерика при Фурлакис сега другата седмица, ще го питам дали преглежда възрастни хора и направо да ме гледа и да казва Grinning

# 235
  • София
Мен ме боли кръста. Имам и леко изкривяване, а малчо вече е 5100г и вече едвам го държа. През бременността ме боляха тазобедрените стави, те и преди това си ме боляха, ходих на снимка нищо не ми откриха дадоха ми волтарен да пия н на хапчета. Сега не не болят от както родих, което си е странно...

# 236
Понеже виждам, че има подобни коментари - има ли някоя майка да я болят коленете? Мен след раждането започнаха адски да ме болят...по време на бременността не е имало такова нещо. По чуждите сайтове четох, че е много често срещано явление след раждане, заради хормоните. Мисля да ида на преглед и може би като водим Ерика при Фурлакис сега другата седмица, ще го питам дали преглежда възрастни хора и направо да ме гледа и да казва Grinning
Едвам си стоя на краката на моменти. Изкачването на стълби е ад. Също така и кръста ме боли. Кодя и коцукам като Квазимодо.

# 237
Фурлакис преглежда възрастни, но не се сетих да го питам. Мен още от края на бременността започнаха да ме болят, но след раждането е направо ужасно, едва ставам от седнало положение и при сядане много ме болят. Кръста и гърба също малко ме болят, но не колкото коленете. Малкият е вече 5500гр. и ми е все по-трудно да го държа с тези болки. После да кажеш какво е казал Фурлакис.

# 238
Аз от вчера съм с ортопедичен колан на кръста. Препоръчвам, ако вече ви натежават бебчовците. Веднага усетих разликата, като го вдигам и люшкам, понеже заспива на ръце човекът.. Аз по принцип нямам проблеми с кръста и гърба, обаче от седмица-две вече едвам ставах на моменти, а да не говорим, като трябва да го вдигна. Той и без това наддаде почти 3 кг за 2 месеца, явно и на мен ми се отрази.

# 239

Да!! Мен ме болят и това започна от скоро, по време на бременността не съм имала такъв проблем. Не знам на какво се дължи

Общи условия

Активация на акаунт