Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 607
  • 520
  •   1
Отговори
# 270
Owly , как мина вчера прегледа? Сваля ли гащите?

Леле, как си запомнила Heart Eyes Hug

Махнахме гащите, да - Фурлакис каза, че ставите са перфектни. Рядко се случвало само за месец чак толкова добре да се оправят и да няма следа, че е имало проблем. Отдъхнах си, че тук месец и десет дена бяхме много стриктни и много ме напрягаха тея гащи Simple Smile Пожелавам ви и вие скоро да ги махнете и да няма никаква следа от проблем!

Иначе за акането - Ерика поне 2 пъти на ден пълни памперса, но преди май беше по-редовна - по над 2 пъти със сигурност. Досега не ми се е случвало да пропуска ден...

Иначе gigi - и при нас последните дни акото е зелено, но знам, че е нормално. Ние доста тънко я обличаме и като цяло бебетата е много трудно да се простудят, но си се консултирайте с педиатъра. На нас педиатърът ни е казал, че ръцете и краката трябва да са хладни при едно здраво бебе.
Навън като е студено отдолу си е с боди с къс ръкав и клинче, без чорапи с боси крака. Отгоре слагам един космонавт от тънките и я слагам в коша за новордоено. Там не завивам с нищо - завивала съм в най-големите студове като имаше гаден вятър още март месец, първите две седмици. Шапка също никога не слагам, само 2 пъти пак в тея големите студове. Давам ти го за сравнение да не се притесняваш, че го обличаш тънко дететнцето или нещо такова Simple Smile

# 271
Здравейте момичета, относно студентите ръчички на Кари ръчичките почти винаги са студени дори в нас да е 30 градуса тя пак е със студени ръце, доста време слагах от ръкавичките за новородени, но спрях защото въпреки и с тях пак е със студени ръце.
За акането тя е на АМ и ака по принцип по 2 да 3 пъти на ден, утре става на два месеца и аз също очаквам разреждане в акането. Но от педиатър знам, че дори веднъж на два или три дни е нармално.
Нещото което мен ме притеснява е това че аз бях доста болна миналата седмица и сега от два дни рано сутрин само, когато си събужда има малко сополче в ноздричките, но само сутрин и аз пръскам със солено разтворче и дърпам после със аспираторчето.
Аз имам въпрос към мамите по скоро които хранят само с АМ, по колко и на какъв интервал се хранят вашите бебчета. Кари е на два месеца и яде през два часа по 90мл, като вечер се събужда вече само два пъти за хранене в часовете от 21:30 до 6:30., въпреки че пълни памперса ме притеснява дали се храни достатъчно защото на АМ пише 5 хранения по 120мл до втория месец а след това по 150мл, тя рядко да изпие 100мл. Дали някоя мама е в подобна ситуация, също така да кажа че опитвам през деня да я храня на три часа като я занимавам с нещо, на тя на втория час и половина вече се съдира от рев и си и давам.
Съжалявам да дългият пост.

# 272
И при мен бебка вече е изцяло на АМ. След няколко дена става на 3 месеца и от скоро почна да яде по 120мл на около 4 часа. Вечер почна да се буди само по веднъж към 4-5 часа. И аз си мислех че яде малко но попаднах на една статия за количеството храна, която трябва да яде. Независи от месеците а от килограмите на самото бебенце.
"Количеството мляко (майчино или мляко за кърмачета), необходимо на бебето, зависи от теглото на бебето. Формулата, използвана за изчисление на необходимото количество мляко, е теглото на бебето, делено на 0,7 и умножено със 100."

# 273
  • София
Моя син също е на 2 месеца и половина и яде по 120мл през 3.5часа. Нощем се буди по веднъж и изяжда по максимум 100мл. Аз знам че млякото е 1/6 от теглото на бебето. Той е вече 5100г и трябва да изяжда около 800мл за денонощие, но не ги изяжда. Аз не се притеснявам защото наддава добре и се чувства добре. Няма смисъл да се гонят някакви норми, те сами ще покажат ако трябва да се увеличи млякото. Ако след като го изпие продължава да търси тогава се увеличава.

# 274
Благодаря момичета, успокоихте ме, защото всички мои познати ми казват как трябва да яде на 4 часа по 150, как трябвало да я вкарам в този режим, а тя милата на два часа и половина се къса да плаче ако не и дам.

# 275
  • София
Мамите които спряхте да кърмите кога, ви дойде цикълът. Аз от 1 седмица поддръжам 37,38.5° температура. Още нямам цикъл а мина вече 1 месец от както спрях. Ходих на уши, нос гърло но там е чиста работата, а страшно много ме боли главата като вдигна температура.

# 276
  • София
На мен си ми дойде веднага цикълът, а кърмя. Миналият път пак беше така, тъй че си зависи от организъм.

# 277
На мен си ми дойде веднага цикълът, а кърмя. Миналият път пак беше така, тъй че си зависи от организъм.
И при мен (и при двете раждание) щом ми свършиха лохийте някъде 20-25 дни и ми дойде.

# 278
И аз съм така и с двете раждания кърмех и си имах цикъл още от втория месец след лохиите.

# 279
Баткото го кърмех и ми дойде чак след 4-5 месеца.
И сега още не ми е дошъл цикъла (2-3 месеца).

# 280
  • София
Аз каката я кърмих 1год и 1 мес. През което време не съм имала цикъл. Затова сега си мисля, че тази температура и главоболие е от хипофизата, защото се е объркала нещо и не ми идва. Не помня с нея като я отбих колко време след това ми дойде. Утре отивам на гинеколог, мойта докторка има час чак юни месец, няма да издържа до тогава, а нищо друго освен главата не ме боли.

# 281
Ще кажеш ли после какво ти е казал гинеколога? Аз спрях да кърмя преди около 2 седмици и не ми е дошло, но няма и изгледи да ми дойде. Когато не кърмех от 1 седмица ходих на гинеколог и всичко беше наред, питах го и за цикъла, но ми обясняваше други неща и се заговорихме за други неща и забрави да ми отговори на това, а аз се сетих чак вкъщи, че го забравихме това.

# 282
  • София
Ами не съм за гинеколог, прегледа ме в десния яйчник имам започнал да се образува фоликул, което значело че скоро ще ми дойде. Каза че по принцип е нормално да се забави цикълът.
Пращат ме на хематолог, изследванията са ми ужасни. Докторът се учуди как в исул са ме пуснали само с един аб при тия изследвания. Утре ще ходя на нови, защото предните не бяха на гладно и да видим какво ще стане. Нещо ми има не е нормално 3седмици да вдигам температура и да се чувствам като парцал. Не мога да се грижа за бебето си и ми е много гадно. Стискайте палци да се оправя

# 283
Дано всичко да е наред! Аз още имам кърма, въпреки че не я стимулирам въобще и предполагам заради това още нямам цикъл. Притеснявам се да не е нещо по-сериозно. Мисля да изчакам още 1-2 месеца и да се свържа с доктора ми, ако все още нямам цикъл.

# 284
Хора, не се притеснявайте. Най-близката ми приятелка кърми от почти 2 год и досега не е виждала цикъл. При страшно много жени няма цикъл докато има кърма Simple Smile

Аз искам да попитам има ли тук някоя мама със спирала? Мисля да сложа в края на месеца, защото знам, че много лесно се забременява след раждане дори да не правиш опити. Ако има някоя, би ли споделила малко повече информация за слагането и т.н?

Общи условия

Активация на акаунт