Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 588
  • 520
  •   1
Отговори
# 330
На 26 направи 3 месеца и той е все с ръцете в устата. И аз правя 120мл. АМ на някои яденета, а на други 150мл., вече повече ги улучвам. И при нас е едно тръшкане по време на ядене, бутане на шишето, а в същото време реве, че му се яде, говори и играчките го разсейват, все посяга за нещо, а на ръце да го държа и да го храня вече не става, не иска така. Кърмаческа стачка било, открих, че яде най-спокойно, когато сме навън и наблюдава какво се случва около него и когато има много хора около него и той ги наблюдава и се разсейва и забравя да бута шишето и така си яде.
Ноктите ги режа през 2-3 дена с ножичка, докато спи дълбоко. Така правя откакто сме го донесли вкъщи, много бързо растат тези нокти, но до сега не съм го порязвала. С пила заглаждам, където не съм изрязала добре и е остро. С нокторезачка режа на краката. Веднъж не ги бях изрязала 3-4 дена и си направи доста дълбока драскотина на лицето, 30 минути кървеше и постоянно попивах с тампонче, но за щастие мина тази драскотина и няма и следа от нея. Тъкмо в момента го чакам да заспи и ще ги режа тези нокти.

# 331
Ноктите изпилвам с пиличка,  най-обикновена на чико, докато спи в слинга, въобще и не разбира.
Деа също лапа всичко подред, но според мен не са зъби, просто така опознават света.

# 332
  • София
Здравейте, момичета! Искам да се похваля, че наааай-накрая успяваме да се наспим. Изградих Що годе някакъв режим на бебето и снощи направи рекорд от 8 часа непрекъснат сън! Много съм щастлива! Започнах малко скептично, не знам дали защото чета книга за съня на бебетата и спазвам инструкциите или защото детето порасна (както всички казват след 3м е по-лесно), но това да не ставаш през 1-2 часа и да приспиваш по цяла нощ е рай. Днес и през деня лесно се приспиваше за сметка на вчера. Надявам се да отработим така добре и дневните дремки, че понякога са голям зор, но всяко нещо с времето си. 😍

# 333
Здравейте, момичета! Искам да се похваля, че наааай-накрая успяваме да се наспим. Изградих Що годе някакъв режим на бебето и снощи направи рекорд от 8 часа непрекъснат сън! Много съм щастлива! Започнах малко скептично, не знам дали защото чета книга за съня на бебетата и спазвам инструкциите или защото детето порасна (както всички казват след 3м е по-лесно), но това да не ставаш през 1-2 часа и да приспиваш по цяла нощ е рай. Днес и през деня лесно се приспиваше за сметка на вчера. Надявам се да отработим така добре и дневните дремки, че понякога са голям зор, но всяко нещо с времето си. 😍

Гиги коя е книгата и как го правиш Blush,  Кари спи нощем, ама сега в жегите се ппразмърдва на 5-6ч, снощи на 7мия и аз давам да суче и тя пак заспива. Но през деня мога и по 30мин да я приспивам и да не заспи, и такива дето сама си заспива, мрънка малко и след 3мин главата настрани и вече спи... за това и не казвам как аз съм я приспала, тя сама си решава Joy

# 334
  • София

Това е книгата. Преди бях хаотична с храненето и спането, но и бебето беше новородено все пак. Като се будеше постоянно през нощта, не се наспиваше, а после спеше няколко часа преди обяд.Сега гледам да спазвам по-стриктно режима и го будя за хранене в определен час и той си знае вече кое след кое следва. Даже ака по едно и също време.

# 335
Здравейте! И ние вече си имаме режим за спане и хапване. Получава му се да заспива през деня по едно и също време. Знае си сутрин, като станем към 7-8ч, закусваме с баткото и го кърмя и след това сме на разходка към 9-10ч. По време на разходката обича да си спинка и си откарва поне 3ч. После има бодуване от 13 до към 15ч. И пак си заспива. През деня ни се падат поне 3-4 съня.
Вече почна от 2 седмици да се преобръща от корем по гръб и обратно. Харесва му да стои по коремче и да надига главичката. Много гука и когато се е наспал е във весело настроение и се усмихва. Ръцете почти постоянно ги бута в устата. Пръстите са , като вафла. 😅
Забелязвам, че в тези жеги няма много апетит. Хапва сякаш по-малко, но пък започна да си пийва повече водичка. С килограмите миналия месец на прегледа беше 5700гр. Сега на 17.06 сме на преглед и мисля, че вече сме прескочили 6кг.

# 336
  • София
Момичета, май започват зъбите при нас. Вчера беше такъв рев, придружен с дране при положение, че тъкмо беше станал от сън и нахранен. Плачът дори беше различен - един жален все едно нещо го боли. Дано се разминем леко. При вас как е?

# 337
Момичета, май започват зъбите при нас. Вчера беше такъв рев, придружен с дране при положение, че тъкмо беше станал от сън и нахранен. Плачът дори беше различен - един жален все едно нещо го боли. Дано се разминем леко. При вас как е?

При моето момиче от една седмица е Ад, а събота и неделя съвсем ... вече е сополива, а док днес потвърди че са 2 долу тръгнали и тези от горе също... та е ужасно... плаче дере се.. буди се с рев... а е супер усмихната сутрин... чоръчах и днес жирафчето Софи дано си оправдае парите и да прояви интерес, защото отказва биба и залагалки..

# 338
Сподели после дали жирафчето върши работа, че и моят не иска залъгалки. Ръцете са му постоянно в устата и се дави.

При моето момиче от една седмица е Ад, а събота и неделя съвсем ... вече е сополива, а док днес потвърди че са 2 долу тръгнали и тези от горе също... та е ужасно... плаче дере се.. буди се с рев... а е супер усмихната сутрин... чоръчах и днес жирафчето Софи дано си оправдае парите и да прояви интерес, защото отказва биба и залагалки..

# 339
  • София
Същата работа, направо започна да си хапе ръката със злоба. Отказва и обикновените гризалки. Харесах едно Софи много мек вариант, подходящо за бебета, на които още не са поникнали зъби. Нямаше наличност, очакваше се преди няколко дни и днес влизам - пак изчерпано. От класическия вариант ме отказаха майки, които бяха писали, че влиза влага от лигите на бебето и мухлясва.

# 340
Аз взех много мекият вариант и класическата. Много мекият вариант много го харесва, доста се занимава с него, започна да реве от зъбите в петък, дадох му я тогава и от тогава не е ревал, а ако тръгне да реве му я давам и си я гризе, даже тази вечер с нея се приспа. Класическото още не съм му давала, мисля като се покажат още малко зъбите да я дам, виждат се вече.

# 341
Каката имаше за подарък класическото Софи. Не бих казала, пе й хареса. Индивидуално е какво би харесало на всяко дете. Обаче при наличие на толкова разновидности от гризалки и залъгалки аз лично не бих дала толкова много пари за жирафчето Софи. Лично мое мнение. Не критикувам никого. Всеки си преценя. При каката най-много й помагаха тези с течност - замръзявах ги  и й ги давах. Студеното я облекчаваше за кратко.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 00:04 от mety

# 342
Каката имаше за подсрък класическото Софи. Не бих казала, пе й хареса. Индивидуално е какво би харесало на всяко дете. Обаче при наличие на толкова разновидности от гризалки и залъгалки аз лично не бих дала толкова много пари за жирафчето Софи. Лично мое мнение. Не критикувам никого. Всеки си преценя. При каката най-много й помагаха тези с течност - замръзявах ги  и й ги давах. Студеното я облекчаваше за кратко.

И при мен при каката така беше. Обаче на тази хуцавица не  идва на акъла да го дъвче. Държи и гледа, най-много да оближе гризалките.

# 343
Ще дадете ли линк за "фалшивия вариант" на жирафчето Grinning  А започнахте ли с захранването. Ивон след около 2 седмици става на 5 месеца и аз тогава мисля да започвам.

# 344
Деа срещи и двата варианта на Софи, но имам чувството, че още повече се настървява, биберонът определено й действа по успокояващо.
Кажете за парчетата за зъби- мислите ли да използвате, колко често? Чета за teetha, че е хомеопатично, но реално колко дълъг период и колко често може да се дава, те зъбите тепърва престоят.

Общи условия

Активация на акаунт