Модни консултации (Април, 2022) - 65

• 63 635
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас

По темата за аксесоарите - вчера седнах на очилата си за четене и според мен са непоправимо сплескани и разкривени.
Ще опитам да ги занеса на ремонт, но по всяка вероятност ще се наложи да си избера нови рамки.
Кажете какви са актуални в момента.
Върти ми се нещо, че се носят по - плътни и открояващи се, но не съм в час.

На първо място трябва да ти отиват и да ти са удобни.Нося очила и с тях се харесвам повече, а  и другите хора казват така.

Според мен в момента се върнаха на мода телените рамки, но на мен хич не ми отиват.Аз избирам  обикновено по-открояващи се и без наносник, който ми убива на носа.Преди като момиче носех подобни модели, то и нямаше кой знае какво, но сигурно си правя някаква асоциация.

Относно офис облеклото-първо трябва да е уместно и прилично.Дори и да има закачлив елемент или свобода всичко да е с мярка и естетично.

# 556
Това исках да кажа, но май не умея да се изразявам.
Не ми допадат непрекъснатите нападки и ехидни забележки в темата, обобщения, които няма как да обхванат всички случаи.
Народопсихологията е фактор, да, но лично аз не познавам хора от типа: "Он че ми каже".
Хората около мен си знаят мястото и добре се справят, с дънки или костюми, което където е нужно.
Тук много неща не са както трябва, но и много са се променили, както казах, абсурди има навсякъде.
В моето семейство сме с тотално различни професии, едни със строги костюми, други ходят с каквото си поискат и няма драма, никой не нарича другия " раздърпан". Вярно е, че по дрехите посрещат, но че по други неща изпращат, всеки знае.
Темата е полезна със споделяните от Агент и от други дами цветови схеми, интересни модели и цветови съчетания, нека всеки споделя каквото му се е сторило интересно и оригинално, а който иска, да се възползва и да се чувства добре тук.
Непрекъснатите нападки (темата беше почистена, за който не е видял) са меко казано необясними за мен.

Галчудо, благодаря. Моите са тънки, но вече няколко пъти срещам дами, чийто вкус ценя, с дебели черни рамки, затова се чудех.

# 557
Кецове и дънки също могат да изглеждат много добре, спретнато съчетани, подбрани и т.н. Просто в някои офиси няма как да се носят кецове и дънки, средата налага друг тип облекло.
Въобще човек трябва наистина да се усеща къде е, каква е средата и да е адекватно облечен. Когато съм някъде винаги гледам да не се набивам твърде на очи т.е. да съм облечена както предполага повода...защото при нас в някои ситуации колеги уж добри, с акъла си са се докарали като за карнавал.

# 558
  • Варна
Във връзка с избора на рамки за очила, преди време ползвах инструмент за виртуална проба на рамки от един сайт. Страхотно сполучливо и доста лесно. Трябва да заснемеш на компютър или телефон едно-две движения на главата си и после виждаш как ти стоят рамките, и то от различни ъгли!

Ето линк:  Виртуална проба (virtual try-on) на Eyeconic.

# 559
Това е много полезно, благодаря!

# 560
# 561
Темата е толкова хубава, нека не я разваляме с кофти държание и обиди.

За глобите - малко не става да не ги плащаш, защото губиш правоспособност да караш 🙃
Може би преди 20 години е било друго....

Избирайки поле за реализация и себеизява, човек малко или много е наясно, че ще има протоколи, че ще бъде част от група/среда в която има някакви правила - на поведение, език, стил, работен жаргон и т.н.

И разбира се ти си част и от други групи - семейни, по местоживеене, по училище на децата ти, по хобита и всяка има нещо специфично.

Ето една знакова фамилия, която ме радва и вдъхновява 😎

abba85, питайте смело 🙂

# 562
  • Somewhere far away
Обожаaaaвам очила с по -дебели рамки!

# 563
Тука в някои хора има някакъв абсурден бунт към правила и норми. Като бях ученичка преди 10-12 години и имаше дебат дали да въвеждат униформи. Даже бяха стигнали до някакви прототипи на такива, които ни показваха. В гимназията се очакваше да ходим с леко разкроени поли до коляното и едни като спортни сака. Щеше да има бяла риза, която обаче не е задължителна освен за официални поводи. И като се почна едно чудо: ааааау, ще ни отнемат личната свобода да се самоизразяваме 😂 Така или иначе се смени там нещо властта и повече не стана дума за униформи в гимназията.
После вече споменах за правилника на университета как НЕ може да се посещава институцията. Глас в пустия: в топлото масово се носеха къси дънкови панталонки и потници с всякакви причудливи изрязоности.
Не се изненадвам, че същите сега са твърдо против дрескода и всички ограничения във визията си. Жалко, че много време е изпускано в изграждането на усет къде се намираш и по какъв повод си там.

# 564
Тука в някои хора има някакъв абсурден бунт към правила и норми. Като бях ученичка преди 10-12 години и имаше дебат дали да въвеждат униформи. Даже бяха стигнали до някакви прототипи на такива, които ни показваха. В гимназията се очакваше да ходим с леко разкроени поли до коляното и едни като спортни сака. Щеше да има бяла риза, която обаче не е задължителна освен за официални поводи. И като се почна едно чудо: ааааау, ще ни отнемат личната свобода да се самоизразяваме 😂 Така или иначе се смени там нещо властта и повече не стана дума за униформи в гимназията.
После вече споменах за правилника на университета как НЕ може да се посещава институцията. Глас в пустия: в топлото масово се носеха къси дънкови панталонки и потници с всякакви причудливи изрязоности.
Не се изненадвам, че същите сега са твърдо против дрескода и всички ограничения във визията си. Жалко, че много време е изпускано в изграждането на усет къде се намираш и по какъв повод си там.

Носила съм униформа от 1 до 12 клас, първо престилка, после костюм в гимназията, бих го пропуснала с удоволствие, ако можех и съм била против въвеждането на такива освен за официални случаи в училищата на децата ми когато са ми искали мнението.
Разликата от желанието за униформа в някакъв вид до униформеното мислене не е много голяма.
Смятам, че в темата пишат възрастни хора с интерес към модата и са напълно в състояние да преценяват с какво и как да се облекат без да правят лошо впечатление, за да отидат на работа.

П.с. Рядко пиша, но в тази тема открай време все от едни и също потребители тръгват споровете - това не е към Вас.

# 565
Търся си изчистени тъмни мокасини от велур / черно, тъмносиньо, тъмносиво, без бежаво-кафявата гама/, ровя по разни сайтове, но нищо не намирам, коет ода ми хване окото.
Знам че тук има царици в търсенето, ще съм доволна на помощ.
Бюджет до 250 лв.

# 566
zari65,
Пълно е с такива:

Тези първите са балеринки, но освен мокасини има и подобен вариант, който също се доближава до идеята.
Скрит текст:

# 567
zari65, в yoox отворих, има избор голям
ето
и остава да сортираш по номер

# 568
Аааххх, аз съм с 3 ръце и 3 крака за униформи във всяко училище! По много причини! И не съм забелязала много да са пострадали ЮК/ Австралия/Сингапур поради вездесъщите си униформи.

Очилата... трябва 1. да ми отиват! 2. да са удобни! 3. да са леки!
Какво и отива и и е удобно на съседката ми е последната мисъл.

И съм съгласна за наносниците - ужасно любима и качествена рамка на Карл Цайс нося рядко заради проклетите наносници - или ще ми свалят ФДТ от носа или ще ми закачат косата.

Последно купувах някакъв Армани и ми е толкова удобен, че си взех и тъмносиня рамка след първата тъмночервена. За капак е мъжка, но по-удобна отдавна не бях носила.

# 569
  • Somewhere far away
Това важи и за повечето дрехи- мъжките ризи  са много по -качествени и по- хубави. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт