Модни консултации (Април, 2022) - 65

• 63 616
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Че материята пада надолу, не седи като картон (моето усещане за памучните и твърди ризи е такова поне).

Ето няколко идеи от мен, като тези с прихлупването са ми фаворит и подчетават талията, комбинирани и с панталон, и с пола. Давам ги примерно, като тип, според мен не всички показани са изпипани.

# 586
Качеството им е много добро, цената не коментирам. Зададе се въпрос, отговарям Simple Smile

Много харесвам рокли и ризи с прихлупване, но не нося - е те тук се иска бюст Simple Smile
Едната пола от снимките я имам Heart

# 587
Мисля че стоят по- добре на тези с голям бюст и малък гръден кош. Аз съм с голям гръден кош и голям бюст и имам чувството че ме правят дебела, някак си ми изглежда прекалено Simple Smile

# 588
С какво бельо носите дрехи с гол гръб?

# 589
С какво бельо носите дрехи с гол гръб?
Със сутиен пеперуда, аза голям бюст, такъв който се закопчава на кръста.
Има и силиконови лепенки само за зърната за тези с перфектен бюст.
Това е пеперуда

# 590
Хубавите, качествени ризи с добра кройка са скъпи. Подскачате за цените, но като гледам Зара вече са сожили на 90 лв, моделите, които минали години продаваха по 40-50 лв.
Има и памучни материи, които падат леко.
С голям бюст и широк гръб наистина е по-сложно, правите и овърсайз ризите разширяват, тези с пенсове, ако са плътно по тялото и се отварят на бюста, значи не са точния размер или кройката обикновено е някаква усреднена и ще седи кофти и на малък и на голям бюст.
Ризи със сатениран ефект не харесвам.
ПРи тези с прихупване, /дъщеря ми им е голям фен/, често изниква въпроса с деколтето при малък бюст, че е много дълбоко, при мен с роклите имам такиа с прихлупване, в зависимост от модела го решавам този въпрос или със секретно копче или зашивам малко деколтето. Такъв модел риза, ако е с набор от рамото визуално увеличава бюста.

Ризи, които ми харесват си купувах, от един магазин до нас, който продаваше дрехи на русенски фирми, от delmond на бул. Черни връх, сайта им е скапан и не се поддържа, в магазина се намират приятни неща,  Ralf Loren, от чужбина, в аутлетите и на намаления са на добри цени. Това места където доста съм купувала и много други, когато нещо ми е харесало, не се привързвам към марки и магазини. Преди купувах доста от Масимо дюти, но вече не, развалиха качеството, а там последните две -три години всичко ми е дълго и трябва да го коригирам, чак толкова не ми харесват.

Опитите за налагане на ограничения на бързата мода и евтина мода стават все по-напористи, това наред с останалата реалност, неминуемо ще доведе до поскъпване и на дрехи и на аксесоари.
Вчера вечерта ходих в мол да купувам подаръци за Цветница, беше полупразно, това пред празник, на който празнува цяла България никога не  е било.

# 591
спомням си едни сандали с папагал, може ли линк?
Aya на Kat Maconie? Ако ги издебнеш в шоп с ваучер, стават на супер цена. От yoox например Hug

Полиестърните ризи са вече по деветдесет-сто лева, цените наистина хвърчат.

ПП Полина, аз следя за идеи в Pinterest, тъй като не ползвам Инстаграм.

# 592
  • Universe
Обичам ризи с пролетен шал, ще снимам тези дни. Иначе нямам кой знае какви специални пролетни аксесоари.
Освен диадеми с цветя, но рядко нося вече.

Според вас този вид дрешка приложима ли е за ежедневието, ако се носиш елегантно? Хем много ми хареса, хем нещо леко помпозно ми изглежда. Мерих едно такова и си го представих с големи слънчеви очила и клъч. Каквито имам. И отдолу с черна рокля по тялото или пък с панталон и черно отдолу.
Но нито съм блогърка, нито модел, а искам да си го нося често, ако ще се купи.

В последната колекция на Jil Sander Fall/Winter 2022/23 Milan

са зактъпени доволно много

П.П. Не съм сигурна колко ще е удобно за често носене, защото  прилича на сако и "държи форма" , а това би сковавало движенията. При Jil Sander изглеждат по-меки и тип пелерина.
Иначе е много красиво.

# 593
  • Universe
Имам въпросче.
Забелязах, че след всеки въпрос от сорта "Бихте ли ми дали идеи за съчетание на розово сако?,  "С какво да съчетая леопардова чанта?" и бам, някоя добра мама пуска коментар с 5 примерни снимки, както по-горе се случи с идеи за офис облекло. От къде черпите тези идеи? Гугъл или има един сайт принтест(нещо такова). Много бихте ме улеснили. Взех си едно много свежо зеленикаво  сако (скарана съм с нюансите) и много ще ми е полезно ако разбера от къде да черпя идеи.
Благодаря ви предварително! 😊💐

От =woman%7Ctyped&term_meta[]=green%7Ctyped&term_meta[]=jacket%7Ctyped]Pinterest - пишеш woman green jacket /blazer и излизат подкатегории. Хубавото е, че можеш да си ги запазваш Hands Plus1

Също вдъхновение може да потърсиш в mytheresa, net-a-porter, matchesfashion Flowers Hibiscus

P.S. Класически памучни ризи  купувам от мъжките отдели, там са по-изчистени и по...-евтини.Нося L и си купувам M.
 Ето тази на "Зара" ми харесва и е 46.00 лева. Има и всички базови цветове.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 10:05 от Lenny_Pld (With love)

# 594
От две-три години ходя с лоуфъри, ниски оксфордки, а отскоро и с маратонки. Иначе имам и два чифта боти на ток, но вече много рядко ги обувам - нося си кубинките основно. Сандалите са ми на 5 см дебел ток.
На високи обувки вече ме боли кръста. Явно от възръстта, какво да се прави?! Simple Smile
Мен нищо не ме боли и не е от възраст, но също последните година-две, че и три, нося основно ниски обувки и кубинки. Токчета имам много, но си стоят в шкафа, хем не са главозамайващо високи  (около 9 см, струва ми се, са ми най-високите).
Само от сандалите нося високи, но цели платформи.

За офис стил, писах вече, че от години работя с униформа. Ами, дотегнаха ми ризите и саката извън нея. Преди много обичах, имам доста ризки и сакенца, но сега хич не ми идва да посегна към  тях в извън работно време. :/

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 10:06 от Витаминче_

# 595
  • някъде под слънцето...
За ризите предпочитам естествени материи, памук, коприна, лен и техни смеси.
До преди десетина  години Сара(Zara)  и  Масимо Дути(Маssimo Dutti) имаха много добри неща.
Сега  тотално са смъкнали качеството.
Сара предлагат все по малко ризи от ествени материи. Масимо също доста ограничиха асортимента, а и качеството на материтте   видимо пада..
От Индетекс останаха само Uterque , но след рокадата по върха, магазините на марлата затварят и  някои неща се продават в Масимо.
Памучната  риза не е задължително да бъде твърда , нито  е задължително да се отваря на бюста(освен ако не е един два номера по малка).
За работа ризата  би трябвало да е закопчана , ако не до горе, ти поне до второто копче под яката.

Скрит текст:
По въпроса с униформите.
Носила съм, както и всички от моеъо поколение.
По моите ширини  най престижните и скъпи училища имат униформи(задължително зимни, летни и анцузи Момчетата с един и същ цвят чорапи , а момичетата  с един и.същи цвят чорапогащници), които се носят  ежедневно от децата от първи на  инфантил ( 3 годишни) поне до 4 на институто (16 години) , При положение че  че годишната такса за едно дете в подобни училища се движи около 3000 € , дали децата носят  униформи по "финансови " причини или защото родителите им са комплексирани и не знаят как да ги обличат.

Има една странна тенденция сред семействата с висок финансов статус , която вече започва да  отшумява, да се обличат децата  извън училище еднакво.В смисъл семейство с три деца на различна възраст, са облечени с  еднаквъв  цвят модел дрехи(независимо, че са Томи Хилфигер, Ралф Лорън или друга марка)

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 11:54 от sl

# 596
  • Universe
Някой по-напред питаше за леопардовия клъч. Или минимализмът на Jil Sander

и въобще с базовите: черно, бежово, кафяво, бяло + деним - така се снижава градусът на провокативносттта,

,

или с буйството на цветовете на Блеър Еди -  Atlantic-Pacific

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 10:39 от Lenny_Pld (With love)

# 597
Kat Maconie има много красота на сайта, аха да се хлъзна Grinning но това лято съм решила да взема само едни сандали, за да заменя любим модел, който носех  две лета и ми беше идеален за дълги летни нощи

Малко помощ за кожени гуменки? Ще ги нося с дънки, дънкова пола, черна памучна рокля, рокля-риза, дънкова тъмна рокля
Скрит текст:
Скрит текст:

За ризите писах по-горе, случва се да имам работно кафе събота сутрин и тогава слагам бяла риза, дънки и кожени гуменки, за ем да не преиграя, ем да имам спретнат вид

Последната снимка от буйството на цветовете на Блеър Еди ми харесва много. Толкова е красиво в ярки цветове Simple Smile
Lenny_Pld (With love), много благодаря за идеята - не съм се и сетила, че животински принтове стоят красиво в бяло. Супер, супер идея Heart

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 10:52 от Al Georgieva

# 598
  • Somewhere far away
Ето тази на "Зара" ми харесва и е 46.00 лева. Има и всички базови цветове.

Ох... не че имам нужда от още ризи , обаче тази ми останаха очите! Още не съм я поръчала , но ме сърбят пръстите. Дали да не си направя малък подарък?! Grinning Heart

# 599
  • Universe

Lenny_Pld (With love), много благодаря за идеята - не съм се и сетила, че животински принтове стоят красиво в бяло. Супер, супер идея Heart

Al Georgieva - и с пастелните Hands Plus1

И с по-ярки, стига да се уцели топлината на цветовете

**
Ох... не че имам нужда от още ризи , обаче тази ми останаха очите! Още не съм я поръчала , но ме сърбят пръстите. Дали да не си направя малък подарък?! Grinning <3

Deathcrush, като чета, че е easy care и виждам, че е без излишни детайли - май си струва. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт