Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 11

• 75 835
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
От преди години съм си записала по твоя препоръка R-ALA и Таурин (две отделни добавки) да ги приемам заедно на гладно. Сега видях твой пост, че препоръчваш R-ALA да се приема на гладно с добавката за митохондрии (на NF) Просто се чудех дали е подходящо към моя прием на  R-ALA и Таурин да добавя и тази добавка за митохондрии

Ако трябва и трите да са ми на гладно (плюс ресвератрола на гладно, инозитол и нак на гладно, и тези три по отделно на гладно) няма как да ги събера сутрин.

# 646
  • София
От преди години съм си записала по твоя препоръка R-ALA и Таурин (две отделни добавки) да ги приемам заедно
Скрит текст:
на гладно. Сега видях твой пост, че препоръчваш R-ALA да се приема на гладно с добавката за митохондрии (на NF) Просто се чудех дали е подходящо към моя прием на  R-ALA и Таурин да добавя и тази добавка за митохондрии

Ако трябва и трите да са ми на гладно (плюс ресвератрола на гладно, инозитол и нак на гладно, и тези три по отделно на гладно) няма как да ги събера сутрин.
Преди няколко години, добавката за митохондриална функция, която се ползваше беше друга (на LE )...  но, тя вече не се предлага в iherb  и затова я заменихме с тази Natural Factors, като сравнително добър аналог, а тя е с  по-различен състав, което налага и по-различен прием. Но, ако ти искаш си ги приемай заедно.
На LE добавката беше с R-ALA и Таурин + други елементи ... възможно е и това да е била идеята, след като казваш че съм го предложила ... да си призная, не помня. Ако не е била налична, да сме търсили някакъв аналог, предполагам?!

# 647
От преди години съм си записала по твоя препоръка R-ALA и Таурин (две отделни добавки) да ги приемам заедно
Скрит текст:
на гладно. Сега видях твой пост, че препоръчваш R-ALA да се приема на гладно с добавката за митохондрии (на NF) Просто се чудех дали е подходящо към моя прием на  R-ALA и Таурин да добавя и тази добавка за митохондрии

Преди няколко години, добавката за митохондриална функция, която се ползваше беше друга (на LE )...  но, тя вече не се предлага в iherb  и затова я заменихме с тази Natural Factors, като сравнително добър аналог, а тя е с  по-различен състав, което налага и по-различен прием. Но, ако ти искаш си ги приемай заедно.
На LE добавката беше с R-ALA и Таурин + други елементи ... възможно е и това да е била идеята, след като казваш че съм го предложила ... да си призная, не помня. Ако не е била налична, да сме търсили някакъв аналог, предполагам?!
Здравейте,
Може ли линк към добавката за митохондриалната функция?

# 648
Убикванол по време на хранене или след хранене се приема?

# 649
  • София
Убикванол по време на хранене или след хранене се приема?
След по-мазно хранене ... избираш най-мазното за деня.
Добра комбинация ( за усвояване и ефект ) е с Омега 3, МВИ, Астаксантин, Вит. А и Е, вит.Д, К2... ако приемаш, не че е задължително да се приема с тези добавки.
Напр с Омега 3 си е класика за проблеми със ССС-ма (високо кръвно налягане, високи нива на холестерол, триглицериди...), а ако се добави вит.Е,  вит. Д ( ако има дефицит) и К2....  - се надгражда (засилва) този ефект.

# 650
https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-fully-active-folate-800-w … ps/72624#overview

Тази фолиева е 800 мкг метилирана или някаква част само?

# 651
  • София
https://www.iherb.com/pr/doctor-s-best-fully-active-folate-800-w … ps/72624#overview

Тази фолиева е 800 мкг метилирана или някаква част само?
Тази е 800мкг ФК /в капс.
ФК се предлага и в по-високи дози, при различни проблеми, в зависимост от степента на заболяването и т.н.
Ако не е назначена от лекар друга доза, при опити за зачеване, се приема само 400мкг/дн.... поне 3 месеца (МЦ) преди и 3, след зачеване.
Ако има някаква генетична мутация, със или без някакви други усложнения от това, тогава може да се назначи и друга доза, спрямо конкретния случай... както и да се приема по-дълго време.

# 652
Благодаря за отговора! Моят въпрос беше дали е метилирана?
Аз имам мутация и не усвоявам обикновена фолиева.

# 653
  • София
Благодаря за отговора! Моят въпрос беше дали е метилирана?
Аз имам мутация и не усвоявам обикновена фолиева.
Метилирана е. Peace
Помислих, че не разбираш каква е точната доза, която се усвоява Simple Smile ... защото често при ФК посочват две цифри, но както и да е.
ПП.
Както е тук напр.
https://www.iherb.com/pr/solgar-folate-400-mcg-250-tablets/13937
666 mcg DFE (400 mcg Folic Acid)

# 654

Момичета пия вечерната иглика и див ям от 16ден днес на 21 ден пуснах прогестерона какво да правя вече нз

# 655
Какво трябва да правиш? Прогестерона се пуска след доказа овулация, не генерално на 21 ден Виж си пролактина, доста е висок. Спазени ли са условията преди изследване? Ако да, потърси ендокринолог.

# 656
Какво трябва да правиш? Прогестерона се пуска след доказа овулация, не генерално на 21 ден Виж си пролактина, доста е висок. Спазени ли са условията преди изследване? Ако да, потърси ендокринолог.
Видях си пролактина. Просто питам за насока. А прогестерона го пуснах защото не знаех, че съм нямала овулация. Извинете ако е неуместно

# 657
Дадох ти насока - пусни прогестерон след като си сигурна кога е била овулацията (7 дни след нея) и се консултирай с ендокринолог за пролактина ако са спазени условията за изследването му. Ако не са спазени ще трябва да го пуснеш пак

# 658
https://www.iherb.com/pr/life-extension-super-r-lipoic-acid-240- … ian-capsules/9824
Тази фирма добра ли е? Или  Natural Faktors , Doctors Best са за предпочитане?

# 659
Много е скъпа и е по-висока дозата (тук зависи за какво се приема, ако е изписана от лекар и т.н) По препоръка на денис аз взимам тази, но виждам, че сега е изчерпана, явно покрай намалението, защото аз преди два дни си я поръчах (докато важеше намалението) https://www.iherb.com/pr/allmax-r-ala-60-capsules/67927

Общи условия

Активация на акаунт