Професионални серии за коса - тема 155

• 70 989
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Поглед.....Ползвам системата от години и не я сменям защото е нещото,което пази косата ми здрава при ежемесечния тормоз със супер изсветляващи бои и оксиданти 9-12%.
Ползвала съм и Колорплекс - и него харесвам. Hmilk на Oway също е технически продукт и се добавя в боята.
Точно преди маско се наклепах с него. Мисля утре да го сложа в боята и да се боядисам за пръв път от години без Олаплекс. Дано не рева после.

# 196
Ще бъда благодарна, ако ме насочите стъпка по стъпка (вероятно е обсъждана домашната употреба и бих помолила за линк). Позвам 9% оксидант и боядисвам само корени, боя и оксидант Фарма вита. 10.02.
Косата е здрава (слава Богу!).
Какво количество в боя и оксидант от стъпка 1? Както и 2? И номер 7 дали е ок, защото ползвам масла (основно органичен студенопресован арган и макадамия, както и кокос)? Благодаря сърдечно!

# 197
  • Варна
3.75ml. стъпка 1 се слага на 50мл. боя/смята се само боята без оксиданта/. Магнолия има 3 разкошни статии в блога за системата. На първа страница на темата има линкове към тях.

# 198
Огромно благодаря! Ще чета Relaxed.

# 199
Препоръчайте маска за тънка коса. Не я третирам с нищо, но косъмът стана тънък. Косата, която пада е къси, непораснали косми. Пролет и есен пада малко повече отколкото през лятото и зимата.
Шампоанът няма как да сменя, защото го ползвам от години за пърхут. Друг не ми помага.
Досега ползвах отвреме навреме: балсам Керастаз Еликсир (не харесвам силния му аромат и от него ме сърби скалпа), маска Керастаз Денсифик, маска Керастаз Хроноложист - редувах ги...
Какво ще ме посъветвате

# 200
  • Някъде там
Пробвах новата маска за изглаждане и блясък на олиосета.
Първите ми впечатления са много добри.
Измих косата с шампоан на дори за обем и против косапад(невероятен е).
След него нанесох маската,не стоях 5 мин а 30,защото голямата ми дъщеря успя да влезе преди мен в банята.(Косата винаги я мия на мивката,после нанасям маска и след като престоя влизам да се къпя).
При отмиване на маската косата се усеща лигава.След това нанесох термозащитата на олиосета и след това издухах косата със сешоар, и плоската четка на марокан.
Косата ми е много подредена и стои хлъзгава,ластика не се задържа на нея,блясък винаги си имам и ми е трудно да преценя,до колко маската дава допълнително такъв.
Споделям снимка на резултата,ще махна по късно.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 17:32 от Искрица

# 201
Моят любим ДПШ е на Шу точно защото не се усеща като такъв.

ДПШ на Меди също го харесвам.

waterproof системата 1 и 2 е продуктът на Олаплекс при боядисване. 1 се слага в боята 2 е балсамът за след това.
Ни ли дала линк към Шу-то и Меди?

# 202
Препоръчайте маска за тънка коса. Не я третирам с нищо, но косъмът стана тънък. Косата, която пада е къси, непораснали косми. Пролет и есен пада малко повече отколкото през лятото и зимата.
Шампоанът няма как да сменя, защото го ползвам от години за пърхут. Друг не ми помага.
Досега ползвах отвреме навреме: балсам Керастаз Еликсир (не харесвам силния му аромат и от него ме сърби скалпа), маска Керастаз Денсифик, маска Керастаз Хроноложист - редувах ги...
Какво ще ме посъветвате

Аз мога да препоръчам Macadamia Beauty  маската за тънка коса ( в момента е намалена с 33% в златната рибка). Аз съм доволна от нея, косата става мекичка и хидратира добре, но поне 5 мин трябва да стои на измита с шампоан коса. След това я отмивам и си нанасям крема за коса на Ми Аманте. Мога да кажа и от личен опит, че е добре да се подхранва и вътрешно косата с витамини. В момента пия Приорин и то само по 1 таблетка дневно и съм доволна. Също цинк и омега 3 съм чувала, че е добре да се пият за коса.

# 203
Може ли тези, които харесват Redken Acidic bonding concentrate да кажат като какъв го усещат и с каква коса са?
Момичета, шампоана на Доори как бихте го определили?

# 204
видях кой е ДПШ на Шу и ще поръчам!

# 205
Може ли тези, които харесват Redken Acidic bonding concentrate да кажат като какъв го усещат и с каква коса са?
Момичета, шампоана на Доори как бихте го определили?

Аз вече писах и за серията и за косата си, но ще се повторя, за който не е прочел - усещам серията балансирана с превес на протеина, дава ми плътност, прави косата жилава и добре подхранена. Шампоана при мен се разпенва идеално от съвсем малко количество и скалпа ми се чувства добре, няма и утежняване. Мисля че серията не е подходяща за тънък косъм. Аромата факт не е хубав, но не го усещам изобщо в косата след миене.
Косата ми е дълга до кръста, нормална плътност на косъма, сравнително гъста, боядисвана от тъмна до ниво 7, имам и кичури. В сравнително добро състояние е, последно подстригване декември, все още няма цъфтежи и накъсване.

За да не е спам, ще ви дам отзив за ето този продукт:

Би следвало да е евтин еквивалент на Олаплекс 3. Няколко пъти го ползвам преди миене, нанесен на мокра коса с престой поне час, при отмиване, че и след измиването с шампоан, косата се усеща мекичка и подхранена. Не вярвам да е добър колкото олаплекс, но за 1/2 от цената и количество 250 мл мисля че е идеален преуош. Взех моя от Дъглас с -20% преди време, излезна някъде 18 лв, а в момента май пак имат намаление.

# 206
Здравейте,  някой ползвал ли е серията на Revox - plex ( номер 3,4,5,6,7)?

# 207
Аз направих поръчка с Шу... уж само ДПШ шампоан, та и крема с камелия и още един шампоан. Нямам търпение да дойдат.

# 208
Здравейте,  някой ползвал ли е серията на Revox - plex ( номер 3,4,5,6,7)?

Вие се шегувате май, за 3 писах над вас.

# 209
Косата, която пада е къси, непораснали косми.
балсам Керастаз Еликсир (не харесвам силния му аромат и от него ме сърби скалпа)
Първият вариант е косата да се накъсва,балсамът Еликсир и маската Хронолоджист със сигурност няма да спрат накъсването.
Вторият и по-вероятен случай е,косъмът да пада преждевременно.Не знам какъв е шампоана,но този сорт шампоани не помагат,те замазват съществуващо вероятно заболяване и създават повече проблеми от колкото да помагат.
Разгледай космите които падат,дали изобщо са "отчупени".Ако е така,наблегни на протеина

Много малко балсами могат да бъдат нанасяни в корена и Еликсир не е от тях.А ако го нанасяш само по дължините,тогава няма как да те сърби скалпа от него.

Olia както и Пийч е писала,Редкен е балансиран с превес на протеина и се усеща като такъв.В зависимост от състоянието и моментните нужди,при последователно ползване,косата може да се усети статична и напротеинчена.
Относно аромата,не мога да се съглася че мирише гадно,отрова и т.н.Мирише на цитруси,червен грейпфрут,лимон,виолетки,пудра...нещо такова,но в никакъв случай не е гадно,просто ароматът е по-силен.Напомня ми на някой парфюм,но на кой...

Общи условия

Активация на акаунт