Професионални серии за коса - тема 155

• 70 982
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • Някъде по Дунава

Guinness,какво имаш предвид със "Серията се държи като протеин с превес на хидратация"?
Ползвай серията след боядисване,не преди.
Косата ми стои бухнала и обемна ( както при ползване на продукти с масла като Митик оил), не като с Редкен Екстрийм или Архитект тежка и пригладена. В състава видях глицерин, който присъства в хидратиращи продукти, но аз не умея кой знае колко да разчитам етикети. Ще дам шанс на серията. Понякога продукти, които не съм харесвала, след време ме изненадват.
Относно миризмата, ако харесвам продукт, то го  ползвам, независимо как мирише. Обожавам например аромата на Лалга, но колкото и да мъча ш и б, не са за мен. Терапията на Алфапарф не мирише добре, но я ползвам, защото много я харесвам.

# 181
  • Варна
*Kontessa* по написаното от теб разбирам,че не търсиш буквално протеинова терапия,а по-скоро протокол.
 Иначе протеиновите терапии,които моята коса харесва са Протезирането на Ланза/в частност маската защото цялата серия не съм купувала https://agorabbeauty.com/ultimate-treatment-dalboka-rekonstrukts … treatment-1000-ml
терапията Ланза кератин  за критично увредени коси https://agorabbeauty.com/keratin-healing-oil-luksozna-hidratatsi … emergency-service ,терапията клетка майка https://agorabbeauty.com/semi-di-lino-cellula-madre-ampuli-i-kon … ntrati-za-terapii и разбира се системата Олаплекс 1 и 2 https://www.parfimo.bg/olaplex-bond-multiplier-no-1-salon-intro- … g-dispenser-1-br/

Всички те са чудесни за блондирана ,слаба коса,но не са постоянна грижа и с тях протокол човек не може да състави.

За рутинна грижа варианти има много,но ако ще е една серия плюс изброените от теб налични неща,които ползваш еднозначно гласувам за Цикаекстрийм на Керастаз Ш и маска плюс олиото. Редуваш с бонд Абсолю Ш и М като можеш да ги ползваш и смесено. Примерно Ш бонд абсолю го ползваш на второ шампоаниране след цикаекстрийм или просто смесваш двата в чашка и разреждаш с вода ако не шампоанираш два пъти.Маските ги редуваш. Цикаекстрийм е доста по-кондиционираща от бонд абсолю,но пък го няма тонирането. Балсамът Бонд абсолю също е много хубав продукт и с него може да се запечатва маската.
От време на време си правиш и Лалга ампулка както и да ползваш маската Марокан с шампоаните на Керастаз.

Русата коса обаче се нуждае от финиши и то хубави финиши. Бих те посъветвала да си вземеш свястна термозащита ако ползваш сешоар и особено преса и тъй като протокола е основно керастазки нека са  термото бонд абсолю/кремообразно/ и олиото цикаекстрийм. Можеш разбира се да си ползваш и марокан,но цикаекстрийм за мен е по-добро поне за блондирана коса.
 Хидратация за нашите коси се вкарва най-добре с преуош. Половин час с някой от еластисайзърите смесен с малко масла веднъж седмично ще даде нужния баланс на косата.

# 182
  • Варна
Здравейте, момичета!
Имате ли отзиви от серията за руса коса на Lanza Brighter Blondes?
Ще се радвам да споделите.

# 183
А какво бихте препоръчали за справяне с ужасното накъсване?

# 184
  • София
prinzesata благодаря ти много за изчерпателната и полезна информация. Смятам да те послушам на 100% и да видим какво ще стане. Доизразходвам си Мороканчетата и минавам изцяло на Керастаз препоръчаните серии за рутината. За терапията , също ще си взема някоя от препоръчаните от теб.. и забъкваме магията Blush балгодаря ти!:heart:

# 185
Дами, кои са любимите ви ДПШ (заглеждам на Джойко?), в какви ситуации ги използвате и дали няма да дублирам действието на The INKEY List Salicylic Acid Exfoliating Scalp Treatment или се различават по нещо?

# 186
  • Варна
А какво бихте препоръчали за справяне с ужасното накъсване?

Първо и основно мятане на пресата през прозореца ако се е превърнала в продължение на ръката.😃.
  Второ силен,но мек протеин да речем маската на напура С9 в комбинация с протеинов до балансиран  шампоан. Кремообразни финиши за запечатване на косъма.

# 187
Явно косата ви е твърде увредена щом се къса. Не мисля, че козметика ще я поправи. Важно е да не я морите с бои и процедури и маши и т.н.

# 188
Здравейте момичета! Следя тази тема от дълго време и днес се реших да пиша и да ви помоля за съвет. Косата ми е тънка, изтощена от червената боя, с която я боядисвам, започна и да се къса. Бихте ли ми препоръчали конкретни марки шампоани и маски, които да използвам, ако е възможно да са по-бюджетни. Благодаря предварително!

# 189
Дпш ползвам на Шварцкопф (не помня от серията bonacure ли беше или не, но мисля, че марката има само един дпш и без това) deеp cleansing shampoo. Имам цял литър от него, така че го ползвам и ще го ползвам дълго. Доволна съм. Мирише на дъвки орбит spearmint според мен (зелените, много е свеж), почиства добре и е евтин. Безсиликонов е, което за мен е важно за дпш. Измива превъзходно преуош с масла, подходящ е и за боядисана.

# 190
Момичета, в ЗР има -33% на избрани продукти. Понеже нищо не ми трябва, но как да изпусна голямата прИмоция, реших да си взема нещо за оформяне на къдрици. Косата ми е чуплива и добре се чупи с малко помощ. Досега ползвах крема на Лакме и съм много доволна, както и на CHI синия спрей - също е супер.
Имате ли отзиви за тези продукти? Доста разнородни са, да не говорим, че единият е детски, но ми се експериментира:
https://www.zlatnaribka.com/revitalizirasht-sprey-za-hidratatsiy … ture-mist?page=17
https://www.zlatnaribka.com/stilizanti-za-kadrava-kosa/podhranva … ice&order=ASC

# 191
Любимият ми ДПШ е на Медисютикълс. Почиства много добре без да изсушава нито дължините, нито скалпа. Ухае много приятно, мисля обаче, че има един силикон, но той е много назад в състава. BHA на Inkey List почиства само скалпа, за дължините нищо не прави, така че не са със сходно действие с ДПШ.

# 192
Може ли препоръка за защита в боята? Омниплекс за съжаление не намирам, мога ли да заменя с Олаплекс и ако да - кой номер?

# 193
  • Варна
Аз пък така и не мога да схвана тая нова пуста мода да се мие маслен преуош с ДПШ.  Кой и кога го измисли това не разбрах. Какъв е смисъла да клечи човек часове наред с масла и накрая да остърже косъма ?
 Моят любим ДПШ е на Шу точно защото не се усеща като такъв.

ДПШ на Меди също го харесвам.

waterproof системата 1 и 2 е продуктът на Олаплекс при боядисване. 1 се слага в боята 2 е балсамът за след това.

# 194
Принцеса, много благодаря!
Имате ли някакъв поглед върху продукта или може да препоръчате друго?

Общи условия

Активация на акаунт