Професионални серии за коса - тема 155

• 72 019
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • Някъде там
Благодаря, доста полезно ми беше да прочета за препигментацията.
Имам си доста бели коси и не знаех,че по тази начин мога да ги покрия още по добре.
За серума на GG , ще го сложа в списъка си с покупки.В момента използвам Nugela Sule, серум за скалп.Отскоро го използвам и ще му дам малко време, та да видим.Освен серума използвам и техен балсам за корените.

# 541
За бърз растеж - Гетритамин, Центрум и които и да е витамини за кожа и коса. Косата ми избуява много бързо, когато пия витамини.

# 542
Най-добър за мен няма, защото грижата е комплексна. Имам страхотни резултати от гроу горджъс (даже в момента го ползвам от раждането насам-5,5 месеца) и косата ки между подстригванията расте двойно по-бързо. Чак ме дразни. Ползвам го против следродилен косопад и като цяло превенция... Но в последно време слагам и още един вечер, така че може да  е от комбинацията.

Нуминокс е класика, с него си пусках косата дълга. А съм имала и периоди, в които ползвам Нуминокс сутрин и ГГ вечер-също сърахотен ефект. Плантур21 е евтина алтернатива с добри резултати, но може би не толкова силен като горните. От Дензифик (ш и м) също косата ки расте около 2 см на месец, когато ги ползвам на всяко миене почти.

Истината е, че не може да се прецени кой серум е най-силен. Храненето и добавките имат също огромно значение. Сега ям 130-140 гр протеин на ден, изключително чисто, направо маниакално на моменти, пия 3л вода поне (много важно), взимам добавки по схема. В главата съм таралеж, имам много растежи, а косата расте бързо. Със сигурност оказва влияние.

Ако трябваше да започна с някой серум, бих пробвала ГГ интенз.
#sniwwhite12 май сме родили по едно и също време. Аз родих на 31.12.21. В момента имам зверски косопад, а на всичкото отгоре в момента съм с ковид (заедно с бебето🤦🏻♀) и предполагам, че просто ще остане без коса. Трябва спешно да взема нещо. Та точно навреме ми идва твоя пост. ГГ слагаш вечер, а Нуминокс сутрин всеки ден, така ли? Има ли омазняване? Сигурно има някакво, то си е натрупване на продукт, но много ли е? Моята коса е фина. Ти с каква коса беше?
Или всъщност те са по- скоро за растеж, отколкото за косопад.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 10:38 от OliaMirchovska

# 543
Момичета, не така безразборно със средствата за косопад.
Какъв и колко ще живее косъмът се определя от наследствеността и витамините постъпили при образуването му. Веднъж израсъл, нито се храни нито пие , единствено влияем на кутикулата (люспичките, които ако са много отворени следсвие бои , препарати , механични увреждания) косата изглежда суха (дори и да е прехидратирана).
По време на бремеността , всички витамини от тялото ви отиват към детето. И колкото и да убеждавате организмът си , че косата е най-важното нещо на света, то е упорито тъпо и не ви вярва , а я мисли за най-излишния "орган" на тялото ))). Косата образувана в този период , си е изживяла живота , ще си опада. Препаратът обаче който показвате е за съвсем друг вид косопад - т.нар Андрогенна алопеция. Явява се дихидротестостерон - блокер. Там приемът е доста стриктен, и безразборна употреба, може да доведе до това , че ако някога имате наистина сериозен хормонален проблем, - препаратите да не действат

# 544
И аз бях със зверски косопад. Фризьорката ми препоръча Endoten. Ползвам го вече 3-4 месеца и имам доста новоизрастнала коса. И естествено стана и по буйна. Единствено негативното е, че мирише препарата.
След като спря косопада пак се мажа, но по-рядко.

# 545
По темата за летните грижи, виждам, че Медавита са пуснали серия за лято и мисля да я пробвам за почивката.

# 546
Най-добър за мен няма, защото грижата е комплексна. Имам страхотни резултати от гроу горджъс (даже в момента го ползвам от раждането насам-5,5 месеца) и косата ки между подстригванията расте двойно по-бързо. Чак ме дразни. Ползвам го против следродилен косопад и като цяло превенция... Но в последно време слагам и още един вечер, така че може да  е от комбинацията.

Нуминокс е класика, с него си пусках косата дълга. А съм имала и периоди, в които ползвам Нуминокс сутрин и ГГ вечер-също сърахотен ефект. Плантур21 е евтина алтернатива с добри резултати, но може би не толкова силен като горните. От Дензифик (ш и м) също косата ки расте около 2 см на месец, когато ги ползвам на всяко миене почти.

Истината е, че не може да се прецени кой серум е най-силен. Храненето и добавките имат също огромно значение. Сега ям 130-140 гр протеин на ден, изключително чисто, направо маниакално на моменти, пия 3л вода поне (много важно), взимам добавки по схема. В главата съм таралеж, имам много растежи, а косата расте бързо. Със сигурност оказва влияние.

Ако трябваше да започна с някой серум, бих пробвала ГГ интенз.
#sniwwhite12 май сме родили по едно и също време. Аз родих на 31.12.21. В момента имам зверски косопад, а на всичкото отгоре в момента съм с ковид (заедно с бебето🤦🏻♀) и предполагам, че просто ще остане без коса. Трябва спешно да взема нещо. Та точно навреме ми идва твоя пост. ГГ слагаш вечер, а Нуминокс сутрин всеки ден, така ли? Има ли омазняване? Сигурно има някакво, то си е натрупване на продукт, но много ли е? Моята коса е фина. Ти с каква коса беше?
Или всъщност те са по- скоро за растеж, отколкото за косопад.

Аз на 29.12. : )

Не, нуминокс има етерични масла, не е за кърмачки. Някъде 2018та взимах сутрин и вечер серуми, пусках си косата дълга тогава и имаше ефект по-бърз растеж. Сега ползвам единствено ГГ като серум или го сменям с този на Ординари, имам и плантур за когато ми досвидее. Слагам само веднъж дневно, рядко 2 и никога 2 интензивни пак заради бебето. Ползвам и маслен преуош преди миене, но го оставям малко, за да не дразни бебето нощем-сутрин 30 мин и това е. Косата ми е вързана през 90% от времето също по тази причина. Омазняване имам само от серума на Ординари, а преди като съм ползвала 2 пъти дневно не съм имала от други серуми. Даже дават обем според мен. Натрупване-не знам, но не съм имала проблем.

Аз съм с плътен косъм и гъста коса, дълга е. Косопадът не е с пълна сила, но ми пада повече от обичайното количество. След раждането като че ли за 3 месеца спря тотално да пада-тук таме някой косъм. В 7-9 месец пък имах косопад, а сега е малко по-малко от края на бременността. Не знам на какво се дължи, хормони вероятно.

За ковида ти съчувствам! Да се оправяте, това е най-важното. Не се стресирай за косопада, аз от сега съм се настроила, че може да не съм с гъста коса идните години и да теябва да я градя на ново. :Д Каквото дойде, важното е да даваме всичко от себе си и да сме здрави.

# 547
Инфо от Златна рибка: Нямат наличен и най-вероятно няма и да получават повече така хваления LANZA BEACH SPRAY HEALING STYLE. Прочетох в темите назад, че е наистина работещ слънцезащитен продукт за коса (освен че работи и като стилизант). С какво мога да го заменя и да защитя адекватно косата, от какво сте доволни още? Simple Smile

# 548
# 549
Инфо от Златна рибка: Нямат наличен и най-вероятно няма и да получават повече така хваления LANZA BEACH SPRAY HEALING STYLE. Прочетох в темите назад, че е наистина работещ слънцезащитен продукт за коса (освен че работи и като стилизант). С какво мога да го заменя и да защитя адекватно косата, от какво сте доволни още? Simple Smile
Нито един продукт няма да ти защити косата от слънцето,нямат такива съставки и в количества, като при добрия сънскрийн за лице например.Слагай протеин и масла,завивай на стегнат кок и слагай шапка,друго спасение няма.
Аз изглеждам като олигофрен с коса вързана на кок,че и шапка,но не ми пука,важното е,че косата е здрава след морето.

# 550
Благодаря, VanessaDE! Heartpulse (и Casual!) Купих си джиджана шапка, въоръжена съм с подходящ (хидратиращ) шампоан и маска. Генерално косата ми обича протеин, но доколкото върнах назад в темите, останах с впечатлението, че хидратацията е по-добра идея при зора, който ще види със слънцето и морската вода. Защо препоръчваш протеин и какъв протеин, под каква форма -- серия за измиване ли?

Взех на Афоджи еднократната процедура от протеин + балансиращ балсам, както и на Маракеш хваленото олио против нацепване и накъсване на връхчетата.

След морето какви грижи е добре да полагам?
(Фина, права коса, боядисана, но не обезцветявана, в доста добро състояние - еластична, жива.)

# 551
Здравейте, момичета! За първи път пиша в темата, но я чета с удоволствие през изминалите месеци. Отскоро използвам професионални продукти, но не съм сигурна че съм подбрала правилните за моята коса. Косата ми е тънка и фина, в началото на април направих балеж, като всеки месец ходя отново за матиране на цвета. След балеажа, косата ми стана доста суха и непокорна. Не използвам преса, както и маша. Относно продуктите които използвам:
1. Loreal ABSOLUT REPAIR SHAMPOO
2. Lakme TEKNIA WHITE SILVER SHAMPOO (тониращ, лилав шампоан)
(къпя два пъти в седмицата, като редувам двата шампоана)
3. За балсам използвам JOHN FRIEDA FRIZZ EASE MIRACULOUS RECOVERY, не бих казала че виждам особен ефект.
4. Маската която използвам - macadamia deep repair
5. Използвам термозащитния крем ​на
OLIOSETA
6. Кристали Alfaparf Semi di lino
7.Веднъж седмично използвам еластисайзъра по дължините, а в корена слагам ампула против косопад с екстракт от репей и коприва Ауриметрия (стоя 2-3ч.). Ампулите много ми помогнаха за растежа, имам изобилие от нови косички (ползвам ги от два месеца, веднъж седмично).

След къпане косата изглежда много добре, но на следващия ден сякаш пада безжизнено, няма обем, а краищата стоят сухи.

Ще се радвам ако получа вашите съвети и наблюдения, относно продуктите които използвам, както и насоки относно по-подходящи.

Поздрави!

# 552
  • в белята
Help ! Тинейджърката в нас ще ме побърка.С дълга коса ,шуплест косъм.Ползваше Лореал prolonger серията шампоан и маска.В началото беше ок ,но към края косата пак изглеждаше пършава.Преди 3 седмици си направи балеаж с изрусяване( нейния цвят в светлокестеняв ) и вчера моля ви се се боядисала в къщи с боя палете черна .В шок и ужас съм.Сега каква серия да взема та малко от малко да възстановя косъма.А да и ми сервира ,че след две седмици щяла да повтори черното ,та да неизбивало русото.Идеми да я острижа 0 номер.

# 553
Г-жа Шапокляк, пощадете си нервите и не се карайте с тийнейджърката, сама ще стигне до някои истини Smiley Щом харесвате Лореал и са ви ОК ценово, защо не я изненадате по майчински със златната серия на Лореал? Използвах още преди смяната на опаковките и бях доста доволна - тогава не четях толкова, но ми се струва, че добре се грижеше за изтощена коса. Тежка ще е за нормална коса. Една термозащита също, ако я гори допълнително с маши и преси, и готово. Това като минимум, ако не желае да използва протоколи, преуош, финиши и т.н. Минимум усилия - максимум ефект, една прилично подхранена коса и една спокойна майка Blush

# 554
  • Варна
г-жа Шапокляк пали свещи след още две седмици да не реши,че иска отново да е руса Joy. Е тогава идва забавата. Олиесета с Арган М и някой по-изчистен шампоан,че много бързо им се омазняват косите и се опасявам,че аргановия Ш ще и е тежък в корена дори на убита коса. И да стои поне десетина минути с маската. Финиш някакъв да слага даже да е дрогерийно олио ще има файда.
 Ако върти и пресата вземи и термо някакво.

Общи условия

Активация на акаунт